تیم تغییرات آب و هوایی ناسا انیمیشن جدیدی منتشر کرده که نشان دهنده اثرات جهانی دود ناشی از آتشسوزیهای اخیر استرالیا است. در این ویدیو، آژانس فضایی ایالات متحده از رنگهای مختلف برای نشان دادن ذرات معلق در هوا و میزان تراکم آنها در نقاط مختلف جهان از ماه اوت 2019 تا ژانویه 2020 استفاده کرده است. به گفته ناسا، در این مقطع زمانی بخشی از دود ناشی از آتش سوزی حتی تا لایه استراتوسفر (Stratosphere) هم بالا رفته است. استراتوسفر دومین لایه از اتمسفر است و محدوده بین 12 تا 50 کیلومتری از سطح زمین را شامل میشود.
طبق گفتههای ناسا، این انیمیشن به غیر از جنگلسوزی بزرگ استرالیا شامل چندین رویداد دیگر هم میباشد؛ مواردی مانند طوفان دوریان و آتشسوزیهای بزرگی که در اندونزی و آمریکای جنوبی رخ دادهاند. رنگهای زیر در ویدیو برای نشان دادن ذرات مختلف معلق در هوا استفاده شده و میتوانید میزان و نحوه پراکندگی آنها را در بازه زمانی مذکور به وضوح مشاهده کنید:
نارنجی = گرد و غبار
آبی = نمک دریایی
صورتی = نیترات
قرمز = مواد کربنی
همچنین، رنگهای روشنتر نشانگر وجود مقادیر بیشتری از ذرات معلق در هوا در مناطق مربوطه است.
همانطور که در این ویدئو نشان داده شده است، دود ناشی از آتش سوزی استرالیا، متأثر از رویدادهای اقلیمی جهانی در سراسر جو کره زمین پخش شده است. به گفته ناسا علاوه بر بخشهای فوقانی اولین لایه جو به نام تروپوسفر، این دود راه خود را به قسمتهای پایینی استراتوسفر هم باز کرده است. آژانس فضایی آمریکا میگوید این دود در طول اقیانوس جنوبی به حرکت خود ادامه خواهد داد و سرانجام دوباره به استرالیا بازخواهد گشت.
اگرچه این دود در تمام نقاط کره زمین پخش شده، اما حجم آن در مناطق آمریکای جنوبی تا اقیانوس آرام بیشتر است. در چند وقت گذشته بسیاری از نواحی استرالیا در نتیجه دود و گازهای مختلف ناشی از آتش سوزی، کیفیت هوای بسیار بدی را تجربه کردهاند و باید دید این تأثیرات تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.