سینما که از آن با عنوان هنر هفتم نیز یاد میشود، از همان آغاز پیدایش خود با استقبال زیادی از سوی مخاطبان روبرو بوده است. این هنر که البته این روزها لقب صنعت را هم با خود یدک میکشد، هنوز هم جزو پرمخاطبترین سرگرمیهای جهان محسوب شده و هر ساله صدها عنوان فیلم سینمایی تولید و اکران میشود. اگر شما هم از علاقهمندان سینما و فیلم هستید، در ادامه حتماً با ما همراه باشید، چرا که قصد داریم بهترین فیلم های جهان از نگاه رسانه دیجی رو را به شما معرفی کنیم.
بهترین فیلم های جهان از نگاه دیجی رو
بهترین فیلم های درام:
The Godfather
محصول سال 1972
کارگردان: فرانسیس فورد کاپولا
پدرخوانده (The Godfather) یکی از بهترین فیلمهای ژانر درام جنایی و گانگستری به کارگردانی فرانسیس فورد کوپولا است که در سال 1972 اکران شد و توانست برنده 4 جایزه اسکار شود. البته، جایزه اسکار مربوطه به موسیقی فیلم بعدها مورد بازنگری قرار گرفت و به علت اینکه این موسیقی پیشتر در یک فیلم گمنام ایتالیایی (Fortunella) استفاده شده بود، باطل شد. ماجرای فیلم بین سالهای 1945 تا 1955 اتفاق میافتد و داستان آن درباره خانواده مافیایی کورلئونه است. به دلیل استقبال گستردهای که از فیلم پدرخوانده شد، دو سال و در سال 1974 قسمت دوم این فیلم و در سال ۱۹۹۰ نیز قسمت سوم آن ساخته شد. در این فیلم بازیگرانی همچون مارلون براندو، آل پاچینو، رابرت دووال، دایان کیتن و جیمز کان نقش آفرینی میکنند.
12 Angry Men
محصول سال 1957
کارگردان: سیدنی لومت
12 مرد خشمگین (12 Angry Men) در ژانر درام حقوقی و محصول سال 1957 است. این فیلم بر اساس داستانی تلویزیونی به همین نام نوشته رجینالد رز و به کارگردانی سیدنی لومت ساخته شده و داستان آن درباره یک هیئت منصفه دوازده نفره است که وظیفه دارند در مورد گناهکار بودن یا نبودن جوانی که به قتل متهم شده، تصمیمگیری کنند. نکته جالب توجه در مورد 12 مرد خشمگین، استفاده از تنها یک لوکیشن در بیشتر طول فیلم و حضور دوازده بازیگر اصلی در آن است که هیچ نامی هم برای آنها در نظر گرفته نشده و در طول فیلم تنها با شمارههایشان خطاب میشوند! همچنین، بد نیست بدانید که شخصیت مثبت این فیلم با وجود اینکه هیچ قدرت فرابشری و خاصی ندارد، در لیست پنجاه قهرمان برتر تاریخ سینما جای گرفته است.
The Shawshank Redemption
محصول سال 1994
کارگردان: فرانک دارابونت
رستگاری در شاوشنک (The Shawshank Redemption) فیلمی به نویسندگی و کارگردانی فرانک دارابونت و با بازی تیم رابینز، مورگان فریمن، باب گانتون است که در سال 1994 اکران شد. این فیلم بر اساس داستان کوتاهی از استیون کینگ به نام «ریتا هیورث و رستگاری در شاوشنک» ساخته شده و در مراسم اسکار سال 1994 نامزد هفت جایزه شد. هر چند که در نهایت موفق نشد هیچ جایزهای را به خود اختصاص دهد. داستان فیلم درباره یک بانکدار جوان به نام اندی دوفرین (با بازی تیم رابینز) است که به اتهام قتل همسرش به زندان افتاده و سعی دارد تا بی گناهی خود را اثبات کند. اگر به فیلمهای فرار از زندان علاقه دارید، رستگاری در شاوشنک را به هیچ وجه از دست ندهید.
Fight Club
محصول سال 1999
کارگردان: دیوید فینچر
باشگاه مبارزه (Fight Club) فیلمی در ژانر درام-روانشناختی و به کارگردانی دیوید فینچر است که در سال 1999 اکران شد. این فیلم بر اساس رمانی به همین نام تولید شده و بازیگرانی همچون ادوارد نورتون، برد پیت و هلنا بونهام کارتر در آن به ایفای نقش پرداختهاند. داستان فیلم در مورد یک انسان معمولی است که از شغل دفتری روزمره خود ناراضی است و قصد دارد به همراه یک صابونساز که نقشش را برد پیت ایفا میکند، یک «باشگاه مبارزه» تشکیل دهد. اما همه چیز به همین سادگی نیست و اتفاقات زیادی در طول داستان رخ میدهد که هر بینندهای را مجذوب میکند. با اینکه باشگاه مبارزه در ابتدای اکران خود فروش خوبی را تجربه نکرد و نقدهای ضد و نقیض زیادی از آن شد، اما در ادامه با فروش نسخههای دیجیتالی و فیزیکی توانست به موفقیت تجاری دست پیدا کرده و البته نقدهای مثبتتری را دریافت کند. تا جایی که در سال 2008 مجله امپیار این فیلم را به عنوان دهمین فیلم برتر تاریخ سینما معرفی کرد.
12 Years a Slave
محصول سال 2013
کارگردان: استیو مککوئین
۱۲ سال بردگی (Years a Slave 12) یک فیلم درام تاریخی بر اساس اتوبیوگرافی 12 سال بردگی اثر سالومون نورثاپ است. نویسندگی این فیلم را جان ریدلی بر عهده داشته و استیو مککوئین هم آن را کارگردانی کرده است. 12 سال بردگی برای اولین بار در سال 2013 اکران شد و اولین فیلم تاریخ سینما محسوب میشود که به واسطه آن یک سیاهپوست اسکار بهترین فیلم را تصاحب کرده است. ماجرای فیلم به سال 1841 برمیگردد که در آن سالومون نورثاپ (با بازی چیویتل اجیوفور) به عنوان یک سیاهپوست آزاد، به همراه همسر و فرزندانش در ساراتوگای نیویورک زندگی میکند. او که با نواختن ویولن امرار معاش میکند، یک شب توسط چند نفر از اراذل و اوباش ربوده شده و بهعنوان برده فروخته میشود. 12 سالی که نورثاپ به عنوان برده مجبور به انجام کارهای سخت و طاقتفرسا بوده و شکنجه شده، دستمایه اصلی داستان فیلم بوده است.
بهترین فیلم های علمی و تخیلی:
2001: A Space Odyssey
محصول سال 1968
کارگردان: استنلی کوبریک
۲۰۰۱: ادیسه فضایی (2001: A Space Odyssey)، یک عنوان علمی تخیلی و حماسی است که در سال 1968 به کارگردانی و تهیهکنندگی استنلی کوبریک ساخته شد. فیلمنامه این فیلم توسط کوبریک و آرتور سی کلارک نوشته شده و داستان آن در مورد رویارویی میان بشر و یک تکسنگ (مونولیت) سیاه اسرارآمیز میباشد که ظاهراً در تکامل انسانها اثرگذار بوده است. از نظر موضوعی، این فیلم به موضوعاتی همچون تکامل بشر، تکنولوژی، هوش مصنوعی و زندگی در فضا میپردازد و همچنین، از لحاظ دقت علمی، جلوههای ویژه پیشرفته (به نسبت زمان خود)، تصویرسازیهای مبهم، استفاده از صدا به جای روشهای روایت سنتی و همچنین دیالوگهای مینیمالیستی، بسیار مورد توجه قرار گرفت. با وجود اینکه ادیسه فضایی در ابتدا واکنشها و نقدهای ضد و نقیضی دریافت کرد، اما رفته رفته هواداران خود را به دست آورد و در نهایت به یکی از پرفروشترین فیلمهای تاریخ تبدیل شد. همچنین، این فیلم نامزد چهار جایزه اسکار شد و جایزه بهترین جلوههای بصری را به خود اختصاص داد.
