کمپانی کره ای ال جی در نمایشگاه IFA 2019 از جدیدترین گوشی پرچمدار خود به نام جی 8 ایکس تینکیو (G8X ThinQ) رونمایی کرد. اما این تنها گوشی هوشمندی نبود که ال جی با خود به برلین برده بود، بلکه دو گوشی اخیراً معرفی شده با نام های ال جی کی 50 اس (LG K50S) و ال جی کی 40 اس (LG K40S) هم در این نمایشگاه حضور داشتند. از همین رو خبرنگاران حاضر در ایفا موفق شدند از نزدیک نگاهی به این دو گوشی جدید داشته و آن ها را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار دهند.
باید بدون تعارف گفت که ال جی در هر دو گوشی جدید خود از سری K، اولویت خود را در مقرون به صرفه بودن آن ها قرار داده و به جای استفاده از قطعات سخت افزاری قدرتمند و مدرن سعی کرده از موارد ارزن و البته قابل قبول استفاده کند. با این استراتژی، شرکت کره ای به سراغ تراشه پردازشی هلیو پی 22 از محصولات مدیاتک رفته و در کنار آن 32 گیگابایت حافظه ذخیره سازی و 3 گیگابایت رم برای گوشی های مذکور در نظر گرفته است (K40S دارای مدلی با 2 گیگابایت حافظه رم نیز می باشد). البته خوشبختانه شیار کارت حافظه در این دو گوشی وجود داشته و فضای ذخیره سازی آن ها را می توان ارتقاء داد.
ال جی کی 50 اس
کی 50 اس بزرگترین مدل در بین این دو گوشی است و در جلوی بدنه خود به یک صفحه نمایش 6.5 اینچی مجهز می باشد. این صفحه نمایش دارای پانل IPS بوده و رزولوشنی برابر با 1520 در 720 پیکسل دارد. نسبت تصویری گوشی به صورت 19:9 طراحی شده و تراکم پیکسلی آن 259 پیکسل در اینچ است. میزان روشنایی نمایشگر در کی 50 اس چندان بالا نیست و به همین دلیل در زیر نور خورشید نباید انتظار زیادی از آن داشته باشید.
بدنه کی 50 اس تماماً از پلاستیک ساخته شده و ظاهر آن کمی تار به نظر می رسد؛ به این معنی که انعکاس نورها در روی بدنه چندان دقیق نخواهند بود. همچنین پانل پشتی براق گوشی در برابر اثر انگشت بسیار حساس بوده و بعد از مدتی استفاده به سرعت پر از لکه های اثر انگشت خواهد شد. اما همان طور که گفتیم اولویت اصلی ال جی در طراحی این گوشی ها، پایین آوردن قیمت تمام شده بوده و از این رو نمی توان این موارد را مشکل و نقص خاص قلمداد کرد.
ال جی کی 50 اس در پشت بدنه به یک دوربین سه گانه مجهز شده که شامل یک لنز اصلی 13 مگاپیکسلی به همراه لنز زاویه گسترده 5 مگاپیکسلی و سنسور تشخیص تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی است. در جلوی بدنه و در بریدگی بالای صفحه نمایش هم یک دوربین 13 مگاپیکسلی وظیفه ثبت عکس های سلفی و برقراری تماس های ویدیویی را بر عهده دارد.
کی 50 اس یک گوشی با ابعاد بزرگ است و هیچ شکی در این موضع نیست. این گوشی تنها چند میلی متر از گلکسی نوت 10 پلاس سامسونگ که یکی از بزرگترین گوشی های هوشمند بازار است، کوچکتر می باشد. بنابراین استفاده یک دستی از این محصول کمی سخت بوده و در اکثر مواقع باید گوشی را با هر دو دست گرفته و با آن کار کنید.
ال جی کی 40 اس
اگر از ابعاد بزرگ ال جی کی 50 اس خوشتان نیامد و به دنبال یک گوشی جمع و جورتر بودید در این صورت کی 40 اس می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. صفحه نمایش این گوشی 6.1 اینچی بوده و بریدگی بالای آن هم کمی کوچکتر است. البته با توجه به حاشیه های نسبتاً ضخیم، به خصوص در قسمت پایین، بدنه گوشی کمی بزرگتر از پرچمدارهای 6.1 اینچی است.
خوشبختانه با وجود کوچکتر بودن صفحه نمایش کی 40 اس، رزولوشن آن تغییری نکرده و همچنان به صورت 1520 در 720 پیکسل است. بنابراین تراکم پیکسلی این مدل کمی بیشتر از کی 50 اس است، اما این تفاوت چندان محسوس و قابل توجه نخواهد بود. دوربین سلفی هم نسبت به مدل قبل هیچ تغییری نداشته و از همان سنسور 13 مگاپیکسلی استفاده شده است.
ال جی کی 40 اس برخلاف کی 50 اس در پشت بدنه خود از یک دوربین دوگانه استفاده می کند و سنسور تشخیص عمق از آن حذف شده است. بنابراین ماژول دوگانه این گوشی ترکیبی از لنزهای اصلی 13 مگاپیکسلی و لنز زاویه گسترده 5 مگاپیکسلی است.
با اینکه کی 40 اس از لحاظ طراحی ظاهری کاملاً شبیه کی 50 اس است، اما کوچکتر شدن بدنه آن باعث شده تا سمت چپ بدنه کمی شلوغ و بی نظم به نظر برسد. چرا که در این بخش شاهد تعبیه شیار سیم کارت، شیار کارت حافظه، دکمه ویژه دستیار صوتی و همچنین دو دکمه مجزا برای کنترل صدا هستیم! شاید بهتر بود ال جی به جای اینکه همه این ها را در یک سمت تعبیه کند، تعدادی را هم به سمت راست منتقل می کرد.
با اینکه ال جی کی 40 اس و کی 50 اس گوشی های چندان هیجان انگیزی نیستند اما مشخصات قابل قبول در کنار قیمت مقرون به صرفه آن ها می تواند برگ برنده مهم ال جی باشد. منتظر نقد و بررسی کامل این دو گوشی در دیجی رو باشید.