تکنولوژی و فناوریهای بهروز یکی از مهمترین مولفههای زندگی بشر در طول تاریخ بوده است اما بیشک در گذشته شاهد فناوریهای پیشرفتهای که امروزه برای ما عادی شده است، نبودیم. ما انسانها از اولین روزهای زندگی بر روی کره زمین سعی داشتیم تا با ساخت ابزارهایی هر چند ساده، بیش از پیش بر محیط پیرامون خود احاطه پیدا کنیم. مطمئناً تلاش برای شمارش و انتخاب مهمترین اختراعات تاریخ بشر بحث برانگیز خواهد بود، با این حال تلاش شده تا در مقاله پیش رو و به ترتیب زمانی مهمترین اختراعات بشر تا به امروز را برای شما معرفی کنیم. با دیجی رو همراه باشید.
آتش
درمورد آتش میتوان کلمه کشف را به جای اختراع به کار برد. قطعا انسانهای اولیه به صورت طور طبیعی آتش را دیده و با آن آشنایی داشتند، اما زمانی که تواستند این عنضر حیاتی را تحت کنترل خود در آورند و در مواقع دلخواه از آن استفاده کنند، تغییر بزرگی در زندگی انسانها رخ داد. استفاده گسترده از آتش به 125 هزار سال قبل باز میگردد. آتش برای اجداد ما گرما و یک ابزار محافظتی به همراه آورد و به گونه انسانها مهارتهای جدیدی مانند آشپزی آموخت. آشپزی به انسان این امکان را داد که انرژی مورد نیاز مغز خود را بهتر و کاملتر تامین کند، مغزی که بزرگترین مزیت ما نسبت به بقیه جانداران بوده و میباشد.
چرخ
چرخ توسط ساکنین بین النهرین و حدود 3500 سال قبل از میلاد مسیح اختراع شد تا در ساخت کوزه به انسانها کمک کند و حدود 300 سال پس از آن چرخ در ارابهها به کار گرفته شد. در زندگی امروزه ما چرخ استفادههای بسیاری دارد و علاوه بر جا به جایی ما در بسیاری دیگر از زمینهها از جمله فناوریهای نو هم کمک میکند.
میخ
استفاده از این وسیله ساده اما در عین حال کاربردی به زمان مصر باستان و حدود 3400 سال پیش از میلاد مسیح باز میگردد. یکی از اختراعات نزدیک به میخ، پیچ است و اگر میخواهید در مورد پیچ نیز بدانید باید گفت که در قرن اول یا دوم قبل از میلاد مسیح و در یونان باستان برای اولین بار از این ابزار استفاده شد.
لنزهای چشمی
از عینک گرفته تا تلسکوپ و میکروسکوپ، لنزهای چشمی ما را قادر ساختند تا دید گستردهتری داشته باشیم. لنزهای چشمی تاریخ طولانی دارند و برای اولین بار در مصر و بین النهرین شاهد این وسایل بودیم و البته در یونان باستان نیز تئوریهای مختلف در مورد نور و بینایی در آن زمانها ارائه شده است. همچنین لنزهای چشمی نقش مهمی در توسعه تکنولوژیهای رسانهای شامل دوربینهای عکاسی و تلویزیون داشتهاند.
قطب نما
اختراع این وسیله جهتیابی، یک پیشرفت مهم در تاریخ بشر محسوب میشود و راه را برای سفرها و اکتشافات بعدی انسانها هموارتر کرد. اولین قطب نماها به وسیله سنگهای آهنربایی و در چین ساخته شدند.
کاغذ
این وسیله ارزشمند 100 سال قبل از میلاد مسیح و در چین اختراع شد. کاغذ به انسانها این امکان را داد تا دانش و معلومات خود را نوشته و با دیگران به اشتراک بگذارند و از این طریق روند توسعه علمی جهش بسیار زیادی گرفت.