The Matrix
محصول سال 1999
کارگردان: لانا واچوسکی
ماتریکس (The Matrix) اولین شماره از این سهگانه است که در سال 1999 و در ژانر علمی-تخیلی ساخته شد. در این فیلم بازیگرانی همچون کیانو ریوز، لارنس فیشبرن، کری-ان ماس، هوگو ویوینگ، جو پانتولیانو و گلوریا فاستر ایفای نقش کردهاند. ماتریکس آمیزهای از اکشن، هنرهای رزمی و مفاهیم پیچیده فلسفی است و یک جامعه پادآرمانشهر در آینده را به تصویر میکشد؛ جامعهای که در آن ماشین آلات هوشمند برای غلبه بر انسانها، آنها را وارد دنیایی ساختگی و شبیهسازی شده به نام «ماتریکس» کردهاند. اما در این بین یک برنامهنویس کامپیوتر به نام نئو، از این حقیقت آگاه شده و همراه با افراد دیگری که خود را از این دنیای رؤیایی رها کردهاند، به شورش علیه ماشینها برمیخیزند. یکی از مهمترین مشخصههای ماتریکس که باعث شهرت جهانی آن شد، جلوه بصری تأخیر گلوله است؛ تکنیکی که در آن صحنههای اکشن فیلم به صورت حرکت آهسته به نمایش در میآیند، اما حرکت دوربین به شکلی است که انگار با سرعت معمول در حال جابهجا شدن است. این تکنیک در آن زمان کاملاً تازگی داشت و اجرای آن دشوار بود. اما اکنون حتی در تیزرهای تبلیغات تلویزیونی هم از آن استفاده میشود!
Inception
محصول سال 2010
کارگردان: کریستوفر نولان
تلقین (Inception) به کارگردانی، نویسندگی و تهیهکنندگی کریستوفر نولان، یکی از بهترین فیلمهای علمی-تخیلی و دلهرهآور است که میتوانید به سراغ تماشای آن بروید. لئوناردو دیکاپریو، الن پیج، جوزف گوردون لویت، ماریون کوتیار، کن واتانابه، تام هاردی، دیلیپ رائو، کیلین مورفی، تام برنگر و مایکل کین در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند و آن را به اثری ماندگار در تاریخ سینما بدل کردهاند. ایده اصلی تلقین، واکاوی ضمیر ناخودآگاه انسانها و نفوذ به آن است. دیکاپریو که در این فیلم نقش یک دزد حرفهای را بازی میکند با یک مأموریت غیرممکن روبرو شده و باید یک ایده به ضمیر ناخودآگاه شخصی سرشناس و البته خطرناک تلقین کند. فیلم تلقین در 8 بخش نامزد دریافت جایزه اسکار شد و در نهایت 4 جایزه را از آن خود کرد.
Interstellar
محصول سال 2014
کارگردان: کریستوفر نولان
میانستارهای یا در میان ستارگان (Interstellar) فیلمی دیگر از کریستوفر نولان است که در لیست حاضر جای میگیرد. این فیلم در ژانر حماسی، علمی و تخیلی ساخته شده و بازیگرانی همچون متیو مککانهی، ان هتوی، جسیکا چستین، مایکل کین، مککنزی فوی و مت دیمون در آن به ایفای نقش پرداختهاند. ماجرای فیلم دربارهٔ فضانوردانی است که از طریق کرم چالهای به کهکشان دیگر سفر میکنند تا سیارهٔ قابل سکونتی برای انسانها بیابند. فیلمنامه میانستارهای را کریستوفر نولان به همراه برادرش جاناتان نولان نوشته و کریستوفر به همراه لیندا اوبست و اما توماس تهیهکنندگی آن را برعهده داشته است. کیپ تورن هم که یک فیزیکدان نظری است، به عنوان یکی از تهیهکنندگان اجرایی و مشاور علمی در پروژه فیلم همکاری داشته است. میانستارهای در زمینه فروش عملکرد خوبی داشت و نظرات مثبتی را هم از منتقدان دریافت کرد. این فیلم نامزد دریافت 5 اسکار شد و در نهایت یک مورد را به خود اختصاص داد.
Gravity
محصول سال 2013
کارگردان: آلفونسو کوارون
جاذبه (Gravity) محصول سال 2013، یک فیلم علمی–تخیلی و درام به کارگردانی آلفونسو کوارون است که ساندرا بولاک و جرج کلونی دو بازیگر اصلی آن هستند. داستان فیلم در مورد یک مهندس پزشکی ناسا به نام رایان استون (با بازی ساندرا بولاک) است که در اولین سفر خود به خارج از کره زمین، به همراه فضانورد باتجربه مت کوالسکی (با بازی جرج کلونی) و 3 نفر دیگر، ماموریت دارد تا تلسکوپ هابل را تعمیر کند. اما در حین یک راهپیماییهایی فضایی، برخورد تکههای ماهواره منهدم شده روسی باعث کشته شدن سه نفر از اعضای تیم شده و تنها رایان استون و مت کوالسکی زنده میمانند. این دو که ارتباط خود را با زمین از دست دادهاند، به هر نحو تلاش میکنند تا جان خود را نجات دهند. جاذبه از تحسین شدهترین فیلمهای تاریخ بوده و در مراسم اسکار توانسته 7 جایزه را از آن خود کند.
بهترین فیلم های اکشن:
The Dark Knight
محصول سال 2008
کارگردان: کریستوفر نولان
بتمن یکی از محبوبترین ابرقهرمانهای دنیای سرگرمی است و تاکنون چندین فیلم با محوریت این شخصیت ساخته شده است. شوالیه تاریکی یا شوالیه سیاه (The Dark Knight) یکی از این فیلمهاست که به کارگردانی کریستوفر نولان مشهور ساخته شد و دنباله فیلم «بتمن آغاز میکند» (Batman Begins) محسوب میشود. در این فیلم که دومین فیلم بتمن به کارگردانی نولان میباشد، کریستین بیل (در نقش بروس وین یا بتمن)، مایکل کین (در نقش آلفرد پنیورث)، گری اولدمن (در نقش جیمز گوردون) و مورگان فریمن (در نقش لوشیوس فاکس) به ایفای نقش پرداختهاند. شوالیه تاریکی در در سال 2008 اکران شد و نظرات بسیار مثبتی را از سوی منتقدان دریافت کرد. این فیلم به عنوان یکی از بهترین فیلمهای ابرقهرمانی شناخته میشود و موفق شده چندین رکورد را نیز به نام خود ثبت کند. شوالیه تاریکی نامزد دریافت ۸ جایزه اسکار شد و در حال حاضر دوازدهمین فیلم پرفروش ابرقهرمانی تاریخ سینما است.
Terminator 2
محصول سال 1991
کارگردان: جیمز کامرون
شماره دوم از سری فیلمهای نابودگر که به جرأت بهترین آنها هم هست، در ژانر اکشن و علمی-تخیلی ساخته شده است. این فیلم محصول سال 1991 به کارگردانی جیمز کامرون و با بازی آرنولد شوارتزنگر، لیندا همیلتون و رابرت پاتریک است و دنباله مستقیم شماره اول به شمار میرود. پس از موفقیت غیرمنتظره فیلم نابودگر در سال 1984، کامرون در حرکتی بلندپروازانه تصمیم گرفت شماره دوم را با هزینهای بالغ بر یکصد میلیون دلار بسازد! ریسکی که البته کاملاً جواب داد و به عقیده بسیاری از صاحب نظران، نابودگر 2 بهترین فیلم جیمز کامرون است. این فیلم تقریباً در همه لیستهای بهترین فیلمهای تاریخ جای دارد و دیالوگ مشهور آن یعنی «هاستا لا ویستا بیبی» هم زمانی بسیار زبانزد شده بود.
