با اینکه وان پلاس در ابتدای کار به عنوان تولید کننده گوشیهای رده بالای مقرون به صرفه وارد بازار موبایل شد، اما در سالهای اخیر قیمت محصولات پرچمدار این شرکت با رشد نسبتاً زیادی همراه بوده است. به همین خاطر، مدیران این شرکت چینی تصمیم گرفتند تا با عرضه یک گوشی میانرده با قیمت مقرون به صرفه، کاری کنند که رویکرد اولیه و اصلیشان همچنان پابرجا بماند. این گوشی هم چیزی نیست جر وان پلاس نورد فایو جی (OnePlus Nord 5G) که امروز به صورت رسمی رونمایی شد. با دیجی رو همراه باشید.
وان پلاس نورد فایو جی از تراشه اسنپدراگون 765 جی استفاده میکند و همین نشان میدهد که قرار نیست یک گوشی پرچمدار باشد. البته این تراشه 7 نانومتری به هیچ وجه ضعیف نیست و با عملکرد قابل قبول و مصرف انرژی پایین، این روزها محبوبیت زیادی در بین تولید کنندگان محصولات میانرده به دست آورده است.
شاید از خود بپرسید، در یک محصول میانرده که هدف اصلی پایین آوردن قیمت بوده، چرا وان پلاس از قابلیت اتصال به شبکههای فایو جی چشمپوشی نکرده است؟ در پاسخ باید گفت، این شرکت چینی برنامه پشتیبانی حداقل 2 ساله از گوشی وان پلاس نورد دارد و در طول این مدت 2 سال شبکههای فایو جی احتمالاً با گسترش زیادی همراه خواهند بود. بنابراین، اضافه کردن قابلیت فایو جی به وان پلاس نورد یک حرکت آینده نگرانه و به نفع مشتری قلمداد میشود.
وان پلاس نورد فایو جی در جلوی بدنه خود به یک نمایشگر فلوید امولد 6.44 اینچی با وضوح 2400 در 1080 پیکسل و نسبت تصویری 20 به 9 مجهز شده که دارای نرخ تازهسازی یا همان رفرش ریت 90 هرتزی است. این نمایشگر با شیشه گوریلا گلس 5 که آخرین نسل از این نوع شیشههای محافظ میباشد، پوشیده شده است.
صفحه نمایش گوشی از مودهای تصویری sRGB و P3 پشتیبانی میکند، اما خبری از HDR نیست. همچنین اسکنر اثر انگشت هم در زیر این پانل نمایشگر تعبیه شده که یک قابلیت رده بالا و در خور توجه محسوب میشود. البته برای باز کردن قفل گوشی، علاوه بر اسکنر اثر انگشت میتوان از سیستم تشخیص چهره هم استفاده کرد.
در گوشه بالای سمت چپ، میتوان اولین دوربین سلفی دوگانه وان پلاس را مشاهده کرد. این دوربین از یک سنسور اصلی 32 مگاپیکسلی و یک لنز اولتراواید 8 مگاپیکسلی (با زاویه دید 105 درجهای) تشکیل یافته است.
در پشت بدنه هم یک دوربین سهگانه با لنز اصلی 48 مگاپیکسلی در دسترس قرار گرفته که از قابلیتهای تثبیت نوری و الکترونیکی تصویری پشتیبانی میکند. این سنسور در واقع همان سنسوری است که در وان پلاس 8 به کار گرفته شده بود. متأسفانه خبری از دوربین اختصاصی برای بزرگنمایی نیست اما این سنسور با استفاده از روش نرمافزاری میتواند زوم 2 برابری داشته باشد. دو لنز دیگر دوربین پشتی هم عبارتند از یک لنز اولتراواید 8 مگاپیکسلی و یک سنسور تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی.
وظیفه تأمین انرژی در وان پلاس نورد بر عهده یک باتری 4115 میلی آمپر ساعتی گذاشته شده و یک شارژر سریع Warp Charge 30T هم داخل بستهبندی این محصول تعبیه شده است. با استفاده از این شارژ که از طریق پورت USB-C متصل میشود، میتوان در عرض نیم ساعت، باتری را تا 70 درصد شارژ کرد که برای یک گوشی میانرده رکورد قابل توجهی است. متأسفانه در وان پلاس نورد از جک 3.5 میلی متری هدفون خبری نیست و باید به استفاده از USB-C اکتفا کنید.
وان پلاس نورد فایو جی به صورت رسمی تأییدیه مقاومت در برابر آب یا ضربه را دریافت نکرده، اما شرکت سازنده مدعی است که یک تیم 300 نفره از مهندسان، تستهای سختگیرانهای در زمینه مقاومت این گوشی در برابر پاشیدن قطرات آب انجام دادهاند و در نتیجه قرار گرفتن اتفاقی در معرض قطرات باران یا رطوبت حاصل از عرق کردن، نمیتواند صدمهای به آن وارد کند.
وان پلاس نورد در رنگهای آبی و خاکستری تولید شده و قیمت در نظر گرفته شده برای مدل پایه آن با رم 8 گیگابایتی و 128 گیگابایت فضای ذخیرهسازی داخلی، در اروپا 400 یورو است. همچنین یک مدل پیشرفتهتر با رم 12 گیگابایتی و حافظه داخلی 256 گیگابایتی نیز با قیمت 500 یورو در دسترس خریداران قرار خواهد گرفت.