چه به دنبال راه اندازی یک رستوران لوکس باشید و چه بخواهید یک غذاخوری معمولیتر را افتتاح کنید، همواره مواردی هستند که در جذب مشتری و کیفیت شما تاثیر دارند. یعنی علاوه بر غذای خوب، باید به فکر سیستم صوتی رستوران، میز و صندلی و همچنین ظروف پذیرایی مناسب هم باشید تا به کمک آنها بتوانید مشتریان خود را راضی نگه دارید. این موارد تجربه خوبی را برای آنها فراهم میکنند و آنها را به طرفداران همیشگی شما تبدیل میکنند.
البته برای راهاندازی رستوران باید به مسائل دیگری هم دقت کنید تا تمام استانداردهای لازم را برای مشتریان خود به وجود آورید. شرکت تکنوآوا پروژههای نورپردازی رستوران، سیستم صوتی، اعلام حریق و دوربین مداربسته برای رستوران را انجام میدهد و به شما کمک میکند تا بهترین فضا را افتتاح کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاورههای رایگان، کافیست با شماره 02191016169 تماس بگیرید.
در ادامه این مطلب چند نکته برای کمک به شما آوردهایم تا کیفیت بهتری برای صوت و دیگر تجهیزات رستوران ارائه کنید. در ادامه همراه ما باشید.
سیستم صوتی رستوران
در بیشتر مواقع دیده میشود که صاحبان رستوران بیشترین توجه خود را بر روی کیفیت غذا و ظاهر بصری میگذارند و به موسیقی اهمیت نمیدهند. ولی نمیدانند تا چه اندازه صوت بر روی افراد تاثیر میگذارد. حتی اگر بهترین غذاها را هم طبخ کنید، ولی سیستم صوتی رستوران شما خوب نباشد، ممکن است در همان دقایق اول و پیش از سفارش، مشتریان رستوران را ترک کنند.
بنابراین ما در این بخش ابتدا بحث را با تجهیزات صوتی برای رستوران ها شروع میکنیم:
1. باند رستوران
وقتی صحبت از نصب سیستم صوتی میشود، احتمالا باند رستوران اولین چیزی است که ما به آن فکر میکنیم. کیفیت بلندگوها تاثیر زیادی در به وجود آوردن فضایی پر انرژی یا گرم و صمیمی دارد. اگر صدا باکیفیت نباشد، مشتریان رستوران را با نارضایتی ترک میکنند.
همچنین در صورتی که موسیقی خوب باشد، احتمالا مشتریان سفارش بیشتری خواهند داد. بنابراین شما باید به فکر خرید بلندگوهای حرفه ای باشید و آنها را به شکل اصولی نصب کنید.
از بهترین گزینهها، اسپیکرهای سقفی توکار و روکار هستند. مدل توکار را میتوانید کاملا در سقف جای دهید و فقط سرپوش آن پیداست. اگر سقف شما از جنس کناف یا کاذب نباشد، باید از بلندگوی روکار استفاده کنید. بلندگوهای سقفی در دو مدل فولرنج و two way تولید میشوند. برای پخش موسیقی بلندگوی two way و برای پیجینگ رستوران بلندگوی فول رنج را تهیه کنید. (البته از بلندگوی تووی نیز میتوان به عنوان پیجینگ استفاده نمود).
اگر به دنبال نوع دیگری از باند رستوران هستید که قابل دسترستر باشد، مدل دیواری یا ستونی هم گزینه بسیار مناسبی است. این باندها در دو مدل سالنی و فضای باز عرضه میشوند و اندازه و وزن متفاوتی دارند. برای باغ رستورانها یا بالکن، بلندگوی دیواری ضدآب را انتخاب کنید تا در برابر بارش و نور آفتاب، مقاومت بالایی داشته باشد.
