بازیهای ویدیویی در دو دهه گذشته پیشرفت بسیار چشمگیری داشتهاند و هر سال شاهد عرضه خیل عظیمی از عنواین جدید هستیم که بعضی از آنها با گرافیک یا گیم پلی انقلابی خود تحولی را در این صنعت رقم میزنند. با توجه به این گستردگی و تنوع بالا و همچنین اقبال عمومی نسبت به بازی های ویدیویی، خبرگزاریهای مختلف در پایان هر سال اقدام به معرفی برترین عناوین منتشر شده در ژانرهای مختلف کرده و البته یک بازی را هم به عنوان بهترین بازی سال از دید خود معرفی میکنند. البته در این بین، چند سالی است که یک مراسم ویژه با عنوان The Game Awards هم در پایان سال برگزار میشود و به طور خاص به معرفی برترین بازی سال میپردازد. این مراسم امسال روز جمعه 22 آذر برگزار خواهد شد و در این روز معتبرترین جایزه صنعت دنیای بازیهای ویدیویی برنده خود را خواهد شناخت.
با توجه به نزدیک شدن به زمان برگزاری The Game Awards 2019 تصمیم گرفتیم تا پیش از معرفی بهترین بازی سال 2019، مروری بر مهمترین و بزرگترین عناوین منتشر شده در سال جاری میلادی انداخته و شما را با 10 نامزد اصلی کسب این جایزه آشنا کنیم. پس در ادامه با ما در دیجی رو همراه باشید.
10 نامزد اصلی کسب عنوان بهترین بازی سال 2019:
10- UNTITLED GOOSE GAME
این بازی مستقل که منشأ جوکها و میمهای زیادی شده و تصاویر و کلیپهای آن در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود، به عنوان یکی از نامزدهای کسب عنوان بهترین بازی سال 2019 محسوب میشود. این بازی که ایده جالبی داشته و گیمر را در نقش یک غاز قرار می دهد، با گیم پلی مفرح و سرگرم کننده خود توانسته کاربران زیادی را به سمت خود جذب کند. شکل و شمایل گرافیکی خاص بازی هم مزید بر علت شده تا این عنوان هر چه بیشتر منحصر به فرد و خاص به نظر برسد.
هدایت غاز با آن حرکات عجیب و غریب و سر و صداهای عجیبتری که از خود در میآورد، به خوبی در بازی پیاده سازی شده و به هیچ وجه گیمر را در زمینه گیم پلی با مشکل مواجه نمی کند. دشمنان بازی هم که در واقع انسانها هستند، به بهترین شکل ممکن طراحی شدهاند و عکس العملهایی که به حرکات غاز نشان میدهند واقعاً جالب است. در مجموع باید گفت در شرایطی که صنعت بازیهای ویدیویی چندین سال است دچار تکرار شده و روز به روز همه بازیها شبیه هم میشوند، عرضه عناوینی مانند UNTITLED GOOSE GAME با ایدههای خاص و ناب خود میتوانند روح تازهای به این صنعت دمیده و آن را از چرخه تکرار خارج کنند.
9- APEX LEGENDS
در چند سال اخیر سبک بتل رویال به یک ترند در بازار ویدیو گیم تبدیل شده است. بازی پابجی (PUBG) با عرضه خود در سال 2017 بتل رویال را سر زبانها انداخت، اما پس از مدتی فورتنایت (Fortnite) توانست گوی سیقت را این عنوان ربوده و به عنوان محبوبترین بازی بتل رویال شناخته شود. این روند ادامه داشت تا اینکه اوایل سال جاری میلادی، بازی Apex Legends عرضه شد و به شکل غیرمنتظرهای یک بازی بسیار خوش ساخت و روان را در اختیار دوست داران سبک بتل رویال قرار داد. این سبک تا پیش از Apex Legends همواره دارای تم کارتونی بود، با این بازی وارد فاز گرافیک واقع گرایانه شد و همین مسئله باعث محبوبیت هر چه بیشتر Apex Legends شد.
