همه ما در شرایط مختلف زندگی استرس و اضطراب را تجربه کردهایم. استرس نوعی واکنش طبیعی بدن در برابر شرایط نامساعد است. ولی اگر شما به مدت طولانی استرس داشته باشید، اثرات مخرب زیادی بر ذهن، مغز و جسمتان خواهد گذاشت. تجربه استرس به مدت طولانی بر روی خلق و خوی، عملکرد ایمنی بدن و حتی سیستم گوارش شما نیز تاثیر میگذارد. شاید با خود بگویید که این اتفاقات اصلاً به یکدیگر مربوط نیستند، زیرا استرس در ذهن فرد شکل می گیرد ولی این واکنشها جسمی هستند. اما این تصور کاملاً اشتباه است، زیرا ذهن و جسم انسان در ارتباط مستقیم با یکدیگر هستند. در این مطلب قصد داریم ارتباط بین ذهن و جسم را بررسی کنیم و اثرات استرس بر روی هر دوی آنها را نیز شرح دهیم. با ما همراه باشید.
ارتباط بین ذهن و جسم
علیرغم باور اکثر مردم در مورد جدایی ذهن از جشم، بسیاری از محققین به این نتیجه رسیدهاند که ذهن و جسم در ارتباط مستقیم با یکدیگر هستند. بدن انسان بر روی احساسات و ذهن او تاثیر میگذارد. هر نوع مشکل و ناهماهنگی در بدن باعث ایجاد آشفتگی ذهنی نیز خواهد شد.
همچنین دلایل زیادی وجود دارد که تاثیر افکار و ذهن را بر روی جسم انسان نشان میدهد. اخیراً مطالعاتی در مورد ارتباط بین ذهن و جسم انجام شده که نشان میدهد نوعی انرژی توسط کلمات و کارهای انسان حمل میشود که باعث تغییر فیزیکی در ساختار DNA میگردد، درنتیجه بدن و جسم انسان نیز تحت تاثیر این کلمات و کارها تغییر خواهد کرد.
آیا تا به حال تاثیر استرس بر روی معده خود را احساس کردهاید؟ اگر پاسختان مثبت باشد، در این حالت شما ارتباط بین ذهن و جسم را تجربه نمودهاید.
حتماً به یاد داشته باشید که افکار و کلمات منفی بر روی بدن شما نیز تاثیر خواهد گذاشت. همچنین مراقب کلماتی که به زبان میآورید باشید، زیرا بدنتان به این کلمات گوش میدهد و به همان چیزی تبدیل میشود که خودتان گفتهاید.
اثرات استرس بر ذهن و جسم
استرس نوعی واکنش طبیعی بدن است و برای همه انسانها اتفاق میافتد. بهترین کاری که میتوان در مقابل استرس انجام داد، یادگیری راهها و نکات پیشگیری از مزمن شدن آن است. اثرات سوء استرس بر روی بدن و ذهن شامل تضعیف سیستم ایمنی بدن، بروز افسردگی و مشکلات گوارش است.
1. تضعیف سیستم ایمنی بدن
سلامتی مهمترین سرمایه هر انسانی است. اگر انسان سیستم ایمنی قدرتمندی نداشته باشد، بدن قادر به مقابله با ویروسها و بیماریها نخواهد بود. تحمل استرس در طولانی مدت سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن و به خطر افتادن سلامتی میگردد.
اگر میخواهید سیستم ایمنی قوی داشته باشید باید خوب بخوابید، منظم ورزش کنید، غذای سالم بخورید و از استرس و اضطراب دوری کنید.
2. مشکلات گوارشی
بین سلامت دستگاه گوارش و استرس ارتباط نزدیکی وجود دارد. روده و مغز به طور مداوم در حال برقراری ارتباط و ارسال سیگنال به یکدیگر هستند. به همین دلیل بسیاری از ما پس از شنیدن اخبار ناگوار، احساس درد در روده خود داشتهایم یا اینکه پس از تحمل استرس زیاد، آشفتگی و درد را در معده خود احساس کردهایم. تمام این اتفاقات به دلیل ارتباط نزدیک بین دستگاه گوارش و مغز است.
روده و معده ناسالم موجب بروز احساسات بد در مغز میشود، همچنین استرس و اضطراب زیاد در زندگی منجر به مشکلات گوارشی در فرد خواهد شد. بنابراین برای داشتن دستگاه گوارش سالم، باید استرس و اضطراب را در خودتان کنترل نمایید و حتماً به تمرینات و نکاتی که باعث ایجاد آرامش در زندگی میشود، توجه داشته باشید.
3. بروز افسردگی
استرس پاسخ طبیعی بدن به تجارب مثبت و منفی در زندگی است. با این حال اگر فرد این حالت را به مدت طولانی تجربه کند، به احتمال زیاد مشکلاتی مانند افسردگی برایش ایجاد خواهد شد. استرس مداوم یا مزمن منجر به افزایش هورمونهایی مانند کورتیزول و کاهش سروتونین و سایر انتقال دهندههای عصبی در مغز، از جمله دوپامین میشود.
بیشتر بخوانید:
همچنین زمانی که شما استرس دارید به احتمال زیاد روحیه و حوصله کمتری نیز خواهید داشت. متأسفانه روحیه ضعیف باعث میشود که شما به انجام فعالیتهای سالم مانند ورزش و خوب غذا خوردن تمایل نداشته باشید. این ارتباطات پیچیده باعث میشود بسیاری از افرادی که دچار استرس مزمن هستند علائم افسردگی مانند خستگی، اضطراب و کاهش اشتها را تجربه کنند یا در موارد شدیدتر حتی به فکر خودکشی نیز بیفتند.
یکی از بهترین راهها برای جلوگیری از این اتفاقات به هم پیوسته، کمک گرفتن از یک روانشناس و انجام اقدامتی مانند مدیتیشن، یوگا، تایچی و … برای کاهش استرس است.
خوب پس بعد امتحان ریاضی حتما باید سکته بکنی