با اینکه در مقایسه با سال گذشته دو هفته دیرتر شروع میشود اما بالاخره کنفرانس توسعه دهندگان اپل (WWDC 2020) از امروز قرار است کار خود را آغاز کند. این دومین رویداد بزرگ در تقویم سالانه اپل است و در آن همه چیز در مورد نسخههای جدید سیستمهای عامل و نسخههای جدید مک مشخص خواهد شد. در ادامه قصد داریم به مهمترین انتظاراتی که از رویداد امسال WWDC داریم، بپردازیم. با دیجی رو همراه باشید.
آی او اس 14 (iOS 14)
آی او اس 14 جدیدترین نسخه از سیستم عامل همراه اپل است که البته احتمالاً امسال و برای تطبیق بیشتر با آیپد او اس، با عنوان فون او اس (iPhoneOS) معرفی شود. مهمترین تغییری که در این نسخه انتظار میرود، تغییر ظاهر صفحه اصلی گوشی است که سالها بدون تغییر بوده است. ظاهراً قرار است یک حالت نمایش لیستی برای برنامهها در نظر گرفته شود که فیلترهای مختلفی برای جستجوی راحتتر برنامهها داشته و به عنوان مثال با یک لمس میتوان به تمام اپهایی که نوتیفیکیشن خوانده نشده دارند، دسترسی پیدا کرد.
همچنین در این نسخه جدید از ویجتها نیز در صفحه اصلی پشتیبانی خواهد شد که البته کاملاً مجزا از ویجتهایی هستند که در حال حاضر در بخش اعلانها وجود دارند. صحبتهایی هم از ارائه پکهای تصویر زمینه توسط تولید کنندگان شخص ثالث شنیده میشود.
برنامه iMessage در آی او اس 14 هم با تغییراتی همراه خواهد بود و به عنوان مثال از این پس میتوان با تایپ کردن نام یک مخاطب به شکل john@، وی در چتهای گروهی مورد خطاب قرار داد. نشانگر در حال تایپ بودن کاربر، توانایی حذف پیامهای فرستاده شده و امکان تغییر پیامهای خوانده شده به حالت خوانده نشده، از دیگر ویژگیهای نسخه جدید iMessage هستند.
مرورگر سافاری به قابلیت ترجمه درونی مجهز شده و برنامه پادکست هم یک بخش جدید با عنوان For You خواهد داشت که یک سری پیشنهادهای شخصی را به کاربر ارائه میکند. همچنین احتمال میرود در آی او اس 14 یک برنامه کاملاً جدید هم اضافه شده باشد (میدانیم که اپل چند وقتی است به صورت کاملاً محرمانه بر روی هدست واقعیت مجازی / واقعیت افزوده خود کار میکند و شاید این اپ هم در همین ارتباط باشد).
اپل در نسخه جدید سیستم عامل همراه خود، برنامههای تناسب اندام را نیز به سطح بالاتری ارتقاء داده است. گفته میشود که یک برنامه تمرینی منظم برای دانلود در آیفون، آیپد، اپل واچ یا اپل تی وی در دسترس کاربران خواهد بود.
اما شاید بتوان گفت مهمترین تغییری که در آی او اس 14 اعمال شده، امکان تعیین اپهای شخص ثالث به عنوان اپ پیش فرض است. اپل بالاخره در این زمینه کوتاه آمده و اجازه داده که به عنوان مثال تعیین کنید کدام مرورگر به صورت پیش فرض لینکهای شما را در گوشی باز کند یا آهنگها را اجرا کند.
در انتها خبر خوب اینکه آی او اس 14 بر روی تمامی گوشیهایی که از آی او اس 13 استفاده میکنند، قابل نصب خواهد بود.
واچ او اس 7 (watchOS 7)
سیستم عامل اختصاصی اپل برای ساعتهای هوشمند، ظاهر رابط کاربری این دستگاهها را تغییر داده و شکل و شمایل جدیدتری به آنها خواهد بخشید. حتی شایعاتی منتشر شده که کاربر قادر خواهد بود از عکسهای دلخواه خود یا از پرچم کشورهای مختلف تصویر زمینه برای ساعت خود ایجاد کند یا از پوستههای “Infograph Pro” استفاده کند که دارای تاچیمتر است. سیستم عامل جدید همچنین به کاربران این امکان را میدهد تا تنظیمات پوسته ظاهری ساعت خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
اپل به عنوان بخشی از اقدامات خود در جهت بهبود برنامههای تناسب اندام، در واچ او اس 7 نیز پشتیبانی از سنجش میزان اکسیژن خون (SpO2) را گنجانده است. البته هنوز مشخص نیست که کدام مدلهای اپ واچ این قابلیت را خواهند داشت. در مرکز کنترل ساعت هم یک کلید ویژه برای فعال کردن حالت خواب در نظر گرفته شده است.