باروت
این ماده شیمیایی و منفجره در قرن 9 میلادی و در چین اختراع شد و تاثیر به سزایی در فناوریهای نظامی به همراه داشت. البته باروت آتش جنگ را هم شعلهورتر کرد و از این طریق نیز تغییرات مهمی در تاریخ بشر ایجاد نموده و میکند.
دستگاه چاپ
این تکنولوژی توسط یوهانس گوتنبرگ (Johannes Gutenberg) آلمانی و در سال 1439 میلادی اختراع شد. این اختراع از جهات بسیاری ما را به سمت دوران مدرن سوق داد و باعث شد تا علم با سرعت بیشتری نسبت به گذشته به سرتاسر جهان گسترش پیدا کند.
برق
استفاده از برق و فناوریهای مربوطه فرآیندی است که در طی هزاران سال ذهنهای روشن و فعال بساری در به تکامل رساندن آن مشارکت داشتهاند. برای فهم اولین تحقیقات در این زمینه باید به مصر و یونان باستان رفت، هنگامی که تالس اولین تحقیقات را در مورد این پدیده انجام داد. بنجامین فرانکلین آمریکایی را شاید نتوان به عنوان کاشف این تکنولوژی در قرن 18 معرفی کرد اما میتوان گفت که او درک ما را از برق به طور چشمگیری افزایش داد. امروزه کار سختی نیست تا از مزایای برق صحبت کنیم زیرا اکثر وسایل ما از این انرژی بهره میبرند و زندگی بدون آن برای انسان امروزی سخت خواهد بود. درمورد اختراع لامپ سهم جداگانهای را میتوان در نظر گرفت که در سال 1879 به توماس ادیسون رسید. در واقع او توانست از این انرژی در راستای یک نیاز اساسی بهرهبرداری کند و اختراع او عمیقا زندگی انسانها را تغییر داد.
موتور بخار
این دستگاه بین سالهای 1763 تا 1775 توسط مخترع اسکاتلندی جیمز وات و بر اساس ایدهها و تلاشهای قبلی موتور نیوکامن که در سال 1712 درست شده بود، ابداع شد. مزایای بیشمار این اختراع بر همگان روشن است و قطارها، کشتیها، کارخانهها و انقلاب صنعتی بر پایه این اختراع شکل گرفتند.
موتور احتراق داخلی
این اختراع قرن نوزدهمی توسط مهندس بلژیکی اتین لنیور (Etienne Lenoir) در سال 1859 ابداع شد و توسط نیکولاوس اتو (Nikolaus Otto) آلمانی در سال 1876 بهبود یافت. این موتور که انرژی شیمیایی را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند توانست از موتور بخار پیشی بگیرد و در اتومبیلهای مدرن و هواپیماها مورد استفاده قرار گیرد. شرکت اتومبیل سازی تسلا در حال حاضر در تلاش است تا یک بار دیگر در این عرصه انقلابی به پا کند و از نیروی الکتریسیته به جای سوختهای فسیلی استفاده کند.
تلفن
اگرچه او تنها کسی نبود که بر روی این نوع فناوری کار میکرد، اما الکساندر گراهام بل، مخترع اسکاتلندی به عنوان اولین مخترع تلفن الکتریکی در سال 1876 شناخته شد. مطمئناً این ابزار توانایی ما را در برقراری ارتباط را به کلی متحول کرده است.
واکسیناسیون
با تمام بحثهایی که پیرامون این موضوع وجود دارد، نمیتوان انکار کرد که واکسیناسیون زمینه ریشه کن کردن بیماریها و افزایش طول عمر انسانها را فراهم کرده است. اولین واکسن (برای بیماری آبله) توسط ادوارد جنر (Edward Jenner) در سال 1796 ساخته شد. واکسن هاری نیز توسط شیمیدان و زیستشناس فرانسوی لوئیز پاستور (Louis Pasteur) در سال 1885 معرفی شد. او همچنین در تولید بسیاری از واکسنهایی که امروزه وجود دارند، نقش مهمی داشته است. پاستور همچنین مسئول اختراع اولین فرآیند ایمنی غذایی که با نام پاستوریزاسیون (پاستوریزه کردن) میشناسیم بوده است و به افتخار او این نام بر روی این فرآیند گذاشته شده است.
