فولکس واگن بیتل که در ایران بیشتر با عنوان فولکس قورباغه ای شناخته می شود، یکی از اتومبیل های تولید شده توسط کمپانی آلمانی فولکس واگن و البته یکی از مشهورترین اتومبیلهای جهان است. این خودرو نخستین بار در سال 1938 و با نام فولکس واگن تیپ یک تولید شد. تولید فولکس واگن بیتل در سال 1994 مجدداً با طراحی مدرن و با نام نیو بیتل (بیتل جدید) از سر گرفته شد و تا سال ۲۰۰۳ ادامه داشت که البته به هیچ وجه از جذابیت بیتل اصل برخوردار نبود. حال، خبر خوب برای دوست داران این خودروی کلاسیک این که، شرکت آلمانی خبر از ورود دوباره آن به بازار در قالب یک خودروی برقی، داده است. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
شرکت فولکس واگن به تازگی اعلام کرده که در حال همکاری با کمپانی 3Classics است تا از موتورهای برقی مدرن در مدل قدیمی بیتل استفاده کرده و این خودرو را دوباره زنده کند. این طور که گفته شده، اولین مدل از این خودرو در نمایشگاه فرانکفورت موتور شو 2019 به معرض نمایش گذاشته خواهد شد.
این خودروی تبدیلی، از موتور الکتریکی و سیستم انتقال قدرت یک سرعته فولکس واگن ای-آپ (Volkswagen e-Up) استفاده می کند که این خودور نیز به نوبه خود نسخه ای الکتریکی از فولکس واگن آپ (Volkswagen Up) است. موتور فولکس قورباغه ای برقی یا ای-بیتل (e-Beetle) قدرتی برابر 81 اسب بخار داشته و قادر به تولید گشتاور 155 پوند-فوتی است که به طور قابل توجهی بیشتر از موتورهای بنزینی باکسر چهار سیلندر است. وزن ای-بیتل هم در مقایسه با مدل اولیه بسیار بیش تر و برابر 1280 کیلوگرم خواهد بود. بخش عمده ای از این اضافه وزن مربوط به باتری 36.8 کیلووات ساعتی است که تقریباً دو برابر e-Up ظرفیت دارد!
به گفته فولکس واگن، ای-بیتل می تواند در طی 8.0 ثانیه سرعت خود را از صفر به 50 مایل در ساعت (80 کیلومتر در ساعت) برساند. با اینکه چنین سرعتی در مقایسه با خودورهای روز دنیا خیلی زیاد نیست، اما برای یک فولکس قورباغه ای یک ویژگی فوق العاده محسوب می شود! بر اساس برآوردهای انجام شده، حداکثر سرعت این خودروی برقی دوست داشتنی 93 مایل در ساعت (150 کیلومتر در ساعت) بوده و با یک بار شارژ قادر به طی مسیر 200 کیلومتری خواهد بود. به گفته فولکس واگن، ای-بیتل به فناوری شارژ سریع DC مجهز شده است و امکان شارژ 75 درصدی را در حدود یک ساعت فراهم می کند.
با وجود اینکه ساخت و تأمین قطعات ای-بیتل بر عهده فولکس واگن بوده اما مراحل تبدیل آن به خودروی برقی توسط eClassics انجام شده است. در مجموع به نظر می رسد، فولکس واگن علاقه زیادی به تبدیل خودورهای کلاسیک و قدیمی خود به مدل های برقی دارد. این کمپانی آلمانی به تازگی از نمونه برقی میکروباس (Microbus) رونمایی کرده و در بیانیه ای اعلام نموده که پورشه 356 (Porsche 356) احتمالاً گزینه بعدی برای تبدیل شدن به خودروی برقی خواهد بود.