یکی از مدیران اجرایی هواوی اخیراً به فایننشال تایمز گفته، عدم دسترسی به برنامه ها و خدمات گوگل یک مشکل بزرگ برای هواوی است. این شرکت جنجالی چینی در حال حاضر تحت فشار تحریم های آمریکاست که توسط دولت ترامپ اعمال شده و از همین رو در جدیدترین گوشی های خود مجبور شده از نسخه متن باز سیستم عامل اندروید گوگل استفاده کند؛ نسخهای که در آن هیچ خبری از اپها و خدمات اختصاصی گوگل نیست.
اگر چه هواوی موفق شده برای بسیاری از تجهیزات مورد استفاده خود که پیش از این از شرکت های آمریکایی خریداری می کرد، جایگزین مناسبی پیدا کند، اما جوی تان (Joy Tan)، معاون روابط عمومی هواوی در ایالات متحده، اعتراف کرده که عدم دسترسی به سرویس های گوگل مانند پلی استور یا برنامه هایی مانند کروم و مپس، “چالش برانگیزترین قسمت” ماجراست.
تان همچنین اذعان کرد که سالها زمان خواهد برد تا سیستم عامل هارمونی او اس (HarmonyOS)، که در ماه اوت معرفی شد، بتواند به حد و اندازه سرویس های گوگل در سیستم عامل اندروید برسد.
هواوی با دستور دونالد ترامپ و در ماه مه سال جاری در لیست سیاه بازرگانی آمریکا قرار گرفت و از هرگونه همکاری تجاری و مخابراتی با شرکت های آمریکایی منع شد. رئیس جمهور ایالات متحده دلیل صدور چنین دستوری را نگرانی در مورد امنیت ملی به واسطه روابط هواوی با دولت چین اعلام کرده که البته هواوی چنین ادعایی را کاملاً تکذیب نموده است.
در ادامه، شرکت مادر گوگل یعنی آلفابت مجوز هواوی را برای استفاده از اندروید لغو کرد و در نتیجه شرکت چینی مجبور شد در گوشی های سری میت 30 از نسخه متن باز این سیستم عامل استفاده کند. راه حلی موقت که به کاربران اجازه می داد برنامه های گوگل را به صورت دستی بارگیری و نصب کنند، اما بنا بر آخرین گزارشها جلوی این کار هم گرفته شده است.
هفته گذشته، هواوی اعلام کرد که با وجود قرار گرفتن نام این شرکت در لیست سیاه تجاری آمریکا، توانسته 185 میلیون گوشی هوشمند را در سه ماهه اول سال 2019 به فروش برساند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 26 درصد بیشتر است. اما باید توجه داشت که این آمار مربوط به بازه زمانی قبل از عرضه گوشی هایی است که فاقد سرویس ها و برنامه های گوگل هستند.
در عین حال، بلومبرگ گزارش داده که تحریم هواوی به شرکتهای آمریکایی نظیر میکرون (سازنده قطعات ذخیره سازی داده) و برودکام (تولید کننده نیمه هادی) نیز خسارتهای زیادی وارد کرده است. هواوی یکی از بزرگترین مشتری های این شرکت ها بوده و هم اکنون قطعات مورد نیاز خود را از شرکت های رقیب تهیه می کند. البته برخی گزارش ها نیز حاکی از این هستند که تعدادی از این شرکت ها هنوز هم از طریق سایر کشورها و واسطهها، اقدام به دور زدن تحریم آمریکا و فروش قطعه به هواوی می کنند!
هواوی هنوز نسبت به اظهارات اخیر جوی تان واکنشی نشان نداده و باید دید در ادامه چه بر سر صنعت تولید گوشی این شرکت بزرگ چینی خواهد آمد.