با اینکه این روزها دوربین گوشیهای هوشمند بسیار پیشرفته شده و شاهد سنسورهای بزرگ با مگاپیکسلهای بالا هستیم، اما هنوز هم اگر به شکل جدی قصد عکاسی کردن داشته باشید، بهترین گزینه خرید یک دوربین حرفهای و DSLR است. در حال حاضر بخش عمدهای از بازار دوربینهای عکاسی حرفهای در دست سه شرکت کانن، نیکون و سونی است و این شرکتها رقابتی جدی را در این عرصه دنبال میکنند.
اگر شما هم به تازگی به فکر خرید یک دوربین DSLR حرفهای افتادهاید، حتماً با دیدن مدلهای مختلف این محصولات تاحدودی در انتخاب کردن سردرگم شدهاید. با اینکه هر کدام از این دوربینها نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند اما اگر به دنبال انتخاب بهترین مدل هستید در ادامه با دیجی رو همراه باشید تا بهترین دوربینهای بازار از برندهای مختلف را با هم مرور کنیم.
بهترین دوربین های بازار در سال 2021
بهترین دوربین های کانن (Canon)
1- Canon EOS R5
مشخصات کلیدی:
- نوع: بدون آینه
- شمار مگاپیکسل: 45
- سنسور: فول فریم
- صفحه نمایش: 3.15 اینچ لمسی چرخان
- منظرهیاب: الکترونیکی
- حداکثر نرخ عکاسی پیاپی: 12 فریم در ثانیه دستی و 20 فریم در ثانیه الکترونیکی
- حداکثر رزولوشن ویدیو: 8K
به عنوان یک دوربین عکاسی، EOS R5 را میتوان بهترین محصول کانن دانست. این دوربین ترکیبی از طراحی سری EOS R، عملکرد EOS 5D و فوکوس خودکار حرفهای EOS-1D X را ارائه میکند و از این حیث محصول بسیار جذابی است. اگر صرفاً از سوژههای ثابت عکاسی میکنید یا نهایتاً ترکیبی از عکاسی ثابت و فیلمبرداری را مد نظر دارید، EOS R5 یکی از بهترین دوربینهایی است که میتوانید انتخاب کنید.
درست است که این دوربین به خاطر برخی نقاط ضعف خود، به ویژه گرم شدن بیش از حد در هنگام ضبط ویدیوهای 8K، تاحدودی بدنام شده اما نباید از قابلیتهای فوق العاده آن چشمپوشی کرد. این دوربین در تمامی بخشها بینقص نیست، اما وضوح تصویری فوق العاده، نرخ فریم بالا و قابلیتهای فیلمبرداری آن، باعث شدهاند تا محصولی برجسته لقب بگیرد.
مزایا:
- بهترین فوکوس خودکار در بازار
- بهترین لرزشگیر داخلی (IBIS) فول فریم
- ضبط ویدیوهای 8K خیره کننده
معایب:
- محدودیتهای ضبط ویدیو
- رزولوشن 4K خوب است، نه بیشتر
2- Canon EOS-1D X Mark III
مشخصات کلیدی:
- نوع: DSLR
- شمار مگاپیکسل: 20.1
- سنسور: فول فریم
- صفحه نمایش: 3.2 اینچ LCD ثابت
- منظرهیاب: اپتیکال
- حداکثر نرخ عکاسی پیاپی: 16 فریم در ثانیه از طریق منظرهیاب و 20 فریم در ثانیه از طریق نمای زنده
- حداکثر رزولوشن ویدیو: 4K
کمپانی کانن در EOS1-D X Mark III مجموعهای از جدیدترین و مدرنترین ویژگیها را گرد هم آورده که از جمله آنها میتوان به فوکوس خودکار مبتنی بر هوش مصنوعی، کنترلر هوشمند اپتیکال، پشتیبانی از استانداردهای HEIF و HDR، رزولوشن 4K اینترنال 12 بیتی، ردیاب سر و غیره اشاره کرد. این دوربین مزایای دوربینهای DSLR و بدون آینه را در یک دستگاه ارائه میکند تا در هر شرایطی بتوانید تجربه مناسبی از عکاسی و فیلمبرداری داشته باشید.