در صورتی که اطلاع ندارید، باید بگوییم Apex Legends توسط استودیوی ریسپاون اینترتینمنت (Respawn Entertainment) ساخته شده که پیش از این نیز ساخت سری موفق تایتانفال (Titanfall) را بر عهده داشته است. از همین رو APEX LEGENDS از لحاظ گرافیکی شباهت بسیار زیادی به تایتانفال داشته و کسانی را که به این سری علاقهمند هستند، به سرعت مجذوب خود میکند. حتی جهان هر دو بازی هم یکسان بوده و با یک فضا و تم آشنا مواجه هستیم. Apex Legends به واسطه گرافیک زیبا و واقع گرایانه، گیم پلی روان و البته رایگان بودن خود توانسته به یک رقیب قدرتمند برای فورتنایت بدل شده و بخش بزرگی از بازار عناوین بتل رویال را به خود اختصاص دهد.
8- CONTROL
بازی کنترل (Control) که آخرین ساخته استودیوی نام آشنای ردمی (Remedy Entertainment) است، توسط The Game Awards به عنوان یکی از نامزدهای رسمی عنوان بهترین بازی سال 2019 معرفی شده و باید گفت کاملاً استحقاق آن را هم دارد. این بازی با وضوح گرافیکی 4K بسیار چشم نواز به نظر می رسد و داستان جذاب آن هم باعث شده تا گیمر را تا انتها مجذوب خود نگه دارد. البته از ردمی که پیشتر بازی هایی مانند Alan Wake و Quantum Break را ساخته، انتظار دیگری غیر از این هم نمی رود.
بازی کنترل نه تنها از لحاظ ظاهری زیبا است و داستان فوق العادهای دارد، بلکه گیم پلی و مبارزات آن به بهترین شکل ممکن پیاده سازی شدهاند. اینکه در میانه مبارزات بتوانید یک بلوک بتنی را برداشته و در برابر تیرهای دشمنان از خود محافظت کنید، به تنهایی میتواند نشان دهنده اکشن منحصر به فرد بازی باشد. نکته جالب در مورد کنترل این است که برخلاف سایر بازیهای بزرگ، قبل از انتشار آن تبلیغات و جنجال زیادی به پا نشده بود تا انتظارها از این بازی به شکل کاذب افزایش پیدا نکند، و شاید به همین دلیل توانست به راحتی نظر مثبت گیمرها و منتقدین را به خود جلب کند.
7- SUPER SMASH BRO. ULTIMATE
یکی دیگر از نامزدهای رسمی The Game Awards 2019 بازی Super Smash Bros. Ultimate است. این بازی بدون تردید بزرگترین عنوانی است که کمپانی ژاپنی نینتندو امسال روانه بازار کرده است. طرفداران این سری محبوب، از مبارزات سریع و شلوغ این شماره نهایت لذت را بردهاند و کاملاً راضی شدهاند. به علاوه، تنوع بسیار بالای کاراکترها و شخصیتهای قابل بازی در این شماره و گرد هم آوردن قهرمانهای متعدد از عناوین مختلف باعث جذابیت دو چندان آن شده است. در حال حاضر این بازی مبارزهای کلاسیک دارای بیش از 80 کاراکتر قدیمی و جدید است که برای عنوانی از این دست، یک رکورد محسوب می شود.
علاوه بر تنوع بالای کاراکترها، محیطها و مراحل بازی هم از تنوع و جذابیت بسیار خوبی برخوردار هستند و بازی را از یکنواختی خارج میکنند. اما سؤالی که ممکن است بپرسید این است که با توجه به عرضه Super Smash Bros. Ultimate در ماه دسامبر سال 2018، چرا این بازی در لیست برترینهای سال 2019 قرار گرفته است؟ در جواب باید بگوییم، معمولاً روال کار The Game Awards اینگونه است که بازیهایی که بعد از ماه دسامبر عرضه میشوند در لیست نامزدها قرار نمیگیرند و به سال بعد موکول میشوند. چرا که بسیاری از گیمرها هنوز فرصت امتحان کردن آن را نداشتهاند و نقاط ضعف و قوت آنها ممکن است هنوز به طور کامل شناخته نشده باشد.
6- RESIDENT EVIL 2
کپکام بالاخره بعد از سالها به خواسته مخاطبان پرشمار خود پاسخ داد و یک رزیدنت اویل کلاسیک را روانه بازار کرد. این بازی که در واقع نسخه بازسازی شده شماره دوم است، به معنای واقعی کلمه از نو ساخته شده و حتی از برخی جهات با رزیدنت اویل 2 اصلی متفاوت است. تغییر زاویه دوربین، مراحل و مکانهای مخفی باعث شده تا حتی کسانی که نسخه اصلی را بارها تمام کردهاند، باز هم با یک تجربه جدید و جذاب روبرو باشند و برای اطلاع از تمام جوانب آن ساعتها وقت بگذارند.
