سرعت پیشرفت تکنولوژی در دهههای اخیر بسیار سرسامآور بوده است، اما یکی از بخشهایی که نتوانسته آنطور که باید و شاید پا به پای بقیه حوزهها پیش برود، تکنولوژی تولید باتری است. این روزها باتری گوشیهای هوشمند در بهترین حالت میتوانند 2 روز عمر کنند و خودروهای الکتریکی هم مدام مجبور به شارژ شدن مجدد هستند.
با اینکه در سالهای اخیر محققان و دانشمندان زیادی مشغول کار روی انواع مختلفی از فناوری باتری بودهاند، اما هنوز هم نتیجه مطلوب حاصل نشده است. اما خبر خوب اینکه ظاهراً انقلابی که در صنعت باتری منتظرش بودیم، در شرف وقوع است و اگر وعدههای NDB محقق شوند، یکبار برای همیشه مشکل باتری و شارژ کردنهای پیدرپی حل خواهد شد. این شرکت در اقدامی جسورانه مدعی شده که با استفاده از ضایعات رادیواکتیوی موفق به ساخت باتریهایی شده که میتوانند تنها با یک بار شارژ، هزاران سال کار کنند! در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
طبق گزارشی که به تازگی منتشر شده، کمپانی باتری سازی NDB مستقر در کالیفرنیا، نوع جدیدی از باتری را تولید کرده که میتواند از زبالههای رادیواکتیو برای تولید انرژی الکتریکی استفاده کند. این شرکت ادعا میکند که این باتریها میتوانند تا 28000 سال دوام بیاورند!
این باتریهای جدید که “باتریهای نانو الماس” یا به اختصار NDB نام دارند، نوع کاملاً جدیدی از باتری هستند که از مواد هستهای به عنوان منبع تولید انرژی الکتریکی استفاده میکنند. طبق گفته مسئولان شرکت، این باتریهای جدید در واقع ژنراتورهایی کوچک هستند که میتوانند ضایعات رادیواکتیو حاصل از نیروگاههای هستهای را به انرژی الکتریکی مورد نیاز وسایل مختلف از جمله خودروها و دستگاههای الکترونیکی تبدیل کنند.
تولید انرژی در کنار حفظ محیط زیست
طبق این گزارش، شرکت NDB از گرافیت رادیواکتیوی پسماند نیروگاهها برای ایجاد انواع مختلف الماس با میزان کربن متفاوت استفاده کرده است. این گرافیتهای رادیواکتیو در صورتی که به درستی مدیریت نشوند، بسیار مضر بوده و به محیط زیست آسیب جدی وارد میکنند. بنابراین، NDB مواد زائد را گرفته و قبل از هر کاری آنها را تصفیه میکند. سپس یک ساختار لایهای برای تولید باتریها ایجاد میشود. طبق گفته NDB ، آنها میتوانند ساختار باتری را دستکاری کرده و آن را در هر اندازهای که مایل باشند مانند AA یا AAA تولید کنند.
اما سؤالی که ممکن است با شنیدن ضایعات رادیواکتیو به ذهن هر خوانندهای برسد این است که آیا استفاده از باتریهای NDB برای انسان خطرناک است؟ در پاسخ باید گفت ظاهراً جایی برای نگرانی نیست و این شرکت میگوید سطح پرتوافشانی باتریهای نوآورانهاش کمتر از پرتوافشانی طبیعی بدن انسان است. بنابراین، استفاده از باتریهای نانو الماس ایمن بوده و خطری نخواهد داشت.
این شرکت همچنین اظهار داشته كه با تغییر مقیاس میتوان باتریهای ویژهای برای استفاده در خودروهای الکتریکی آینده تولید كرد. در حال حاضر، شرکتهایی مانند تسلا باتری خودروهای خود را تا هشت سال یا 100 هزار مایل ضمانت میکنند و بیش از آن مسئولیتی بر عهده نمیگیرند. این در حالی است که به ادعای NDB این شرکت میتواند باتریهایی تولید کنند که انرژی مورد نیاز خودروها را برای 90 سال تأمین کنند!
علاوه بر خودروها، یکی دیگر از زمینههای استفاده بالقوه از باتریهای نانو الماس، تجهیزات پزشکی و حوزه فضانوردی است.
در حال حاضر مشخص نیست باتریهای NDB چه زمانی به تولید انبوه رسیده و وارد بازار خواهند شد. اما توضیحات کاملی که این شرکت ارائه کرده، بسیار هیجان انگیز بوده و نوید بخش آیندهای روشن برای پیشرفت فناوری و البته حفظ هر چه بهتر محیط زیست است.