Leon: The Professional
محصول سال 1994
کارگردان: لوک بسون
لئون حرفهای که به طور خلاصه با عنوان لئون هم شناخته میشود، یک فیلم اکشن و مهیج فرانسوی است که البته به زبان انگلیسی ساخته شده است. نویسندگی و کارگردانی این فیلم خوشساخت را لوک بسون بر عهده داشته و در سال 1994 اکران شده است. از دید بسیاری از افراد، لئون حرفهای بهترین فیلم ژان رنو، بازیگر شهیر فرانسوی است. داستان فیلم در مورد یک قاتلی حرفهای موسوم به لئون (با بازی ژان رنو) است که در آپارتمانی در محله ایتالیایینشین شهر نیویورک ساکن است. لئون با دختری 12 ساله به نام ماتیلدا (با بازی ناتالی پورتمن) آشنا میشود که پدر و دیگر اعضای خانواده او به دست پلیس تبهکاری به نام استانسفیلد (با بازی گری اولدمن) به قتل رسیدهاند. در ادامه این آشنایی، لئون مصمم میشود تا انتقام خانواده ماتیلدا را بگیرد و این شروع اکشن مهیج فیلم است.
John Wick
محصول سال 2014
کارگردان: چاد استاهلسکی
معمولاً هر کدام از ستارههای بزرگ با یکی از شخصیتهایی که نقششان را بازی کردهاند، در ذهنها ماندگار میشوند و مخاطبان آنها را همواره با این کاراکتر به یاد میآورند. در مورد کیانو ریوز، تا پیش از سال 2014، سری فیلمهای ماتریکس و شخصیت نئو چنین ویژگیای داشت اما بعد از اکران فیلم فوق العاده موفق John Wick شرایط تغییر کرد و امروزه بدون تردید همه کاراکتر خسته، تنها و البته قدرتمند ریوز در این فیلم را به یاد میآورند. فیلم John Wick، کاراکتر جان ویک را به شخصیت نمادین و محبوب کیانو ریوز تبدیل کرد و حالا اگر عکس این بازیگر را به کسی نشان بدهید، شخص مقابل اگر بلافاصله نام جان ویک را نیاورد، حداقل برای انتخاب بین نئو و جان ویک چند ثانیه مکث خواهد کرد. John Wick یک فیلم اکشن خیرهکننده و هیجان انگیز است که هر صحنه از مبارزاتش، بیننده را سر جای خود میخکوب میکند و تا انتها مجال نفس کشیدن هم نمیدهد! این فیلم ماجرای یک آدمکش بازنشسته به نام جان ویک را روایت میکند که در پی حمله یک گروه از اراذل و اوباش به منزل او و کشته شدن بیرحمانه سگش که یادگاری از همسرش بود، آتش خشمش شعلهور میشود و دوباره به عرصه آدمکشی برمیگردد.
Mad Max: Fury Road
محصول سال 2015
کارگردان: جرج میلر
فیلم “مکس دیوانه: جاده خشم” (Mad Max: Fury Road) به کارگردانی جرج میلر از عجیبترین ساختههای دهه گذشته میلادی است. این فیلم، از معدود عناوین اکشن بزرگی است که توانسته حجم زیادی از افتخارات را از جشنوارهها و نشریات مختلف کسب کند. “مکس دیوانه: جاده خشم” در سال 2015 اکران شد و توانست در 10 رشته غالباً مهم نامزد دریافت جایزه اسکار شود. از جمله این رشتهها میتوان به بهترین کارگردانی و بهترین فیلم اشاره کرد که از بالاترین اهمیت برخوردارند. این فیلم در نهایت با دریافت 6 جایزه اسکار به کار خود پایان داد اما همواره در لیست بهترین عناوین اکشن تاریخ جای دارد و ما هم در دیجی رو یک جایگاه ویژه برای مکس دیوانه در نظر گرفتهایم.
Salt
محصول سال 2010
کارگردان: فیلیپ نویس
سالت، نام فیلمی در ژانر اکشن و جاسوسی به کارگردانی فیلیپ نویس است که آنجلینا جولی و لیو شرایبر در آن هنرنمایی کردهاند. ماجرای فیلم در مورد یک مامور سیا به نام سالت (با بازی آنجلینا جولی) است که به او اتهام جاسوسی برای روسیه را زدهاند و برای اینکه بیگناهی خود را ثابت کند، مجبور است از مافوقهایش بگریزد و در عین حال تلاش کند نقشه دشمنان را نقش بر آب کند. در واقع، سالت به معنای واقعی کلمه از یک طرف رانده و از طرف دیگر مانده است و هیچ پناهگاهی ندارد. این فیلم سراسر مملو از صحنههای اکشن و هیجان انگیز است و بازی فوق العاده آنجلینا جولی هم به جذابتر شدن هر چه بیشتر آن کمک کرده است. اگر از فیلمهایی با تم جاسوسی خوشتان میآید، به هیچ وجه سالت را از دست ندهید.
Mile 22
محصول سال 2018
کارگردان: پیتر برگ
مایل 22 یک فیلم دیگر در ژانر اکشن جاسوسی است که در سال 2018 اکران شد. پیتر برگ کارگردانی این فیلم را بر عهده داشته و ستارگانی همچون مارک والبرگ، جان مالکوویچ، لورن کوهن، ایکو اویس، روندا رزی و سم مدینا در آن ایفای نقش کردهاند. داستان فیلم درباره فردی به نام جیمز و گروهش است که زیر نظر سازمان جاسوسی آمریکا فعالیت میکنند. این گروه در جدیدترین ماموریت خود به فردی به نام لی نور میرسند که اطلاعات بسیار ارزشمندی در اختیار دارد و میتواند سازمان را در رسیدن به اهدافش کمک کند. اما وی اعلام کرده که تنها به شرط اعطای پناهندگی حاضر است این اطلاعات را در اختیار سیا قرار دهد و به همین جهت جیمز و گروهش میبایست او را از سفارت تا فرودگاه که مسیری 22 مایلی دارد، همراهی کنند. مسیری ظاهراً کوتاه که البته با خطرات بسیاری همراه است و باعث میشود جیمز و گروهش سختترین 22 مایل زندگیشان را طی کنند!
The Wolverine
محصول سال 2013
کارگردان: جیمز منگولد
ولورین یک فیلم ابرقهرمانی محصول سال 2013 است که بر اساس شخصیت ولورین برگرفته از کمیکهای مارول ساخته و توسط جیمز منگولد کارگردانی شده است. این فیلم ششمین قسمت از مجموعه فیلمهای مردان ایکس محسوب میشود و بعد “مردان ایکس: ولورین”، دومین فیلمی است که به صورت اختصاصی به شخصیت ولورین میپردازد. سومین فیلم از سری ولورین هم که حول زندگی این شخصیت است، در سال ۲۰۱۷ و با نام “لوگان” اکران شد.
داستان فیلم اتفاقات پس از “مردان ایکس: آخرین ایستادگی” را روایت میکند و به مشکلات لوگان پس از کشته شدن معشوقهاش میپردازد. لوگان به ژاپن رفته تا با دوست قدیمیاش، ایچیرو یاشیدا، که او را در زمان بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی نجات داده بود و در حال حاضر در بستر مرگ است، وداع کند. در توکیو، یاشیدا پیشنهاد انتقال توانایی زوددرمانی لوگان را به بدن خود میدهد، تا هم زندگی خود را نجات دهد و هم لوگان را از زندگی جاودانهای که از دید او همانند یک نفرین است، رها کند. اما لوگان این پیشنهاد را رد میکند و ناخواسته وارد جنگ قدرت در خانواد یاشیدا میشود! البته، این تازه اول ماجراست و تا انتهای فیلم حوادث زیادی رخ میدهند.
