با گسترش روز افزون تکنولوژی، احساس نیاز به سرور ها نیز افزایش پیدا کرده و متخصصان در این راستا، انواع تکنولوژِی های سرور و میزبانی را ایجاد نمودند تا نیاز کابران رفع شود. در این مقاله، قصد داریم به طور کامل با مفهوم سرور ابری و میزبانی ابری آشنا شویم تا هنگام خرید سرور مجازی به نکات گفته شده نیز توجه نمایید. اما قبل از ورود به حوزه سرور های ابری، اجازه دهید تا چند مفهوم را بررسی نماییم.
سرور چیست؟
سرور، کامپیوتری قدرتمند با منابع قوی است که همواره در حال سرویس دهی و در طول روز آماده ارائه سرویس و پاسخ دهی به کاربران و دیگر کامپیوتر ها است. در واقع، شبکه جهانی اینترنت متشکل از میلیون ها سرور است که وظیفهی اصلی آنها انتقال داده و اطلاعات مابین کامپیوتر ها و شبکه جهانی اینترنت میباشد.
با توجه به انواع نیاز ها در این زمینه، متخصصان سرور هایی با قابلیت های متفاوت به وجود آوردند تا جوابگوی نیاز های کاربران باشد. در این قسمت، به اختصار با انواع سرور ها آشنا میشویم.
سرور اختصاصی
در این دسته از سرور ها، همانگونه که از نام آن ها پیدا است، کاربران دارای پردازنده، RAM، فضای ذخیره سازی و پهنای باند اختصاصی هستند و به صورت کاملا اختصاصی میزبانی میشوند. هزینهی این نوع سرور ها با توجه به منابعی که کاربر درخواست میدهد متفاوت است و کاربران دارای پهنای باند و دسترسی بالایی هستند.
سرور اشتراکی
در این نوع از سرور ها، بر خلاف سرور های اختصاصی، کاربران به صورت مشترک از منابع سرور مانند پردازنده، RAM، فضای ذخیره سازی و… استفاده میکنند.
سرور مجازی
سرور مجازی یا VPS (Virtual Privat Server)، نوعی دیگر از سرور ها است که به صورت مجازی به چند سرور تقسیم میشود و هر یک از این قسمت ها با سیستم عامل مجزا و به صورت جداگانه اجرا میشوند. همچنین کاربران با خرید سرور مجازی، هزینه کمتری نسبت به سرور های اختصاصی پرداخت مینمایند.
نوع دیگری از سرور ها نیز سرور های ابری میباشند که در این مقاله به صورت تخصصی به بررسی این نوع سرور خواهیم پرداخت.
سرور ابری چیست؟
سرور ابری از چندین سرور تشکیل شده است، این سرور ها به هم متصل هستند و توسط یک فضای ذخیره سازی اطلاعات پشتیبانی میشوند. با توجه به نحوه محاسبه هزینه های سرور های ابری که بستگی به میزان ساعت و ظرفیت مورد استفاده دارد، کاربران استفاده از این سرور ها را به سرور های فیزیکی ترجیح میدهند. بر خلاف سرور های فیزیکی، سرور های ابری نیاز به هزینه های نگهداری و تعمیر و… از طرف کاربر ندارند و راه اندازی این نوع سرور ها اصلا زمان بر نیست. سرور ابری همان سرور اختصاصی مجازی است ولی بر خلاف سرور مجازی که بر روی زیرساخت فیزیکی راه اندازی میشود، بر روی زیر ساخت ابری ارائه میشود.
هاست ابری چیست؟
میزبانی به صورت ابری از آخرین تکنولوژی های ارائه شده در زمینه وب است که اخیرا محبوبیت بسیار بالایی در میان کاربران پیدا کرده است. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا با مزایا و معایب هاست ابری آشنا شویم.
مفهوم اصلی هاست ابری یا Cloud Hosting، تقسیم سرورها در موقعیت های مختلف جغرافیایی می باشد. به عبارتی دیگر، هنگامی که وبسایت یا سرویس شما بر روی ابر میزبانی میشود، منابع مورد نیاز برای پشتیبانی سرویس شما بر روی چندین سرورپراکنده میگردد. به طور خلاصه، به همکاری و اتصال و تعامل چند سرور با یکدیگر برای پشتیبانی سرویس شما میزبانی ابری میگويند.
نحوه کارکرد هاست های ابری
همانطور که گفته شد، میزبان های ابری دارای چندین سرور در سراسر جهان میباشند. همین ویژگی کمک میکند تا هنگام به وجود آمدن مشکل برای یک سرور، بقیه سرور ها در امان باشند و به سرویس دهی ادامه دهند. برای مثال، هنگامی که یک سرور با ترافیک بالایی رو به رو شود، کم شدن سرعت و افت پهنای باند در آن قابل پیش بینی خواهد بود. در این مواقع، باقی سرور ها بار اضافی ترافیک را بر عهده میگیرند تا کاربران با کندی مواجه نشوند.
با توجه به عملکرد بسیار خوب میزبانی ابری، وبسایت های بزرگ مانند موتور های جستجویی از قبیل گوگل و یا شبکه های اجتماعی از این نوع سرویس میزبانی که به نام سروریس های میزبانی خوشهای یا توزیع شده نیز شناخته میشوند استفاده میکنند. همچنین انواع وبسایت ها با ویژگی های مختلف نیز سراغ این نوع هاست برای میزبانی میروند. اما برخی سرویس ها وجود دارند که استفاده از این نوع میزبانی برای آنها ضروری است و خرید سرور مجازی کارآمد نمیباشد. در کل، هاست ابری برای وبسایت ها و سرویس هایی که نیاز به آپتایم بالا دارند، گزینه ایدهآلی میباشد.
تفاوت های سرور مجازی (VPS) و هاست ابری
یکی از تفاوت های اصلی میان سرور مجازی و ابری، مقیاس پذیری است. اگر سرویس یا وبسایت با ترافیک بالا دارید و نیاز به یک میزبان قدرتمند و انعطاف پذیر، سرویس ابری گزینه مناسبی میباشد؛ اما اگر به دنبال راه اندازی سریع یک وبسایت هستید و مقیاس پذیری برایتان اهمیتی ندارد، خرید سرور مجازی بهترین و مناسب ترین گزینه میتواند برای شما باشد.
همچنین، منابع میزبان ابری به نامحدود میل میکند وسرویس ها و منابع قدرتمندی در اختیار کاربران قرار میدهد تا وبسايت خود را اداره نمايند. برای مثال، شما يک تخفيف بزرگ در فروشگاه آنلاين خود برای کاربران، در یک زمان مشخص ترتیب دادهاید و اطمینان دارید که ترافیک بسیار بالایی را در این زمان تجربه خواهید کرد. در این هنگام میزبان ابری به خوبی از پس این تغییر بزرگ در ترافیک وبسایت بر میآید و کاربران بدون هیچگونه قطعی و کندی میتوانند از فروشگاه شما خرید نمایند.
در آخر، با وجود اینکه سرور مجازی قدرت بالایی داشته و عملکرد قابل قبولی از خود نشان داده است، اما خرید سرور مجازی برای وبسایت ها و سرویس های بسیار بزرگ با ترافیک بالا توصیه نمیشود. اگر سرویس شما ترافیک بالایی دارد و نیاز به افزایش قدرت و منابع دارید میتوانید وبسایت خود را روی میزبانی ابری بارگذاری نمایید تا بدون هیچ مشکل و به صورت 24 ساعته آماده ارائه سرویس به کاربران باشد.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.