از فواید عرق خارشتر میتوان به تأثیرات ضد التهابی آن اشاره کرد. مصرف موضعی ترکیب پودر این گیاه با روغن نارگیل نیز در بهبود التهابات ناشی از ورم مفاصل به شدت تأثیر گذار است. استفاده از عرق خارشتر و پودر این گیاه به صورت خوراکی هم در رفع یبوست و بهبود هضم غذا تأثیر گذار است. به این ترتیب، موارد یاد شده را نیز میتوان در زمره خواص عرق خارشتر به شمار آورد.
از اصلیترین فواید عرق خارشتر این است که روند هضم را بهبود بخشیده و به کاهش مشکلاتی نظیر یبوست و تسکین علائم بواسیر کمک میکند. مصرف خارجی پودر خارشتر و خمیر حاصل از آن در کاهش تورم و درد ناشی از بروز هموروئید یا بواسیر موثر خواهد بود.
از دیگر خواص عرق خارشتر میتوان به تأثیر آن در بهبود التهاب فراگیر مخاط دهان، لب ها، زبان و کام اشاره کرد. غرغره کردن عرق این گیاه یا دمنوش آن هم میتواند در تسکین نشانههای استوماتیت موثر باشد.
این گیاه حاوی ترکیباتی است که به افزایش ایمنی بدن کمک میکنند. بنابراین، کمک به مقابله با هر گونه عفونت و درمان مشکلات تنفسی ناشی از سرما خوردگی، سرفه، آسم و برونشیت را نیز میتوان از مهمترین خواص عرق خارشتر و دمنوش آن به حساب آورد.
با وجود خاصیت عرق خارشتر و توانایی آن در بهبود و مقابله با بسیاری از بیماریها، مصرف بی رویه و طولانی مدت آن میتواند برای انسان مشکل آفرین باشد. بنابراین، لازم است پیش از مصرف پودر یا عرق این گیاه با پزشک مشورت شود. ناراحتی معده و اسهال از شایعترین عوارض جانبی مصرف بیش از اندازه خارشتر به شمار میروند. لازم به ذکر است که در موارد زیر، این گیاه و فرآوردههای آن باید با احتیاط کامل مورد استفاده قرار گرفته یا مصرف آن به طور کلی متوقف شود.
ترکیب پودر خارشتر با روغن ماساژ و مصرف آن بر روی ناحیه آسیب دیده میتواند به کاهش درد و التهاب ناشی از بیماری آرتروز کمک کند. لازم به ذکر است، از آن جا که کمک به بهبود التهابات از خواص عرق خارشتر هم به شمار میرود، برای کاهش علائم بیماری آرتروز میتوان از این ماده هم استفاده کرد.
استفاده از قطره بینی حاوی گیاه خارشتر میتواند به درمان سردرد کمک کند.
گیاه خارشتر حاوی ترکیبات ضد عفونی کننده است؛ بنابراین، برای بهره گرفتن از خواص خارشتر برای پوست آن را به صورت خمیر استفاده کنید و استفاده آن بر روی زخم میتواند در کاهش عفونت پوست، بثورات جلدی و ترمیم زخم موثر باشد.
برای درست کردن خمیر خارشتر، کافی است مقداری از پودر آن با مقادیر اندکی آب ترکیب شده و روی موضع استفاد شود. شایان ذکر است که خمیر خارشتر هم باید با دقت هر چه تمام تر و تحت نظر پزشک مصرف شود.
از خواص عرق خارشتر برای پوست نیز میتوانید استفاده کنید برای درست کردن ماسک، کافی است یک قاشق چای خوری از پودر این گیاه با اندکی گلاب یا شیر مخلوط شده و هفته ای دو یا سه بار بر روی پوست صورت استفاده شود.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.