بنا به گزارش واشینگتن پست و به نقل از مقامات بهداشتی آمریکا، اولین فرد داوطلب برای تست واکسن کرونا، امروز دوز آزمایشی این واکسن را دریافت خواهد کرد. البته این به معنای ورود قریب الوقوع واکسن کرونا به بازار نیست و به گفته مسئولان، هر واکسنی برای دریافت مجوزهای لازم و طی مراحل پزشکی و قانونی، حداقل به 12 تا 18 ماه زمان نیاز دارد.
واکسنی که در حال حاضر برای تست آماده شده، توسط سازمان بهداشت ملی آمریکا و شرکت دارویی Moderna توسعه داده شده است. در اولین مرحله، این واکسن بر روی 45 فرد جوان سالم که برای تست داوطلب شدهاند، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. البته در مرحله تست واکسن، احتمال مبتلا شدن شخص به کرونا وجود ندارد، چرا که خود ویروس به صورت مستقیم وارد بدن نمیشود. در واقع، هدف از انجام آزمایش، بررسی اثرات جانبی واکسن میباشد.
در حال حاضر شرکتهای مختلفی در سراسر جهان برای ارائه واکسن کرونا با هم رقابت میکنند و برای این منظور از جدیدترین فناوریهای روز دنیا استفاده میشود. در این بین، حتی برخی شرکتها قصد دارند واکسن موقت برای محافظت یک یا دو ماهه از مردم در برابر این ویروس کشنده تولید کرده و در این فرصت، بر روی توسعه واکسن اصلی کار کنند.
در حالی که ویروس کرونا در دو ماه گذشته به شدت در کشورهای مختلف شیوع پیدا کرده و رسما به ″سطح همهگیری جهانی″ یا پاندمی رسیده است، اما هنوز هیچ درمان مشخصی برای آن وجود ندارد. در کشور چین که منشأ این ویروس و بیماری ناشی از آن موسوم به کووید-19 محسوب میشود، دانشمندان برای درمان بیماران از ترکیبی از داروهای HIV و همچنین یک داروی آزمایشی که برای درمان ابولا ساخته شده، استفاده میکنند.
تا به امروز (26 اسفند 98) بیش از 169 هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده و از این بین 6520 نفر هم جان خود را از دست دادهاند. البته با وجود تلفات بالا، این بیماری در بسیاری از مبتلایان بسیار جزئی و در حد تب و سرفه حفیف بروز میکند. بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، این دسته از افراد تا 2 هفته کاملاً بهبود مییابند اما کسانی که علائم در آنها شدیدتر است به 3 تا 6 هفته زمان برای بازیابی کامل سلامتی خود نیاز خواهند داشت.