البته برای داشتن فضایی زیباتر و شیکتر، میتوانید در لیست خود خرید باندهای دکوراتیو را هم اضافه کنید. آنها را میتوان جزو باندهای دیواری دانست، ولی با این تفاوت که ظاهری دکوری و جذابتر دارند. از طرفی پایه آنها در زوایای بیشتری میچرخد و راحتتر میتوانید آن را درجهت موردنظر قرار دهید. علاوه بر رستوران، این باندها در کافهها نیز استفاده میشوند و طراحی داخلی فضا را زیباتر میکنند. البته، با خرید این باندها شاید قیمت سیستم صوتی کافی شاپ شما کمی گرانتر شود، ولی ارزش هزینهی بیشتر را دارد.
2. میکروفون
خرید میکروفن برای رستوران تقریبا به نوع موسیقی قابل پخش بستگی دارد. یعنی جهت اجرای برنامههای زنده حتما باید به فکر یک یا چند میکروفون بیسیم و سیمی باشید. میکروفونهای سیمی کیفیت بسیار خوبی دارند و مقرون بهصرفهتر هستند. همچنین آنها با دیگر تجهیزات تداخل صوتی ندارند و به سرعت تعمیر میشوند. اما همانطور که پیداست، سیم آنها آزادی حرکتیِ زیادی به خواننده نمیدهد و سیمها ظاهر بصری فضا را خراب میکنند.
بنابراین چنانچه فضای رستوران بزرگتر است و خواننده حین اجرا به تحرک بیشتری نیاز دارد، بایستی مدل بیسیم را هم تهیه کنید. همچنین توصیه میشود از خرید پایه میکروفون غافل نشوید، شما میتوانید در زمانهایی که استفاده از دستها خیلی ضروری نیستند، از پایه میکروفون استفاده کنید. این پایهها در اندازههای مختلفی تولید میشوند و هم برای خواننده و هم برای سازهای موسیقی مناسباند.
3. آمپلی فایر و میکسر
به طور کلی گفته میشود که شما هر چه برای خرید باند رستوران خرج میکنید، باید به همان مقدار هم به فکر آمپلیفایر باشید و بودجه مناسبی برای آن کنار بگذارید. در واقع این وظیفه آمپلیفایر است که سیگنالهای تقویت نشده را دریافت کرده و به سطح استانداردی برساند. در این صورت نهایتا صدایی باکیفیت پخش میشود و مشکلاتی مثل قطع و وصلی و نویز نیز گوش شما را آزار نمیدهد.
اما باید دقت کنید که وات بلندگو و آمپلیفایر با یکدیگر هماهنگ باشد و مدل حرفهای و مناسب فضای خودتان را تهیه کنید. معمولا بر روی جعبه باندهای استاندارد، توان بلندگو نوشته شده که بر اساس آن میتوانیم برای خرید آمپلی فایر مناسب آن تصمیم بگیریم. برای هر بلندگو به یک تقویتکننده جداگانه نیازی نیست، زیرا برخی از آنها دارای چندین ورودی هستند و از بلندگوهای بیشتری پشتیبانی میکنند.
البته معمولا علاوه بر آمپلی فایر، وسیلهی دیگری به نام میکسر هم برای رستورانهای دارای اجرای زنده کاربرد دارد. با توجه به نام آن، جهت میکسکردن صداها و ایجاد تغییرات بر روی آنها استفاده میشود. به علاوه، اجاره یا خرید میکسر برای اجراهای زنده بسیار کاربردی است. در ضمن، تعداد تجهیزات گفته شده بسته به باز یابسته بودن فضا و مساحت آن متغیر است. پس باید برای تهیه آنها اطلاعات لازم را داشته باشید.
اگر تخصص کافی در خرید تجهیزات و نصب سیستم صوتی رستوران را ندارید، میتوانید از شرکت تکنوآوا کمک بگیرید. کارشناسان این شرکت تجربه بالا و تخصص فوقالعادهای دارند و شما را به خوبی راهنمایی میکنند. همچنین خرید اقساط، خرید تجهیزات دست دوم، خدمات پس از فروش و گارانتی چندساله نیز از دیگر مزایایی هستند که در اختیار شما قرار میدهند.