اتوموبیل
اتومبیلها نحوه سفر و همچنین سبک طراحی شهرها را کاملاً تغییر داده و مفهوم خط مونتاژ را دگرگون کردند. اتوموبیلها در شکل مدرن و امروزی خود در اواخر قرن نوزدهم توسط تعدادی از افراد به تکامل رسیدند، اما اعتبار ویژه ساخت اولین اتومبیل در سال 1885 به کارل بنز (Karl Benz) آلمانی رسیده است.
هواپیما
هواپیما که در سال 1903 توسط برادران آمریکایی رایت (Wright) اختراع شد، جهان را به هم نزدیکتر کرده و به ما این امکان را داده تا به سرعت در مسافتهای طولانی جابهجا شویم. این فناوری ذهنها را از طریق مبادلات فرهنگی فراوان گسترش داده است، اما در نوع خود جنگها را نیز در طول تاریخ سادهتر کرده است!
پنی سیلین
الكساندر فلمینگ (Alexander Fleming) دانشمند اسكاتلندی در سال 1928 پنی سیلین را کشف کرد. این دارو با توانایی فوق العاده خود در درمان بیماریهای عفونی، نجات بخش زندگی بسیاری از انسانها و آغازگر دوره آنتی بیوتیکها بوده است.
موشک
در حالی که اختراع موشکهای اولیه به چینیهای باستان نسبت داده شده است، اما موشکهای مدرن در قرن بیستم به توسعه و تکامل رسیدند. موشکها به بشریت این امکان را دادهاند تا تواناییهای نظامی خود را تقویت و حتی به اکتشافات فضایی نیز بپردازد.
همجوشی هستهای
کشف روند شکافته شدن و تقسیم اتمها با آزادسازی انرژی عظیم، زمینهساز ایجاد راکتورهای هستهای و بمبهای اتمی شد. این فناوری اوج کار تعدادی از دانشمندان برجسته (عمدتا برنده جایزه نوبل) قرن بیستم بوده است اما کشف شکافت هستهای به طور کلی به دانشمندان آلمانی یعنی اتو هان (Otto Hahn) و فریتز استاسمان (Fritz Stassmann) و همکار اتریشی آنها به نام لیز میتنر (Lise Meitner) نسبت داده میشود.
نیمه هادیها
این تجهیزات پایه دستگاههای الکترونیکی و دیجیتال عصر مدرن میباشند. تجهیزات نیمه هادی اکثراً از سیلیکون ساخته شدهاند و نام دره سیلیکون (Silicon Valley) که شرکتهای بزرگ کامپیوتری در آنجا قرار دارند نیز از همین ماده گرفته شده است. اولین وسیله حاوی مواد نیمه هادی در سال 1947 توسط جان باردین (John Bardeen)، والتر براتین (Walter Brattain) و ویلیام شوکلی (William Shockley) ساخته شد.
رایانههای شخصی
رایانههای شخصی در دهه 1970 اختراع شدند و قابلیتهای انسانی را بسیار گسترش دادند. یکی از اولین رایانههای شخصی در سال 1974 توسط شرکت MITS و با نام Altair معرفی شد، رایانهای که حتی ضعیفترین گوشیهای هوشمند امروزی هم بسیار از آن قدرتمندتر هستند! از آن زمان به بعد شرکتهایی مانند اپل، مایکروسافت و IBM مفهوم محاسبات رایانهای را مجدداً تعریف کرده و آن را به چیزی تبدیل کردند که در حال حاضر میبینیم.
