مطالعه بناهای قدیمی همواره بسیاری از دانستههای ما را در مورد پیشینیان و سبک زندگیشان تغییر داده و تکمیل کرده است. معابد بسیاری تاکنون در جهان کشف و حفاری شده است که قدیمیترین آنها، معبد گوبکلی تپه میباشد. این معبد بسیار قدیمی در کشور ترکیه واقع گردیده و توجه بسیاری از باستان شناسان و گردشگران را به خود جلب نموده است. در ادامه با بررسی پنج واقعیت شگفت انگیز در مورد این معبد کهن با دیجی رو همراه باشید.
1. قدمت گوبکلی تپه
گوبکلی تپه (Göbekli Tepe) به عنوان کهنترین معبد جهان شناخته شده است. این معبد در بالاترین نقطه یک رشتهکوه، در 15 کیلومتری شهر شانلیاورفه ترکیه در نزدیکی مرز سوریه واقع است.
طبق بررسیهای باستانشناسان جهان، گوبکلی تپه احتمالا مکانی برای پرستش خداوند بوده و اولین جرقهها برای پیدایش انسانهای متمدن در آن دیده میشود.
کلاوس اشمیت، باستانشناس معروفی که زمان طولانی را صرف مطالعه این معبد کرده، معتقد است گوبکلی تپه به عنوان مکانی برای زیارت انسانها با فاصله زیاد از شهرهای مسکونی بنا گردیده است. اشمیت همچنین اظهار داشت گوبکلی تپه ممکن است مکانی برای فرقه مردهپرست بوده و حیوانات حک شده در ستونهای عظیم آن به منظور محافظت از مردگان در آنجا طراحی شدهاند. اشمیت معتقد است که قبور باید در طاقچههای پشت دیوار محافل واقع شده باشند.
در سال 2017 با کشف جمجمهای در این مکان فرضیه اشمیت تقویت شد ولی با این حال بررسیهای باستانشناسی هنوز هیچ نوع مقبرهای را در این محل پیدا نکرده و نتوانستهاند این فرضیه را به اثبات برسانند.
این معبد شامل مجموعهای از قدیمیترین سنگها بوده که 10 هزار سال قبل از میلاد مسیح توسط شکارچیان ساخته شده است. این بدان معناست که گوبکلی تپه قبل از ساخت اهرام مصر یا استون هنج در زمان بینالنهرین و اولین عصر یخبندان بنا گردیده است.
2. ستونهای گوبکلی تپه
ستونها یکی از جذابترین بخشهای گوبکلی تپه هستند. هر ستون ارتفاعی حدود شش متری داشته و وزن آن بالغ بر 10 تن است. سنگهای عظیم به کار رفته در گوبکلی تپه وزنی بین 10 الی 50 تن دارند.
اگرچه کاوش در این منطقه از چندین دهه قبل ادامه داشته، اما کارشناسان معتقدند که فقط 5 درصد از آن کشف شده است. تاکنون باستانشناسان و زمینشناسان حداقل 200 ستون سنگی عظیم که تقریبا در 20 مسیر دایرهای متمرکز شدهاند را کشف و بررسی کردهاند.
3. ابزار ساخت گوبکلیتپه
همچنان برای دانشمندان این راز بزرگ باقی مانده است که چگونه انسانهای اولیه ستونهای بزرگ این چنینی را ساخته و در کنار هم قرار دادهاند. اگرچه سنگها از معادنی در نزدیکی این مکان استخراج شدهاند ولی حداقل در یک فاصله 500 متری حمل شدهاند.
باستانشناسان تخمین میزنند که برای ساخت و انتقال ستونها تقریبا به بیش از 500 انسان بالغ نیاز است. همچنین در ساخت این پروژهها نه تنها از سفال بلکه از مواد دیگری همچون سیم و چرخ استفاده شده است. این واقعیتها ما را وادار میکند تا درک خود را از جوامع باستانی و نوع زندگیشان تغییر دهیم و به دنبال یک تعریف جدید برای آنها باشیم. زیرا ساخت این بناها به جامعهای بسیار پیشرفتهتر از جمعی شکارچی یا انسان اولیه نیاز داشته است. مواد و ابزار خاصی که در این مکان استفاده شده مطابق با اطلاعات و تحقیقات قبلی باستانشناسی نمیباشد.
4. دفن ناگهانی گوبکلی تپه
راز مدفون شدن یکباره این معبد در زیر خاک هنوز کشف و فاش نشده است. معبد گوبکلی تپه حدود 8 هزار سال قبل از میلاد به دلایل نامعلومی به مدت 500 سال مدفون شده و متروک مانده است. البته پس از آن مجددا مورد استفاده قرار گرفت و یک بار دیگر ترمیم و بازسازی شد.
5. مهارت معماری گوبکلی تپه
ساخت این بنای عظیم و گسترده نیاز به یک معمار ماهر و با استعداد داشته است. اخیرا مطالعهای که در مجله باستانشناسی کمبریج به چاپ رسیده نشان میدهد که جوامع باستانی و سازندگان گوبکلی تپه دانش پیشرفتهای در مورد هندسه و ریاضیات داشتهاند.
اگر در مورد مطالب بالا بیشتر تفکر کنید، متوجه خواهید شد که هرچند اطلاعات زیادی در مورد معبد گوبکلیتپه کشف و منتشر نشده است ولی این معبد همچنان جزو شگفتیهای قرن است و نشان دهنده دانش ناقص ما از انسانهای اولیه میباشد. به علاوه بسیاری از اطلاعات محققان و باستانشناسان را تغییر داده و پنجرهای جدید رو به تاریخ برایمان گشوده است.
ممنونم خیلی جالب بود واین تمدن طبق چنل های کرایون… احتمالا به دوره اتلانتیس جدید باید تعلق داشته باشه که 15هزارسال قبل دراثر عصریخبندان منقرض شدن وتمدنی کاملا پیشرفته بودن
حقیقت جالب تر اینه که این در خاک کوردستان قرار داره
لابد انسان های نخستین عصر پارینه سنگی که این معبد را ساختند هم «کورد» بودند!!!! این توهمات پوچ را که از فرط بی هویتی به معبد انسانهای نخستین متوسل می شوید رها کنید. کردها نیز مانند بسیاری از اقوامی که در دوره زمانی بس متأخر در فلات ایران سکنا گزیدند به این منطقه آمدند. پس تاریخ دیرینه شناسی را تحریف نکنید!
باید این تپه متعلق به کورد ها باشد و نام اصلی این تپه؛ گریناوک است و اگر این تپه قدمت بیشتر از ۱۲ هزار سال دارد ثابت می کند که نسل کورد بیشترین قدمت را دارد
لابد انسان های نخستین عصر پارینه سنگی که این معبد را ساختند هم «کورد» بودند!!!! این توهمات پوچ را که از فرط بی هویتی به معبد انسانهای نخستین متوسل می شوید رها کنید. کردها نیز مانند بسیاری از اقوامی که در دوره زمانی بس متأخر در فلات ایران سکنا گزیدند به این منطقه آمدند. پس تاریخ دیرینه شناسی را تحریف نکنید!
با این حرفا خودتو قانع کن