رمز ارز پول دیجیتالی است که در آن تولید و تایید صلاحیت پول به صورت رمز نگاری شده انجام می شود در این صورت می توان گفت صادرکننده یا تنظیم کننده واحدی وجود ندارد . درواقع رمز ارز مبتنی بر الگوریتم هایی است که تولید این واحد پولی و تایید نقل و انتقال آنها را به صورت رمز نگاری شده انجام می دهد . این الگوریتم ها به طور معمول به صورت غیر متمرکز کار خود را انجام می دهند تا از جعل و تراکنش های جعلی جلوگیری کنند .
رمز ارز دارای سامانه هایی است که ذخیره تراکنش ها و مدیریت انتشار ها را انجام می دهند وجود این سامانه ها باعث می شود تا رمز ارز به بانک مرکز متصل نباشد . در واقع می توان گفت تمامی پول های الکترونیکی که برای معامله های آنلاین استفاده می شوند و برای معامله و کار خود نیازی به بانک مرکزی ندارند . رمز ارز نامیده می شود .
مطالعه کامل مقاله رمز ارز از سارا مهری خوانساری کلیک کنید.
رمز ارز را در اینترنت بدون دخالت و وجود سازمان ، نهاد ، شخص ثالث ، حساب بانکی .می توان معامله کرد . رمز ارز در هر کشور دارای قوانین متنوعی است اما در ایران این کار آزاد است و تمامی اشخاص قادر به خرید و فروش آن هستند .
تاریخچه رمز ارز :
اولین رمز ارز در سال 1983 توسط دیود شام با نام ای کش تولید شد . ای کش پول دیجیتالی بود که مبتنی بر رمز نگاری کار خود را انجام میداد.
در سال 1995 دیجی کش پول دیجیتال بعدی توسط همین شخص تولید شد . اما تفاوت اصلی دیجی کش با ای کش در این بود. که دیجی کش با وجود الگوریتم های رمز نگاری به صورتی طراحی شده بود. تا هیچ بانکی برای حفظ پول وجود نداشته باشد .همچنین تراکنش های این پول به صورت محفوظ بود و هیچ شخصی قادر به ردیابی این تراکنش ها نبود .
در سال 1996 اولین اطلاعیه رسانی از رمز ارز توسط دانشگاه ام آی تی با تفضیل نظام رمز پول منتشر شد . با منتشر شدن این اطلاعیه رسانی اندکی بعد آژانس امنیتی ملی آمریکا گزارشی از رمز ارز با عنوان رمز نگاری پول های الکترونیکی گمنام منتشر کرد .
در سال 2009 اولین رمز ارز شروع به کار کرد . این رمز بیت کوین بود که برای اثبات خود از الگوریتم اس اچ ای استفاده کرد و امروزه به عنوان قدرتمند ترین رمز ارز در جهان شناخته شده است .
ویژگی های رمز ارز :
- غیر متمرکز بودن رمز ارز
- دارای امنیت بسیار بالا به دلیل استفاده از رمز نگاری در آن
- غیر قابل هک کردن
- غیر قابل جعل و تقلب
- بدون نیاز به پشتوانه ( بانک مرکزی )
کاربرد کریپتو کارنسی :
کریپتو کارنسی قابلیت انجام مبادله بدون پشتوانه ( وجود بانک مرکزی و شخص ثالث ) را دارد و از آن در انجام تراکنش های مالی که امکان ردگیری آنها وجود ندارد. استفاده می کنند .
برای آموزش ساخت بلاک چین و رمزارز با پایتون کلیک کنید
انواع رمز ارز :
بیت کوین :
بیت کوین اولین ارز رمز نگاری شده بود که بر پایه سیستم بلاک چین ساخته شد و به جهان در سال 2009ارائه شد . سازنده بیت کوین ناکاموتو است که هیچگونهاطلاعاتی درباره او در دسترس نیست.