اینترنت
هنگامی که شبکه رایانههای جهانی، که از دهه 1960 میلادی توسعه یافته بود، به دستان وزارت دفاع ایالت متحده افتاد و آنها بودجه این تحقیقات را تضمین کردند، پایه اینترنت به شکلی ابتدایی به وجود آمد و در دهه 1990 میلادی، ایجاد شبکه جهانی وب (World Wide Web) توسط تیم برنرز لی (Tim Berners-Lee) انگلیسی باعث دگرگونی ارتباطات، تجارت، سرگرمی و بسیاری از موارد دیگر در جهان شد.
عالی بود
مهم ترین اختراع بشر کود شیمیایی بود که با افزایش جمعیت کره زمین جلوی انقراض بشر رو گرفت
بله،اگر کود شیمیایی نبود خدا نمیتونست غذای بشر رو تهیه کنه. جوان خدا خداست
دقیقا، فقط نمیدونم چرا خدا نتونسته غذا کافی برای گشنههای آفریقا فراهم کنه و هر روز چند هزار نفر از گشنگی میمیرن
وضعیت کشور های شمال آفریقا مثل مصر و الجزایر و جنوب آفریقا مثل آفریقای جنوبی که بسيار خوب است. و شرایط اقتصادی هم خوبی دارند
اما آفریقای میانه :
چون مردم خودشون به خودشون ظلم میکنند از یک طرف نظام فاسد سرمایه داری مثل کره بر برخی این کشور های بیابانی آفریقا حاکم هستش. از طرفی رفتن بدترین جای کره زمین زندگی دارند از طرف دیگه اکثر این مناطق محروم تحریم هستند و بخاطر فقر حمایت هیچ کشوری رو ندارند مرزبانان این سرزمین های کویری و بد آب و هوای بی امکانات همچنین فلک زده بدبخت هم اجازه نمیدهند کسی فرار یا مهاجرت داشته باشه
با دوم سوم غذایی که در آلمان و کشور های اطرافش دور ریخته میشود میتوان تمام گرسنگان جهان رو سیر کرد
فقط تحقیق کنید ببینید شمال ما کشور روسیه سالیانه چند تن گندم رو دور میریزه
از سوی دیگر اوکراین هم که یکی از مهم ترین کشور های تولید برنج و گندم آفریقا بود. و سالیانه صادرات غذا و محصولات کشاورزی برای 500 میلیون نفر داشت هم در جنگ هستش
وَ ما مِنْ دَابَّةٍ فِی الْأَرْضِ إِلّا عَلَى اللهِ رِزْقُها وَ یَعْلَمُ مُسْتَقَرَّها وَ مُسْتَوْدَعَها کُلٌّ فی کِتابٍ مُبینٍ»؛ (هیچ جنبنده اى در زمین نیست مگر این که روزى او بر خداست. او قرارگاه و محلّ نقل و انتقالشان را مى داند؛ همه اینها در کتاب مبین ثبت است). يعني خداوند رزق همه را بر خود واجب كرده است. همین معنا در آیات 21 سوره ملك، و 23 و 58 سوره ذاريات، نیز بیان شده است.
اما اینکه چرا با وجود این مسأله شاهد گرسنگی در جهان هستیم؟ بايد به موانع و عللی که بعضی از افراد بشر ایجاد می نمایند، توجه داشته باشيم. برخی از این عوامل را در ضمن چند نکته توضیح می دهیم:
1) یکی از عوامل فقر و گرسنگی انسانها ثروت اندوزي، احتكار و غارتِ دیگران می باشد.
