به تازگی یک شهر بزرگ باستانی، که بیش از 3400 سال قدمت داشته و در دوران حکمرانی آمنهوتپ سوم بنا شده، در مصر کشف شده است. کارشناسان از این شهر با عنوان “پمپی مصر باستان” یاد میکنند و دولت مصر نیز آن را “شهر طلایی گمشده” نامیده است. پمپی (Pompeii) شهری باستانی در ایتالیا بوده که به علت فوران کوه آتشفشان در زیر خاکستر مدفون شده و برای 1500 سال مخفی بود. شهر جدیدی هم که در مصر کشف شده در برای قرنها زیر شنها مدفون بوده و از همین رو آن را با پمپی مقایسه میکنند.
کشف اتفاقی این شهر باستانی به ماه سپتامبر سال گذشته بازمیگردد که باستان شناسان در جستجوی معبدی در نزدیکی لوکسور مشغول اکتشاف بودند، اما با سازههای خشتی در اقصی نقاط این منطقه مواجه شدند. به این ترتیب، آنها شهری 3400 ساله را یافتند که دیوارها و اتاقهای آن به شکل حیرت انگیزی سالم باقی مانده و مجموعهای از وسایل، جواهرات، سفالهای رنگی و آجرهای گلی با مهر آمنهوتپ سوم را در دل خود دارد.
اکتشاف این شهر باستانی آنچنان بااهمیت و بزرگ بوده که دولت مصر آن را شهر طلایی گمشده لوکسور نامیده است. زاهی حواس رهبر تیم باستانشناسی هم عنوان کرده که خیابانهای این شهر توسط خانههای متعددی احاطه شده و ارتفاع برخی از دیوارها تا سه متر هم میرسد!
در این سایت باستان شناسی تعداد زیادی کوره نیز یافت شده که گویا برای ساخت شیشه و سرامیک به کار میرفتهاند. همچنین، بقایای هزاران مجسمه نیز در این منطقه کشف شده است.
بتسی برایان، متخصص مطالعات دوران آمنهوتپ سوم، گفته:
مراكز تولیدی یافت شده در این شهر باستانی، جزئیات خوبی از مردمان مصر باستان در دوران فرمانروایی حاکم بزرگ و ثروتمندی مانند آمنهوتپ سوم و و کارهایی که قادر به انجامشان بودند را فاش میکند. این اطلاعات زمینه کسب دانش بیشتر در سالهای آتی را فراهم میکند.
طبق منابع تاریخی ، این شهر شامل سه عدد از کاخهای آمنهوتپ سوم و مراکز اداری و صنعتی امپراتوری مصر باستان بوده است.