بدون تردید استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان در کنار کسب و کارهای اینترنتی و مجازی، میتوانند نقشی بسیار تأثیرگذار در مقابله با تحریمها، اشتغالزایی و خودکفایی کشور داشته باشند. بنابراین حمایت از اینگونه مشاغل خرد و متوسط در شرایط فعلی که اتفاقاً همهگیری کرونا هم بر تمام دغدغههای پیشین افزوده شده، بسیار ضروری و حیاتی به نظر میرسد. اما در این بین، شنیدن خبر قطعی خطوط تلفن هزاران استارتاپ که از سرویس دفتر مجازی «دفتر شما» خدمات میگیرند، دوباره این سؤال را در ذهنها مطرح میکند که آیا به راستی حمایتی در خور از کسب و کارهای کوچک و مجازی صورت میگیرد؟ در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
از بعد از ظهر روز گذشته (دوشنبه 9 تیر) خطوط دفتر مجازی «دفتر شما» برای پنجمین بار قطع شد و هزاران فروشگاه اینترنتی، استارتاپ و کسب و کارهای خرد و متوسط را در برقراری ارتباط با مشتریان خود دچار مشکل کرد. به گفته علی دشتی مدیرعامل «دفتر شما» قطع ناگهانی خطوط این شرکتها مسبوق به سابقه بوده و برای رفع ایرادات جلسات متعددی با مسئولان ذیربط برگزار شده است. به گفته وی، این قطعی گسترده خطوط تلفن شرکتها، توسط مخابرات تهران و به دستور سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعمال شده است. او در این باره میگوید:
آنچه که با پیگیری متوجه شدهایم این است که خطوط توسط مخابرات تهران و به دستور سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قطع شده است که این موضوع به دلیل عدم آگاهی و عدم هماهنگی که بین مخابرات و سازمان تنظیم مقررات به وجود آمده، انجام شده و ما در این موضوع دخیل نبودهایم.
ظاهراً سازمان رگولاتوری پیش از این به دفتر شما اعلام کرده بوده که با همکاری شرکتهای اینترنتی دارنده پروانه FCP، بستر و راهکاری امنیتی را ارائه کنند تا خدمات دفتر مجازی و تلفن مجازی بر روی آن انجام شود. کاری که به گفته آقای دشتی با همکاری شرکت فناپ انجام شده ولی متاسفانه به علت تعلل مراجع ذیربط، هنوز این راهکار پیشنهادی آزمایش و پیاده سازی نشده است.
در هر حال، با توجه به صحبتهای آقای دشتی و شواهد امر به نظر میرسد باز هم یک ناهماهنگی بین سازمانها و نهادهای مختلف باعث ایجاد مانع و مشکل بر سر راه کسب و کارها و شرکتهای خرد و متوسط شده است. البته یک طرفه نزد قاضی رفتن صحیح نیست و منتظر هستیم ببینیم شرکت مخابرات و سازمان رگولاتوری در این زمینه چه اظهارنظری خواهند داشت و مشخص شود که آیا «دفتر شما» هم در این بین، قصور و اهمالی داشته است یا نه. اما هر چه که هست، اینگونه اتفاقات ضررهای متعددی را متوجه استارتاپها و شرکتهای نوپا میکند و باید تدابیری اندیشیده و از تکرار آنها جلوگیری شود.