دوربین مداربسته برای رستوران
یکی دیگر از مهمترین تجهیزاتی که هنگام راهاندازی رستوران به آن نیاز دارید، دوربین مداربسته است. این دوربینها به دو صورت آنالوگ و تحتشبکه به فروش میرسند. با خرید تعدادی دوربین مداربسته، شما میتوانید به صورت 24 ساعته و حتی از راه دور، رستوران خود را تحتنظر داشته باشید. نصب دوربین باعث میشود که کارکنان وظیفه خود را به درستی انجام دهند و سرقتی صورت نگیرد.
همچنین مجرمینی که از بیرون به داخل رستوران وارد میشوند نیز با دیدن دوربینها احتمالا دچار تردید شده و از سرقت منصرف شوند. از دیگر مزایای نصب دوربین در رستوران میتوان به مسائل مربوط به بیمه اشاره کرد. گاهی کارمندان ادعا میکنند که در محلکار دچار مشکلات فیزیکی شدهاند و باید مرخصیِ با حقوق بگیرند. یا از شرکت بیمه میخواهند که به آنها بیمهبیکاری اختصاص دهد. با چک کردن دوربین مداربسته میتوانید از صحت ادعای آنها مطمئن شوید و بهترین تصمیم را اتخاذ کنید.
نورپردازی رستوران
ما در تکنوآوا نورپردازی رستوران های زیادی را انجام دادهایم و شما نیز میتوانید برای طراحی و اجرای نورپردازی رستوران خود با تیم ما در ارتباط باشید. همچنین اطلاعات بیشتری در سایت technoava.ir، در دسترس هستند و پیشنهاد میکنیم این مطالب مفید را هم مطالعه کنید.
برای داشتن بهترین روشنایی و نورپردازی در رستوران، ابتدا باید سبک فضای خود را مشخص کنید. مثلا نور رستوران سنتی و مدرن تفاوت دارد. همچنین وعدههای غذایی مختلف، به روشنایی متفاوتی نیاز دارند. به طور کلی بهتر است صبحها از لامپهای پر نور استفاده کنید و در صورت وجود پنجره، اجازه دهید تا آفتاب هم به داخل بتابد. در این صورت مشتریان انرژی بیشتری میگیرند و روز پر نشاطی را شروع میکنند.
زمان ناهار همین روش را ادامه دهید، ولی باید نورها کمی ملایمتر باشند. اما وعدهی شام کاملا متفاوت است، یعنی مشتریان روز پرکاری را پشت سر گذشتهاند و حال میخواهند در آرامش شام خود را میل کنند. بنابراین، نورپردازی شب باید کمی تیرهتر باشد تا حس آرامش پیش از خواب را به مشتری القا کند.
از بخشهای اصلی نورپردازی رستوران که به برندینگ شما هم کمک زیادی میکند، نورپردازی اجراهای زنده است. حتی اگر اجرای زنده هم صورت نگیرد، بازی با نور جذابیت فضا را افزایش میدهد. برای داشتن نورهای جذاب و روشنایی چشمگیر در رستوران، به شما استفاده از تجهیزات رقص نور را پیشنهاد میدهیم. این تجهیزات لوازم مختلفی مثل لیزر و مووینگ را شامل میشوند که با حرکت خود اشکال مختلفی ایجاد میکنند. این اشکال به قدری زیبا هستند که لذت شام دوستانه را چندین برابر میکنند.
چنانچه دوست دارید فضا مهیجتر شود، خرید دستگاه بخارساز را فراموش نکنید. این دستگاه، بخارهای مصنوعی به وجود میآورد و ترکیب بخارها بههمراه نور، صحنهای رویایی را پدید میآورد. مطمئنا این تجهیزات زیبایی رستوران را چندین برابر میکنند و یکی از برتریهای شما نسبت به رقیبهایتان محسوب میشوند.
مبلمان، میز و صندلی رستوران
بعد از طراحی نورپردازی، نوبت به تجهیزاتی برای نشیمن میرسد. صندلی و میزها باید به قدری راحت باشند که مشتریان در طول نشستن اصلا دچار مشکل نشوند و راحت غذایشان را میل کنند. همچنین پرسنل هم باید بتوانند آنها را به راحتی تمیز و جابهجا کنند.
