هنوز یک هفته از رونمایی رسمی گلکسی نوت 20 و نوت 20 اولترا نمیگذرد که سامسونگ یک بهروزرسانی نرم افزاری نسبتاً حجیم (500 مگابایت) برای آنها منتشر کرده است! عجیبتر اینکه شرکت کرهای هیچ توضیح دقیقی در رابطه با تغییرات اعمال شده در این بهروزرسانی ارائه نکرده و تنها به ذکر این نکته بسنده کرده که “این بهروزرسانی شامل برخی بهبودهای مربوط به پایداری دستگاه بوده و باگهایی را هم اصلاح میکند اما محدود به این موارد نیست”.
عرضه یک بهروزرسانی بزرگ برای گوشیهایی که هنوز یک هفته از عمرشان نگذشته، اصلاً خبر خوبی نیست و میتواند نشان از وجود مشکلات متعدد در آنها داشته باشد که شرکت سازنده را مجبور کرده هر چه سریعتر اوضاع را روبراه کند. در چنین شرایطی پیشبینی میشود که مسئله به یک بهروزرسانی واحد ختم نشده و پچهای دیگری هم در راه باشند.
حتی اگر مسئله عرضه سریع و باعجله بهروزرسانی برای گلکسی نوت 20 و نوت 20 اولترا را هم نادیده بگیریم، باز هم به نظر نمیرسد این دو گوشی بتوانند تحول خاصی را در سری رقم بزنند. در واقع، اغلب کاربران سامسونگ نسبت به نوت 20 دید خوبی ندارند و معتقدند فشارهای سران شرکت برای کاهش هزینهها و افزایش درآمد، باعث شده تا به خصوص مدل استاندارد این گوشی اصلاً آن چیزی که باید نباشد. در همین زمینه، یکی از معتبرترین منابع دنیای گوشی به نام Ice Universe هم به تازگی یک نظرسنجی برگزار کرده و از کاربران خواسته بود نظر خود را راجع به گوشیهای جدید سری نوت اعلام کنند. نتیجه این نظرسنجی بسیار جالب بود و 85 درصد از شرکت کنندگان اعلام کرده بودند که امسال قصد ندارند گوشی خود را تعویض کرده و به سراغ مدلهای جدید بروند. نتیجهای که اصلاً برای سامسونگ خوشایند نخواهد بود و میتواند زنگ خطر را برای آنها به صدا دربیاورد.
اما چرا گلکسی نوت 20 ارزش خرید ندارد؟
قیمت: مدل استاندارد گلکسی نوت 20 قیمتی تقریباً 1000 دلاری دارد اما قابلیتهایی که ارائه میکند به هیچ وجه در این حد و اندازهها نیست. در حال حاضر گوشیهای اندرویدی بسیار خوش ساخت و رده بالایی با برچسب قیمت بسیار پایینتر در دسترس است و نوت 20 در برابر آنها هیچ حرف خاصی برای گفتن ندارد.
طراحی: گلکسی نوت 20 نه تنها در برابر مدل اولترا بسیار ضعیف به نظر میرسد بلکه نمیتواند خود را از گلکسی نوت 10 هم جدا کند! این گوشی در اطراف نمایشگر خود حاشیههای ضخیمتری دارد و از سال 2014 به این سو اولین گوشی نوت سامسونگ است که پانل پشتی آن به جای شیشه، از پلاستیک پلی کربنات پوشیده شده است.
صفحه نمایش: افزایش اندازه صفحه نمایش از 6.3 اینچ در نوت 10 به 6.7 اینچ در نوت 20، موفقان و مخالفان خاص خود را دارد اما وقتی میبینیم گوشی جدید سامسونگ از گوریلا گلس 5 برای محافظت از نمایشگر خود استفاده میکند در حالی که در نوت 10 شاهد گوریلا گلس 6 بودیم و در نوت 20 اولترا هم از گوریلا گلس 7 یا همان ویکتوس استفاده شده، هیچ توجیهی پذیرفتنی نیست.
