تین کلاینت در لغت به معنی کامپیوتر ضعیف یا ایستگاه کاری ضعیف شده است. در واقع همان کامپیوتر های رومیزی هستند، با این تفاوت که کوچک و بدون فن می باشند. با توجه به پیشرفت تکنولوژی VDI (مجازی سازی) نیاز استفاده از تین کلاینت ها بیشتر شده است. وقتی نرم افزارهای مجازی سازی روی سرور توانسته بودند از اتلاف منابع سرور جلوگیری کنند، در سمت کلاینت یا کاربرها، کیس های کامپیوتری در اغلب زمان ها کمتر از نیمی از توان خود را استفاده می کردند. این امر سبب پیدایش و رونق دستگاه هایی به نام تینکلاینت شد.
مزایای تین کلاینت ها
این دستگاه ها ویژگی های زیادی دارند که در زیر به برخی از آن ها می پردازیم.
- بدون فن: این قابلیت باعث می شود که بدون صدا کار کنند و گرد و غبار کمتری را به داخل دستگاه هدایت کنند.
- کوچکتر بودن از کیس های کامپیوتری: برخی از این دستگاه ها قادر خواهند بود پشت مانیتور نصب شوند. حتی در جاهایی که با کمبود جا مواجه هستند همچون کافی نت ها یا سایت های دانشگاهی که تعداد بالایی کامپیوتر احتیاج دارند، استفاده می شوند.
- مصرف برق پایین: باعث می شوند که در UPS های مجموعه ذخیره انرژی بیشتری داشته باشیم.
- ارزان بودن نسبت به کیس های کامپیوتری: قیمت آن ها به صورت تقریبی40 درصد از کامپیوترها کمتر می باشد. البته این درصد به سخت افزار موجود در دستگاه وابسته است. هر چه توان سخت افزاری دستگاه کمتر باشد قیمت آن ها کمتر خواهد شد. مثلا برای دانشگاهی که یک سایت کامپیوتری با 100 عدد کاربر دارد و کار کاربران فقط وب گردی می باشد بهتر است از تین ها استفاده شود. هم فضای کمتری اشغال می کنند و هم از لحاظ قیمت نسبت به رایانه ها بسیار به صرفه هستند.
- عدم نیاز به ارتقاع: در صورتی که نیاز به ارتقاع دستگاه خود را داشتید می توانید قطعات داخلی آن را ( مثل رم و هارد دیسک) ارتقاع دهید. در غیر این صورت می توانید با استفاده از پروتکل هایی که توسط دستگاه پشتیبانی می شوند همچون RDP، DDP، PCOIP و ICA آن ها را به سرور متصل کنید و مثل زیروکلاینت استفاده کنید. در این صورت نیازی به ارتقاع قطعات داخلی هم نمی باشد.
- مدیریت کاربران: همچنین شما می توانید کاربران خود را مانیتور و کنترل نمایید. حتی میزان مصرف اینترنت را مشخص کنید. البته این مسئله در همه تینکلاینت ها صادق نیست. در بعضی از مدل ها و با نرم افزار های مدیریتی خود دستگاه می توان کنترل اینترت را انجام داد. بحث مانیتورینگ معمولا با تمامی دستگاه ها و نرم افزارها قابل انجام است.
- عمر مفید بالا: به دلیل ماهیت این دستگاه ها و عدم وجود فن، عمر مفید آن ها بیشتر از کامپیوتر ها می باشد. اگر عمر مفید یک کامپیوتر 5 سال باشد، تینکلاینت ها عمری تقریبا 2 برابر را دارند .
یکی از ایراداتی که گاها از Thin Client ها گرفته می شود توان ضعیف آن ها نسبت به کیس های کامپیوتری است. چنانچه نیاز مجموعه ای به انجام کارهای گرافیکی و یا سنگین باشد در این حالت استفاده از آن ها منطقی نیست و اگر اصرار آن مجموعه به استفاده از تین باشد قیمت تین کلاینت با توان پردازش بالای گرافیکی بسیار خواهد بود. و از یک کیس کامپیوتری با همان توان سخت افزاری بالاتر خواهد شد.
چرا باید تین کلاینت بخریم؟
دلایل استفاده از تین ها زیاد است. مثلا اگر بودجه خرید برای یک رایانه را ندارید، و یا اینکه فضای کمی برای کیس کامپیوتری دارید، می تونید از تینکلاینت ها استفاده کنید. یکی از دلایل دیگر استفاده از این دستگاه ها بدون فن بودن آن هاست. همچنین این دستگاه ها به دلیل اینکه فاقد فن می باشند در نتیجه گرد و غبار کمتری را هم جذب خود می کنند. سیستم خنک کنندگی این دستگاه ها به این صورت است که برای پایین نگه داشتن دما، از هیت سینک بر روی CPU و کارت های گرافیکی استفاده می کنند. گاز هیدروژنی موجود در این هیت سینک ها، باعث پایین ماندن دمای قطعات می شود.
نکات مهم در هنگام خرید تین کلاینت
- نرم افزارهای مورد استفاده: باید توجه داشت که چنانچه مجموعه ای از نرم افزارهای سنگین یا رندرینگ استفاده می کند و اصرار به استفاده از آن ها را دارد باید به سروری که Thin Client ها به آن متصل هستند یک کارت گرافیک اضافه شود. که البته قیمت یک کارت گرافیک سروری بسیار گران است.