البته، گزینههای مختلفی وجود دارند و باید به نکات دیگری هم توجه کنید که در ادامه به آنها میپردازیم:
1. میز و صندلی تجاری
هنگام خرید صندلی و میز، حتما از تجهیزات درجهیک استفاده کنید. بسیاری از صاحبان رستورانهای جدید تصور میکنند که مهم نیست مبل و صندلی تجاری بخرند یا همان مدل مسکونی را استفاده کنند. ولی مشتریان در بیشتر ساعات کاری در داخل و حیاط رستوران خواهند بود. آنها صندلیهای متحرک میخواهند و شاید حتی میز را به اطراف بچرخانند. بعضیها سختتر از بقیه خواهند نشست و برخی از مهمانان فرزندان خود را میآورند که ممکن است به مرور زمان این وسایل را خراب کنند.
حتی مبلمان مسکونیِ باکیفیت نیز قادر به تحمل این نوع استفادهی سنگین نخواهند بود. پس باید به فکر خرید میز و صندلی با کیفیتی باشید که تا چندین سال دوام بیاورند. اگر تصمیم به خرید میزهای فلزی دارید، در صورت امکان یک مدل کاملا جوش داده شده را تهیه کنید. برای جنسهای نرمتر و چوبی هم باید مطمئن شوید که محکم هستند و فشار را تا حد زیادی تحمل میکنند.
2. ارتفاع، عرض و فضای نشستن
تهیه لوازم با دوام اهمیت زیادی دارد، اما شما همچنین باید ارتفاع، عرض مبلمان و همچنین فضای نشیمن را در نظر بگیرید. در واقع برای میزهای غذاخوری رستوران نیز قوانینی وجود دارند.
برای صندلیهای استاندارد و استفاده بهتر از آنها، میزهایی با ارتفاع 70 سانتیمتر و صندلیهایی با ارتفاع 50 سانتیمتر را در نظر بگیرید. البته باز هم ارتفاع کلی صندلی کاملا به مدل رستوران و سلیقه اکثر مشتریان شما مربوط است. همچنین باید میزها حداقل دارای عرض 40 سانتیمتری باشند.
در همین راستا باید بگوییم که برای بالا بردن دوام تجهیزات و فراهم کردن فضایی راحت برای مشتریان، از میز و صندلیهایی با عرض وسیعتر استفاده میشود. اگر رستوران شما طوری است که افراد سریع جای خودشان را به دیگری میدهند، باید اندازه کافی برای رفت و آمد آنها باشد. بنابراین بهتر است برای هر فرد حدود 70 سانتیمتر فضا را در نظر بگیرید.
بهعلاوه، میز ناهارخوری باید طوری تعیین شود که پای افراد فضای کافی برای جابهجایی داشته باشد. در حالت ایدهآل، باید بین صندلیها 30 متر فاصله باشد تا پای افراد به هم برخورد نکند.
همچنین برخی از رستورانها، مخصوصا از نوع نوشیدنی و فست فود، ترجیح میدهند میز اپن بار و صندلیهای پیشخوان داشته باشند. در این صورت باید ارتفاع صندلی نشیمن، 70 سانتیمتر و ارتفاع میز پیشخوان، 100 سانتیمتر باشد. با این حال اکثر ستهای میز و صندلی به صورت استاندارد تولید میشوند و با خرید از مرکزی قابل اعتماد، مشکلی برایتان پیش نخواهد آمد و میتوانید از فروشندگان راهنمایی بگیرید.
3. تعمیر و نگهداری میز و صندلی
هنگام انتخاب ست میز وصندلی رستوران، باید حسابی حواستان به مراقبتهای بعد از آن باشد. اگر یک فضای معمولی را اداره میکنید، به دنبال موادی باشید که به راحتی تمیز و نگهداری میشوند. برای مراکز لوکستر نیز از موارد با کیفیت استفاده کنید که در کلاس کاری شما باشد و بتوانید آنها را به سادگی تعمیر کنید تا متحمل هزینههای بیشتر نشوید.
