شارژ نشدن پاوربانک میتواند هزار و یک دلیل داشته باشد. از خرابی کابل گرفته تا ضربه دیدن بدنه پاوربانک. در ادامه 5 دلیل مهم شارژ نشدن پاوربانک را به طور خلاصه بررسی میکنیم.
تصور کنید چمدان خود را بستهاید و تنها کاری که برایتان باقی مانده، شارژ شدن پاوربانک است. اما نه چراغ آن روشن میشود و نه درصد آن تکانی میخورد. گاهی پیش میآید که این وسیله کوچک، ما را سر کار میگذارد و با کار نکردن خود، روزمان را به هم میریزد. اگر نمیخواهید این مشکل اعصاب خردکن، گریبانتان را بگیرد، با ما همراه باشید و ضمن آموزش گام به گام عیب یابی پاوربانک، با نحوه شارژ اولیه و استفاده درست از این دستگاه آشنا شوید.
در ادامه میخوانید:
- 5 دلیل مهم شارژ نشدن پاوربانک
- 5 راهکار فوری برای رفع مشکل شارژ نشدن پاوربانک
5 دلیل مهم شارژ نشدن پاوربانک
یک شارژر همراه، به دلایل متعددی ممکن است از شارژ شدن و شارژ کردن، سر باز بزند. در ادامه، کار عیب یابی پاوربانک را بر اساس اجزای تشکیل دهنده آن مرور میکنیم. بد نیست پاور بانک خود را با تمام ملحقات آماده کنید تا با بررسی مشکلات احتمالی، علت شارژ نشدن آن را با هم پیدا کنیم.
1. مشکلات کابل پاوربانک :
شارژر همراه شما با یک کابل کوچک و ارزان قیمت عرضه میشود. بسیاری از ما این کابل را بلافاصله پس از خرید پاور بانک، با یک کابل دیگر عوض میکنیم. مشکل عدم سازگاری پاور بانک با کابل شارژ، بسیار رایج است و پیشنهاد میکنیم در اولین مرحله عیب یابی، کابل پاوربانک را تعویض کنید. خرید کابل شارژ از برندهای مطرح میتواند ضامن سلامت شارژر همراه شما باشد. اگر کابل شارژر شما خراب باشد، با حرکت دادن آن، نمایه شارژ باتری گوشی شما، روشن و خاموش میشود.
اگر کابلهای شما هنگام وصل کردن گوشی به کامپیوتر، سلامت کامل نشان میدهند، احتمال دارد سوکت ورودی پاور بانک شما، معیوب باشد. به این نکته توجه داشته باشید که یک کابل خراب، میتواند یک پاوربانک سالم را هم از کار بیندازد. بنابراین در اولین قدم، سعی کنید از کابل سالمی استفاده کنید تا سوکت خروجی پاوربانک شما خراب نشود.
2. خرابی ورودی و خروجی پاوربانک:
بله! همانطور که گفتیم، یک کابل شارژ خراب، میتواند یک سوکت سالم را هم از کار بیندازد. اما همیشه هم اینطور نیست! گاهی اوقات سوکت پاوربانک در همان ابتدای امر خراب است و همین موضوع روی شارژ نشدن پاوربانک تاثیر میگذارد. خرابی سوکت ورودی شارژ پاوربانک در ابتدا به شکل قطع و وصل شدن چراغهای آن هنگام حرکت دادن دستگاه نمایان میشود. خرابی سوکت، گاه به وضوح به شکل لقی، زدگی یا جدا شدن سوکت، مشهود است. برخی مدلها همانند پاوربانکهای انرجایزر از استحکام بالاتری برخوردارند و دیرتر دچار این مشکل میشوند.
خوشبختانه سوکتهای ورودی و خروجی شارژر همراه به سادگی قابل تعویض است و جزو ارزانقیمت ترین فرایندهای تعمیر پاوربانک محسوب میشود. برای اطمینان از سلامت کانکتورهای شارژر همراه خود، از فشار آوردن به آنها در هنگام وصل بودن کابل شارژ خوددکاری کنید. همچنین پیشنهاد میکنیم پاوربانک در حال شارژ، زیر دست و پا نماند چون سوکتهای دستگاه، فقط هنگام وصل بودن کابل، آسیب پذیر میشوند.