Aquaman
محصول سال 2018
کارگردان: جیمز وان
آکوامن یکی دیگر از فیلمهای ابرقهرمانی و هیجانی است که بر پایه شخصیتی به همین نام از شرکت دیسی کامیکس تولید شده است. آکوامن ششمین فیلم در دنیای سینمایی دیسی محسوب میشود و جیسون موموآ (بازیگر نقش کال دروگو در سریال بازی تاج و تخت) نقش اصلی آن را بر عهده داشته است. پاتریک ویلسون، امبر هرد و نیکول کیدمن هم از دیگر بازیگران سرشناس این فیلم هستند. آکوامن نخستین فیلمی است که به طور مستقل به شخصیت آکوامن میپردازد و از این حیث برای دوستداران کمیکهای دیسی اهمیت ویژهای دارد. آکوامن موفق شد 1.1 میلیارد دلار در سراسر جهان فروش کند و این در حالی بود که بودجه ساختش تنها 200 میلیون دلار بوده است. این فیلم پنجمین فیلم پرفروش سال 2018، پرفروشترین فیلم دنیای سینمایی دیسی، نهمین فیلم پرفروش ابرقهرمانی تاریخ و بیست و دومین فیلم پرفروش تاریخ سینما است.
Venom
محصول سال 2018
کارگردان: روبن فلیشر
طرفداران عناوین ابرقهرمانی در این لیست میتوانند پیشنهادهای متعددی را داشته باشند و ونوم هم یکی از آنهاست. این فیلم که حول شخصیتی به همین نام از کمپانی مارول کامیکس ساخته شده، نخستین فیلم در دنیای سونی پیکچرز محسوب میشود که به شخصیتهای مارول پرداخته است. کارگردانی ونوم را روبن فلیشر بر عهده داشته و بازیگرانی همچون تام هاردی، میشل ویلیامز، ریز احمد، اسکات هیز و رید اسکات در آن به ایفای نقش پرداختهاند. اگر با ونوم آشنایی ندارید باید بگوییم که یک روزنامهنگار به نام براک پس از پیوند با یک نژاد بیگانه که قصد حمله به زمین را دارند، از قدرتهای ابرانسانی برخوردار میشود و به این ترتیب شخصیت ونوم خلق میشود.
ونوم در سال 2018 اکران و با نقدهای عموماً منفی از سوی منتقدان مواجه شد. اما عملکرد هاردی در این فیلم مورد تحسین قرار گرفت و در زمینه فروش نیز با موفقیت همراه بود. فروش ونوم در مجموع به بیش از 856 میلیون دلار رسید و به این ترتیب، هفتمین فیلم پرفروش سال 2018 لقب گرفت. دنبالهای هم برای این فیلم با عنوان “ونوم: بگذارید کارنیج بیاید” قرار است در اکتبر 2021 اکران شود.
بهترین فیلم های فانتزی و حماسی:
The Lord of the Rings
محصول سال 2001
کارگردان: پیتر جکسون
ارباب حلقهها (The Lord of the Rings) یکی از مشهورترین سهگانههای فانتزی حماسی به کارگردانی پیتر جکسون است که بر اساس رمان ارباب حلقهها به قلم تالکین ساخته شده است. قسمت نخست از این سهگانه سینمایی با عنوان یاران حلقه در سال 2001 اکران شد و در ادامه دنبالههای آن شامل ارباب حلقهها: دو برج (2002) و ارباب حلقهها: بازگشت پادشاه (2003) تولید شده و روی پرده سینماها رفتند. ارباب حلقهها: یاران حلقه آغاز طوفانی بود که جکسون با سهگانه ارباب حلقهها در جهان سینما آغاز کرد. این که او چطور به عنوان یک کارگردان تازهکار توانسته چنین حماسه بینظیری را پدید آورد، هنوز هم بعد از گذشت بیست سال قابل بحث است. جالب است بدانید، با اینکه پایان ارباب حلقهها در انتهای سهگانه مشخص شد، اما هنوز هم هر ساله در سینماهای جهان اکران شده و با استقبال خوب بینندگان روبرو می شود!
Seven Samurai
محصول سال 1954
کارگردان: آکیرا کوروساوا
هفت سامورایی (Seven Samurai) فیلمی حماسی به کارگردانی پرآوازهترین کارگردان ژاپن، آکیرا کوروساوا، است و در سال 1954 تولید شده است. این فیلم که در بسیاری از رتبهبندیها از آن به عنوان یکی از بهترین فیلمهای تاریخ یاد میشود، طولانیترین فیلم کورساوا است و داستان هفت سامورایی را روایت میکند که از یک روستا در برابر راهزنان و غارتگران محافظت میکنند. اهالی روستا که به خاطر حمله راهزنها، به فلاکت و تنگدستی افتادهاند، دست به دامان یک سامورایی با اخلاق به نام شیمادا میشوند تا آنها را از شر غارتگران آزاد کند. اما شیمادا به این نتیجه میرسد که برای مقابله با راهزنان به هفت سامورایی نیاز خواهد داشت. پیدا کردن این هفت سامورایی شجاع و در نهایت مبارزه با راهزنان، لحظاتی سراسر هیجان و لذت را برای بینندگان فیلم به ارمغان میآورد. جالب است بدانید که فیلم هالیوودی «هفت دلاور» با بازی یول برینز و استیو مک کوئین نیز با اقتباس از این اثر کوروساوا تولید شده است.
Gladiator
محصول سال 2000
کارگردان: ریدلی اسکات
گلادیاتور (Gladiator) یک فیلم حماسی و افسانهای به کارگردانی ریدلی اسکات است که در سال 2000 اکران شد. از بازیگران سرشناس این فیلم میتوان به راسل کرو و واکین فینیکس اشاره کرد و آهنگساز مشهور سینما، هانس زیمر نیز موسیقی آن را ساخته است. بازی زیبای راسل کرو در نقش گلادیاتوری زخم خورده که همسر و بچهاش به دست پسر پادشاه کشته شدهاند، بسیار تأثیرگذار بود و جایزه اسکار را برای این بازیگر بزرگ به ارمغان آورد. البته این تنها جایزه اسکار گلادیاتور نبود و این فیلم در نهایت برنده پنج جایزه اسکار شد. بسیاری از منتقدین و مخاطبان، گلادیاتور را بهترین فیلم ریدلی اسکات میدانند و امتیازهای بالای فیلم هم در سایتهای مختلف هم این موضوع را تأیید میکند.
King Kong
محصول سال 2005
کارگردان: پیتر جکسون
کینگ کونگ فیلمی فوق العاده هیجان انگیز در ژانر حماسی ماجراجویی است که در سال 2005 اکران شد و نویسندگی، تهیهکنندگی و کارگردانی آن را پیتر جکسون مشهور عهدهدار بوده است. این فیلم بازسازی فیلمی با همین نام است که در سال 1933 ساخته شده بود و ستارگانی چون نائومی واتس، جک بلک و آدرین برودی در آن به ایفای نقش پرداختهاند. اجرای حرکات کینگ کونگ را هم اندی سرکیس بر عهده داشته و البته جلوههای رایانهای در پرداخت نهایی کار نقش بسیار پررنگی داشته است. داستان فیلم در مورد یک کارگردان است که رویاهای بلندپروازانهای داشته و برای ساخت یک فیلم شاهکار، تیم فیلمسازی و خدمه کشتی را مجبور به سفر به جزیرهای مرموز به نام جزیره جمجمه میکند. در آن جزیره آنها با گوریل افسانهای غول پیکری با نام کونگ مواجه میشوند و اتفاقاتی برایشان پیش میآید که به هیچ وجه تصورش را هم نمیکردند. اگر از داستانهای حماسی خوشتان میآید، به هیچ وجه نباید کینگ کونگ را از دست بدهید.