کپکام در رزیدنت اویل 2 دوربین ثابت نسخه اصلی را که این روزها کاملاً از رده خارج شده، کنار گذاشته و از سیستم دوربین روی شانه (مانند آنچه که در شماره چهارم دیده بودیم) استفاده کرده است. البته این سیستم دوربین با وجود اینکه پیش از این هم به کار گرفته شده بود و جدید نیست، اما بهبودهایی را داشته و به تکامل رسیده است. در مجموع، امسال طرفداران رزیدنت اویل به خواسته چندین ساله خود رسیدند و بالاخره توانستند یک رزیدنت اویل کلاسیک را با گیم پلی و گرافیک مدرن تجربه کنند؛ تجربهای شیرین که مطمئناً به این زودیها فراموش نخواهد شد.
5- GEARS 5
سری بازیهای گیرز آو وار (Gears of War) از همان اولین نسخه خود که در سال 2006 عرضه شد، بسیار درخشان ظاهر شده و شمارههای مختلف آن توانستهاند بارهای عنوان بهترین بازی سال را از خبرگزاریهای مختلف از آن خود کنند. سهگانه اول از این سری واقعا فوق العاده بودند اما در شماره چهارم، تغییراتی که در بازی اعمال شده بود باعث شد تا طرفداران استقبال چندانی از آن نکنند. پس از عدم موفقیت نسخه چهارم، The Coalition وظیفه ساخت شماره پنجم را برعهده گرفت و سعی کرد تا این بازی را دوباره به ریشههای خود بازگرداند. برای نشان دادن حجم تغییرات حتی نام بازی هم دستخوش تغییر شد و به شکل خلاصه GEARS 5 نامیده شد.
گرافیک جذاب GEARS 5 در وضوح تصویری 4K و اکشن سریع و جذاب آن باعث شده تا هر کسی که به بازیهای سبک اکشن سوم شخص علاقه داشته باشد، مجذوب آن شود. داستان این شماره هم بسیار خوب نوشته شده و روایت جذابی دارد. شخصیت اصلی این شماره کیت (Kait) است که در نسخه قبلی به عنوان کاراکتر قابل بازی حضور داشت اما نقش اول نبود. حال، با این حجم از تغییرات، طرفداران سری بسیار مشتاق شدهاند تا ببینند نسخههای بعدی چه سبکی خواهند داشت و چه داستانی را روایت خواهند کرد؛ و این یعنی GEARS 5 در انجام وظیفه خود کاملاً موفق بوده است.
4- SEKIRO: SHADOWS DIE TWICE
استودیوی فرام سافتویر (FromSoftware) که با ساخت سری دارک سولز توانست به شهرتی جهانی دست پیدا کند، امسال با یک بازی جدید بازگشته است. این عنوان جدید که SEKIRO: SHADOWS DIE TWICE نام دارد، از لحاظ سبک بازی و گیم پلی بیشباهت به ساختههای قبلی استودیو نیست اما این بار تم و فضای بازی به کلی عوض شده و ما را با خود به امپراتوری ژاپن و دنیای ساموراییها میبرد. بازیکنان در سکیرو کنترل یک شینوبی را بر عهده دارند که به دنبال انتقام گرفتن از دشمنان است و همین انگیزهای میشود تا او را تا انتها همراهی کنند. سکیرو از گیم پلی روان، داستان غنی و گرافیکی جذاب بهره میبرد و از همین رو به عنوان یکی از نامزدهای اصلی بهترین بازی سال 2019 هم انتخاب شده است.
در سکیرو هم مانند ساختههای قبلی فرام سافتویر، مانند بلادبورن (Bloodborne) و سری درک سولز، تمرکز اصلی سازندگان بر روی طراحی غول آخرها بوده و مبارزات نفسگیری را با غولهای بازی تجربه خواهید کرد. البته در این نسخه المانهای نقش آفرینی نسبتاً کمتر شده تا سرعت اکشنهای بازی افزایش پیدا کرده و وقفه کمتری در جریان بازی ایجاد شود. جستجوی تمام گوشه و کنارهای نقشه بازی و مخفی کاری نقش بسیار پررنگی را در جریان گیم پلی بازی دارند و باعث می شوند تا ساعتها در دنیای سکیرو سرگرم شوید.