3. نا مناسب بودن شارژر دیواری و فندکی:
بسیاری از شارژرهای غیر اصل یا تقلبی موجود در بازار میتوانند به خرابی و شارژ نشدن پاوربانک منجر شوند. به همین دلیل برای پیشگیری از عدم شارژ شارژر همراه یا سوختن آن، بهتر است خرید شارژر دیواری و فندکی را از برترین برندهای موجود در بازار انجام دهید. یک شارژر فندکی یا دیواری مناسب، ضمن داشتن قابلیت شارژ سریع (Quick Charge) باید خروجی بدون نوسان داشته باشد. همین دو قابلیت میتوانند از آسیب رسیدن پاوربانک، گوشی موبایل، تبلت، هندزفری و هدست بلوتوث شما جلوگیری کنند. بنابراین توصیه میکنیم هیچ گاه شارژر همراه خود را با یک کلگی شارژر ارزانقیمت و بیکیفیت شارژ نکنید و یک شارژر اختصاصی از یک برند مناسب برای آن بخرید. علاوه بر این، باید به این نکته هم توجه داشته باشید که نوسانات برق علاوه بر کلگی، میتواند روی کابل، سوکت و سلولهای ذخیره انرژی موجود در پاوربانک تاثیر گذار باشد. بسیاری از کلگیها از قابلیت خروجی بدون نوسان پشتیبانی نمیکنند و همین موضوع رو خرابی پاوربانک تاثیرگذار است.
4. خرابی باتری پاوربانک:
وسایل الکترونیکی همانند پاوربانک نیز مثل ما انسان ها هستند. با بالا رفتن سن پاوربانک و قرارگیری آن در معرض گرما و سرمای شدید، باتری دستگاه آسیب می بیند. در بیشتر موارد، باتری شارژر همراه بر اثر نوسان برق یا وصل ماندن به گوشی، خراب نمیشود. دلیل آن هم وجود مدارهای محافظتی در واحد کنترل ماژول پاوربانک است. شارژر همراهها پس از گذشت 3 تا 4 سال نشانههای کهولت سن را از خود نشان میدهند و در نهایت، از شارژ کردن و شارژ شدن، باز میایستند.
این مشکل، با تعویض باتری پاوربانک حل میشود که امری عادی و ساده در تعمیر شارژر همراه به حساب میآید. برای حفظ سلامت باتری پاوربانک خود، آن را حداقل هر سه ماه شارژ کنید، دستگاه را خارج از محدوده صفر تا 45 درجه سانتیگراد به کار نبرید و هنگام عدم استفاده، تمام کابلها را از دستگاه جدا کنید.
5. آسیب دیدن مدارات داخلی پاوربانک:
احتمال بسیار کمی وجود دارد که مشکل شارژ نشدن شارژر همراه به خاطر خرابی مدار آن باشد. مدارهای پاوربانک از آسیب دیدن خود، پیشگیری میکنند و با یک شارژر معمولی یا نوسانات برق، نمیتوان به این سادگی آنها را خراب کرد. اما در صورتی که از سلامت کابل، ورودی و خروجی، شارژر (کلگی شارژ) و باتری دستگاه اطمینان دارید، بد نیست مدارهای کنترلی شارژر همراه را نیز در نظر بگیرید. تعویض برد و ماژول پاوربانک احتمالا پر هزینهترین بخش از تعمیر پاور بانک است و باید این کار را به نمایندگی رسمی برند شارژر همراه خود بسپارید. پاوربانک های تسکو در ایران ساخته می شوند و ضمن داشتن قیمت مناسب، تعویض قطعات به کار رفته در آن ها بسیار آسان است
5 راهکار فوری برای رفع مشکل شارژ نشدن پاوربانک
یک پاور بانک ممکن است دستگاه سادهای به نظر برسد، اما همانند هر وسیله الکترونیکی دیگری به مراقبتهای ویژه نیاز دارد. تنها با رعایت 5 اصل کلی، میتوانید از مشکل شارژ نشدن پاوربانک جلوگیری کنید و عمری طولانی به شارژر همراه خود بدهید.
- شارژ منظم پاوربانک: اگر قصد دارید شارژر پرتابل خود را مدتی کنار بگذارید، مطمئن شوید که دست کم هر سه ماه یکبار آن را شارژ میکنید. البته بیشتر مدلهای جدید، مدارهای مخصوصی دارند که از بیش تخلیه یا Over-Discharge شارژر همراه جلوگیری میکنند.
شارژ و تخلیه منظم، بخشی از چرخه طبیعی زندگی پاوربانکها به حساب میآید و باید از این بابت، اطمینان حاصل کرد. اگر چاره ای جز مرخصی دادن به شارژر همراه خود ندارید، آن را با شارژ 100 درصد راهی خواب زمستانه کنید. دستگاه های دارای باتری لیتیوم پلیمری، شارژ خود را به کندی از دست می دهند. اما مدل هایی که باتری لیتیوم یونی دارند، هر روز، درصدی از شارژ خود را خالی می کنند. این مدل ها در معرض مشکل Over-Discharge یا دارند؛ رخدادی که پاوربانک را به سادگی غیر قابل استفاده می کند.
