سرور ابری را چه خرید کنید چه اجاره، چه ساعتی باشد چه ماهیانه، چه لوکیشن ایران باشد چه اروپا، میبایست ریسک های امنیتی آن را بخوبی بشناسید تا بتوانید امنیت اطلاعات را بالا ببرید.
در حال حاضر حدود 70% شرکتهای غربی از فناوری سرور ابری استفاده میکنند یا در حال انتقال کامل داده های خود به cloud computing هستند؛ انتظار میرود که تا سال 2021 حدود 90% اطلاعات خود را به طور کامل کلود سرور انتقال دهند. احتمالاً وقتی متوجه شوید که چقدر ابر برای سازمان شما ایمن خواهد بود تعجب خواهید کرد. جالب است بدانید که در سراسر جهان بیش از 90% شرکتها در حال استفاده از حداقل یک سرویس ابری هستند.
تکنولوژی کلاد برای شرکتهایی که میخواهند جهش های بزرگی داشته باشند مزایای بسیار زیادی ارائه میدهد اما هنگام انجام چنین کاری لازم است تا درباره ریسکهای مربوطه اطلاعاتی داشته باشید. در زیر پاسخهای کلیدی به موضوعات مورد توجه امنیتی ارائه شده که این موضوعات درباره انتقال داده های کسب و کار به ابر بوده و در کنار آن به برخی از بهترین شیوه های ایمن سازی سرور ابری که باید به آنها توجه کنید، هم پرداخته میشود.
ریسکهای امنیتی در سرور ابری
در حال حاضر سرویسهای مبتنی بر سرور ابری ایران به طور گسترده به عنوان راه حل هاستینگ و ذخیره سازی ایده آل به طور گسترده مورد توجه قرار گرفته و توانسته در این زمینه عملکرد درستی داشته باشد. به هر حال از آنجایی که همسو با پیشرفتهای فناوری، مهارت هکرها هم افزایش یافته است، در این زمینه ریسکهایی وجود داشته که باید به آنها توجه کرد. در زیر به برخی از این ریسکها میپردازیم.
از بین رفتن داده ها یا مالکیت معنوی
دلیل بیان این موضوع این واقعیت است که حدود 21% داده های ذخیره شده در سرور ابری، حساس هستند. معمولاً سرویس دهندگان قابل اطمینان ابر از داده های سرور شما کپی های متعدد گرفته و از ابزارهای امنیتی متعددی استفاده میکنند تا این نگرانی را برطرف کنند. در نتیجه، کلاد مکان بسیار امنتری برای ذخیره داده های شما است.
فیشینگ (تکنیک سرقت اطلاعات)
cloud هدف مطلوب جدیدی برای فیشینگ است بخصوص با وجود اینکه کسب وکارهای بیشتری میتوانند در آن وارد شوند. ارائه دهندگان راه حل های مبتنی بر سرور ابری، روشهای محافظتی مناسبی برای کاهش احتمال موفقیت در حملات فیشینگ دارند.
DoS و DDoS
همیشه ابر به لحاظ عدم سرویس دهی (DoS) و حملات پراکنده عدم سرویس دهی (DDoS) مورد تهدید قرار دارد زیرا این دو حملات معمولاً داراییهای دیجیتال بسیار مهم در شرکت شما را هاست میکنند. این نکته حیاتی را بخاطر بسپارید که هنگام خرید سرور ابری حتما به سیستم فیلتر ضد DDoS مجهز باشد.
بهترین شیوه ها در امنیت ابر
هدف ابر از ذخیره سازی داده ها تا بکارگیری زیرساخت آی تی میتواند در شرکتهای مختلف کاملاً متفاوت باشد. ریسکها و چالشهای امنیتی متعددی وجود دارند که در زمینه استفاده از سرور ابری به وجود می آیند؛ در حالی که بسیاری از ارائه دهندگان ابر مدل مسئولیت پذیری مشترکی برای تضمین امنیت پلتفرم و داده های ذخیره شده خود دارند، لازم است به شرکت خود این اطمینان خاطر را بدهید که در حال انجام بهترین شیوه برای محافظت از داده های خود هستید بدون اینکه به این موضوع توجه کند که در چه جایی، داده ها ذخیره شده اند در اینجا به برخی از بهترین شیوه های مربوطه خواهیم پرداخت که به شما در تضمین امنیت ابری کمک خواهند کرد.
