هر کتاب سرشار از درسهایی است که هر کس به فراخور وضعیت خودش آنها را درک میکند. بعضی از کتابها علاوه بر اینکه درس زندگی میدهند؛ درس نویسندگی هم میدهند. اینها کتابهایی هستند که دنیا تحسینشان کرده است و به عنوان برترین آثار ادبی معرفی شدهاند؛ کتابهایی که به زبانهای زنده دنیا ترجمه شدهاند، شخصیتهایشان به علت پردازش عالی تا مدتها همراه با خواننده زندگی کردهاند و عناصر داستان نویسی به بهترین شکل در آنها دیده میشود. اگر شما هم مشتاق نویسندگی هستید، در حین تمرینهایتان حتما باید مطالعه هم داشته باشید و به ویژه بعضی آثار برتر جهان را بخوانید. در این مقاله شما را با پنج رمان از میان بهترین کتاب های رمان آشنا میکنیم که در جهت رسیدن به این هدف کمکتان خواهند کرد.
1. ناتور دشت/ جی. دی. سلینجر
ناتور دشت نسبت به خیلی از داستانهای مهم این فهرست حجم زیادی ندارد؛ اما ویژگیهای بسیار خوبی دارد که باعث میشود دید شما را نسبت به نویسندگی تحت تاثیر قرار دهد. شخصیت پردازی کاراکتر اصلی این داستان؛ هولدن کالفیلد در نوع خود بی نظیر است و سلینجر توانسته است یکی از بهترین شخصیتهای داستانی تمام دوران را خلق کند. نوجوانی با افکار عجیب و غریب و رگههایی از پوچ گرایی که عقاید جالبی درباره زندگی دارد. سلینجر همچنین در این کتاب به خوبی از بیشتر عناصر داستان نویسی استفاده کرده است. این کتاب را میتوان کتابی دانست که زمین گذاشتنش کار آسانی نخواهد بود و شخصیت هولدن تا مدتها با شما باقی خواهد ماند. برای خرید و دانلود کتاب ناتور دشت از این لینک کمک بگیرید.
2. گتسبی بزرگ/ اسکات فیتز جرالد
فیتز جرالد نویسنده کم نظیری است. او از دوستان ارنست همینگوی بود و اتفاقا سلینجر هم او را ستوده است. او که دانش آموخته دانشگاه پرینستون بود، از کودکی قلم توانایی در نوشتن داشت و در نهایت بعد از خلق چندین داستان «گتسبی بزرگ» به عنوان شاهکار او وارد دنیای ادبیات شد. گتسبی روایت مردی است به همین نام که ثروت زیادی دارد و دلباخته زنی است که از آن او نشده است. روایت گتسبی از دید همسایه او گفته میشود که با زبردستی جزئیات داستان را تعریف میکند.
فیتز جرالد در این داستان به خوبی از عنصر تعلیق استفاده کرده و پایان بندی داستان را با یک شگفتی زیبا همراه کرده است. او همچنین در پرداخت شخصیت گتسبی استادی تمام به خرج داده است. این کتاب همچنین از حیث زاویه دید حائز اهمیت است. اگر دوست دارید با شگفتی آثار فیتز جرالد بیشتر آشنا شوید خوب است بدانید داستان عجیب بنجامین باتن که چند سال پیش از روی آن فیلم سینمایی با بازی برد پیت ساخته شد هم نوشته این نویسنده است که از لحاظ خلاقیت بسیار مهم تلقی میشود.
3. خانم دالووی/ ویرجینیا ولف
اگر دوست دارید بتوانید در نوشتن داستانی به سبکی خاص موفق عمل کنید، باید علاوه بر شناختن عناصر آن سبک نمونه کارهای برجستهای را که در آن زمینه نوشته شده است، مطالعه کنید. یکی از بهترین نمونه کارهای سبک جریان سیال ذهن کتاب خانم دالووی از ویرجینیا ولف است. این کتاب آونگوار بین شخصیتهای گذشته و حال در حرکت است و به هر کدام به اندازه کافی میپردازد. بنابراین میتوانید اصل برقراری تعادل بین این جریان را با خواندن این کتاب یاد بگیرید. ضمن اینکه خط داستانی بسیار خوب جلو میرود و شما را با شخصیت پردازی مناسب همراه خودش نگه خواهد داشت. اگر دوست دارید درباره ویرجینیا ولف بیشتر بدانید و از او بیشتر یاد بگیرید؛ خوب است کتاب «اتاقی از آن خود» نوشته همین نویسنده را هم به عنوان یک اثر آموزنده مطالعه کنید.