Prince of Persia: The Sands of Time
محصول سال 2010
کارگردان: مایک نیوول
شخصیت شاهزاده پارس (Prince of Persia) برای دوستداران بازیهای ویدیویی شخصیتی کاملاً آشناست و طرفداران پرشماری در سراسر جهان دارد. همین محبوبیت بالا باعث شد تا یک فیلم سینمایی با نام شاهزاده پارس: شنهای زمان (Prince of Persia: The Sands of Time) با اقتباس از این سری بازیهای ویدیویی، ساخته و اکران شود. این فیلم اکشن فانتزی در سال 2010 در سینماهای جهان به نمایش درآمد و برخلاف بسیاری از فیلمهای ساخته شده از روی بازیها که با شکست مواجه میشوند، خاطره خوشی در ذهن طرفداران باقی گذاشت. با اینکه کلیت داستان فیلم کاملاً مرتبط با بازیهای سهگانه شنهای زمان است، اما گروه نویسندگی و کارگردان آن، مایک نیوول، به خوبی توانستهاند روایتی جدید را از ماجراهای شاهزاده داشته باشند؛ روایتی که هم برای دوستداران بازیهای شاهزاده پارس و هم برای کسانی که اولین بار با آن مواجه میشوند، میتواند به یک اندازه جذاب باشد.
Jack the Giant Killer
محصول سال 2013
کارگردان: برایان سینگر
جک غولکش عنوانی ماجرایی فانتزی است که بر اساس معروف جک و لوبیای سحرآمیز ساخته، اما یک برداشت آزاد بوده و ماجرایی متفاوت را دنبال میکند. برایان سینگر کارگردانی این فیلم را بر عهده داشته و بازیگرانی همچون نیکولاس هولت (در نقش جک)، النور تاملینسون، استنلی توچی، یوان مکگرگور و بیل نای در آن به ایفای نقش پرداختهاند. داستان فیلم از این قرار است که جوانی به نام جک در قبال فروش گاری و اسبش چند دانه لوبیا دریافت میکند. اما این لوبیاها با خاصیتی جادویی و رشد کاملاً غیرمعمول خود باعث میشوند تا دختر پادشاه به نام الیزابت، به آسمان برود! حالا جک و چند شوالیه شجاع برای جستجوی الیزابت به آسمان میروند و در آنجا با غولهای بزرگی مواجه میشوند که جنگیدن با آنها به هیچ وجه کار آسانی نیست. جک غولکش روایت داستان جذابی دارد و با اینکه تم کلی آن را بارها و بارها در داستانها و فیلمهای مختلف شنیده و دیدهایم اما باز هم تماشای فیلم بسیار لذتبخش است.
Wrath of the Titans
محصول سال 2012
کارگردان: جاناتان لیبسمن
خشم تایتانها یکی دیگر از فیلمهای اکشن و فانتزی موفق هالیوود است که تماشای آن برای طرفداران این ژانر بسیار مفرح و لذتبخش خواهد بود. این فیلم که توسط جاناتان لیبسمن کارگردانی شده و ستارگانی چون سم ورثینگتون، رزمند پایک، بیل نای، رالف فاینز، لیام نیسون و توبی کبل در آن به ایفای نقش پراختهاند، ادامه مستقیم فیلم برخورد تایتانها (محصول سال 2010) محسوب میشود. داستان فیلم یک دهه بعد از اتفاقات نسخه پیشین جریان دارد و در آن خدایانی که کنترل تایتانهای زندانی شده را از دست دادهاند، یکبار دیگر از پرسئوس برای نجات پدرش زئوس، شکست دادن تایتانها و نجات بشریت درخواست کمک میکنند. خشم تایتانها در دو نسخه سهبعدی و دوبعدی تولید شده و تماشای آن را به همه شما مخاطبان عزیز دیجی رو توصیه میکنیم.
The Mummy
محصول سال 2017
کارگردان: الکس کورتزمن
متولدین دهههای 50 و 60 با سری فیلمهای مومیایی به خوبی آشنایی دارند. اولین نسخه از این سری با نام The Mummy در سال 1999 اکران و با استقبال بسیار خوبی نیز مواجه شد. سبک فانتزی با تهمایههای طنز باعث شده بود تا تجربه تماشای این فیلم از ذهن مخاطبان بیرون نرود. بعد از گذشته نزدیک به 20 سال، این فیلم هالیوودی بازسازی شد و با همان عنوان و به کارگردانی الکس کورتزمن دوباره روی پرده سینماها رفت. یکی از نکات جالب توجه این فیلم، هنرنمایی تام کروز، بازیگر نام آشنای هالیوود در آن بود. به غیر از کروز بازیگران دیگری مانند سوفیا بوتلا، آنابل والیس، جیک جانسون، کورتنی بی. ونس و راسل کرو هم در این اثر فانتزی به ایفای نقش پرداختهاند.
داستان فیلم در دو برهه مصر باستان و زمان حال جریان دارد. یک پرنسس مصری به نام آمنا جانشین پدرش میشود اما بعد از تولد برادرش این عنوان از او گرفته میشود و همین مسئله باعث کینهورزیدن آمنا و پیمان بستن با شیطان میشود. او موفق میشود پدر و برادرش را بکشد اما در نهایت دستگیر شده و در بیابانهای مصر مدفون میشود. ادامه داستان در زمان حال روایت میشود؛ جایی که مقبره این پرنسس شرور توسط گروهی از محققین کشف شده و باعث آزاد شدن روح خبیث او میشود. به این ترتیب، ماجراهایی آغاز میشوند که شخصیتهای اصلی داستان را تا آخر درگیر خود میکنند.
بهترین فیلم های رمانتیک و عاشقانه:
Casablanca
محصول سال 1942
کارگردان: مایکل کورتیز
کازابلانکا (Casablanca) یکی از برترین فیلمهای رمانتیک تاریخ سینما است که حتماً دیالوگهای مشهور آن را در جاهای مختلف شنیدهاید. این فیلم بر مبنای نمایشنامهای از مورای بورنت و جان آلیسون به نام «همه به کافه ریک میآیند» تولید شده که البته این نمایشنامه هیچگاه بر روی صحنه نرفت. کارگردانی کازابلانکا را مایکل کورتیز بر عهده داشته و ستارگانی همچون هامفری بوگارت، اینگرید برگمن و پل هنراید در آن به ایفای نقش پرداختهاند. کازابلانکا یک ماجرای عاشقانهای را در بهبوهه جنگ جهانی دوم و بحران پناهجویان به تصویر میکشد و داستان مردی است که میان عشق خود و خوب بودن باید یکی را انتخاب کند. کشمکشهای درونی شخصیت اصلی فیلم و مفاهیم عمیقی که در قالب دیالوگهای آن بیان میشوند، باعث شده تا در کازابلانکا با یکی از شاهکارهای بیبدیل صنعت سینما روبرو باشیم.
Titanic
محصول سال 1997
کارگردان: جیمز کامرون
تایتانیک فیلمی عاشقانه و فاجعهای به نویسندگی و کارگردانی جیمز کامرون است که در سال 1997 اکران و با استقبال بینظیری از سوی سینما دوستان مواجه شد. داستان این فیلم درباره غرق شدن کشتی تایتانیک است که در دوران خود یعنی در سال 1912 بزرگترین کشتی جهان محسوب میشد. البته، فیلمنامه تایتانیک کاملاً واقعی نیست و ترکیبی از واقعیت و تخیل میباشد. در واقع، برخی از شخصیتهای این فیلم اصلاً در کشتی تایتانیک حضور نداشتهاند و ساخته و پرداخته ذهن جیمز کامرون هستند. همچنین برخی از صحنههای فیلم هم وجود خارجی نداشتند. تایتانیک با بودجه تولید 200 میلیون دلاری، در زمان خود پرخرجترین فیلم تاریخ سینما نیز محسوب میشد. این فیلم نامزد دریافت 14 جایزه اسکار شد و در نهایت توانست ۱۱ جایزه را از آن خود کند. از نظر فروش نیز تایتانیک یک پدیده بود و در حال حاضر با 2.18 میلیارد دلار، دومین فیلم پرفروش جهان (بعد از آوتار) است. همچنین، جالب است بدانید که در سال 2012 یک نسخه سهبعدی از تایتانیک به مناسبت صدمین سالگرد غرق شدن کشتی تایتانیک منتشر شد.
