گلکسی ای 50 (Galaxy A50) محبوبترین گوشی سامسونگ در سال 2019 بود و سود خوبی را عاید این شرکت کرهای کرد. این موفقیت باعث شد تا عرضه جانشین آن به یک مسئله مهم تبدیل شده و به اندازه گوشیهای پرچمدار سامسونگ حساسیت داشته باشد. در نهایت گلکسی ای 51 به عنوان جایگزین ای 50 معرفی شد و به نظر میرسد سامسونگ در طراحی آن کاملاً جنبه احتیاط را رعایت کرده و سعی کرده کمتر ریسک کند. اما آیا چنین رویکردی واقعاً خوب است؟ در ادامه سعی میکنیم به صورت اجمالی به بررسی گلکسی ای 51 سامسونگ پرداخته و پاسخی برای این سؤال بیابیم. با ما در دیجی رو همراه باشید.
اجازه دهید همین ابتدای کار بگوییم، از نظر ما سامسونگ در طراحی گلکسی ای 51 کاملاً موفق بوده است. در واقع، گوشیهای میانرده باید دو خصوصیت اصلی را داشته باشند؛ اول اینکه از کارایی مناسبی برخوردار باشند و مسئله دوم هم مقرون به صرفه بودن آنها است. گلکسی ای 51 هر دو ویژگی را دارد و از همین رو یک گوشی میانرده موفق محسوب میشود.
سامسونگ در این مدل جدید به جای بریدگی بالای نمایشگر از حفره دوربین سلفی استفاده کرده که یک حرکت مثبت و رو به جلو قلمداد میشود. سنسور دوربین سلفی هم به نوبه خود بزرگتر شده و تصاویر بهتری ثبت میکند. در پشت بدنه نیز از یک آرایه دوربین بهتر استفاده شده و طراحی منشوری بدنه نیز بر جذابیت ظاهری گوشی افزوده است.
گلکسی ای 51 در مقایسه با مدل قبلی خود کمی سنگینتر شده اما با این حال هنوز هم کاملاً سبک به نظر میرسد و میتوان این گوشی سامسونگ را یکی از سبکترین گوشیهای 6.5 اینچی بازار دانست. رنگبندی آن هم شامل رنگهای مشکی، سفید، آبی، منشوری و صورتی پاستیلی است.
با وجود بهبودهایی که گلکسی ای 51 نسبت به مدل سال گذشته داشته، بعضی چیزها نیز همچنان ثابت بودهاند و تغییری نکردهاند. به عنوان مثال ظرفیت باتری همچنان برابر 4000 میلی آمپر ساعت است که البته از شارژ سریع 18 وات پشتیبانی میکند. این سرعت شارژ حتی در بین محصولات کمپانی سامسونگ هم یکی از کمترینها محسوب میشود.
اگر گلکسی ای 51 را پهلو به پهلوی گلکسی ای 50 قرار دهید، متوجه دو پیشرفت چشمگیر خواهید شد. اولین مورد طراحی ظاهری جدید آن و دیگری هم سیستم دوربین جدید است. لنز اصلی دوربین پشتی این بار یک واحد 48 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 است که جای ماژول قدیمی 25 مگاپیکسلی را گرفته است. سنسور اولتراواید 12 مگاپیکسلی هم جای سنسور 8 مگاپیکسلی را گرفته و در نهایت یک لنز ماکرو اختصاصی هم به دوربین پشتی اضافه شده است. در جلوی بدنه نیز یک سنسور 32 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 تعبیه شده که نسبت به دوربین 25 مگاپیکسلی گلکسی ای 50 یک پیشرفت قابل ملاحظه محسوب میشود.
گلکسی ای 51 از لحاظ قدرت پردازشی هم تاحدودی بهتر شده است. سامسونگ در این مدل از تراشه اگزینوس 9611 استفاده کرده که با وجود ارائه عملکردی مشابه با اگزینوس 9610، از دوربینهایی با رزولوشن بالاتر (64 مگاپیکسل) پشتیبانی میکند.
یکی دیگر از مزایای گلکسی ای 51 نسبت به ای 50 سیستم عامل پیش فرض اندروید 10 است که در قالب رابط کاربری اختصاصی One UI 2.0 بر روی گوشی نصب شده است. این در حالی است که گلکسی ای 50 هنوز در صف بهروزرسانی اندروید 10 بوده و تاکنون آن را دریافت نکرده است.
خوشبختانه بهبودهایی که سامسونگ در گلکسی ای 51 اعمال کرده تأثیری در قیمت آن نداشته و همچنان با یک گوشی مقرون به صرفه روبرو هستیم. مدل پایه این گوشی با حافظه رم 4 گیگابایتی و 128 گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی با قیمتی زیر 499 یورو به فروش میرسد.