نام نوکیا ایکس تاکنون برای انواع مختلفی از گوشیهای نوکیا به کار گرفته شده است؛ از گوشی چندرسانهای محور گرفته تا گوشی اندرویدی مورد حمایت مایکروسافت و در نهایت گوشی اندرویدی ساخت HMD که برای بازار چین تولید شده بود، همگی نام نوکیا ایکس را یدک میکشیدند. اکنون هم که در سال 2021 به سر میبریم، کمپانی فنلاندی HMD در رویداد امروز خود از چند گوشی هوشمند فایو جی با همین نام رونمایی کرد. با دیجی رو همراه باشید.
سری جدید محصولات نوکیا ایکس در دو مدل نوکیا ایکس 10 (Nokia X10) و نوکیا ایکس 20 (Nokia X20) معرفی شده و HMD وعده سه سال پشتیبانی کامل را برای این گوشیها داده است. این پشتیبانی هم شامل عرضه بهروزرسانیهای سیستم عامل و پچهای امنیتی و هم گارانتی سخت افزاری گوشی است. همچنین، HMD برای کمک به حفظ محیط زیست یک ابتکار عمل جالب به خرج داده و قاب محافظ گوشیهای جدید سری ایکس را که داخل جعبه آنها قرار دارد، به صورت 100 درصد قابل بازیافت تولید کرده است.
دو گوشی نوکیا ایکس 10 و ایکس 20 تقریباً یکسان هستند و عمدتاً در بخش دوربین تفاوت دارند. بنابراین، ابتدا به بیان ویژگیهای مشترک آنها میپردازیم.
مشخصات و ویژگیهای نوکیا ایکس 10 و ایکس 20
نوکیا ایکس 10 و ایکس 20 هر دو از تراشه پردازشی اسنپدراگون 480 فایو جی استفاده میکنند که یک تراشه 8 نانومتری با 2 هسته Kryo 460 Gold و 6 هسته کوچک میباشد. به علاوه، پردازنده گرافیکی آن از نوع ادرنو 619 است که در تراشه قدرتمندتر اسنپدراگون 750G هم به کار گرفته شده است. بنابراین، پردازنده این دو گوشی با اینکه جزو سری 400 اسنپدراگون طبقهبندی شده، اما از لحاظ قدرت و کارایی بالاتر از آنها قرار میگیرد.
از لحاظ پیکربندی حافظه، نوکیا ایکس 20 بهتر بوده و در دو نسخه 6/128 و 8/128 گیگابایتی تولید شده است. در سمت دیگر، نوکیا ایکس 10 دارای سه نسخه است که یکی 6/128 گیگابایتی و یکسان با مدل قبل بوده و دو نسخه دیگر نیز 6/64 و 4/128 گیگابایتی هستند. هر دو گوشی از کارتهای میکرو اس دی تا ظرفیت 512 گیگابایت پشتیبانی میکنند که البته شیار مربوط به آن با شیار یکی از سیم کارتها مشترک است. بنابراین، در صورت اتصال کارت حافظه، عملاً گوشی شما تک سیم کارته خواهد شد.
هر دو گوشی نوکیا ایکس 10 و نوکیا ایکس 20 مجهز به نمایشگر LCD در اندازه 6.67 اینچ و با رزولوشن 1080 در 2400 پیکسل هستند. این صفحه نمایش هم از لحاظ میزان روشنایی (450 نیت) و هم پوشش رنگ (82 درصد فضای رنگی NTSC) عملکرد متوسطی داشته و فاقد هرگونه ویژگی خاص و رده بالایی مانند نرخ تازه سازی بالا یا حتی شیشه محافظ تقویت شده است. البته در داخل جعبه هر دو گوشی، یک محافظ صفحه نیز قرار داده شده که میتواند تاحدود زیادی در سالم نگه داشتن صفحه نمایش مؤثر باشد.
بخش دوربین پشتی جایی است که نوکیا ایکس 20 کاملاً درخشانتر ظاهر شده و برتری خود را ثابت میکند. این گوشی به در پشت بدنه خود به یک ماژول چهارگانه با سنسور اصلی 64 مگاپیکسلی و لنز زایس مجهز شده است. البته، تراشه اسنپدراگون 480 محدودیتهایی دارد و به عنوان نمونه از ضبط ویدیو با حداکثر وضوح 1080p پشتیبانی میکند. بنابراین نباید انتظار بیشتری از دوربین داشته باشید.