با این فن آوری تحول عظیمی در صنعت خواهد شد کشورهایی که بر اساس فروش نفت زندگی را ادامه می دهند،فاتحه شان خوانده شده است…
نفت فقط سوخت نیست
نفت یعنی پترو شیمی
دیگه بدتر
بله، دستشون درد نکنه، اگه به تولید انبوه برسه که بزرگ ترین تحول در دنیا اتفاق خواهد افتاد مخصوصا خودروها و دیگر موتور های احتراقی به حاشیه رانده میشوند و این همه آلودگی و تعمیرات و قطعات گران و سرو صدا و تعویض روغن و…همه کنار گذاشته میشوند و تمام خودروها، کامیون ها ، کشتی ها و هرجا که موتور احتراقی است، کنار گذاشته خواهند شد، حتی روشنایی منازل و روستاها و گوشی های موبایل وکامپیوترها و تلویزیون ها و هر وسیله ای که انرژی مصرف میکند منبع تامین انرژی آن ها با این باطری ها جایگزین میشوند ومهم ترین دستاورد این اختراع و تکنولوژی در حفظ محیط زیست و کاهش گازهای گلخانه ای ست و چون باطری های مرسوم سریع عمرشان تمام میشود لذا دور انداخته میشوند وآلودگی آب های زیر زمینی را باعث میشوند و….در کل این نوع باطری انقلابی در دنیای فناوری ایجاد خواهد کرد که نتایج شگرفی در خواهد داشت، و دعای خیر مردم پیوسته نثار آن محققینی میشود که شب و روز با آزمون و خطاهای بسیار این تکنولوژی بسیار بسیار ارزشمند را برای رفاه و آسایش مردم فراهم نموده اند، من خود به شخصه بسیار خرسند شدم وقتی این خبر راخواندم و بسیار مسرور از این تکنولوژی امید آفرین….
مرگ بر کسانی که شاه بزرگوار که کشور را به سرعت به سمت علم و پیشرفت میبرد متوقف کردند الان اگر همین نفت هم بی استفاده بشه
که بهتر دیگه این اخوندها زالو و اقازاده ها مفتخور گورشون گم کنند
با همون شاه محشور بشی
شاه یک وابسته تمام عیار بود. و فقط عیاشی و بی بند وباری را در ایران به دستور اربابش گسترش میداد. الان ایران از بزرگترین تولید کنندگان علم نانو است که در آن حتی برای خودش استاندارد مخصوص ایران وجود دارد…. شما مثل اینکه زیاد اهل سواد و علم نیستی و با آدمای باسواد و دانشگاهی سر و کار نداری به همین دلیل اطلاعاتت در زمینه علمی پایینه
کم ۲۰:۳۰ ببین احمق جان
خیلی ابله هستس وقتی چیزی رو ندید قبول میکنی
اگه درستش کنن دیگه بابام بی کار میشه???
سید تا این بخواد برسه ایران بابات هیچ خودتم مردی
سلام
یه ظرف بزرگ میوه خنک شسته وتمیز در یک روز گرم را تصور کن که جلوی یه بچه ۶ ساله گذاشتن اطرافش ده بیست نفر تشنه وگرسنه با خانواده هاشون هستند هرکدوم باید یه جوری با یه ترفندی بچه رو گول بزنند تا خودشون وخانواده هاشون میوه بخورند .
اون بچه هه کشور های ثروتمند و نفت خیز اون بزرگا هم کشور هایی مانند چین و روسیه و… هستند .چه فرقی میکنه اسم بچه چیه …. ولی اخلاق بزرگا اطراف با هم فرق میکنه یکی همه میوه ها رو میخواد وبه بچه چیزی نمی دهد …یکی دیگه به بچه دوتا میده پنج تا هم خودش بر میداره…..
گاهی هم بچه رو گول میزنند که خودت نخور بده ما واست بخوریم آفرین گوگولی….
خودتون قضاوت کنید
البته این مطالب و طرحها در حد تحقیق و طرح هست.. تا به مرحله ساخت و تولید انبوه برسه کلی راه است …بعد از شر روغن و قطعات و غیره نمیشه به این سادگی خلاص شد . مگر گیربکس بدون روغن هم ساخته شده و یا چرخ بدون لاستیک ، هنوز که هنوز نفت قدرت جهانی هست