بالاخره پس از شایعات و گمانهزنیهای فراوان گوشیهای پرچمدار جدید وان پلاس با نامهای وان پلاس 9 (OnePlus 9) و وان پلاس 9 پرو (OnePlus 9 Pro) رسماً معرفی شدند. برجستهترین نکته در مورد این گوشیها، همکاری شرکت سازنده با کمپانی سوئدی هاسلبلاد (Hasselblad) است که یکی از شناختهشدهترین نامها در عرصه دوربینهای حرفهای است. همچنین، مدل سومی با نام وان پلاس 9 آر (OnePlus 9R) هم وجود دارد که بیشتر مختص گیمرها طراحی شده و در مطلبی جداگانه به آن پرداختهایم. در ادامه با معرفی پرچمدارهای جدید وان پلاس با دیجی رو همراه باشید.
مشخصات و ویژگیهای وان پلاس 9
طراحی و صفحه نمایش
مدل استاندارد وان پلاس 9 در جلوی بدنه خود به یک نمایشگر 6.55 اینچی با پنل فلوید امولد و وضوح تصویری فول اچ دی پلاس (2400 در 1080 پیکسل) مجهز شده است.نرخ تازهسازی این صفحه نمایش 120 هرتز و نسبت ابعاد آن 20 به 9 است. همچنین روشنایی آن در بلاترین حد خود به 1100 نیت میرسد و تأییدیه +HDR10 را نیز دریافت کرده است. شایان ذکر است که در این مدل قسمت جلوی بدنه به صورت تخت طراحی شده اما در قسمت پشتی انحنای لبهها کاملاً مشهود است.
تراشه و قطعات داخلی
وان پلاس 9 از جدیدترین پردازنده پرچمدار کوالکام یعنی اسنپدراگون 888 استفاده میکند و قابلیت اتصال به شبکههای فایو جی از هر دو نوع مستقل (SA) و غیرمستقل (NSA) را دارد. حافظه رم این گوشی از بین دو گزینه 8 و 12 گیگابایت قابل انتخاب بوده و میزان فضای ذخیرهسازی هم 128 یا 256 گیگابایت در نظر گرفته شده است. در زمینه اتصالات هم میتوان به وای-فای 6، بلوتوث نسخه 5.2 و NFC اشاره کرد. همچنین سیستم عامل OxygenOS 11 بر پایه اندروید 11 به صورت پیش فرض بر روی نسخه جهانی گوشی نصب شده است (سیستم عامل نسخه چینی ColorOS 11 است).
دوربین
همانطور که در ابتدای متن هم اشاره کردیم، وان پلاس برای بهبود هر چه بیشتر کیفیت دوربین در گوشیهای جدید خود، با شرکت سوئدی هاسلبلاد وارد همکاری شده است. به گفته مسئولان وان پلاس، همکاری با هاسلبلاد باعث شده تا رنگها در عکسهای ثبت شده با وان پلاس 9 طبیعیتر باشند و دقت در این زمینه بالاتر رود. به علاوه، یک حالت ویژه با نام “هاسلبلاد پرو مود” (Hasselblad Pro mode) هم برای برنامه دوربین در نظر گرفته شده است.
وان پلاس 9 در پشت بدنه خود به یک دوربین سهگانه مجهز شده که سنسور اصلی آن 48 مگاپیکسلی و ساخت سونی است. یک سنسور 50 مگاپیکسلی اولتراواید و یک دوربین تک رنگ 2 مگاپیکسلی هم تکمیل کننده این سیستم دوربین هستند. دوربین وان پلاس 9 با مشخصات ذکر شده، قابلیت ضبط ویدیوهای 8K با نرخ 30 فریم در ثانیه را دارد. برای عکاسی سلفی هم یک دوربین 16 مگاپیکسلی در حفره نمایشگر در گوشه بالای سمت چپ تعبیه شده است.
قابلیتهای گیمینگ
وان پلاس در پرچمدارهای جدید خود توجه ویژهای نیز به گیمرها داشته و قابلیتهایی را برای استفاده این دسته از کاربران تدارک دیده است. به عنوان مثال با فعال کردن حالت بازی حرفهای یا Pro Gaming، اعلانهای تمامی برنامهها و تماسها غیرفعال میشود تا تمرکز کاربر در حین انجام بازی بر هم نخورد. بلندگوهای استریوی وان پلاس 9 هم از فناوری دالبی اتموس پشتیبانی کرده و تجربهای به مراتب جذاب را از اجرای بازیها به ارمغان میآورند. شرکت سازنده همچنین موتور هپتیک (لرزشی) و سیستم خنک کننده را هم بهبود داده تا وان پلاس 9 محصولی ایدهآل برای بازی کردن باشد.