Twilight
محصول سال 2008
کارگردان: کاترین هاردویک
گرگومیش (Twilight) فیلمی تخیلی و رمانتیک محصول سال 2008 است که بر اساس رمانی با همین عنوان ساخته شده است. این فیلم با دیگر فیلمهای رمانتیکی که تاکنون دیدهاید فرق دارد و ماجرای عشق بین یک دختر نوجوان به نام بلا سوان و یک خون آشام 109 ساله به نام ادوارد کالن را روایت میکند! البته، این خون آشام پیر، ظاهری کاملاً جوان داشته و پسری 17 ساله به نظر میرسد! در این فیلم کریستن استوارت در نقش بلا سوان و رابرت پتینسون در نقش ادوارد کالن نقشآفرینی میکنند. جالب است بدانید که برای نقش ادوارد بیش از پنج هزار نفر تست بازیگری دادند که در آخر رابرت پتینسون از انگلیس برای این نقش انتخاب شد. او پیشتر در چهارمین قسمت از سری فیلمهای هری پاتر نیز در نقش سدریک دیگوری بازی کرده بود.
Her
محصول سال 2013
کارگردان: اسپایک جونز
این روزها هوش مصنوعی بسیار پیشرفت کرده و هر روز شاهد اتفاقات جدید و عجیبی در این حوزه هستیم. اما آیا تا به حال به این فکر کردهاید که روزی ممکن است عاشق یک هوش مصنوعی شوید؟! این ایده، دستمایه سازندگان فیلم “او” (Her) شده تا یک ماجرای رمانتیک علمی-تخیلی را روایت کنند. نویسندگی و کارگردانی فیلم را اسپایک جونز بر عهده داشته و در آن ستارگانی چون واکین فینیکس، امی آدامز، رونی مارا، اولیویا وایلد و اسکارلت جوهانسون (صداپیشه هوش مصنوعی با نام سامانتا) حضور دارند. داستان فیلم در سالهای بین 2017 تا 2077 اتفاق میافتد و در مورد مردی است که با یک هوش مصنوعی رایانهای با صدا و شخصیت یک زن، رابطهای عاطفی برقرار میکند. این رابطه که در ابتدا جذاب و هیجان انگیز به نظر میرسد، مشکلاتی را برای شخصیت اصلی داستان پدید میآورد که در فیلم شاهد آن هستیم. فیلم “او” نامزد 5 جایزه اسکار شد که از جمله آنها میتوان به بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه غیراقتباسی اشاره کرد.
The Great Gatsby
محصول سال 2013
کارگردان: باز لورمن
گتسبی بزرگ فیلمی رمانتیک به کارگردانی باز لورمن است که بر پایه رمانی با همین نام ساخته و در سال 2013 اکران شد. لئوناردو دیکاپریو، بازیگر سرشناس هالیوودی به همراه توبی مگوایر، کری مولیگان، جوئل اجرتون و الیزابت دبیکی در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند. داستان فیلم درباره زندگی یک میلیونر به نام جی گتسبی و همسایهاش نیک است. نیک که برای ادامه زندگی و ایجاد موقعیتهای شغلی جدید از غرب آمریکا به نیویورک مهاجرت کرده، در همسایگی مرد ثروتمند و عجیبی به نام جی گتسبی ساکن میشود. گتسبی، هر شب مهمانیهای پرسروصدا و پرخرجی برگزار کرده و از مهمانان زیادی پذیرایی میکند. نیک که در ابتدا هیچ تمایلی به شرکت در این مهمانیهای پرزرقوبرق نداشت، بنا به دلایلی وارد خانه گتسبی شده و با بعد دیگری از شخصیت این مرد آشنا میشود. با وجود اینکه نظر منتقدان در مورد گتسبی بزرگ تاحدودی ضدونقیض بود اما مخاطبان در مجموع از آن راضی بودند و در هشتاد و ششمین دوره جوایز اسکار نیز این فیلم نامزد دریافت جوایز بهترین طراحی صحنه و بهترین طراحی لباس شد و هر دو را از آن خود کرد.
Me Before You
محصول سال 2016
کارگردان: تیا شروک
“من پیش از تو” یک فیلم درام رمانتیک آمریکایی است که بر اساس رمانی به همین نام ساخته شده است. تیا شروک کارگردانی این فیلم را بر عهده داشته و از بازیگرانی همچون امیلیا کلارک، سم کلفلین، جانت مکتیر و چارلز دنس استفاده کرده است. داستان فیلم درباره یک پسر پولدار فعال و ورزشکار به نام ویل ترینر است که بر اثر تصادف با موتورسیکلت، از ناحیه گردن به پایین کاملاً فلج میشود. او که روحیه خود را به کلی از دست داده، به صورت اتفاقی با دختری به نام لوییزا کلارک آشنا میشود. با اینکه ویل در ابتدا رفتار بسیار سردی از خود نشان میدهد اما این دو رفته رفته به دوستانی خوب تبدیل میشوند و لوییزا تلاش میکند تا ویل را از تصمیم تلخی که گرفته منصرف کند، اما …
The Vow
محصول سال 2012
کارگردان: مایکل ساکسی
فیلم سوگند (یا عهد) یکی از بهترین فیلمهای رمانتیک درام آمریکایی است که توسط مایکل ساکسی کارگردانی شده و در سال 2012 به اکران عمومی رسیده است. پیج و لئو (با بازی ریچل مکآدامز و چنینگ تیتوم) زوج جوانی هستند که در نهایت عشق و علاقه با یکدیگر ازدواج کردهاند و بهترین لحظات عمرشان را در کنار یکدیگر میگذرانند. اما این خوشی خیلی زود از بین میرود و یک تصادف شدید باعث به کما رفتن پیج میشود. با اینکه پیج بعد از مدتی به هوش میآید، اما دچار بیماری فراموشی شده و هیچ کس، حتی لئو را به خاطر نمیآورد! پس لئو سعی میکند تا دوباره دل پیج را به دست آورده و در واقع دوباره همسرش را عاشق خود کند. این ماجرای جذاب ارزش حداقل یکبار تماشا کردن فیلم را دارد.
بهترین فیلم های جنایی و پلیسی:
The Green Mile
محصول سال 1999
کارگردان: فرانک دارابونت
مسیر سبز (The Green Mile) دومین فیلم به کارگردانی فرانک دارابونت در لیست برترینهای دیجی رو است و محصول سال 1999 میباشد. در این فیلم که بر اساس رمانی از استیون کینگ ساخته شده، تام هنکس در نقش پل اجکام و مایکل کلارک دانکن در نقش جان کافی بازی میکنند. با وجود اینکه مسیر سبز مورد تحسین منتقدین و تماشاگران قرار گرفت، اما جشنوارههای هالیوود و حتی اسکار آن را به خوبی تحویل نگرفتند. البته، محبوبیت این فیلم به مرور زمان بیشتر و بیشتر شد و اکنون در بسیاری از لیستها جزو برترین فیلمهای تاریخ سینما جای گرفته است. مسیر سبز درآمدزایی بالایی هم داشت و موفق شد نزدیک به 300 میلیون دلار فروش کند، در حالی که بودجه ساخت آن فقط 60 میلیون دلار بود!
The Silence of the Lambs
محصول سال 1991
کارگردان: جاناتان دمی
سکوت برهها (The Silence of the Lambs) یک فیلم جنایی و ترسناک روانشناختی به کارگردانی جاناتان دمی است که بازیگرانی همچون جودی فاستر، آنتونی هاپکینز و اسکات گلن در آن به ایفای نقش پرداختهاند. این فیلم که در سال 1991 اکران شد، بر اساس رمانی به همین نام نوشتهٔ توماس هریس تولید شده و ماجرای یک نابغهٔ روانپزشکی و آدمکش زنجیرهای به نام هانیبال لکتر را روایت میکند. سکوت برهها توانست به فروش فوق العاده 272 میلیون دلاری دست پیدا کند، در حالی که بودجه فیلم تنها 19 میلیون دلار بود. این فیلم سومین فیلم تاریخ است که در همه 5 شاخه اصلی اسکار، یعنی بهترین فیلم، بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه اقتباسی برنده جایزه شد. همچنین نخستین فیلم ترسناک است که جایزه بهترین فیلم اسکار را از آن خود کرده است.
