مکبوک ایر، لپتاپ ساخت شرکت اپل در طول دهه گذشته فراز و فرودهای مختلفی را تجربه کرده است. نسل دوم آن که در سال 2010 معرفی شد، برای سالها به عنوان معیار سنجش لپتاپهایی با اندازه متوسط محسوب میشد. همچنین این محصول برای سالها محبوبترین لپتاپ اپل و یکی از محبوبترین لپتاپهای ساخته شده بود. تاریخچه یاد شده و نقاط قوت موجود در مکبوک ایر باعث فروش بالای این محصول برای شرکت اپل حتی بعد از بیتوجهی این شرکت به این سری شد.
محبوبیت ادامهدار سری ایر، باعث تصمیم اپل به ساخت مکبوک ایر جدید با طراحی متفاوت در کنار نمایشگر رتینا در سال 2018 شد. اما اپل در این لپتاپ از صفحه کلید باترفلای که به غیرقابل اعتماد بودن و هزینه تعمیرات بالا معروف بود، استفاده کرد. در بهروزرسانی مکبوک ایر در سال گذشته نیز، اپل دوباره از صفحه کلید یاد شده بهره برد، که این بهکارگیری دوباره، علامت سوال بزرگی پیشروی مشتریان دربارهی انگیزه این شرکت در استفاده مجدد از آن قرار داد. حتی پردازنده اینتل استفاده شده در سری 2019 مکبوک ایر در پردازش برنامههای اساسی مورد نیاز با چالشهای بسیاری روبه رو میشد.
حال مک بوک ایر 2020 به میدان آمده است؛ مکبوک ایر 2020 با بهکارگیری صفحه کلید موسوم به سیزر-سوییچ (scissor-switch) که اپل پیشتر در مکبوک پرو 16 اینچی 2016 معرفی کرده بود و تقویت پردازنده به نسل دهم پردازندههای اینتل با قدرت بیشتری نسبت به نسخههای قبلی وارد بازار لپتاپها شده است. همچنین اپل قیمت آن را 100 دلار کاهش داده و این لپتاپ با قیمت پایه 999 دلار عرضه خواهد شد.
بهنظر میرسد که با تمامی این تغییرات، مکبوک ایر دوباره در مسیر درست خود قرار گرفته و میتواند در زمره بهترین لپتاپها برای استفاده عموم مردم قرار بگیرد.
مزایا |
معایب |
کیبورد مناسب |
ضعف باتری در صورت عدم استفاده از برنامههای اپل |
پردازنده سریعتر |
ضعف در هنگام استفادههای سنگین |
قیمت مناسب |
وبکم معمولی |
مکبوک ایر 2020 دارای قیمت پایه 999 دلاری با پردازنده دو هستهای 1.1 گیگاهرتزی Core i3، رم 8 گیگابایتی و حافظه 256 گیگابایتی میباشد اما پیشنهاد میشود تا با پرداخت 100 دلار بیشتر مدلی با پردازنده 1.1 گیگاهرتزی Core i5 خریداری کنید. همچنین میتوانید با پرداخت 1299 دلار مدلی با پردازنده 4 هستهای Core i5 و حافظه 512 گیگابایتی را نیز خریداری کنید.
در قسمت چپ این لپتاپ، دو پورت ورودی تاندربولت 3 بههمراه پردازنده اینتل با گرافیک آیریس پلاس (Iris Plus) قرار داده شدهاند که به معنای قابلیت پخش تصاویر 6K توسط مک بوک ایر جدید میباشد. همچنین، اپل یک پورت هدفون نیز در این لپتاپ بکار برده که برای استفاده روزمره بسیار مناسب است.
استفاده شرکت اپل از سری کیبورد سیزر-سوییچ میتواند خبر خوبی باشد. فاصله کلیدها در این کیبورد حدود 1 میلیمتر شده است و کلیدهای جهت به فرم مرسوم T برعکس برگشته است. همچنین فشردن کلیدهای صفحه کیبورد سر و صدای زیادی به همراه نخواهد داشت و در مجموع میتوان گفت که صفحه کلید جدید بسیار راضی کننده است. از آنجایی که کیبورد یک لپتاپ یکی از پرکاربردترین قسمتها میباشد، تغییر حالت صفحه کلید یک تغییر لازم برای ارتقاء مکبوک ایر بود اما به دلیل مدت زمان زیادی که اپل به تغییر آن بیتوجه بود، نمیتوان از اپل برای این تغییر جدید تقدیر کرد!
نکته دیگر، عدم وجود صفحه نمایش لمسی در این لپتاپ میباشد. بهنظر شرکت اپل تمایل زیادی به استفاده از صفحه نمایش لمسی برای وسایل تحت سیستمعامل مک نشان نمیدهد و پیشبینی میشود که استفاده از صفحه نمایش لمسی برای تجهیزات با این سیستمعامل در آینده نزدیک اتفاق نخواهد افتاد. از سویی دیگر، تاچپد در پایین کیبورد بسیار نرم و دقیق عمل میکند و بالا و پایین کردن صفحات و کلیک با تاچپد مکبوک ایر جدید، حس خوبی به کاربر میدهد. درنتیجه میتوان گفت که صفحهکلید که بهعنوان ضعف فیزیکی در نسخههای پیشین مکبوک ایر شناخته میشد، به خوبی اصلاح شده است.
مکبوک ایر همچنان شمایل مکبوک ایرهای قدیمی را به خود حفظ کرده است. این لپتاپ مانند پیشینیان خود از طرح ظاهری بسیار زیبایی بهره میبرد و بدنه آن به نظر بسیار با استقامت به نظر میرسد و همچنین در این لپ تاپ سعی شده تا حاشبههای صفحه نمایش تا قسمت کناری قاب در حداقل مقدار ممکن نگاه داشته شود.
