چند وقتی است که وان پلاس از یک فناوری جدید در گوشی بعدی خود سخن میگوید. دیروز وان پلاس در ویدئویی تبلیغاتی از یک ویژگی جالب گوشی «وان پلاس کانسپت وان» (Oneplus Concept One) پرده برداشت. این گوشی قرار است در نمایشگاه CES 2020 در معرض دید همگان قرار گیرد. در بخشی از این ویدئو دوربین سه گانه پشتی گوشی را میبینیم که ابتدا نامرئی و سپس دوباره مرئی میشود! بنا به گفتهی شرکت وان پلاس، آنها توانستهاند با استفاده از فناوری شیشهای که قابلیت تغییر رنگ دارد این کار را انجام دهند. در ادامه با دیجی رو همراه باشید تا با این فناوری بیشتر آشنا شوید.
مجله وایرد به توضیح این فناوری پرداخته و بر اساس آن باید گفت که این فناوری در واقع از شیشههای الکتروکرومیک استفاده میکند. یک نوع خاص از شیشه که هنگام اعمال جریان برق روی شیشه از حالت مات به شفاف تغییر رنگ میدهد. ناگفته نماند که تاکنون از این فناوری برای ساخت پنجره طاق برخی خودروهای لوکس، پنجرههای هواپیما و حتی در برخی از ساختمانها به عنوان دیوار و پنجره استفاده شده است. و اکنون، وان پلاس با کمک شرکت مک لارن این فناوری را به گوشیهای همراه منتقل کرده است.
وان پلاس کانسپت وان قطعهای از این شیشه خاص را به کار گرفته و از آن برای پوشاندن دوربینهای عقب گوشی استفاده کرده است. بنابراین در نگاه اول، شاید فکر کنید این گوشی دوربین عقب ندارد اما وقتی برنامه دوربین را باز کنید یک جریان الکتریکی به شیشه ارسال میشود که باعث شفافیت آن میشود و سپس سنسورهای دوربین ظاهر میشوند. وقتی از برنامه خارج شوید شیشه مات و دوربین از دید پنهان میشود. مطمئناً این فناوری بسیار جالب توجه خواهد بود اما کارهای زیادی باید روی آن انجام شود و همچنین احتمالا با چالشهایی همراه خواهد بود.
چالشها
اول از همه، وان پلاس باید روی زمانی که شیشه بین حالت مات به شفاف تغییر رنگ میدهد کار کند. چون هیچکس دوست ندارد یک تصویر و صحنه زیبا را به خاطر تغییر حالت رنگ شیشه از دست بدهد. برای شرکت وان پلاس، قطعاً این یک مسئله یک چالش بزرگ خواهد بود اما مدیرعامل وان پلاس، پیت لاو میگوید «وان پلاس کانسپت وان» میتواند در کمتر از یک ثانیه بین رنگ مات و شفاف تغییر حالت دهد.
دوم، شیشه برای عملکرد نیاز به قدرت دارد، بنابراین چیز دیگری که آنها باید روی آن کار کنند این است که چگونه مصرف برق را به حداقل برسانند طوری که هیچ تاثیری بر عمر باتری نداشته باشد. پیت لاو میگوید یکی دیگر از چالشهای ضخامت گوشی بود چرا که شیشه الکتروکرومیک به افزودن ماده دیگری روی شیشه عقب گوشی نیاز دارد. آنها با افزایش فقط 0.1 میلی متر به ضخامت کلی گوشی توانستند این کار را با موفقیت انجام دهند.
آخرین چالش، قابلیت اطمینان از کارایی آن است. هیچ کس مایل نیست گوشیای را بخرد که از دوربینش نمیتواند استفاده کند آن هم به این خاطر که مشکلی مانع از تغییر رنگ شیشه میشود. علاوه بر این طبق یک گزارش، به دلیل تغییر بین حالتها شیشه الکتروکرومیک بعد از چند سال خراب میشود که به راحتی قابل تعویض نیست. وان پلاس در پاسخ به این چالش میگوید این فقط یک دستگاه مفهومی است و برنامهای برای تولید انبوه آن در آیندهای نزدیک ندارد.
مشخصات وان پلاس کانسپت وان
از چالشها که بگذریم، مجله وایرد جزئیاتی درباره مشخصات «وان پلاس کانسپت وان» هم فاش کرده است. بر این اساس، مدلی که ماه گذشته در یک جلسه توجیهی در سانفرانسیسکو به نمایش گذاشته شد از چرم پوشیده شده و رنگ نارنجی داشت. با این حال، در ویدئوی تبلیغاتی یک گوشی با بدنه تماما شیشهای دیده میشود. بر اساس برخی از نمودارهای طراحی شده این محصول، به نظر میرسد وان پلاس کانسپت وان نمایشگری متفاوت دارد و با نمایشگر خمیده موجود در ویدئو یکی نیست.
گفته میشود «وان پلاس کانسپت وان» همان مشخصات دوربین عقب وان پلاس 7 تی پرو مک لارن ادیشن را دارد. به این ترتیب، این گوشی شامل یک لنز اصلی 48 مگاپیکسلی، یک لنز تلهفوتوی 8 مگاپیکسلی و یک لنز فوق عریض 16 مگاپیکسلی خواهد بود. دربارهی دیگر مشخصات این گوشی هنوز چیزی فاش نشده است.
در هر حال، باید دید که وان پلاس در استفاده از این فناوری تا چه حد موفق عمل خواهد کرد و در صورت موفقیت، آیا شرکتها آن را به ترندی در سال 2020 تبدیل خواهند کرد یا نه. هنوز خیلی زود است که بخواهیم دربارهی این فناوری نظر دهیم و در نتیجه، پاسخ این سوال که آیا صنعت موبایل به استفاده از شیشههای الکتروکرومیک روی خواهد آورد یا اتفاقی دیگر خواهد افتاد را باید به دست زمان سپرد.