آگاهی از موارد مورد نیاز در امنیت شرکت و ریسکهای انسانی شامل شده در آن
اولین گام به سمت اطمینان از امنیت سرور ابری آگاهی از نیازهای امنیتی شرکت و نوع راه حل ابری است که بیشترین مطابقت را با آنها دارد. از طریق شناسایی نیازهای امنیتی و ریسکهای مرتبط با انتقال داده ها یا نگهداری آن در ابر، قادر خواهید بود تا تصمیمات آگاهانه تری در این زمینه اتخاذ کنید و برای آن برنامه ریزی نمایید.
استفاده از پسوردهای قدرتمند
اصولاً پسوردهای ضعیف کل زیرساخت سرور ابری را در معرض خطر قرار میدهد و شما را با حملات سایبری متعددی روبرو خواهد ساخت. استفاده از یک پسورد قدرتمند احتمال استفاده هکرها از روش برنامه سازی پرقدرت برای کرک کردن پسورد ابری تان را محدود میکند. همچنین لازم است بدانید که این فعالیت به صورت یکجا و یک دفعهای اتفاق نمیافتد بلکه یک فرایند تدریجی است. لازم است تا از این موضوع مطمئن شوید که پسورد و همچنین پسورد سرویسهای کارکنانتان تا حد امکان پیچیده و قوی هستند و در صورتی که فکر میکنید که به خاطرسپاری این تعداد پسورد کار دشواری است، از یک نرم افزار مدیریت پسورد استفاده کنید.
نصب فایروال (دیوار آتش)
یک فایروال ابری cloud firewall میتواند به شما در پیشگیری از حملات سایبری کمک کند که این کار از طریق تنظیم یک فایروال محیطی در اطراف شبکه سرور ابری یا زیرساختی انجام میگیرد تا مهاجمان سایبری را از شما دور نگهدارد. خواه خودتان یک فایروال را به عنوان یک سرویس ارائه دهید یا آن را اجاره کنید، میتوانید به موجب آن از یک محیط قابل اطمینان برای کلود خود بهره ببرید.
به کارگیری حفاظت از بدافزارهای ابری
از آنجایی که حملات بدافزاری به سرورهای ابری روز به روز در حال افزایش است، استفاده از سرویس محافظت از بدافزار سرور ابری نه تنها از حملات بدافزارها جلوگیری میکند بلکه در صورت موفق شدن حمله، از انتشار آن را متوقف میکند. با وجود اهداف و دستاوردهای متعددی که باید به آنها توجه کنید و امروزه روی آنها کار کنید، لازم است تا این اطمینان را داشته باشید که این موارد اسکن شوند تا از انتشار بدافزارها در خود جلوگیری کنند.
خطاهای پیکربندی نادرست
گزارشهای آماری نشان میدهد سرورهای به اشتباه پیکربندی شده ابری همراه با ابزار احراز هویت به عنوان متعارف ترین بردار تهدید شناخته میشوند. خطاهای مربوط به پیکربندی اشتباه از سال 2017 افزایش یافته و به جایی رسیده که در حال حاضر متعارفتر از بدافزارها بوده و از هک هم پیشی گرفته است. با توجه به این اعداد و ارقام به سادگی میتوان متوجه شد که چرا 59% سازمانها در مواجهه با سرویسهای مبتنی بر سرور ابری محتاط عمل میکنند.
نتیجه خطای انسانی در طول تنظیمات و پیکربندی اشتباه ابر میتواند منجر به افشاسازی داده ها یا ایجاد آسیبهایی شود که در نهایت ممکن است ابر را در اختیار عاملان تهدید قرار دهد. لازم است تا مطمئن شوید که ابر شما توسط کارشناسان پیکربندی شده و به طور منظم مورد نظارت، به روزرسانی و آماده سازی برای پردازش قرار گرفته است. مسئولیت پذیری و پیکربندی سرور ابری بین سازمان و سرویس دهندگان آن تقسیم شده و بنابراین مهم است تا مطمئن شوید که با شریک درستی در این زمینه کار میکنید.
عاملان تهدید، هنوز هم ابر را هدف خود قرار میدهند
در حالی که تکنولوژی ابر نمیتواند به خودی خود ریسک بیشتری را به وجود بیاورد، اما همچنان برای جرایم سایبری به عنوان یک هدف محسوب میشود. گزارشهای آماری نشان میدهد که در سالهای اخیر هکرها در تلاش برای استفاده از مزایای پاندمی بودند و اخیرا حملات مبتنی بر ابر تا 630% بیشتر شده است. امنیت سرور ابری هنوز نسبت به گزینه های مشابه مقدماتی عملکرد مطلوبی دارد.
