روز گذشته شیائومی از گوشی جدید پوکو ام 4 پرو فایو جی رونمایی کرد. این گوشی که نسخه بهبود یافتهتری از پوکو ام 3 پرو محسوب میشود، تغییرات اساسی و بزرگی ندارد اما شرکت سازنده تلاش کرده تا همه نقاط قوت نسل قبلی را حفظ کرده و نقاط ضعف را برطرف کند تا بتواند یک محصول کامل را روانه بازار نماید. اما اینکه تا چه در این تلاش خود موفق بوده، پس از عرضه گوشی و تستهای عملی آن مشخص خواهد شد.
ما در این مطلب از دیجی رو یک بررسی کوتاه و اجمالی از پوکو ام 4 پرو خواهیم داشت تا شما را بیشتر و بهتر با ویژگیهای این گوشی آشنا کنیم. البته، همانطور که گفتیم عملکرد واقعی، پس از انجام بررسیهای تخصصی و تستهای عملی مشخص خواهد شد و در حال حاضر تنها قصد داریم تا اولین نگاه را به محتوای جعبه، طراحی گوشی و خصوصیات مشهود آن داشته باشیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
پوکو ام 4 پرو در سه رنگ مشکی، آبی و زرد تولید شده و مدلی که ما در اینجا بررسی میکنیم، رنگ مشکی (در واقع، خاکستری) آن است. اما پیش از هر صحبتی، اجازه دهید تا نگاهی به محتوای جعبه بستهبندی داشته باشیم. پوکو ام 4 پرو در جعبه خود یک شارژر 33 وات، یک کابل USB-A به USB-C، ابزار خارجسازی سیم کارت، یک قاب پلاستیکی شفاف، تعدادی برگه و دفترچه راهنما و چند عدد برچسب با نشان Poco، دارد. همانطور که میبینید، محتوای تدارک دیده شده برای این گوشی تقریباً کامل است و میتواند رضایت خریداران را جلب کند (اگر محافظ صفحه نمایش هم داخل جعبه بود، عالی میشد!).
در قسمت جلوی بدنه پوکو ام 4 پرو شاهد نمایشگر 6.6 اینچی موسوم به داتدیسپلی با وضوح فول اچ دی پلاس و نرخ تازه سازی 90 هرتز هستیم و روشنایی این نمایشگر در حالت عادی 450 نیت میباشد که عدد قابل قبولی است. این پنل همچنین دارای نرخ نمونه برداری لمسی تا 240 هرتز است و میتواند نرخ تازه سازی را هم بین 50 هرتز، 60 هرتز و 90 هرتز به صورت خودکار و بر اساس محتوای در حال پخش، تغییر دهد.
صفحه نمایش بدنه پوکو ام 4 پرو توسط گوریلا گلس 3 محافظت میشود و یک حفره هم در مرکز و بالای آن برای تعبیه دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی در نظر گرفته شده است. یکی از ویژگیهای جالب دوربین سلفی این گوشی، پشتیبانی آن از عکاسی پانوراما است که تجربه آن میتواند بسیار جالب باشد.
اما در پشت بدنه، یک ماژول دوربین بزرگ را مشاهده میکنیم که ما را به یاد شیائومی می 11 اولترا میاندازد. البته، برخلاف می 11 اولترا که دوربین سهگانه داشت، در اینجا تنها از دو سنسور اصلی 50 مگاپیکسلی و اولتراواید 8 مگاپیکسلی استفاده شده است.
پوکو ام 4 پرو در داخل بدنه خود از تراشه دیمنسیتی 810 برای پردازش اطلاعات بهره میبرد و سیستم عامل MIUI 12.5 مبتنی بر اندروید 11 نیز به صورت پیش فرض بر روی آن نصب شده است. مدلی که ما مورد بررسی قرار دادیم، دارای 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی است، اما شما میتوانید این گوشی را در یک نسخه ارزانتر با رم 4 گیگابایتی و 64 گیگابایت فضای ذخیرهسازی داخلی نیز تهیه کنید. شایان ذکر است که این گوشی هوشمند مجهز به شیار کارت حافظه است و میتوانید با اتصال یک کارت میکرو اس دی، فضای ذخیره سازی آن را تا یک ترابایت دیگر افزایش دهید.
پوکو ام 4 پرو برای احراز هویت کاربر و حفاظت از حریم خصوصی وی، مجهز به یک اسکنر اثر انگشت است که در کناره بدنه و داخل دکمه پاور تعبیه شده است. جک 3.5 میلیمتری هدفون نیز همچنان در دسترس کاربران بوده و در کنار درگاه USB-C در پایین بدنه قرار دارد. این گوشی هوشمند همچنین دارای بلندگوهای دوگانه، فرستنده مادون قرمز، بلوتوث نسخه 5.1، وای-فای دو بانده و اتصال NFC بوده و البته از شبکههای نسل جدید فایو جی نیز پشتیبانی میکند.
یک باتری 5000 میلیآمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژ سریع 33 وات وظیفه تأمین انرژی پوکو ام 4 پرو را بر عهده دارد. شرکت سازنده ادعا کرده که شارژر عرضه شده همراه گوشی میتواند تنها در عرض 59 دقیقه باتری را از صفر تا 100 درصد شارژ کند. ما این ادعا را فعلاً به صورت عملی تست نکردهایم اما در بررسیهای آتی حتماً به آن اشاره خواهیم کرد.
در مجموع و در اولین نگاه، میتوان گفت پوکو ام 4 پرو همان مسیر نسل قبل را با قدرت و کیفیت بهتر ادامه میدهد و کسانی که از پوکو ام 3 پرو خوششان آمده بود، مطمئناً عاشق این گوشی خواهند شد. برای کسانی هم که تا به حال تجربه کار با محصولات پوکو را نداشتهاند، باید توجه داشته باشند که تمرکز گوشیهای این شرکت هیچگاه بر ارائه دوربین فوق العاده نبوده و به همین دلیل هم تنها به یک دوربین پشتی دوگانه اکتفا شده است. اما در عوض، عملکرد پردازشی گوشی در اجرای بازیها و طول عمر باتری آن، یک سر و گردن بالاتر از رقبا بوده و نقطه قوت اصلی آن محسوب میشود.