4. عشق در زمان وبا/ گابریل گارسیا مارکز
گابریل گارسیا مارکز از برترین نویسندگان آمریکای جنوبی است که شهرتش در تمام دنیا فراگیر شده است. تک تک آثار این نویسنده ارزش ادبی بالایی دارند؛ شاید تنها بخش آن که در ترجمه از دست میرود؛ ساختارهای مربوط به زبان اصلی نویسنده باشد؛ اما بقیه بخشها به خوبی به خواننده منتقل خواهد شد.
دو اثر «صد سال تنهایی» و «عشق در سالهای وبا» از جمله آثار درخشان مارکز است که میتواند درسهای زیادی از حیث نویسندگی به افراد علاقمند به این حوزه بدهد. برای مثال اثر درخشان عشق در سالهای وبا که میتواند به راحتی در فهرست چند کتاب که با خواندن آنها احساس خوبی به شما دست خواهد داد؛ نه تنها از جهت شخصیت پردازی و زاویه دید بسیار قابل تامل است؛ بلکه سرشار از نکات نغزی است که نویسنده با دید خاص خود درباره عشق بیان کرده است؛ از جمله اینکه عشق واقعی چه ویژگیهایی دارد و اگر لازم باشد عاشق میتواند53 سال منتظر معشوقش بماند و ثابت قدم باشد.
کتابهای مارکز همچنین گاهی حجم بسیار زیادی دارند که میتوانند اهمیت صبوری و زمان گذاشتن را در خلق شاهکارهای ادبی به نویسندههای امروزی که اغلب کم حوصله هستند و به نوشتن داستان کوتاه علاقه دارند، یاد دهد. این کتاب همچنین از حیث پلات و روند اتفاقات اهمیت زیادی دارد.
5. 1984/ جورج اورول
کتاب 1984 را میتوان اثری دانست که به نویسندگان جوان درسهای زیادی میدهد. یکی از از درسهای متعدد این رمان تاثیر مطالعه و تجارب پیشین نویسنده در بارور کردن روند داستانی است. اورول زندگی پر فراز و نشیبی داشت، در خانواده متوسطی بزرگ شد؛ اما با اشراف آشنا بود. روزنامه نگاری کرد و با دیدگاههای معاصر خودش آشنا شد. در جنگ اسپانیا شرکت کرد و با چشم خودش بسیاری اتفاقا را دید و مدتی هم به طبقه کارگر پیوست و حتی در آشپزخانه کار کرد. این کارهای به ظاهر بی ربط به هم شخصیتی از او ساخت که دید روشنی نسبت به اتفاقات پیرامونش ایجاد کرد. در نهایت همه عوامل و خلاقیت و نبوغ او دست به دست هم داد و 1984 را به عنوان یک شاهکار ادبی خلق کرد. کتابی که میتواند علاوه بر روایت داستانی جذاب استفاده از عناصر داستانی مثل تعلیق و شگفتی را هم به خوبی به علاقمندان به دنیای نویسندگی نشان دهد. در کنار این کتاب خواندن داستان «مزرعه حیوانات» را هم به شدت توصیه میکنیم. این داستان میتواند استفاده از ایجاز را به خوبی نشان دهد و به نویسندگان جوان ثابت کند برای موفق بودن یک داستان باید به ظرفیت درونی آن برای اطناب یا ایجاز توجه کرد.
#این مطلب یک رپورتاژ تبلیغاتی است و دیجیرو مسئولیتی در قبال آن ندارد.