The Usual Suspects
محصول سال 1995
کارگردان: برایان سینگر
مظنونین همیشگی (The Usual Suspects) یک فیلم نوآر جنایی به کارگردانی برایان سینگر و نویسندگی کریستوفر مککوری است که در سال 1995 اکران شد و بازیگرانی چون استیون بالدوین، گابریل بیرن، بنیسیو دل تورو، کوین پولاک، چاز پالمینتری، پیت پاستویت و کوین اسپیسی در آن به ایفای نقش پرداختهاند. این فیلم برنده دو جایزه اسکار از جمله بهترین بازیگر نقش مکمل مرد توسط کوین اسپیسی شد. فیلم مظنون همیشگی داستان پنج خلافکار حرفهای را روایت میکند که جنایات آنها را شخصی مرموز و ترسناک به نام کایزر شوزه طراحی و از طریق وکیلی به نام کوبایاشی به آنها منتقل میکند. اعضای این گروه خلافکار در حین سرقت از یک کشتی، کشته میشوند و تنها وربال و یک ملوان اهل مجارستان زنده میمانند. پلیس وربال را دستگیر میکند و از او میخواهد ماجرا را روایت کند و این تازه آغاز ماجراست.
No Country for Old Men
محصول سال 2007
کارگردانان: ایتن کوئن و جوئل کوئن
“جایی برای پیرمردها نیست” (No Country for Old Men) محصول سال 2007 و در ژانر جنایی و مهیج است که بر اساس رمانی با همین نام ساخته شده است. این فیلم داستان یک شکارچی به نام “لولین ماس” را روایت میکند که روزی به صورت اتفاقی با اجساد گروهی از تبهکاران، که به خاطر به هم خوردن معامله مواد مخدر یکدیگر را کشتهاند، روبرو میشود. او این ماجرا را به پلیس خبر میدهد، اما در ادامه اتفاقاتی رخ میدهند که باید به تماشای فیلم نشسته و آنها را دنبال کنید. “جایی برای پیرمردها نیست” در مراسم اسکار سال 2007 نامزد دریافت 8 جایزه شد و در نهایت 4 جایزه بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه اقتباسی و بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را از آن خود کرد.
Se7en
محصول سال 1995
کارگردان: دیوید فینچر
فیلم “هفت” یک فیلم جنایی، رازآلود و روانشناسانه به کارگردانی دیوید فینچر است که در سال 1995 اکران شد. در این فیلم ستارههای نام آشنایی مانند برد پیت، مورگان فریمن و کوین اسپیسی به ایفای نقش پرداختهاند و دیوید فینچر آن را بر اساس فیلمنامهای از اندرو کوین واکر ساخته است. ماجرای فیلم از این قرار است که دیوید میلز (با بازی برد پیت)، به تازگی انتقالی گرفته و در کنار ویلیام سامرست (با بازی مورگان فریمن) که بزودی بازنشسته میشود، عمیقاً درگیر پرونده یک قاتل سریالی مرموز میشوند. قاتلی که قتلهای خود را بر اساس هفت گناه کبیره طرحریزی کرده و ظاهراً سعی دارد پیامی را برساند. “هفت” با فروش 327 میلیون دلاری خود به موفقیت تجاری قابل ملاحظهای دست یافت و نقدهای مثبتی را نیز دریافت کرده است.
بهترین فیلم های جنگی:
Saving Private Ryan
محصول سال 1998
کارگردان: استیون اسپیلبرگ
نجات سرباز رایان (Saving Private Ryan) از بهترین آثار جنگی و حماسی است که الهام بخش بسیاری از آثار دیگر بعد از خود بوده و حتی در دنیای بازیهای ویدیویی نیز صحنههای مختلف آن مورد اقتباس بازیسازان قرار گرفته است. این فیلم در سال 1998 و به کارگردانی استیون اسپیلبرگ ساخته شد و به سرعت مورد تحسین منتقدان و تماشاگران قرار گرفت. داستان نجات سرباز رایان در طول نبرد نرماندی در جنگ جهانی دوم جریان دارد و نیم ساعت آغازین آن که رسیدن نیروهای متفقین به فرانسه را نشان میدهد، بسیار مشهور است. تام هنکس در این فیلم نقش کاپیتان جان میلر را ایفا کرده که به همراه هفت سرباز دیگر مأموریت دارند سربازی به نام جیمز فرانسیس رایان را پیدا کرده و به خانه برگردانند. سه برادر این سرباز همگی در جنگ کشته شدهاند و به همین دلیل فرمانده کل ارتش دستور داده تا رایان هر چه سریعتر نزد مادرش بازگردد. اگر از فیلمهایی با موضوع جنگ و به خصوص جنگ جهانی دوم خوشتان میآید، به هیچ نباید در تماشای نجات سرباز رایان تردید کنید.
Inglourious Basterds
محصول سال 2009
کارگردان: کوئنتین تارانتینو
حرامزادههای لعنتی یا پستفطرتهای لعنتی (Inglourious Basterds) محصول سال 2009 به نویسندگی و کارگردانی کوئنتین تارانتینو است. در این فیلم برد پیت، کریستف والتس، مایکل فاسبندر، الی راث، دیانه کروگر، دانیل برول، تیل شوایگر، ملانی لوران و هاروی کایتل به ایفای نقش پرداختهاند. حوادث فیلم در خلال جنگ جهانی دوم اتفاق میافتند و در پنج فصل یا پرده روایت میشود. تارانتینو در این فیلم پایان جنگ جهانی دوم را در یک ماجرای کاملاً خیالی به تصویر کشیده و نباید انتظار انطباق کامل حوادث با واقعیت را داشته باشید. جالب است بدانید که تارانتینو ایده ساخت فیلم را از مدتها پیش در سر داشت و 10 سال روی ساخت و پرداخته کردن شخصیت آلدو (برد پیت) تفکر کرده بود.
Dunkirk
محصول سال 2017
کارگردان: کریستوفر نولان
دانکرک فیلمی جنگی به نویسندگی و کارگردانی کریستوفر نولان است که در سال 2017 اکران شد و استقبال منتقدان را در پی داشت. این فیلم دهمین فیلم بلند نولان و اولین فیلم اوست که بر اساس یک رخداد واقعی ساخته شده است. داستان فیلم در خلال جنگ جهانی دوم اتفاق میافتد و به موضوع تخلیه نیروهای بریتانیا، فرانسه و بلژیک از شهر دانکرک فرانسه میپردازد. عملیاتی بزرگ که در جریان آن بیش از 800 قایق غیرنظامی شرکت داشتند و جان دستکم 335 هزار سرباز انگلیسی و فرانسوی را که در محاصره آلمانها بودند، نجات دادند. دانکرک، در نودمین دوره جوایز اسکار در 8 رشته نامزد شد و توانست سه جایزه بهترین تدوین صدا، بهترین تدوین و بهترین میکس صدا را به خود اختصاص دهد.
Full Metal Jacket
محصول سال 1987
کارگردان: استنلی کوبریک
“غلاف تمامفلزی” (Full Metal Jacket) به اعتقاد بسیاری از افراد و منتقدین، یکی از بهترین فیلمهای تاریخ در ژانر جنگی است. کارگردانی این فیلم را که سال 1987 اکران شد، استنلی کوبریک سرشناس بر عهده داشته است. “غلاف تمامفلزی” پس از اکران با تحسین منتقدان مواجه شد و توانست یک جایزه اسکار را نیز برای بهترین فیلمنامه اقتباسی از آن خود کند. این فیلم به نقد خشونت بیش از اندازه در تبدیل کردن جوانان عادی آمریکایی به قاتلانی بیرحم و ماشین کشتار ارتش آمریکا میپردازد و در کنار آن، انتقاداتی را نیز بر خود مقوله جنگ و به ویژه جنگ ویتنام، مطرح میکند. غلاف تمامفلزی یکی از فیلمهایی است که توانسته تأثیر جنگ بر روی سربازها و مشکلات روحی و روانی ناشی از آن را به بهترین شکل به تصویر بکشد.