با تمام این اوصاف خبر بزرگ دربارهی مکبوک ایر جدید انتخاب پردازنده آن میباشد که شامل سه مدل خاص نسل دهم سری Y اینتل میباشد. مکبوک ایرهای قبلی تنها دارای یک پردازنده ضعیف دو هستهای بودند، اما در سری جدید، علاقمندان حتی قادر به خرید این لپتاپ با پردازنده چهار هستهای 2.1 گیگاهرتزی Core i7 نیز هستند. نکته دیگر صدای فن لپ تاپ است که در هنگام کار با لایت روم و این دست برنامهها شنیده خواهد شد و پس از اجرای برنامههای سنگین، تلاش فن دستگاه برای تعدیل دمای سیستم با شنیده شدن صدای حرکت پرهها و دمای بالای اطراف فن کاملا حس خواهد شد. البته به گفته شرکت اپل، این مساله را نمیتوان از ایرادات مکبوک ایر جدید دانست، چرا که سیستم پردازنده دستگاه بر پایه قابلیت توربو بوست اینتل ساخته شده است. درنتیجه، به هنگام استفاده در کارهای سنگین، پردازنده به حالت 2.3 گیگاهرتزی میرسد، اما پس از پایان کار پردازنده برای تعدیل دمای خود و نگهداری باتری، به سرعت به حالت 1.1 گیگاهرتزی باز خواهد گشت که استراتژی مرسومی برای لپتاپهای امروزی است.
طی آزمایشها بهنظر میرسد که با ادامه فعالیتهای سنگین بر روی این لپتاپ، سرعت پردازنده از 2.3 گیگاهرتز به 1.5 گیگاهرتز کاهش مییابد و میتوان گفت که فعالیتهای روزمره باعث بالا رفتن دمای سیستم و افزایش فعالیت فن نخواهند شد اما این لپتاپ در پردازش تصاویر و استخراج ویدئوهای سنگین میتواند با مشکلاتی از قبیل صدای بالای فن و کند شدن سیستم روبهرو گردد.
برای بیان تفاوتهای بین مکبوک ایر Core i5 و مکبوک پرو Core i5 میتوان علاوه بر تفاوت پردازنده سری U و Y در آنها، به تفاوت سیستم تهویه درون لپتاپ اشاره کرد. این تفاوت، قابلیت کار در مدت زمان بیشتر و با راندمان بالاتر پردازنده را به سری پرو میدهد. درنتیجه میتوان گفت که با لپتاپ مکبوک پرو میتوان عملکرد بهتری در فعالیت سنگین در زمان طولانی داشت.
طول دوام باتری سری ایر متوسط میباشد. طبق اعلام کمپانی اپل، برای اینترنت گردی در سافاری میتوان تا 11 ساعت از باتری دستگاه استفاده کرد، اما استفاده از سایر نرم افزارها در بالاترین حالت نور صفحه میتواند در 5 ساعت باتری دستگاه را خالی کند. به عبارت دیگر، استفاده از نرمافزارهای ساخت خود شرکت اپل به دوام انرژی در باتری لپتاپ کمک خواهد کرد، در حالیکه استفاده از سایر نرمافزار باعث خالی شدن سریع باتری خواهد شد. دوربین استفاده شده در سری جدید مکبوک ایر، همان وبکم همیشگی 720P اپل بکار برده شده سایر لپتاپهایش میباشد. این دوربین تصویر قابل قبولی از کاربر به نمایش خواهد گذاشت، اما شاید ارتقاء دوربین وبکم در محصولات آتی شرکت اپل، امری مورد نیاز باشد.
برای بیان سایر نکات قابل توجه درباره مکبوک ایر 2020، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
کماکان برای شارژ مکبوک از یواسبی نوع C استفاده میشود. صفحه نمایش رتینا بکار برده شده، با وجود نشان دادن تصاویر بهصورت شارپ، فاقد طیف رنگی پی3 حاضر در مکبوک پرو میباشند؛ همچنین، اعلام سایز تصویر 2560 در 1600 توسط شرکت اپل، باوجود اندازه تصویر بهینه 1440 در 900 برروی لپتاپ، جزو نکات عجیب میباشد. نسخه طلایی رنگ این لپتاپ، رنگی مایلی به صورتی دارد. بعلاوه، این دستگاه از وایفای 6 پشتیبانی نمیکند که بطورکلی، به دلیل عدم پشتیبانی از این سرویس همچنان در تمام دنیا، نکته منفی تلقی نمیشود. نکته قابل توجه دیگر نیز استفاده از شارژر 30 واتی برای این دستگاه میباشد که به معنی قابلیت شارژ این دستگاه توسط دستگاههای یواسبی دیگر میباشد.
در آخر، مهمترین مسالهای که میتوان در باره مکبوک ایر 2020 اذعان داشت، شایستگی و قابل اتکا بودن این لپتاپ برای استفاده عموم مردم است که درنهایت میتواند باعث بازگشت شکوهمند این سری لپتاپها به بازارهای جهانی باشد.
سلام خسته نباشید.اول یه تشکر بکنم از ساتتون که این بررسی دقیق رو کردید خیلی خوب بود.یه سوال داشتم اینکه آیا به نظر شما این مدل لپتاپ بهتره یا Surface Pro 6؟ و اینکه برای کارهای شرکتی کدوم بهتره؟ یا اگر نظر شما ی چیز دیگش ممنون میشم که راهنمایی کنین.
سایت خوبی دارید.