با ادامه جنگ تجاری بین ایالات متحده و چین، غول فناوری چینی یعنی هواوی هم هنوز در لیست سیاه تجاری آمریکا قرار دارد و به طور مؤثری از همکاری و انجام تبادلات تجاری با شرکت های مستقر در آمریکا منع شده است. به همین دلیل این شرکت از استفاده از برنامه ها و سرویس های گوگل در گوشی های هوشمند خود محروم شده است.
سری جدید هواوی میت 30 (Huawei Mate 30) که به تازگی رونمایی شده، اولین سری از گوشی های کمپانی چینی هواوی است که بدون پشتیبانی از برنامه ها و خدمات گوگل ارائه می شود. با وجود اینکه احتمال بازگشت دوباره هوآوی به خدمات گوگل وجود دارد، اما این شرکت چند وقتی است که از طرح پشتیبان خود، به نام سیستم عامل هارمونی او اس (HarmonyOS) رونمایی کرده تا حتی در صورت خروج از لیست تجاری آمریکا، در آینده دوباره با مشکلات این چنینی روبرو نشود.
چند ماه پیش، هواوی رسماً از سیستم عامل اختصاصی خود به نام هارمونی او اس رونمایی کرد که هدف از طراحی آن، ارائه جایگزینی برای اندروید گوگل است. با وجود اینکه این سیستم عامل اختصاصی در حال حاضر برای دستگاه هایی مانند تلویزیون های هوشمند، پوشیدنی های هوشمند و همچنین استفاده در خودروها طراحی شده، اما حال به نظر می رسد هواوی قصد دارد آن را در گوشی های هوشمند خود نیز به کار بگیرد.
بر اساس گزارش های اخیر، این شرکت در حال آماده سازی هارمونی او اس برای نصب کردن در گوشی های هوشمند موجود است. البته این سیستم فعلاً به صورت بوت دوگانه و به همراه اندروید نصب خواهد شد. با این حال، گفته می شود که هواوی هنوز در مراحل اولیه این کار است و مشخص نکرده که ابتدا کدام گوشی ها به سیستم عامل جدید مجهز خواهند شد. البته شایان ذکر است که مدیرعامل هواوی پیش از این اظهار داشته بود، گوشی های هوشمند سری پی 40 با سیستم عامل هارمونی او اس عرضه خواهند شد.
مطمئناً مهمترین دغدغهای که نصب همزمان دو سیستم عامل هارمونی او اس و اندروید می تواند به همراه داشته باشد، تأثیر آن بر عملکرد کلی گوشی ها و به وجود آمدن برخی مشکلات در زمینه سازگاری است. در مجموع، استفاده از دو سیستم عامل بر روی یک گوشی در حالت عادی کمی گیج کننده و پیچیده به نظر می رسد، اما باید دید که این ایده در نهایت چگونه پیاده سازی شده و چه نتایجی به دنبال خواهد داشت.
به تازگی، Counterpoint در گزارش جدید خود مدعی شده که سهم هارمونی او اس از بازارهای جهانی، در سال آینده به 2 درصد خواهد رسید و این یعنی از پنجمین سیستم عامل همراه بزرگ جهان که لینوکس است، پیشی خواهد گرفت. علاوه بر این، سهم سیستم عامل هنگ منگ (HongMeng) که توسط هواوی و به صورت اختصاصی در چین عرضه شده، تا پایان امسال به 0.1 درصد و در پایان سال آینده میلادی به 5 درصد خواهد رسید.
هارمونی او اس که اوایل سال جاری میلادی و در ماه اوت معرفی شد، در آینده قادر خواهد بود طیف گسترده ای از برنامه های مبتنی بر اندروید، لینوکس و HTML5 را پشتیبانی کند. این سیستم عامل جدید از کامپایلر ARK هواوی استفاده کرده و زبان های برنامه نویسی Kotlin ، Java ، Javascript ، C و ++C را پشتیبانی خواهد کرد. هارمونی او اس همچنین دارای یک محیط امن یا Trusted Execution Environment خواهد بود تا بتواند اطلاعات را با امنیت بهتری در بین دستگاه های مختلف به اشتراک بگذارد.
به گفته هواوی کار بر روی سیستم عامل اختصاصی این شرکت از سال 2017 آغاز شده و هم اكنون نسخه 1.0 آن آماده شده است. نسخه 2.0 نیز برای عرضه در سال آینده میلادی برنامه ریزی شده و در نهایت نسخه 3.0 قرار است در سال 2021 در دسترس قرار گیرد.