با اینکه EOS1-D X Mark III مطمئناً از برخی مدلهای بدون آینه عقبتر است اما این دوربین کارهایی میکند که بسیاری از رقبایش از انجام دادنشان عاجز هستند! در واقع، کانن تلاش کرده تا هم سرعت دوربینهای DSLR و هم دقت بالای مدلهای بدون آینه را برای این محصول به ارمغان بیاورد و با اینکه در هیچکدام از آنها حرف اول را نمیزند اما ترکیبی دلچسب و کارآمد را ارائه کرده است.
مزایا:
- کنترل هوشمند با Smart Controller
- فوکوس خودکار Deep Learning
- پشتیبانی از استاندارد HDR در عکسها و ویدیوها
- رزولوشن 4K کراپ نشده
معایب:
- رزولوشن پایینتر در مقایسه با رقبایی مانند Sony A9 II
- فوکوس خودکار بر روی حیوانات کار نمیکند (حداقل هنوز کار نمیکند)
- عدم وجود لرزشگیر
- ثابت بودن صفحه نمایش
3- Canon EOS 5D Mark IV
مشخصات کلیدی:
- نوع: DSLR
- شمار مگاپیکسل: 30.4
- سنسور: فول فریم
- صفحه نمایش: 3.2 اینچ لمسی
- منظرهیاب: اپتیکال
- حداکثر نرخ عکاسی پیاپی: 7 فریم در ثانیه
- حداکثر رزولوشن ویدیو: 4K
در روی کاغذ، EOS 5D Mark IV در مقایسه با رقبای خود از رزولوشن بالاتر، نرخ فریم بیشتر و قابلیتهای بهتر در ضبط ویدیوی 4K، برخوردار است. اما معایبی هم دارد که از جمله آنها میتوان به کراپ شدید ویدیوهای 4K اشاره کرد که ضبط ویدیوهای “واید” را به شدت دشوار میکند. با این وجود، 5D Mark IV یک دوربین بسیار کارآمد، بادوام و همه کاره برای عکاسان حرفهای است و فناوری فوکوس خودکار دوال پیکسل هم عملکرد هیجانانگیزی را در حالتهای نمایش زنده و ویدیو به نمایش میگذارد. این دوربین در سال 2016 به بازار عرضه شده و هنوز هیچ جایگزینی برای آن معرفی نشده است. بنابراین، با اینکه EOS 5D Mark IV یک محصول نسبتاً قدیمی است اما همچنان میتوانید روی کارکرد و دوام بالای آن حساب کنید.
مزایا:
- پاسخدهی لمسی بسیار خوب صفحه نمایش
- فوکوس خودکار فوق العاده در نمای زنده
معایب:
- رزولوشن 4K ویدیوها کراپ شده است
- رزولوشن در حد متوسط قرار دارد
بهترین دوربین های نیکون (Nikon)
4- Nikon D850
مشخصات کلیدی:
- نوع: DSLR
- شمار مگاپیکسل: 45.7
- سنسور: فول فریم
- صفحه نمایش: 3.2 اینچ لمسی متحرکت
- منظرهیاب: اپتیکال
- حداکثر نرخ عکاسی پیاپی: 7 فریم در ثانیه
- حداکثر رزولوشن ویدیو: 4K
تمرکز اصلی نیکون در ساخت D850 رزولوشن و وضوح تصویری آن بوده است، هر چند که سرعت 7 فریم در ثانیه (یا 9 فریم در ثانیه با دستگیره باتری اختیاری) هم آنچنان بد نیست. به اعتقاد برخی افراد، D850 نقطه اوج رزولوشن در دوربینهای DSLR است و البته شاید آخرین مدل فوق العاده عرضه شده در قالب DSLR باشد. D850 در سال 2017 عرضه شده، اما توجه داشته باشید که این دوربین به هیچ وجه قدیمی به نظر نمیرسد و هیچ چیزی از طراحی مدرن امروزی کم ندارد. بدنه بزرگ و درشت این دوربین در دست احساس خوبی به شما منتقل میکند و با لنزهای بزرگ هم به خوبی هماهنگ است. با اینکه فوکوس خودکار در نمای زنده کمی کند عمل میکند، اما این مورد هم چیزی از ارزشهای D850 کم نمیکند و میتوانید مطمئن باشید با یک دوربین بسیار قدرتمند و مدرن روبرو هستید؛ دوربینی فوقالعاده که هنوز هم پس از گذشت نزدیک به 5 سال، بسیار کارآمد، مقاوم و تازه به نظر میرسد.