به خاطر داشته باشید که کارکنان شما باید در مورد نحوه مراقبت از مبلمان به درستی آموزش ببینند. اگر فرآیند تعمیر و نگهداری بیش از حد پیچیده باشد، آنها اشتباهاتی مرتکب میشوند و مبلمان آسیب میبینند. گاهی این آسیبها خیلی گستردهاند و حتی امکان بازسازی وجود ندارد.
البته در این مورد میتوانید به دنبال صندلیهایی بگردید که هم برای فضای نشیمن داخل و هم برای فضای باز مورد استفاده قرار میگیرند. در این صورت راحتتر جابهجا میشوند و احتمالا هزینهی تعمیر و خرید هم برای شما کاهش مییابد.
5. محیط رستوران و نوع مشتریان
یکی از مهمترین مواردی که هنگام خرید میز و صندلی رستوران باید به آن توجه کنید، نوع محیط یا تم شماست. اثاثیهای که انتخاب میکنید باید متناسب با مدل رستوران شما باشد. مثلا اگر رستوران سنتی ایرانی دارید، ممکن است تصمیم بگیرید ترکیبی از صندلیهای مدرن و تخت را به کار ببرید تا مشتریان صندلی مورد نظرشان را انتخاب نمایند.
همچنین برای فست فود یا کافه، شاید صندلیهای خیلی مدرن یا با ارتفاع بلند مناسبتر باشند. در ضمن حتی رنگ هم در روحیه مشتریان تاثیرگذار است و باید به یاد داشته باشید که هر جنبه از طراحی رستوران باید پیام برند شما را منعکس کند و این شامل مبلمان نیز میشود.
شاید جالب باشد که نوع مهمانان و تعداد ساعات ماندن آنها نیز در انتخاب شما موثر هستند. مثلا اگر فضای محدودی دارید و میخواهید مشتریان سریعتر فضا را ترک کنند، به دنبال صندلیهایی باشید که خیلی راحت نیستند. یعنی راحتی صندلی باید طوری باشد که مشتریان را در حد نیم ساعت تا 45 دقیقه نگه دارد و بعد از صرف غذا مایل به رفتن شوند. اگر میز و صندلی بسیار راحت باشند، آنها دوست دارند که بعد از صرف غذا کمی هم استراحت کنند. این استراحتِ طولانی مدت، با مدل کاری رستوران شما در تضاد است و در طول روز مشتریان کمتری خواهید داشت.
در این صورت مشتریان زیادی جابهجا میشوند و گردش حسابتان بالا میرود. در این موارد، صندلیهای چوبی انتخاب مناسبی به حساب میآیند. ولی اگر یک رستوران گران و لوکس دارید و میخواهید میهمانان چند ساعتی را پشت میز بگذرانند، صندلیهای روکش دار ممکن است بهترین گزینه برای راحت نگه داشتن آنها باشند.
ظروف پذیرایی رستوران
ظروف رستوران بیشتر در خطر شکستن هستند و از این رو باید زودتر تعویض شوند. پس باید بدانید که کدام دوام بهتری دارد و البته به فضا و سبک رستوران شما میخورد. زیرا عدم هماهنگی میتواند به لحاظ بصری آزاردهنده باشد. پس بهتر است موارد زیر را حتما اعمال کنید:
1. ظروف چینی و سرامیکی
بسیاری از رستورانها ظروف غذاخوری چینی یا سرامیکی را انتخاب میکنند. هر دو نوع از ذرات رس ساخته شدهاند که در دمای بالا پخت میشوند. ظروف بدست آمده غیر متخلخل و بادوام هستند و ظاهری ظریف و صیقلی دارند. این ظروف اصولا مجلل هستند و گزینهی بسیار عالی برای رستورانهای لوکس و رسمی به شمار میروند.
بیشتر آنها در برابر حرارت و ظرفشویی مقاومند و میتوانید بعد از سرو غذا راحت آنها را بشویید. البته باید هنگام خرید ظروف چینی برای رستوران، به وزن و دوام آنها هم دقت کنید. برخی از آنها سبک وزن هستند و مقاومت بیشتری دارند. البته جزو لیست تجهیزات تقریبا گران قرار میگیرند، ولی ارزش هزینهکردن را دارند.