- مراقبت از پاوربانک: پرتاب شدن روی سطوح سخت و ضربه دیدن، به سادگی دخل شارژر همراه شما را میآورد! این موارد در عین ابطال گارانتی دستگاه، جزو اصلیترین دلایل شارژ نشدن پاوربانک هم به حساب میآیند. بنابراین در حفظ و نگهداری از پاور بانک خود، دقت ویژهای داشته باشید. برخی مدلهای شارژر همراه برند هوکو به همراه کیف پارچهای عرضه میشوند که حفاظت از دستگاه را آسانتر میکند.
کیف هارد دیسک اکسترنال، گزینه بسیار مطلوبی برای جای دادن شارژر همراه است! حتی میتوانید انواع کابل شارژر را نیز درون این کیفها با دستگاه همراه کنید. اگر به دنبال راهکاری آسان، ارزان و سریع برای حفاظت از شارژر همراه درون کیف یا کوله پشتی خود هستید، میتوانید به سادگی دستگاه را درون یک جوراب پشمی قرار داده و همراه سایر لوازمتان، نگه دارید.
- رعایت دمای کارکرد پاوربانک: پاور بانکها در دمای منفی 20 تا مثبت 85 درجه سانتیگراد زنده میمانند. اما این بدان معنا نیست که میتوان آنها را در این دماها به کار برد. شما میتوانید شارژر همراه خود را در دماهای صفر تا 45 درجه به کار ببرید. اما با نزدیک شدن به دو سر این طیف، عمر مفید پاوربانک شما کاهش مییابد. اگر در مناطق گرمسیری زندگی میکنید، باید بدانید که پاوربانکها در این نقاط، عمر مفید کمتری دارند. دلیل این امر هم به ذات باتریها باز میگردد.
باتریهای لیتیومی برای ذخیره انرژی به واکنشهای شیمیایی وابستهاند. در نتیجه قرارگیری آنها در دمای بالا موجب تسریع فرایندهای شیمیایی خواهد شد. توصیه ما به شما این است که هیچ گاه شارژر همراه خود را درون ماشین رها نکنید. این کار به خصوص در فصل گرم ممکن است به دستگاه آسیب وارد کند و موجب نشت یا حتی آتشسوزی شود.
- دقت در وصل کردن کابل ها:در صورتی که میخواهید این اجزای آسیب پذیر، سالم بمانند و با مشکل شارژ نشدن شارژر همراه مواجه نشوید، کابلها را به آرامی به دستگاه متصل کنید. هنگام جدا کردن کابل، پایه سوکت آن را محکم بگیرید و بدون خم و راست کردن کابل به اطراف، آن را با یک حرکت بیرون بکشید. همچنین هنگام عدم استفاده، کابل شارژ را از پاوربانک خود جدا کنید. شارژر همراه خود را هیچگاه با کابل معیوب به کار نبرید. اتصال کوتاه در این کابلها ممکن است به آسیبهای مختلفی ختم شود.
البته بیشتر مدلهای جدید به مدارهای محافظی مجهزند که خطر اتصال کوتاه را از میان بر میدارد. موضوع دیگر، جمع کردن کابلهای پاوربانک است. برخی از کاربران کابلهای بلند پاوربانک را چندین با تا میکنند که همین موضوع روی کیفیت و کارایی کابل و سپس خود پاوربانک تاثیر منفی میگذارد. بهتر است کابل پاوربانک را با کمترین میزان فشار و تراکم، جمع کنید.
- جدا کردن، قبل از شارژ 100 درصد: گفتیم که مدارهای محافظتی پاوربانک، به محض اتمام شارژ، آن را از شارژر جدا میکنند. اما بد نیست بدانید که باتریهای لیتیومی، زمانی حداکثر کارایی را دارند که شارژشان به 100 درصد نرسد. با جدا کردن پاوربانک زمانی که چراغ چهارم آن تازه روشن شده و یا شارژ آن، از 75 درصد رد شده است، میتوانید دوام آن را تضمین کنید. همچنین پیشنهاد میشود اجازه ندهید مقدار شارژ دستگاه از 25 درصد کمتر شود.
این موضوع درباره باتری گوشیها هم صادق است. متخصصان توصیه کردهاند که باتری گوشیها باید حداکثر 80% و حداقل 20% شارژ داشته باشد و شارژ بیشتر یا کمتر از این میزان به سلامت و عمر مفید باتری صدمه وارد میکند. باتری پاوربانک هم از این قاعده مستثنی نیست و برای اینکه عمر آن کاهش پیدا نکند، باید به میزان مناسب و استاندارد شارژ شود.