مزایا:
- منظره یاب بزرگ و کاملاً روشن
- سیستم فوکوس خودکار پیشرفته و سطح بالا
- رزولوشن فوق العاده
معایب:
- فوکوس آهسته در نمای زنده
5- Nikon Z7 II
مشخصات کلیدی:
- نوع: بدون آینه
- شمار مگاپیکسل: 45.7
- سنسور: فول فریم
- صفحه نمایش: 3.2 اینچ لمسی متحرک
- منظرهیاب: الکترونیک
- حداکثر نرخ عکاسی پیاپی: 10 فریم در ثانیه
- حداکثر رزولوشن ویدیو: 4K
Z7 II پرچمدار دوربینهای بدون آینه فول فریم نیکون و نسخه بهروز شده Z7 اصلی است. تغییراتی که این مدل در مقایسه با Z7 اصلی داشته مطمئناً مورد استقبال اکثر افراد قرار میگیرند؛ به خصوص شیار اضافی برای کارت حافظه و پردازندههای دوگانه. همانطور که گفته شد، اما به هر حال، نیکون در طراحی Z7 II کاملاً محتاطانه عمل کرده و سعی کرده تا همان طرح Z7 اصلی را حفظ کند. البته، Z7 به خوبی امتحان خود را پس داده و این مدل بهروز شده هم دوربین فوقالعادهای است؛ هر چند که شاید ویژگیهای برجسته زیادی نداشته باشد.
مزایا:
- کیفیت تصویر عالی
- بسیار خوش دست
- لرزشگیر 5 محوره
- کیفیت ساخت بسیار بالا
معایب:
- وضوح منظرهیاب الکترونیکی کمتر از رقبا است
- صفحه نمایش فقط کمی خم میشود و کاملاً چرخان و آزاد نیست
6- Nikon Z6 II
مشخصات کلیدی:
- نوع: بدون آینه
- شمار مگاپیکسل: 24.5
- سنسور: فول فریم
- صفحه نمایش: 3.2 اینچ لمسی متحرک
- منظرهیاب: الکترونیکی
- حداکثر نرخ عکاسی پیاپی: 14 فریم در ثانیه
- حداکثر رزولوشن ویدیو: 4K
Nikon Z6 II یک بهروزرسانی جزئی برای Z6 اصلی محسوب میشود که در آن شیار کارت حافظه دوم اضافه شده و پردازنده هم به منظور بهبود سرعت عکاسی پیاپی تقویت شده است (نرخ عکاسی پیاپی اکنون به 14 فریم در ثانیه رسیده در حالی که در مدل اصلی 12 فریم در ثانیه بود). توانایی ضبط ویدیوهای 4K با نرخ 60 فریم در ثانیه هم یکی دیگر از برتریهای Nikon Z6 II نسبت به مدل اصلی است.
با همه اینها، Nikon Z6 II همچنان از کیفیت پایین صفحه نمایش و محدود بودن دید آن رنج میبرد که این مورد به خصوص برای تولید کنندگان محتوا و استریمرها میتواند مهم باشد. در مجموع، اگر در حال حاضر از Z6 اصلی استفاده میکنید، نیازی به ارتقا نخواهید دید، اما خریداران جدید با یک دوربین همه کاره فوق العاده با قیمتی بسیار خوب روبرو هستند که کیفیت ساخت بالایی داشته و بسیار هم خوش دسن است. همچنین این دوربین سیستم لرزشگیر و تثبیت کننده داخلی هم دارد.