3- DEATH STRANDING
دث استرندینگ (Death Stranding) یکی از آن بازیهایی است که نیازی به معرفی ندارد. زیرا قبل از عرضه بازی آنقدر هیاهو و تبلیغات برای آن به راه افتاده بود که دیگر کمتر گیمری را میتوان یافت که نام آن را نشنیده باشد. دث استرندینگ یک عنوان کاملاً جدید است اما چیزی که باعث شد تا از همان شروع پروژه، همه نگاهها به آن معطوف شود، کارگردانی آن توسط هیدئو کوجیما بود. هیدئو کوجیما یکی از شناختهشدهترین و باسابقهترین بازیسازان ژاپنی است که با ساخت سری متال گیر سالید توانست سبک مخفی کاری را وارد دنیای بازیهای ویدیویی کند.
کوجیما پس از مشکلاتی که با کونامی پیدا کرد، این شرکت ژاپنی را ترک و استودیوی شخصی خود به نام کوجیما پروداکشنز را تأسیس کرد. بازی دث استرندینگ هم اولین پروژه وی در استودیوی جدیدش محسوب میشود که ایده عجیب و داستان مرموز آن باعث شد تا گیمرها بیصبرانه منتظر عرضه آن باشند. بازی در ابتدا قرار بود به صورت انحصاری برای کنسول پلی استیشن 4 عرضه شود اما چندی پیش اعلام شد که نسخه پی سی آن هم تابستان سال آینده وارد بازار خواهد شد.
2- THE OUTER WORLDS
استودیوی ابسیدین (Obsidian) با ساخته جدید خود یعنی The Outer Worlds توانست به ریشههای Fallout New Vegas برگردد و به نوعی شکست Fallout 76 را برای گیمرها جبران کند. The Outer Worlds در مقایسه با بازیهای نقش آفرینی مطرح بازار ممکن است کمی کوچک به نظر برسد اما دنیای بازی مملو از مأموریتها و کارهایی است که باید انجام دهید. در این عنوان، بازیکن میتواند در ابتدای بازی شخصیت دلخواه خود را ایجاد کرده و سپس با انجام مأموریتها و کسب امتیاز تجربه، قابلیتها و تواناییهای مختلف آن را بهبود دهد.
سازندگان The Outer Worlds وعده دادهاند که بازیکنان میتوانند این بازی را هر طور که مایل هستند انجام دهند و اجباری برای پیروی از یک سبک خاص نیست. درست است که این ایده توسط اغلب بازیهای نقش آفرینی پیاده میشود، اما رویکردی که سازندگان The Outer Worlds داشتهاند تا حدودی با بقیه متفاوت است. در واقع، در این عنوان تصمیمی که در جریان بازی میگیرید تنها به دو نتیجه از پیش تعیین شده ختم نمیشود و ممکن است اثرات متفاوتی در ادامه بازی داشته باشد. همین مسئله باعث شده تا The Outer Worlds برای چندین و چند بار بازی کردن مناسب باشد و گیمرها با یک بار تمام کردن بازی آن را کنار نگذارند.
1- STAR WARS JEDI: FALLEN ORDER
عنوان Star Wars Jedi: Fallen Order که چند روز قبل به صورت رسمی عرضه شد (5 نوامبر) در لیست نامزدهای رسمی جوایز سالانه The Game Awards قرار ندارد و علت آن هم عرضه دیرهنگام بازی بوده است. البته ما دلمان نیامد در لیست خود اشارهای به این بازی نکنیم! Star Wars Jedi: Fallen Order بدون شک بهترین بازی ساخته شده بر اساس جنگ ستارگان است و بالاخره بعد از مدتها میتوانیم در قالب یک سناریوی تک نفره و داستان محور، وارد دنیای عظیم این سری شده و حوادث و اتفاقات آن را از نزدیک تجربه کنیم.
علاوه بر خط داستانی جذاب Star Wars Jedi: Fallen Order، شخصیتهای اصلی و فرعی هم به بهترین شکل پرداخت شدهاند و با یک بازی منسجم از لحاظ داستانی روبرو هستیم. در این نسخه حتی کنترل ربات BD را بر عهده داریم که بسیار جذاب است. به هر حال، Star Wars Jedi: Fallen Order یک بازی بزرگ با ویژگیهای برجسته پرشمار است که نظر هر گیمری را میتواند به خود جلب کند. اکشن روان بازی در کنار گرافیک جذاب آن میتواند لحظات خوشی را در دنیای جنگ ستارگان برای شما رقم بزند.