امسال دارایی های ابری با 24% نقض های اطلاعاتی مواجه بودند، که با 70% دارایی های پیش پرداختی مقایسه میشوند. از میان نقضهای سرور ابری گزارش شده، 77% شامل ابزارهای احراز هویت در معرض خطر هستند. به جای نشان دادن ضعفهای طبیعی موجود در امنیت سرور ابری، این مقوله برای نشان دادن رشد قابل توجه در حملات مهندسی اجتماعی به کار میرود که از نمونه این حملات میتوان به کلاهبرداری های فیشینگ اشاره کرد که هدف از آن سرقت ابزارهای احراز هویت ممتاز قابل دسترس میباشد.
سریعترین و آسانترین روش برای مجرمان سایبری برای دسترسی به سیستمها (مبتنی بر ابر یا بقیه موارد) سرقت ابزارهای احراز هویت است که بعد از مدت کوتاهی تبدیل به یکی از بدترین جرائم شده که باعث نقض داده ها خواهد شد.
اسطوره شکنی ابر
در حالی که کسب و کارهایی که داده های خود را در شبکه خصوصی نگهداری میکنند، در اغلب اوقات فکر میکنند که کنترل بیشتری روی امنیت آنها دارند، اما بروز هر گونه اشکال در این برنامه معمولاً به خاطر عدم وجود تخصص داخلی میباشد. شکافهای موجود در مهارتهای سایبری به طور گسترده مستندبندی شده و به موجب آن معلوم شده که نیمی از کسب و کارها قادر نیستند تا حتی با کارهای امنیتی اولیه مواجه شوند. تا زمانی که نتوانید یک تیم امنیتی تخصصی داشته باشید، شانس در امان قرار گرفتن داده هایتان، برای ارائه دهنده ابر عمومی خواهد بود که به بهترین منابع و کارشناسیها دسترسی دارد.
دلیل احتمالی که همچنان این بی اعتمادی وجود دارد، عدم ارتباط گرفتن با قابلیتهای فیزیکی سرور ابری است. در عوض این واقعیت وجود دارد که مسئولیت داده های ذخیره شده در سرور ابری به جای اینکه بر عهده ارائه دهنده ابر باشد، تحت مسئولیت سازمان قرار خواهد داشت. اگر نقضی در داده ها اتفاق بیافتد، پیامدهای مالی و اعتباری آن مستقیم بر عهده سازمان خواهد بود. بنابراین مهم است که کسب و کارها به دنبال ارائه کننده ای باشند که بتوانند به آن اعتماد کنند.
موضوعی که به همین اندازه مهم است این است که باید کسب و کارها بهترین پروتکلهای عملی و فرایندهای مربوطه را به کارکنان خود آموزش دهند زیرا همچنان خطای انسانی به عنوان یکی از بزرگترین دلایل برای نقض داده ها محسوب میشود. با افزایش میزان دورکاری داده های بیشتری از طریق سرور ابری مورد دسترسی قرار گرفته گرفته و همین عامل باعث شده که توجه به امنیت داده ها برای سازمانها سختتر شود. نتایج جدیدترین تحقیقات نشان میدهد که حدود 31% کارکنان شرکتها، اطلاعات مربوط به کسب و کار را خارج از سازمان میبرند.
خلاصه کلام: در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد؟
هنگام بحث درباره امنیت داده ها، کاملاً معلوم است که داده های درون سازمانی شما به نسبت ذخیره ابریتان بیشتر در معرض هک شدن قرار دارند. با ادامه پیشرفتهای فناوری و تغییر و تحولات به وجود آمده در تهدیدات سایبری، سرویس دهندگان سرور ابری در این زمینه از موقعیت بهتری برخوردار شده و برای پاسخ به این تهدیدات مجهز خواهند شد.
اگر هنوز هم نگرانید که آیا اطلاعات خود را به سرور ابری ساعتی انتقال دهید یا خیر، به شما توصیه میکنیم که قطعاً این کار را انجام دهید. ابر، فرصتهای بیشتری را برای شما فراهم میکند که نه تنها راه حلهای ذخیره خود را به سرعت مقیاسبندی کنید، بلکه از داده های حساس خود محافظت کنید. همین امروز برای اینکه برای اولین بار سرویسهای مبتنی بر سرور ابری ایران را تجربه کنید، یک درخواست دمو به شرکت سیگما کلود دهید تا ببینید چگونه فناوری ابر میتواند کسب و کارتان را بهبود بخشد.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.