خرید پاوربانک از برندهای آشنایی همانند انرجایزر (Energizer)، انکر (Anker)، تسکو (TSCO) و … به دلیل کیفیت ساخت ممتاز، خیال شما را از بابت دوام، طول عمر و کیفیت ساخت، راحت میکند. فروشگاه اینترنتی پلازا به عنوان مرجع مورد اعتماد خرید کالای دیجیتال، مجموعه فوقالعادهای از انواع پاوربانک را با قیمت مناسب و گارانتی معتبر عرضه میکند. فرقی ندارد یک پاوربانک ظرفیت بالا میخواهید و یا به دنبال یک پاور بانک دخترانه برای فرزند خود هستید؛ همین حالا انواع پاوربانک را در فروشگاه پلازا ببینید و مدل دلخواه خود را به سادگی انتخاب کنید.
با سلام
بنده یک پاور بانک گرفتم دو سه روزی میشه
پاور بانک شیائومی
با شارژر اصلی شیائومی ۳ آمپر زدم به شارژ از شب تا صبح حتی یه دونه چراغ هم پر نکرد
صبح از شارژ کندمش و زدم به یه دونه آداپتور معمولی توی ۳۰ تا ۴۵ دقیقه همه ی چراغ ها پر شدن
ولی عملکرد پاور خیلی خوبه توی شارژ کردن ولی مشکل بالا رو دارم و در شارژ کردن هیچ گونه مشکلی نداره و گوشی منو ۵ تا ۶ بار شارژ میکنه
به نظرتون مشکل چیه ؟
مشکل از آداپتوره یا پاور بانک ؟
البته اون آداپتور اولی فست بوده با یه دونه فست دیگه هم امتحان کردم نشد
ولی با اون آداپتور معمولی شد
ممنون میشم پاسخ بدین
با تشکر
ای بابا منم یکی خریدم سه روزه با فست میزنم شارژ نمیشه شاید به همن دلیله ردمی بیست هزار اره؟؟
سلام من یک پاور دارم حدود ۳ سال هست از جعبه نیومده بیرون الان که زدم برای شارژ کارنمیکند علتش چیست
?
سلام من یه پاوربانک ۱۰هزار وای ۶۲ خریدم یکی دو هفته ای خوب کار کرد و راضی بودم ولی الان زمانی که گوشی رو باهاش شارژ میکنم بعداز نیم ساعت پاربانک خاموش میشه ودیگه با کلید پاور هم روشن نمیشه باید حتما یه لحظه پاوربانک رو به شارژ بزنم که دوباره روشن بشه کسی دلیلشو میدونه؟ ممنون از راهنمایی تون.
خرابه
چون مدار های پاور بانک ضربه دیده باید مدار یا ماژول رو عوض کنی
سلام خسته نباشید
پاور بانک من صفحه ی دیجیتالی داره زدمش به شارژ و شارژش ۱۰۰ شد بعد کشیدم و ازش استفاده کردم ولی صفحه ثابت روی ۱۰۰ مونده و کم و زیاد نمیشه
پاور موبایلم رو شارژ میکنه ولی اصلا نشون نمیده که چند درصد از شارژ پاور رو کم کرده.مشکلش چیه؟
سلام من حدود ۱ ماهه که پاوربانکم ر خریدم تازه از دستم با ارتفاع کمی افتاد حالا روشن نمیشه باید چکار کنم
سلام من یه پاور بانک ۲۰ هزار شیائومی گرفتم ۵۰۰ تومن ۱ ماه پیش بعد من اینو تو کوچه از دستم افتاد و رفت تو جوب خیس شد دور بودم تا برسم خونه دیر شد و یه دستمالی کشیدم تا خشک شه
الان هر کاری میکنم روشن شه نمیشه لطفا بهم بگید درست میشه اگه بخوام درستش کنم یا نه؟
منیه پاره ۱۰ هزار خریدم یک ماهی خوب شازژمیکرد اما الان دیر شارژمیکنه کابلشم عوض کردم جواب نداد دلیل میتونه چی باشه؟
سلام پاور بانکم از دستم افتاده توی آب کسی میتونه کمکم کنه چه جوری خشکش کنم ممنون میشم کمکم کنید
سلام.من پاور فس شارژ مودم کت دارم.پر شارژ خاموش شده اصلا روشن نمیشه.حتی به شارژ هم میزنم اصلا کار نمیکنه .کسی نمایندگی رو نمیدونه بدم برای تعمیر
از منم همینجوری شده راهکارشو فهمیدید شما؟
سلام. من یه شارژر ۱۲هزاری دارم متاسفانه از وقتی که گرفتم یه گوشی ۵هزارروی شارژ نمیکنه ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام. منظورم اینه که تا ۶۷درصد یه گوشی ۵هزاری رو شارژ میکنه
سلام .روز بخیر . پاور بانکم هنگام شارژ چراغ دومش روشن نمیشه ولی بقیه چراغا روشن هستن علتش چیه،
خب داداش فکر نکنم جز اینکه led دوم سوخته باشه بشه علت دیگه ای برایش پیدا کرد. درصد کمی هم میتونم بخاطر اتصال در برد یاشه