باتری و سرعت شارژ
وان پلاس 9 انرژی مورد نیاز قطعات خود را از یک باتری 4500 میلی آمپری تأمین میکند. این باتری از فناوری شارژ سریع Warp Charge 65T بهره میبرد که سرعت 65 وات را به ارمغان آورده و امکان شارژ کامل را تنها در 29 دقیقه فراهم میکند. خوشبختانه شارژر 65 وات مورد نیاز در داخل جعبه محصول قرار خواهد داشت و نیازی به هزینه کردن اضافه نیست. در مورد شارژ بیسیم هم با اینکه نسخههای آمریکایی و اروپایی وان پلاس 9 از شارژ بیسیم 9 وات پشتیبانی میکنند اما نسخههای عرضه شده در برخی مناطق مانند هند به طور کل از شارژ بیسیم بیبهرهاند.
مشخصات و ویژگیهای وان پلاس 9 پرو
طراحی و صفحه نمایش
صفحه نمایش وان پلاس 9 پرو تاحدودی بزرگتر بوده و اندازهای 6.7 اینچی دارد. پنل این نمایشگر هم از نوع فلوید امولد است اما وضوح تصویری آن بیشتر شده و به 3216 در 1440 پیکسل (+Quad-HD) رسیده است. عمق رنگ 10 بیتی، نسبت ابعاد 20.1 به 9، نرخ تازهسازی 120 هرتز و حداکثر روشنایی 1300 نیت از دیگر ویژگیهای نمایشگر وان پلاس 9 پرو هستند. البته باید اشاره کنیم که به لطف بهرهگیری از پنل LTPO، این گوشی قادر است نرخ تازهسازی تصویر را بر اساس محتوایی که در حال پخش است به صورت خودکار تنظیم کرده و در مواقع غیرضروری آن را کاهش دهد.
تراشه و قطعات داخلی
همانند استاندارد وان پلاس 9، در اینجا هم شاهد بهکارگیری تراشه قدرتمند اسنپدراگون 888 هستیم که امکان اتصال به شبکههای فایو جی مستقل و غیرمستقل را فراهم میکند. گزینههای حافظه هم هیچ تغییر نداشته و 8 یا 12 گیگابایت رم به همراه 128 یا 256 گیگابایت فضای ذخیرهسازی داخلی در دسترس کاربران خواهد بود. اتصالات و سیستم عامل پیش فرض نیز دقیقاً همانهایی هستند که در مورد نسخه استاندارد ذکر کردیم.
دوربین
وان پلاس 9 پرو برخلاف مدل استاندارد از یک دوربین چهارگانه در پشت بدنه خود بهره میبرد. سنسور اصلی این دوربین 48 مگاپیکسلی بوده و یک لنز اولتراواید 50 مگاپیکسلی، یک لنز تله فوتو 8 مگاپیکسلی (بزرگنمایی اپتیکال 3.3 برابر) و یک دوربین تک رنگ 2 مگاپیکسلی آن را همراهی میکنند.
دوربین چهارگانه وان پلاس 9 پرو قابلیت ضبط ویدیوهای 8K با نرخ 30 فریم در ثانیه را داشته و همچنین میتواند ویدیوهای اسلوموشن با نرخ 480 فریم در ثانیه در وضوح 720p و 240 فریم در ثانیه در وضوح 1080p ثبت کند. دوربین سلفی هم که در حفره گوشه چپ بالای نمایشگر تعبیه شده از یک سنسور 16 مگاپیکسلی استفاده میکند.
قابلیتهای گیمینگ
به غیر از مواردی که در مورد ویژگیهای گیمینگ وان پلاس 9 گفتیم و در اینجا هم صادق هستند، وان پلاس ادعا میکند به لطف تکنولوژی “هایپر تاچ”، صفحه نمایش وان پلاس 9 پرو میتواند در برخی بازیهای منتخب مانند پابجی موبایل، کال آف دیوتی موبایل، لیگ آف لجندز و براول استارز، با سرعت 360 هرتز همگامسازی شود و به این ترتیب سرعت عکس العمل گیمرها بسیار بیشتر میشود.
باتری و سرعت شارژ
وان پلاس 9 پرو هم مانند برادر کوچکتر خود از یک باتری 4500 میلی آمپری استفاده میکند که تنها با 29 دقیقه اتصال به شارژر میتواند به طور کامل شارژ شود. علاوه بر این، این گوشی از فناوری شارژ بیسیم 50 وات نیز پشتیبانی میکند که وان پلاس نام آن را Warp Charge 50 گذاشته است. به گفته شرکت سازنده، با اتصال گوشی به شارژر بیسیم میتوان در عرض 43 دقیقه باتری را کامل شارژ کرد که رکورد جالب توجهی است.
قیمت و تاریخ عرضه
مدل استاندارد وان پلاس 9 در رنگهای صورتی، آبی و مشکی تولید شده و قیمت تعیین شده برای آن هم 730 دلار برای نسخه 8/128 گیگابایتی و 830 دلار برای نسخه 12/256 گیگابایتی است.
در سمت دیگر، وان پلاس 9 پرو دارای رنگهای سفید، سبز و مشکی بوده و قیمت نسخههای 8/128 و 12/256 گیگابایتی آن هم به ترتیب برابر 970 و 1070 دلار تعیین شده است.
هنوز تاریخ عرضه جهانی این گوشیها اعلام نشده و باید منتظر اطلاعیههای بعدی شرکت سازنده بمانیم.