در کنار سنسور 64 مگاپیکسلی، یک دوربین اولتراواید 5 مگاپیکسلی به عنوان سنسور کمکی به کار گرفته شده و به لطف ویژگی Dual Sight میتوان از هر دو سنسور اصلی و کمکی به صورت همزمان برای عکاسی استفاده کرد. در این حالت، نمایشگر گوشی را میتوان به صورت مساوی به دو قسمت تقسیم کرده و یا تصویر لنز دوم را به صورت تصویر در تصویر مشاهده کرد. در نهایت نیز دو سنسور 2 مگاپیکسلی تکمیل کننده دوربین چهارگانه نوکیا ایکس 20 هستند که یکی برای تشخیص عمق و دیگری برای عکاسی ماکرو کاربرد دارد. در قسمت جلوی بدنه و داخل حفره نمایشگر هم یک دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی با فوکوس ثابت در نظر گرفته شده است.
نوکیا X10 در بخش دوربین حرف چندانی برای گفتن ندارد. دوربین پشتی این گوشی از یک سنسور 48 مگاپیکسلی به عنوان سنسور اصلی استفاده میکند و البته در اینجا نیز لنز زایس بر روی سنسور اصلی قرار گرفته است. سه سنسور دیگر با نوکیا ایکس 20 یکسان هستند که شامل دوربین اولتراواید 5 مگاپیکسلی هم میشود. دوربین سلفی نیز در این مدل به یک سنسور 8 مگاپیکسلی تنزل پیدا کرده است.
در زمینه اتصالات، هر دو گوشی از شبکههای نسل پنجم یا 5G پشتیبانی میکنند، دو سیم کارته هستند و به وای-فای 5، بلوتوث 5.0 و NFC مجهز شدهاند. یک پورت USB نوع C برای شارژ کردن باتری و انتقال اطلاعات در نظر گرفته شده و خوشبختانه جگ 3.5 میلی متری هدفون همچنان حفظ شده است. گیرنده رادیوی FM هم از دیگر قابلیتهای نوکیا ایکس 10 و ایکس 20 میباشد.
هر دو گوشی از یک باتری 4470 میلی آمپر ساعتی استفاده میکنند که بر اساس استانداردهای HMD میتوان انتظار طول عمر دو روزه را برای آن داشت. در زمینه شارژ هم هر دو از شارژرهای حداکثر 18 وات پشتیبانی میکنند. در حالی که نوکیا ایکس 20 در برخی مناطق شارژر را داخل جعبه خود خواهد داشت، مدل ایکس 10 در همه بازارها بدون شارژر و تنها با یک کابل USB-C عرضه خواهد شد.
در نهایت باید به سیستم عامل پیش فرض اشاره کنیم که هر دو گوشی نوکیا ایکس 10 و ایکس 20 به اندروید 11 مجهز شدهاند و بنابراین در بدو خرید نیازی به بهروزرسانی نخواهند داشت. در دو طرف بدنه آنها اسکنر اثر انگشت و دکمه مخصوص دستیار صوتی گوگل تعبیه شده و بد نیست بدانید که مدل ایکس 10 به صورت جزئی در برابر نفوذ آب مقاوم سازی شده است. این گوشی دارای گواهینامه IP52 است و میتوان در زیر باران نه چندان شدید از آن استفاده کرد.
قیمت و تاریخ عرضه نوکیا ایکس 10 و ایکس 20
نوکیا ایکس 20 از ماه مه و با قیمت 350 یورو روانه بازار خواهد شد، در حالی که نوکیا ایکس 10 قرار است یک ماه بعد یعنی از ماه ژوئن و با برچسب قیمت 310 یورو عرضه شود. البته قبل از اینکه بخواهید از قیمت این گوشیها ایراد بگیرد، توجه داشته باشید که هر دو محصول دارای 3 سال گارانتی و پشتیبانی نرم افزاری هستند.