با نزدیک شدن به پایان سال 2020 میلادی، تلگرام دوازدهمین بهروزرسانی امسال خود را نیز دریافت کرد و در این بهروزرسانی شاهد اضافه شدن قابلیت تماس صوتی گروهی هستیم. قابلیتی که به ویژه این روزها با شیوع گسترده کرونا و خانهنشین شدن بسیاری از مردم میتواند کاربردی بوده و بخشی از مشکلات در حوزههای کاری را حل کرده و البته تعریف جدیدی برای دورهمیهای دوستانه و خانوادگی ارائه کند. در ادامه با بررسی بهروزرسانی جدید تلگرام با دیجی رو همراه باشید.
چت صوتی گروهی
همانطور که گفتیم مهمترین قابلیت اضافه شده به تلگرام در بهروزرسانی جدید، قابلیت چت صوتی گروهی است. این قابلیت با فعال شدن در یک گروه، فضای آن را زندهتر و پویاتر میکند و به شکل موازی با چت متنی و سایر امکاناتی که در گروهها وجود دارد، جریان خواهد داشت. به این ترتیب، میتوانید دفتر کار مجازی خود را در تلگرام راهاندازی کرده و به راحتی با سایر همکاران خود گفتگو کرده و بر روی مباحث مختلف به تبادل نظر بپردازید.
چت صوتی گروهی در تلگرام با تماسهای گروهی که تا پیش از این دیدهایم کمی تفاوت دارد اما در نهایت همان هدف را دنبال میکند. در واقع، انعطافپذیری چت صوتی گروهی در تلگرام و آزادی عملی که به کاربران میدهد در سطح بالاتری قرار داشته و نیازی نیست که کارهای دیگر خود را رها کرده و تنها به گفتگو با چت صوتی بپردازید.
هر زمان که قابلیت چت صوتی در یک گروه فعال شود، نواری در قسمت فوقانی آن به نمایش درمیآید که در آن مشخصات فرد در حال صحبت و همچنین میزان بلندی صدا قابل رؤیت خواهد بود. شما هم به عوان یکی از اعضای گروه هر زمان خواستید میتوانید به چت صوتی ملحق شوید، اما در عین حال کماکان قادر خواهید بود به ارسال پیامهای متنی، استیکر و سایر محتوای رسانهای بپردازید. همچنین یک کلید برای کنترل میکروفون هم در اختیار شما خواهد بود تا هر زمان خواستید آن را فعال یا غیرفعال کنید.
اگر از کاربران سیستم عامل اندروید باشید، علاوه بر موارد ذکر شده، یک ویجت هم در دسترستان خواهد بود تا با اضافه کردن آن به صفحه اصلی گوشی، بدون اینکه هر بار نیاز به باز کردن تلگرام داشته باشید، میتوانید میکروفون را خاموش و روشن کرده و همچنین نام فرد در حال صحبت را هم مشاهده کنید.
به گفته تلگرام هیچ محدودیتی در تعداد افراد شرکت کننده در چت صوتی گروهی وجود ندارد و به همین واسطه از این قابلیت میتوان برای مقاصد مختلف، از دورهمیهای خانوادگی گرفته تا برگزاری رویداد بزرگ، استفاده کرد.
برای فعال کردن چت صوتی گروهی در تلگرام، باید دسترسی مدیریتی به گروه داشته یا در اصطلاح ادمین باشید. در صورتی که این دسترسی را دارید، میتوانید پس از ورود به گروه با لمس گزینه (⋯) یا (⋮) در گوشه صفحه و انتخاب گزینه Start Voice Chat چت صوتی گروهی را فعال کنید.
کلید مخصوص مکالمه
در نسخه دسکتاپ و مک او اس تلگرام، میتوانید یکی از کلیدهای صفحه را به عنوان کلید مکالمه انتخاب کرده و حتی زمانهایی که تلگرام در پسزمینه فعال است، با فشردن این کلید میکروفون را روشن کرده و شروع به صحبت کنید. به نظر میرسد بالاخره کاربردی برای کلید Caps Lock رایانهها پیدا شده است!
سایه استیکرها
استیکرهای متحرک یکی از جذابترین بخشهای تلگرام هستند که مخاطبان زیادی دارند. این استیکرها با نرخ 180 فریم در ثانیه و به شکلی بسیار روان پخش شده و در تعیین رزولوشن هم محدودیتی برای آنها در نظر گرفته نشده است. گردهم آوردن همه این ویژگیها در یک فایل 50 کیلوبایتی واقعاً کار تحسینبرانگیزی است که تلگرام موفق به انجامش شده است.
اما چیزی که بهروزرسانی اخیر تلگرام به استیکرها اضافه کرده، افزایش سرعت لود شدن آنهاست و البته پیش از لود شدن کامل، سایهای از آنچه که قرار است نمایش داده شود، نشان میدهد تا حتی در آن چند ثانیه قبل از لود شدن هم، ایدهای از استیکر مورد نظر داشته باشید.
انتقال اطلاعات به کارت حافظه
اما خبر خوشی که آپدیت جدید تلگرام برای دارندگان گوشیهای ارزان قیمت داشته، فراهم شدن امکان انتقال اطلاعات این پیامرسان به کارت حافظه گوشی است. به این ترتیب، دیگر نگران پر شدن حافظه داخلی گوشی خود به واسطه استفاده مکرر از تلگرام نخواهید بود و تا هر وقت که بخواهید میتوانید اطلاعات ذخیره شده را نگهداری کنید. برای فعال کردن این قابلیت باید به بخش تنظیمات تلگرام و قسمت Data and Storage مراجعه کنید.
ویرایش عکسها و تصاویر
کاربران سیستم عامل اندروید از این پس قادر خواهند بود عکسها و تصاویری را که ارسال کردهاند، دوباره ویرایش کرده و افکتها، دست نوشتهها و استیکرهای جدیدی به آنها اضافه کنند. کاربران iOS هم میتوانند با لمس علامت مداد به سرعت وارد فضای ویرایش عکس شده و تصاویر دریافتی خود را ویرایش کنند.
اینها مهمترین ویژگیها و قابلیتهایی بودند که در آخرین آپدیت سال 2020 به تلگرام اضافه شدهاند. تلگرام وعده داده که در سال آینده هم روند خوب امسال را حفظ کرده و قابلیتهای بیشتری را به پیامرسان خود اضافه خواهد کرد. همچنین گفته شده که مشکلات و باگهای احتمالی هم در سریعترین زمان ممکن برطرف خواهند شد.