Apocalypse Now
محصول سال 1979
کارگردان: فرانسیس فورد کوپولا
اینک آخرالزمان (Apocalypse Now) محصول سال 1979 فیلمی حماسی، ماجراجویی و جنگی با محوریت جنگ ویتنام است. چهره شناخته شده دنیای سینما، فرانسیس فورد کوپولا کارگردانی این فیلم را بر عهده داشته و ستارگانی همچون مارلون براندو (در نقش سرهنگ والتر کورتز)، مارتین شین (در نقش بنیامین ویلارد)، رابرت دووال (در نقش سرهنگ بیل کیلگور) و هریسون فورد (در نقش کلنل لوکاس) در آن به ایفای نقش پرداختهاند. اینک آخرالزمان که داستان آن برداشتی آزاد از رمان دل تاریکی نوشتهٔ جوزف کنراد است، یکی از بحث برانگیزترین و مهمترین فیلمهای تاریخ سینما محسوب میشود و در لیست 250 فیلم برتر تاریخ در سایت IMDB نیز قرار دارد. این فیلم در جشنواره فیلم کن 1979، توانست نخل طلای آن دوره را به خود اختصاص دهد.
بهترین فیلم های وسترن:
The Good, the Bad and the Ugly
محصول سال 1966
کارگردان: سرجو لئونه
خوب، بد، زشت (The Good, the Bad, and the Ugly) یکی از برترین فیلمهای ژانر وسترن است که در سال 1966 توسط سرجو لئونه ساخته شد. این فیلم سومین و آخرین فیلم از سهگانه دلار سرجو لئونه است و به عنوان بهترین فیلم وسترن تاریخ سینمای جهان شناخته میشود. داستان فیلم در مورد دو شخصیت با نامهای بلوندی (با بازی کلینت ایستوود) و توکو (با بازی ایلای والاک) است که با فریب دادن کلانترهای مناطق مختلف، اقدام به پول درآوردن میکنند. این دو در واقع همان شخصیتهای خوب و زشت داستان هستند. اما در این بین، یک شخصیت بد هم وجود دارد که آدمکشی حرفهای است و حاضر است به خاطر پول هر کاری انجام دهد. تقابل این سه شخصیت در طول فیلم یکی از ماندگارترین داستانهای وسترن و البته تاریخ سینما را رقم زده و میتواند هر بینندهای را تا آخر میخکوب کند.
Django Unchained
محصول سال 2012
کارگردان: کوئنتین تارانتینو
جنگوی زنجیرگسسته (Django Unchained) یک فیلم وسترن آمریکایی به نویسندگی و کارگردانی کوئنتین تارانتینو است که در آن بازیگرانی همچون جیمی فاکس، کریستف والتس و لئوناردو دیکاپریو به ایفای نقش پرداختهاند. این فیلم که در سال 2012 اکران شد، داستان بردهای به نام جنگو (با بازی جیمی فاکس) را روایت میکند که برای کمک به دکتر شولتز (با بازی کریستف والتس) تبدیل به یک شکارچی جایزهبگیر میشود. جنگو بعد از کسب مهارت در اسلحهکشی و مبارزه با خلافکاران، تصمیم میگیرد تا همسرش را از چنگ فردی شرور با نقشآفرینی لئوناردو دیکاپریو نجات دهد. این به مسائلی همچون نفرت و نژادپرستی پرداخته اما برخلاف بسیاری از فیلمهای مشابه، این بار شخصیت مظلوم داستان است که در انتقام از ظالم خود خشونت بیحدوحصر به خرج میدهد. تارانتینو همواره بر به تصویر کشیدن صحنههای اکشن خونین در فیلمهایش اصرار داشته و جنگوی زنجیرگسسته هم از این قاعده مستثنی نیست.
The Revenant
محصول سال 2015
کارگردان: الخاندرو گونسالس اینیاریتو
از گور بازگشته (The Revenant) فیلمی مهیج در سبک وسترن به کارگردانی الخاندرو گونسالس اینیاریتو است که در سال 2015 اکران شد و پس از سالها انتظار بالاخره توانست جایزه اسکار را برای لئوناردو دیکاپریو به ارمغان بیاورد. داستان این فیلم از رمان “بازگشته” نوشتهٔ مایکل پانک اقتباس شده و الخاندرو گونسالس به همراه مارک اسمیت فیلمنامه آن را نوشته است. علاوه بر لئوناردو دیکاپریو بازیگران سرشناس دیگری همچون تام هاردی، ویل پولتر و دامنل گلیسون نیز در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند. در ابتدا قرار بود نقش اول این فیلم را ساموئل ال. جکسون و در ادامه نیز جان هیلکات بر عهده داشته باشد اما در سال 2010 و با اضافه شدن الخاندرو گونسالس به پروژه، این نقش به لئوناردو دیکاپریو رسید. جالب است بدانید که دیکاپریو برای بازی در این فیلم قید حضور در فیلم استیو جابز را زد. داستان “از گور بازگشته” درباره یک شکارچی پوست به نام “هیو گلس” (با بازی لئوناردو دیکاپریو) است که در حین شکار مورد حمله یک خرس قهوهای عظیم الجثه قرار گرفته، اما به طرز معجزه آسایی زنده میماند. او با بدن نیمه جان و در شرایطی که تمام وسایلش توسط همراهانش دزدیده شده بود، 350 مایل را در طبیعت وحشی میپیماید تا از کسانی که به او خیانت کردهاند، انتقام بگیرد.
نصفشون متوسطن..جالب اینه هیچکدوم از فیلمای هیچکاک تو لیست نیست نویسنده اش فیلمباز نبوده قطعا!
جنگو . از گور برخاسته . خوب بد زشت . اینا متوسطن ؟ میشه یه خوب معرفی کنی ؟
نمیدونم چرا هیچ سایتی از ” مرد ایرلندی ” اسمی نبرده! به نظر من که چیزی در حد پدرخوانده س.
تقریبا همه فیلمهای مورد علاقه من درش هست بجز چند تا که دوست نداشتم همه عالی هستن بخصوص میان ستاره ای که بهترینه
برای تهیه همچین مقاله ای باید فیلمباز تمام عیار باشی که به همه ژانر ها آشنایی داشته باشه و تقریبا هیچ فیلمی رو از دست نداده باشه.اولان باید خدمت ادمین عرض کن فیلم جایی برای پیرمرد ها نیست تو دسته فیلم های وسترنه نه جنایی.بین بهترین فیلمای وسترن اصلی ها رو ندیدم مثل نابخشوده یا دشت باز یا قتل جسی جیمز به دست رابرت فورد بزدل و خیلی های دیگه…تو ژانر رمانتیک هم بجای گرگ و میش و من قبل از تو میشد فیلم های تاوان یا ولنتاین آبی یا لالالند ذکر بشه.توی ژانر اکشن نظر نمیدم چون سر رشته ندارم توی ژانر جنایی هم مگه میشه حرف بهترینها باشه و اسمی از محله چینی ها نباشه.بهرحال اثار فاخر زیادی توی این لیست ندیدم
منم ندیدم.فیلمای متوسطی رو گذاشتن.فیلمای بهتری رو میشد جایگزین بعضیاشون کرد
شما فیلم تایتانیک رو ببین واقعاً فیلم فوقالعاده ای هست
سلام برید فیلم از گور بازگشته رو دانلود کنید خیلی قشنگ هست
پاپیون چی؟