مزایا:
- بهرهمندی از دو شیار کارت حافظه
- عکاسی پیاپی بهبود یافته
- عملکرد عالی فوکوس خودکار
معایب:
- کیفیت صفحه نمایش چندان بالا نیست
- رزولوشن 4K با نرخ 60 فریم، کراپ شده است
بهترین دوربین های سونی (Sony)
7- Sony A1
مشخصات کلیدی:
- نوع: بدون آینه
- شمار مگاپیکسل: 50.1
- سنسور: فول فریم
- صفحه نمایش: 3 اینچ لمسی متحرکت
- منظرهیاب: الکترونیکی
- حداکثر نرخ عکاسی پیاپی: 30 فریم در ثانیه
- حداکثر رزولوشن ویدیو: 8K
Sony A1 را میتوان بهترین دوربین بدون آینه نامید. به معنای واقعی کلمه کاری وجود ندارد که این دوربین از عهدهاش برنیاید! به عکاسی ورزشی علاقه دارید؟ به لطف عکاسی پیاپی 30 فریم در ثانیه، بهترین نتیجه را خواهید گرفت. به دنبال جزئیات دقیق هستید؟ وضوح تصویری 50.1 مگاپیکسلی این امکان را برایتان مهیا کرده است. ضبط ویدیو برایتان مهم است؟ Sony A1 قابلیت ضبط 8K دارد که به خوبی کار میکند (هر چند که داشتن صفحه نمایش چرخان و آزاد میتوانست این مورد را بهتر کند).
Sony A1 پیشرفته ترین و قدرتمندترین دوربین موجود در بازار است. البته این بهترین بودن هزینه بالایی هم دارد. در واقع، برای خرید این مدل باید تقریباً دو برابر Sony A9 II هزینه کنید و حتی از دوربین 100 مگاپیکسلی فوجیفیلم GFX 100S هم گرانتر است. همچنین گفته میشود که عکاسی 30 فریم در ثانیه گاهی خوب عمل نمیکند و ممکن است به 15 تا 20 فریم در ثانیه کاهش پیدا کند که البته هنوز هم چشمگیر است. با این حال، اگر به دنبال یک دوربین همهکاره هستید و قصد دارید برای همه کارهای عکاسی و فیلمبرداری خود تنها یک وسیله تهیه کنید، مطمئناً آن وسیله Sony A1 خواهد بود.
مزایا:
- عکاسی پیاپی با سرعت بیسابقه 30 فریم بر ثانیه
- ضبط ویدیوی 8K بدون داغ کردن
- شیار کارت حافظه مشترک CFexpress A و SD
معایب:
- تثبیت کننده نه چندان عالی
- عدم تضمین نرخ 30 فریم بر ثانیه
- چرخان و آزاد نبودن صفحه نمایش
8- Sony A7R IV
مشخصات کلیدی:
- نوع: بدون آینه
- شمار مگاپیکسل: 61
- سنسور: فول فریم
- صفحه نمایش: 3 اینچ لمسی متحرک
- منظرهیاب: الکترونیکی
- حداکثر نرخ عکاسی پیاپی: 10 فریم در ثانیه
- حداکثر رزولوشن ویدیو: 4K
A7R IV دوربین بدون آینه فول فریم جدید سونی با رزولوشن فوق العاده 61 مگاپیکسلی است که در عین حال قادر است با سرعت 10 فریم در ثانیه عکاسی کند. همچنین این دوربین قابلیتهای متداول فیلمبرداری 4K سونی را هم دارا میباشد، هر چند که به 30 فریم در ثانیه محدود شده است. جدیدترین نسخه از فناوری فوکوس خودکار چشمی سونی، در ردیابی سوژههای پرتره بسیار مؤثر عمل میکند و حتی در فوکوس خودکار پیوسته هم میتوانید روی آن حساب کنید.
Sony A7R IV با ارائه بالاترین رزولوشن در میان دوربینهای فول فریم، مسیر سری R را به خوبی ادامه میدهد. با اینکه سرعت عکاسی پیاپی 10 فریم در ثانیه برای عکاسی ورزشی خوب به نظر میرسد، اما ظرفیت محدود بافر و پاسخگویی نه چندان مطمئن آن باعث شده تا A7R Mark IV اولین انتخاب برای عکاسی ورزشی نباشد. با این حال، در زمینه وضوح تصویر، این دوربین نه تنها در بین محصولات سونی بلکه در بین تمام دوربینهای فول فریم، جایگاه ویژهای دارد.