- سرور مورد نیاز: پس از مشخص شدن نوع کاربری، از سمت سرور منابعی برای این دستگاه ها تعریف می شود. و منابع مشخص شده برای هر دستگاه قدرت آن کاربر را مشخص می کند. که می توان برای برخی منابع بیشتر و برای برخی دیگر منابع کمتری اختصاص داد. این منابع با توجه به نوع کاربری تعریف می شود.
- پروتکل های ارتباطی: ارتباط بین تین ها با کاربر بسیار مهم است. اکثر تین ها از کلیه پروتکل های رایج شبکه پشتیبانی می کنند. به طور کلی بهترین پروتکل برای مجازی سازی پروتکل ها ICA و PCoIP و RDP می باشد.
- پورت های شبکه: از آنجایی که در بازار ایران همچنان کلاینت های قدیمی یافت می شود. باید در هنگام خرید دقت کنیم که پورت های ورودی آنها، مانیتور و موس و کیبورد را پشتیبانی می کنند یا خیر. تین کلاینت های HP و Dell پورت های VGA برای اتصال به مانیتور ندارند. در هنگام خرید باید تبدیل را از فروشنده خریداری کنید.
- قیمت این دستگاه ها به طور منطقی قیمتی تا 30 درصد ارزانتر نسبت به کیس های کامپیوتری می باشد. تا صرفه اقتصادی داشته باشند. در غیر این صورت استفاده از مینی کیس ها پیشنهاد می شود.
- برند: متاسفانه در بحث برندینگ برخی شرکت های داخل که بسیار اندک هستند از برندهای ناشناخته استفاده می کنند. و نام تجاری خود را بر روی هر محصول حک می کنند. که این امر باعث می شود دستگاه هایی که سازندگان اصل آن ها شرکت هایی بی نام و کم اعتبار هستند بتوانند محصولات خود را بدون پشتیبانی ارائه دهند. البته در هنگام خرید، شرکت های ارائه دهنده تبلیغ خوبی از گارانتی خود می کنند ولی در واقعیت خرید محصولات برند در حوزه تینکلاینت ها چون قطعات ریز زیادی دارند مهم است. چون در صورت خرابی قطعات چنانچه این محصولات برند باشد و در بازار فراوانی داشته باشند قابل تعمیر و پشتیبانی هستند.
- پشتیبانی: یکی از مواردی که در هنگام خرید باید به آن توجه داشت نوع گارانتی و خدمات پس از فروش محصول می باشد. شرکت رایان اندیشه مایا با ارائه انواع تین کلاینت و گارانتی 1 ساله تعویض و 3 سال خدمات پس از فروش آماده همکاری با تمام مشتریان گرامی اعم از سازمان ها و شرکت های دولتی و غیر دولتی می باشد.
- ارتقاع: در بعضی از مدل ها می توان قطعات داخلی را ارتقاع داد. معمولا این ارتقاع شامل رم و هارد دیسک و در برخی پردازنده مرکزی (CPU) می باشد. مدل هایی مثل HP T520 و HP T630 از این مدل ها هستند.
- کارهای گرافیکی: نمی توان از برخی مدل های Thin Client توقع انجام کارهای گرافیکی سنگین را داشت. اما برای انجام کارهای روتین همچون فتوشاپ مناسب هستند. اما اگر بخواهید برای انجام کارهای رندرینگ از آن ها استفاده کنید مناسب نیستند.
کاربرد تین کلاینت ها
هر جایی که بتوان از کامپیوتر استفاده کرد، می توان از تینکلاینت هم استفاده کرد. استفاده در بیمارستان ها، مدارس، موسسات آموزشی، آژانس های هوایی، شرکت و سازمان های دولتی و غیر دولتی همگی می توانند از این دستگاه ها استفاده کنند.
بهترین مدل های تین کلاینت ها
بهترین برند ها را می توان به 2 مدلHP و Dell اشاره کرد. مدل هایی مثل HP T520 و HP T620 از بهترین مدل های بازار می باشند. در کلاینت های dell هم می توان به مدل های Dell Wyse 7020 و Dell Wyse 5060 اشاره کرد.
تفاوت تین کلاینت و زیرو کلاینت
زیروکلاینت ها کوچکتر، ارزانتر، امنیت بالاتر و عمر مفید بالاتر و مصرف برق کمتری دارند. و تنها مزیت تین ها نسبت به زیروکلاینت ها این است که چنانچه ارتباط کاربر با سرور قطع شود کاربر می تواند بدون اتصال به سرور کارهای خود را انجام دهد. البته هیچ گونه دسترسی به داده های سروری ندارند.
شرکت رایان اندیشه مایا با توجه به سال ها تجربه و رزومه اجرایی در حوزه تینکلاینت و زیروکلاینت و همچنین لابراتوار قدرتمند که شامل انواع تین کلاینت و زیرکلاینت می باشد. همچنین با متخصصین توانا و نخبه، توزیع کننده انواع برندها، تولید کننده و با جوایز متعدی که با حضور در نمایشگاه های بین المللی الکامپ با مشاوره رایگان تلفنی و حضوری توانسته رضایتمندی در حوزه های مختلف همچون دانشگاه ها، مدارس، مراکز دولتی و غیر دولتی به دست آورده است.
این مطلب یک رپورتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغدهنده تهیه شده است