بسيارى از مصائبى كه در جوامع بشرى ديده مى شود نتيجه ظلم بعضى بر بعض ديگر، يا گروهى بر گروه ديگر است. به عنوان مثال اگر مى شنويم در عصر و زمان ما هر سال عده ای از گرسنگى در آفریقای میانه مى ميرند، يا جمعيتى بيش از اين به خاطر سوء تغذيه گرفتار انواع بيماری ها هستند، به خاطر اين نيست كه خداوند لطف خود را از آنها دريغ داشته، بلكه به خاطر اين است كه گروه ديگرى از مردم دنيا از آزادى خدادادى سوء استفاده كرده، و دست به غارت و چپاول حقوق ديگران زده اند، و استعمار و استثمار اين گروه سبب استضعاف آن گروه شده است. اين مرگ و مير ناشى از گرسنگى، و بيمارى ها در حالى است كه در كشورهاى ثروتمند از خدا بى خبر، بسيارى از مواد غذائى را (سالم) به دريا مى ريزند، و مقدار زيادترى را ضايع كرده و به زباله دان ها مى ريزند، و بر اثر افراط در پرخورى به انواع بيمارى هاى ناشى از آن گرفتاراند.(1)
در نتیجه اگر برخى از گرسنگى مى ميرند نشانه ظلم بشر است و آن را به حساب عدل الهی نمى شود گذاشت. حتی قارّه آفريقا كه بيشترين قربانيان گرسنگى را دارد مملو از الماس و معادن مهم است. عدّه اى ستمگر این ثروت ها را مى برند و حقوق سایر مردم را ضایع گردانده. به انواع غذا و وسایل رفاهی دست پیدا می کنند، بعد غذاهاى اضافه را در زباله دان می ريزند و عدّه اى ديگر که در آن ثروت سهم داشته اند از گرسنگى مى ميرند.(2) این ظلم و ستم اختصاص به حکومت های ظالم ندارد و در بین افراد هر جامعه نیز گاهی ثروت اندوزی و احتکار برخی افراد سودجو باعث کمبود مواد غذایی در جامعه می گردد و با گران شدن اجناس ممکن است برخی توان خرید نداشته و گرسنگی بکشند.
البته خداوند علاوه بر عذاب اخروی ظالمان، در دنیا نیز ظلم را پایدار ندانسته است، اما از آنجا که جریان امور بر اساس اسباب و مسببات می باشد و همیشه قرار نیست امدادهای غیبی به کمک انسان بیاید، از طرفی از ظالمان نیز نمی توان سلب «اختیار» کرد، لذا تا مظلومان برای دفع ظلم تلاش نکنند فقر از بین نخواهد رفت. اگر قرار باشد هر عمل ظالمانه ای، بلافاصله و به صورت فوری، جزا داده شود، هیچ کسی جرأتی برای بروز اراده واقعی و ظهور باطنش نخواهد داشت و با پدید آمدن حالتی شبیه به جبر، اختیار و جسارت هر کس برای انتخاب آزادانه اعمال از بین خواهد رفت و مجالِ کامل شدنِ حجتِ روز جزا فراهم نخواهد آمد.
در اشاره به همین آزادی و اختیار اعطا شده به آدمی است که خداوند در آیه 20 سوره اسراء می فرماید: «كُلاًّ نُمِدُّ هؤُلاءِ وَ هَؤُلاءِ مِنْ عَطاءِ رَبِّكَ وَ ما كانَ عَطاءُ رَبِّكَ مَحْظُورًا»؛ (هر دو دسته – دنياخواهان و آخرت طلبان – را از عطای پروردگارت مدد می بخشيم و عطای پروردگارت از کسی منع نشده است).
خیلی ممنون عالی بود
یک اسم از مخترع برق می نوشتید حداقل ا
مهمترین اختراعات بشر که قرار اتفاق بیفته تولید واکسن کرونا است
اشعه ایکس
برای اولين بار فيزيکدان آلمانی، ویلیام رونتگن در سال 1895 امواج ایکس را کشف کرد که امروزه بيشتر برای عکسبرداری از اعضای داخلی بدن استفاده میشود. فکرش را بکنید که اگر اشعه ايکس کشف نشده و اينطور به خدمت بشریت در نيامده بود بايد برای تعيين محل دقيق شکستگی چه ميکردند!!؟
عالی وخفن
مهم ترین اختراع بشر برق است و بس.دنیای بدون برق غیر قابل تصوره . همه چی با برق کار میکنه