مزایا:
- به عنوان یک دوربین فول فریم بسیار جمعوجور است
- بیشترین رزولوشن فیلم فریم
- با وجود موارد فوق همچنان قادر به ثبت 10 عکس پیاپی است
معایب:
- لنزهای بزرگ باعث شدهاند بدنه دوربین تعادل خوبی نداشته باشد
9- Sony A7 III
مشخصات کلیدی:
- نوع: بدون آینه
- شمار مگاپیکسل: 24.2
- سنسور: فول فریم
- صفحه نمایش: 3 اینچ لمسی متحرک
- منظرهیاب: الکترونیکی
- حداکثر نرخ عکاسی پیاپی: 10 فریم در ثانیه
- حداکثر رزولوشن ویدیو: 4K
Sony A7 III شاید سرعت بالای A9 II یا وضوح فوقالعاده A7R IV را نداشته باشد، اما بسیاری از بهترین قطعات را از مدلهای گران قیمتتر گرفته و آنها را در بستهای مقرون به صرفهتر ارائه میکند. از بارزترین ویژگیهای این دوربین میتوان به سیستم فوکوس خودکار 696 نقطهای بسیار کارآمد و تثبیتکننده تصویر 5 محوری اشاره کرد. سنسور تصویر 24.2 مگاپیکسلی با نور پسزمینه، در کنار استفاده از آخرین نسل پردازشگر تصویر باعث شده تا Sony A7 III تونالیته رنگی شگفتانگیزی داشته و تنظیمات ISO فوق العاده بالایی را ممکن کنید.
Sony A7 III کیفیت ساخت خوبی داشته و بسیار خوش دست است. هر چند که برخی ممکن است بدنه آن برای اتصال لنزهای حرفهای کمی کوچک بدانند. در مجموع، با اینکه این دوربین عملکردی عالی داشته و با قیمتی معقول عرضه شده است، اما اگر تنها در حیطه عکاسی از سوژههای ثابت فعالیت میکنید، مدلهای قدیمیتر A7 و A7 II همچنان میتوانند گزینههای وسوسهانگیزتر و ارزانتری باشند.
مزایا:
- کیفیت و سرعت بالا
- لرزشگیر 5 محوری
معایب:
- عدم تعادل مناسب به واسطه لنزهای بزرگ
- رزولوشن نسبتاً پایین
بهترین دوربین های فوجی فیلم (Fujifilm)
10- Fujifilm X-T4
مشخصات کلیدی:
- نوع: بدون آینه
- شمار مگاپیکسل: 26.1
- سنسور: فول فریم
- صفحه نمایش: 3 اینچ لمسی متحرک
- منظرهیاب: الکترونیکی
- حداکثر نرخ عکاسی پیاپی: 15 فریم در ثانیه دستی و 30 فریم در ثانیه الکترونیکی
- حداکثر رزولوشن ویدیو: 4K
Fujifilm X-T4 یک دوربین قدرتمند با سنسور APS-C است که میتواند برای عکاسی و فیلمبرداری به یک اندازه مناسب باشد. این دوربین که در واقع نسخه بهبود یافتهتر X-T3 محسوب میشود، دارای تثبیت کننده 6.5 استاپ و یک شاتر بهبود یافته است که دوام بیشتری داشته و میتواند سرعت بیشتری را در عکاسی پیاپی به ارمغان بیاورد. همچنین، از یک باتری بهروزتر در این مدل استفاده شده تا بتوانید برای مدت طولانیتری عکاسی کنید. این دوربین هم دقیقاً مانند X-T3 که در سال 2018 عرضه شده بود، از سنسور 26.1 مگاپیکسلی X-Trans، فوکوس خودکار فوق العاده سریع و قابلیت فیلمبرداری 4K، بهرهمند میباشد. قیمت Fujifilm X-T4 نسبت به X-T3 بالاتر است، اما با وجود بهبودهایی که انجام شده، اگر بودجه کافی داشته باشید، قطعاً ارزشش را دارد.