خرید و فروش بیت کوین به صورت دیجیتال و آنلاین انجام می شود و نیازی به مبادله حضوری ندارد . در این مبادله یک کیف پول دیجیتال وجود دارد که روی گوشی همراه نصب شده و کار صرافی پول را با امنیت بالا انجام می دهد .
اتریوم:
رمز ارز تریوم با فاصله زمانی چهار سال بعد از بیت کوین توسط بوترین به جهان رائه شد و به عنوان بهترین رمز ارز پس از بیت کوین تا به امروزه شناخته شده است . همچنین مانند بیت کوین بر اساس فناوری بلاک چین کار خود را انجام می دهد . و نحوه خرید و فروش او نیز با شباهت بسیار زیادی به بیت کوین طراحی شده است .
تتر :
رمز ارز تتر یکی از رمز ارز های پایدار است که بدون پشتوانه بر پایه ارز فیات در سال 2015 توسط کوین ایجاد شد . این رمزارز از فناوری بلاک چین برای انجام کارهای خود بهره می برد . اما تفاوت آن با بقیه ارز ها در پشیبانی دلار آمریکا از اوست که پایدار بودن او می شود .
رمز ارز تتر تراکنش ها را با سرعت بسیار بالا و کارمزد پایین انجام می دهد . و به دلیل پشتیبانی دلار آمریکا دارای قیمت ثابت است . و خرید فروش در آن همانند سیستم های بیت کوین و اتریوم انجام می شود .
( نکته مهم درباره تتر این است که به علت ثبات قیمت در آن هنگامی که کاربران نگران از افت قیمت در بیت کوین هستند ارز خود را به تتر تبدیل می کنند . )
ریپل :
رمز ارز ریپل در سال 2012 توسط کالب و لارسن طراحی شد . این رمز ارز به صورت شبکه ای عمل می کند و پرداخت های بین المللی را با بالاترین سرعت و کم ترین هزینه انجام می دهد . و هدف او تنها آسان سازی پرداخت است .
بیت کوین کش :
بیت کوین کش رمز ارزی است که در صورت به روز رسانی رمز ارز بیت کوین به جهان ارائه شد و با وجود آنکه این ارز به صورت کاملا متفاوت از بیت کوین عمل می کند اما می توان آن را شاخه ای از بیت کوین دانست . بیت کوین کش معاملات را نسبت به بیت کوین با سرعت بالاتری انجام می دهد .
لایت کوین :
رمز ارز لایت کوین در سال 2011 توسط چارلی لی بر اساس فناوری بلاک چین و به صورت غیر متمرکز ایجاد شد . این رمز دارای ویژگی های کاملا مشابه با بیت کوین است اما لایت کوین از سرعت بیشتری در تولید بلاک برخوردار است و این باعث می شود تا فرایند تراکنش را در زمان کمتری انجام دهد.
مشکلات رمز ارز
رمز ارز دارای الگوریتم هایی است که به صورت غیر متمرکز کار خود را انجام می دهند . به همین دلیل اقصاد هر کشور یعنی بانک مرکزی هر کشور قادر به کنترل آن نیست . و با توجه به اینکه رمز ارز تراکنش هایی را انجم می دهد که ردگیری آنها غیر ممکن است . باید گفت رمز ارز زمینه بسیار مناسبی برای پولشویی افراد سودجو است .
یکی دیگر از مشکلات رمز ارز الگوریتم هایی هستند در این سیستم وجود دارند و کارکرد آنها به صورتی است که هر مقدار کاربران برای استخراج رمز ارز بیشتر تلاش کنند و تراکنش های بیشتری بخواهند انجام بدهند این الگوریتم سخت گیر تر می شود . و برای حل آنها رایانه باید محاسبات بسیار پیچیده و طولانی را انجام دهد . و این کار باعث مصرف بسیار بالای برق می شود.
نویسنده : سارا مهری خوانساری
منابع: Cyberg
این مطلب یک رپورتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغدهنده تهیه شده است.