فیسبوک قصد خرید شرکتی نوپا را دارد که سازنده یک مچبند الکترونیکی خلاقانه بوده و به گفته مدیران فیسبوک به افراد امکان خواهد داد تا کارهایی مانند به اشتراک گذاری عکسها یا فشردن کلیدهای ماوس را تنها با فکر کردن به آنها انجام دهند!
فیسبوک روز دوشنبه اعلام کرد که قصد دارد CTRL-labs را تحت مالکیت خود درآورد. این شرکت نوپا که تنها چهار سال از تأسیسش میگذرد یکی از شرکتهای پیشرو در زمینه فناوری نوظهور محاسبات مغزی (brain computing) است. با اینکه فیسبوک هیچ اشارهای به رقم قرارداد نکرده اما بلومبرگ به نقل از منابع ناشناس مدعی شده که این رقم بین 500 میلیون تا 1 میلیارد دلار خواهد بود.
مدیر اجرایی فیسبوک، آقای اندرو بوسورث با نوشتن متن زیر در بلاگ خود، خبر این خرید را رسماً اعلام کرد:
تنها سخت افزاری که کاربر در این پروژه استفاده میکند، یک مچبند است که در واقع حرکت دست وی را پیشبینی و شبیهسازی می کند.
ثبت این قرارداد می تواند یک گام رو به جلوی مهم برای فیسبوک بوده و این شرکت را هر چه بیشتر به خواستههای خود در زمینه محسابات مغزی نزدیکتر کند. حدوداً سه سال پیش بود که بزرگترین شبکه اجتماعی دنیا در کنفرانس سالانه خود از تمایلاش به فناوری محسابات مغزی سخن گفت و البته پس از آن در سکوت کامل خبری کارها را پیش برده است. در حالی که مچبند طراحی شده توسط CTRL-labs هنوز در حد یک نمونه اولیه است و حداقل چند سال دیگر تا نهایی شدن فاصله دارد، خرید این شرکت توسط فیسبوک نشان دهنده این است که حتی با وجود نگرانیهای امنیتی نهادهای دولتی و مردم در رابطه با هسته اصلی این شبکه اجتماعی، سران فیسبوک پا پس نکشیدهاند و قصد رها کردن بلندپروازیهای خود را ندارند.
در حال حاضر، فیسبوک جزو معدود شرکتهای بزرگی است که در جهت به واقعیت بدل کردن طرحهای علمی تخیلی با استفاده از “محاسبات مغزی”، تلاش میکند. پیش از این و در ماه ژوئیه سال جاری، الون ماسک گفته بود شرکت تازه تأسیس وی به نام نورالینک (Neuralink)، اولین آزمایشهای انسانی خود را در سال 2020 شروع خواهد کرد.
مچبند CTRL-labs سیگنالهای ایجاد شده توسط نورونهای بدن شما را “رمزگشایی” میکند!
CTRL-labs قرار است پس از انتقال به فیسبوک به عنوان یکی از زیرمجموعههای Reality Labs group فعالیت کند که در حال حاضر مشغول توسعه فناوریهایی مانند عینک واقعیت افزوده است. به گفته بوسورث فناوری CTRL-labs میتواند به خصوص در زمینه واقعیت مجازی و واقعیت افزوده کاربردهای زیادی داشته باشد.
آقای بوسورث در ادامه اشاره کرده، مچبندی که توسط این شرکت نوپا طراحی شده، قادر خواهد بود سیگنالهایی را که توسط نورونها در نخاع فرد ایجاد شده و به ماهیچهها دستور حرکت میدهند را رمزگشایی کند. این سیگنالها پس از رمزگشایی، به سیگنالهای دیجیتالی تبدیل میشوند که برای دستگاههای الکترونیکی قابل فهم هستند.
بنابراین مچبند مذکور قادر است تنها با فکر کردن به یک حرکت آن را تشخیص داده و از این طریق بتواند کارهایی مانند به اشتراکگذاری عکس را به راحتی و بدون هیچ حرکت فیزیکیای انجام دهد. البته سران فیسبوک هم به این نکته اذعان دارند که این طرح هنوز در مراحل تحقیقاتی است و چند سال طول خواهد کشید تا به مرحله تجاری برسد.