مزایا:
- تثبیت کننده تصویر 6.5 استاپ
- ضبط ویدیوی 4K با حداکثر نرخ 60 یا 50 فریم در ثانیه
- سرعت عکسبرداری بالا
معایب:
- دوربین جدید است و در حال حاضر قیمت بالایی دارد
11- Fujifilm X-S10
مشخصات کلیدی:
- نوع: بدون آینه
- شمار مگاپیکسل: 26.1
- سنسور: فول فریم
- صفحه نمایش: 3 اینچ لمسی چرخان
- منظرهیاب: الکترونیکی
- حداکثر نرخ عکاسی پیاپی: 8 فریم در ثانیه دستی و 30 فریم در ثانیه الکترونیکی
- حداکثر رزولوشن ویدیو: 4K
برخلاف دوربینهای رده بالاتر سری ایکس، Fujifilm X-S10 از کلیدهای متعدد کنترل نوردهی خارجی برخوردار نیست، اما با در نظر گرفتن وزن کم و کیفیت ساخت بالای آن، به راحتی میتوان این مورد را نادیده گرفت. این دوربین مجهز به تثبیت کننده داخل بدنه یا IBIS بوده، یک صفحه نمایش کاملاً مفصلی و چرخان دارد و محصولی بسیار خوش دست است. کاربران محصولات فوجی فیلم ممکن است از اینکه دکمه تغییر سرعت شاتر با یک کلید سنتی جایگزین شده کمی ناامید شوند، اما Fujifilm X-S10 دارای ویژگیهای جذاب دیگری است که باعث میشوند چنین نقاط ضعفی زیاد به چشم نیایند. در مجموع، به جرأت میتوان گفت Fujifilm X-S10 از نظر عملکرد، کیفیت ساخت و قیمت، یکی از بهترین دوربینهای APS-C موجود در بازار است (اگر نگوییم بهترین است).
مزایا:
- ابعاد کوچک و کیفیت ساخت عالی
- صفحه نمایش لمسی با چرخش آزاد
- تثبیت کننده تصویر داخلی
معایب:
- کلید تغییر حالت سنتی و قدیمی
12- Fujifilm X-T200
مشخصات کلیدی:
- نوع: بدون آینه
- شمار مگاپیکسل: 24.2
- سنسور: فول فریم
- صفحه نمایش: 3 اینچ لمسی چرخان
- منظرهیاب: الکترونیکی
- حداکثر نرخ عکاسی پیاپی: 8 فریم در ثانیه
- حداکثر رزولوشن ویدیو: 4K
Fujifilm X-T200 یک دوربین سطح پایین عالی برای افرادی است که به عکاسی حرفهای علاقهمند هستند اما در عین حال نمیخواهند در ابتدای کار هزینه زیادی صرف کنند. این مدل در مقایسه با X-T100 پیشرفتهای قابل توجهی دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به ضبط ویدیوهای 4K با نرخ 30 در ثانیه به جای 15 فریم در ثانیه، و فوکوس خودکار سریعتر اشاره کرد. در این دوربین همچنان از همان سنسور 24.4 مگاپیکسلی APS-S CMOS استفاده شده که برای چاپ عکسها با کیفیت بالا کاملاً کفایت میکند.
X-T200 با صفحه نمایش بزرگتر و کاملاً چرخان خود و البته سرعت عکاسی پیاپی 8 فریم در ثانیه، مطمئناً جذابیت زیادی برای علاقهمندان هنر عکاسی دارد. شما میتوانید این دوربین را به صورت تکی و یا همراه با لنز 24 میلی متری XC15 تهیه کنید. با اینکه Fujifilm X-T200 هم مانند X-T100 از باتری W126S فوجی فیلم استفاده میکند، اما دوام شارژ کمتری دارد و تهیه یک باتری یدک میتواند ایده خوبی باشد. در مجموع، این دوربین یک انتخاب عالی برای هر کسی است که میخواهد اولین خرید خود را انجام داده و پا به دنیای عکاسی حرفهای بگذارد.
مزایا:
- قابلیت ضبط ویدیوی 4K ارتقا یافته
- وزن کم و طراحی ارگونومیک
معایب:
- قیمت نسبتاً گران
- سنسور از نوع CMOS است و نه X-Trans