2. ظروف شیشهای
برخی از این ظروف دارای ظاهری مات، بسیار با دوام و غیر متخلخل هستند. البته باید حتما مارک خوبی را تهیه کنید تا به راحتی شکسته و یا به اصلاح دچار لب پریدگی نشوند.
معمولا هنگام خرید لیوان، از ظروف شیشهای استفاده میشود، این ظرفها در ماشینظرفشویی و مایکروویو ایمن هستند. به دلیل ماندگاری فوقالعاده بالا، این یک گزینه محبوب برای رستورانهای خانوادگی است که در آن کودکان ممکن است به بشقاب خود آسیب بزنند. میتوانید غذای کودکان را در این مدل از بشقاب وکاسهها سرو کنید.
3. ظروف سفالی و ظروف سنگی
ظروف سفالی نوع مقرون بهصرفهتری از ظروف سرامیکی هستند که حس سنگین و سنتی ارائه میدهند. ماندگاری آنها به اندازه انواع دیگر سرامیک نیست و مستعد شکستن هستند، اما ظاهری دستساز و جذاب دارند. معمولا نمیتوان آنها را در ماشین لباسشویی قرار داد و خیلی سریعتر لک میشوند. این ظروف شامل تمامی تجهیزاتی مثل بشقاب، کاسه، پیشدستی و … میشوند و کاربردهای زیادی دارند.
البته ظروف سنگی دوام بیشتری دارند، زیرا برای تقویت آنها شیشه به خاک رس اضافه میشود. به طور کلی، ظروف سنگی ضخیمتر هستند و میتوان آن را با انواع بافت لعاب، از جمله ساتن، براق و مات کرد. ولی هر دو این ظروف را نمیتوانید داخل مایکروویو، اجاق گاز، فریزر و ماشین ظرفشویی قرار دهید. با این حال، چنانچه به دنبال پدیدآوردن فضایی سنتیگونه و خاص هستید، آنها را در لیست خود بگنجانید.
4. ظروف چوبی
ظروف غذاخوری چوبی، فضایی گرم و صمیمی را ایجاد میکنند. این ظروف برای رستورانهایی که خیلی لوکس نیستند و جزو فضاهای معمولی محسوب میشوند، مناسباند. این ظروف با چوبهایی ساخته شدهاند که با استفاده از لاک، مهر و موم میشوند. آنها برای استفاده در ماشین ظرفشویی ایمن هستند و در برابر ترکخوردگی و خوردشدن نیز مقاومت بالایی از خود نشان میدهند. بهعلاوه، میتوانید هر دو غذای گرم و سرد را روی آنها سرو کنید. ظروف چوبی فضایی بسیار دوستانه را پدید میآورند، پس برای قرارهای صمیمی مناسب رستوران شما هستند.
5. ظروف کاغذی
اگر کامیون حمل مواد غذایی دارید و مشتریان شما انتظار دارند که با ظروف یکبار مصرف پذیرایی شوند تا بتوانند با سرعت غذا بخورند و آنجا را ترک کنند، ظروف کاغذی تنها گزینه مناسب برای شماست. اینها دیگر نیازی به شستن ندارند و راحت و بسیار سریع جمع و جور میشوند. هنگام خرید به مسائل زیستمحیطی آنها دقت کنید. حتما موادی را تهیه کنید که کمترین آسیب محیطی را داشته باشند و بتوان آنها را بازیافت کرد.
اگر قصد راهاندازی رستوان دارید و میخواهید باکیفیتترین تجهیزات در آن نصب شوند، با شماره 02191016169 تماس بگیرید و پروژه خود را به تکنوآوا بسپارید. تیم ما سابقهی درخشانی در نصب انواع سیستم های صوتی، امنیتی، تصویری، نورپردازی و شبکه دارند و طراحی مورد نظر شما را بابهترین کیفیت و مناسبترین بودجه اجرا میکنند. در سایت technoava.ir اطلاعات کاملی از این پروژهها وجود دارد و میتوانید بهروزترین مقالات دنیا را مطالعه کنید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.
بهترین بلندگویی که میشه برایرستوران به کار برد چی هست ؟ یک رستوران شلوغ برای مراسم