همچنین، انتظار میرود در نسخه جدید واچ او اس قابلیتهای کنترلی برای والدین در نظر گرفته شده باشد که به آنها امکان میدهد از گوشی خود برای مدیریت ساعت فرزندشان استفاده کنند. بخش ویژهای به نام Schooltime هم تعیین میکند که هر برنامه در چه ساعاتی از شبانهروز در دسترس کودکان باشد.
آی مک و مک او اس 10.16
سال گذشته و در رویداد WWDC یک مک پروی جدید رونمایی شد و احتمالاً امسال اپل تمرکز خود را بر روی یک آی مک جدید خواهد گذاشت. گفته میشود که طراحی این محصول بیش از پیش به آیپد شباهت پیدا کرده و از پردازنده گرافیکی AMD Navi به همراه یک تراشه امنیتی T2 در آن استفاده شده است. درایو موسوم به فیوژن هم ظاهراً حذف شده و جای خود را به حافظه SSD داده است.
همچنین، تقریباً مطمئنیم که اپل در رویداد امروز خود از مک او اس 10.16 پردهبرداری خواهد کرد، هر چند که هنوز هیچ چیزی در مورد آن نمیدانیم.
مکهایی با پردازنده ARM
این شایعه تقریباً از همان زمانی که اپل تولید تراشههای اختصاصی خود را آغاز کرد، وجود داشته است. احتمالاً نتیجه همکاری اپل و آرم به صورت یک محصول نهایی معرفی نخواهد شد اما انتظار میرود که غول کوپرتینویی حداقل از برنامههای خود برای تولید مکهای قدرت گرفته از هستههای پردازشی آرم پردهبرداری کند.
همانطور که گفتیم شایعات در این خصوص بارها مطرح شده اما اپل همچنان از پردازندههای اینتل در سری مک استفاده میکند. بنابراین اگر به معرفی مک جدید با تراشه آرم شک دارید، کاملاً قابل قبول و منطقی است و تا زمانی که اپل در رویداد خود چینن مسئلهای را تأیید نکرده نمیتوان زیاد هم مطمئن بود.
ابزارهای جانبی اپل
هدفونهای ایرپاد در بین تمامی ابزارهای جانبی ساخت اپل از جایگاه بالاتری برخوردار هستند. امسال هم بدون شک خبرهای جدیدی از مدلهای آتی ایرپاد ارائه خواهد شد. از گزینههای محتمل در این خصوص میتوان به یک ایرپاد جدید با طراحی روگوشی و یک نسخه لایت از ایرپاد پرو اشاره کرد.
ایرتگ (AirTags) اپل هم که چند وقتی است شایعات در مورد آن زیاد شده احتمالاً در WWDC 2020 معرفی خواهد شد و به واسطه فناوری جدیدتر بلوتوث که در دستگاههای اپل اضافه شده، میتواند علاوه بر فاصله ایرتگ با گوشی، جهت آن را هم به کاربر نشان دهد (ایرتگها ابزارهای کوچکی هستند که با اتصال آنها به لوازم کوچکی مانند دسته کلید میتوان هنگام گم کردن آنها، جایشان را بر روی گوشی نشان دهد).
از دیگر انتظاراتی که از WWDC 2020 میرود، معرفی هومپاد 2 و یک تلویزیون هوشمند جدید از سری اپل تی وی است. البته به طور قطع نسخه جدید تی وی او اس هم برای تلویزیونهای اپل رونمایی خواهد شد. شارژر بیسیم ایرپاور هم که مدتهاست خبری از آن نیست، احتمالاً در رویداد امروز دوباره شاهد بازگشتش خواهیم بود و گفته میشود امکان سازگاری آن با اپل واچ را فراهم کرده است.