رفرش ریت: همه گوشیهای سری گلکسی اس 20 با نمایشگر 120 هرتزی عرضه شدند و حتی در نوت 10 و گلکسی اس 10 هم امکان فعال کردن این رفرش ریت وجود داشت. اما سامسونگ در یک حرکت رو به عقب، رفرش ریت گلکسی نوت 20 را روی عدد 60 هرتز قفل کرده در حالی که این روزها گوشیهای بسیار ارزانتر هم رفرش ریت بالاتری دارند. به عنوان نمونه وان پلاس نورد با قیمت 520 دلاری خود، از صفحه نمایش 90 هرتزی بهره میبرد.
قلم اس پن: یکی از دلایل اصلی کاربران برای رفتن به سمت گوشیهای سری نوت، قلم اس پن این محصولات است. گلکسی نوت 20 در این زمینه هم بسیار عقبتر از مدل اولترا است و در حالی که قلم اس پن در مدل اولترا زمان پاسخدهی 9 میلی ثانیهای دارد، همین قلم در نوت 20 استاندارد برای پاسخدهی، به 26 میلی ثانیه زمان نیاز دارد! البته حداقل در این مورد گلکسی نوت 20 در مقایسه با نوت 10 پیشرفت داشته و جای تقدیر و تشکر دارد!
قابلیتهای آیندهنگرانه: در حالی که عدم پشتیبانی از کارتهای حافظه در نوت 10 یک کمبود بزرگ محسوب میشد، در نوت 20 هم فقدان آن همچنان دیده میشود و سامسونگ این ویژگی را تنها برای نوت 20 اولترا در نظر گرفته است. البته تفاوت دو مدل تنها به این مورد محدود نمیشود و مدل اولترا از فناوری UWB برای انتقال سریعتر اطلاعات استفاده میکند که میتوان از آن برای بهبود مکانیابی و عملکرد نرم افزارهای واقعیت افزوده بهره گرفت.
عملکرد: سال گذشته گلکسی نوت 10 و نوت 10 پلاس هر دو از یک مدل پردازنده استفاده میکردند اما سامسونگ امسال نوت 20 اولترا را با اسنپدراگون 865 پلاس و نوت 20 معمولی را با اسنپدراگون 865 معمولی عرضه کرده است. درست است که اسنپدراگون 865 اصلاً پردازنده ضعیفی نیست اما وقتی میبینیم اپل در آیفون اس ای 399 دلاری از همان پردازنده آیفون 11 پرو مکس استفاده میکند، سؤالی که برایمان مطرح میشود این است که چرا سامسونگ برای دو مدل از پرچمدارهای خود که هر دو در محدوده 1000 دلاری قیمتگذاری شدهاند، چنین تفاوتی قائل شده است؟
در مجموع باید گفت گلکسی نوت 20 استاندراد اصلاً یک گوشی 1000 دلاری نیست و در مقایسه با نوت 10 و نوت پلاس که سال گذشته عرضه شده بودند و امسال با قیمت به مراتب پایینتری قابل تهیه هستند، هیچ مزیت عمدهای ندارد. نظر مخاطبان هم در همین چند روزی که از عرضه گوشی میگذرد، مؤید این واقعیت است و مشخص نیست سامسونگ در طراحی نوت 20 دقیقاً چه هدفی را دنبال کرده است.
اگر به فکر خرید گوشی نوت 20 استاندارد بودید، اکیداً به شما توصیه میکنیم در تصمیم خود تجدیدنظر کرده و بدون اینکه تحت تأثیر نام سری نوت قرار بگیرید، گوشیهای پرچمدار دیگر بازار را هم مورد ارزیابی قرار داده و مشخصات آنها را با آنچه که نوت 20 ارائه میدهد، مقایسه کنید. مطمئناً نظرتان در مورد این گوشی عوض خواهد شد.
در ادامه اگر نظر، تجربه یا پیشنهاد خاصی در مورد گلکسی نوت 20 دارید، خوشحال میشویم آن را از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید.