نمایش تبلیغات پاپ آپ روی صفحه نمایش گوشی بسیار آزاردهنده است؛ به خصوص وقتی مشغول انجام کار مهمی هستید. از طرفی دیگر نمایش این تبلیغات گاهی باعث کند شدن، داغ شدن گوشی و حتی گرفته شدن وقت شما میشوند. اکثر ما دوست داریم تا کنترل کامل محتوای تبلیغاتی، شبکههای اجتماعی و بدافزارها را در دست داشته باشیم، اما وقتی صحبت از تبلیغات پاپ آپ میشود، انگار همه چیر فرق میکند. حالا سوال اصلی اینجاست که کدام یک از اپلیکیشنهای موجود روی گوشی باعث نمایش چنین تبلیغاتی میشوند؟ کدام یک از آنها بدافزار هستند؟ برای پاسخ به این سئوالات با ما در ادامه همراه باشید.
تبلیغات روی گوشیهای اندرویدی
تبلیغات پاپ آپ اندروید روزگاری خیلی سر و صدا کردند. نوتیفیکیشن تبلیغات منطقهای را به خاطر دارید؟ وقتی صحبت از آنها به میان آمد جنجالی به پا شد و به سرعت این قضیه که قرار است پیامهای تبلیغاتی از این به بعد روی صفحه گوشی شما ظاهر شوند فراگیر شد. تنها شرکتهایی که امکان نمایش این تبلیغات را برای سایر ارگانها فراهم کردند دو شرکت AirPush و SlingLabs بودند که توانایی انجام این کار را داشتند.
خارج شدن از این تبلیغات بهترین راه حل برای مخالفان این طرح بود؛ البته ما امروز اینجاییم تا روشهای دیگری را برای مقابله با تبلیغات پاپ آپ گوشی به شما ارائه دهیم. پس اگر میخواهید از شر تبلیغات خلاص شوید مقاله را تا انتها مطالعه کنید. نوتیفیکشنهای تبلیغات منطقهای هنوز هم روی گوشی اندرویدی کاربرانی که از ورژنهای قدیمیتر استفاده میکنند، تاثیر دارد. به لطف آیکونی که در گوشه تبلیغات روی اندروید 4.1 و بالاتر نمایش داده میشود، میتوانید متوجه شوید که تبلیغی که برایتان به نمایش درآمده است به کدام اپ اختصاص دارد.
چگونه از شر تبلیغات پاپ آپ اندروید خلاص شویم؟
حالا که متوجه شدیم گوشی اندرویدی ما حجم زیادی از تبلیغات غیرضروری را دریافت میکند، وقت آن رسیده تا از شر تبلیغات پاپ آپ اندروید خلاص شویم! اولین کاری که باید در این زمینه انجام دهید، این است که تمامی اپلیکیشنهای خود را ببندید. از روش معمول کشیدن انگشت از پایین صفحه به بالا و نگه داشتن آن در وسط صفحه برای ورود به نمای کلی استفاده کنید (اگر دکمههای ناوبری پایین صفحه در گوشیتان فعال باشد میتوانید از دکمه مخصوص این کار استفاده کنید و تمام برنامههای باز را مشاهده کنید).
برای بستن هر برنامه کافیست تا کارت تمامی اپلیکیشنها را تک به تک بکشید. اگر ورژن اندرویدی شما از دکمه X برای بستن همه برنامهها پشتیبانی میکند، از آن استفاده کنید. روشی که در این قسمت به کار میبرید به ورژن اندرویدی گوشی شما بستگی دارد و ممکن است کمی تفاوت داشته باشد. همچنین بهتر است برای موثر کردن هرچه بیشتر این روند، تلفن خود را ریستارت کرده تا سرعت عمل دستگاه برای انجام مراحل بعدی بالاتر برود.
در مرحله بعد برنامههایی را که اخیرا نصب کردهاید را در بازه زمانی که تبلیغات پاپ آپ برایتان نمایش داده شدهاند، چک کنید. اگر همیشه در حال نصب برنامهها و بازیهای جدید هستید، این کار ممکن است برایتان کمی زمانبر باشد.
وقتی که اپلیکیشنهای مشکوک را پیدا کردید، به گوگل پلی رفته و نظراتی که در مورد اپ مورد نظر نوشته شده است را بررسی کنید. آیا این برنامه به نمایش تبلیغات پاپ آپ معروف است؟ در صورت مثبت بودن پاسخ این سئوال باید برنامه را حذف کنید اما همه چیز به اینجا منتهی نمیشود! تمامی برنامههایی که اخیرا روی گوشی نصب کردهاید را باید بررسی کنید.
چگونه بفهمیم تبلیغات پاپ آپ به کدام اپ اختصاص دارد؟
خیلی از ما ممکن است اپلیکیشنهایی نصب کنیم که اغلب مواقع اصلا از آنها استفاده نمیکنیم! ممکن است مشکل تبلیغات پاپ آپ از انجام یک بازی رایگان نشات بگیرند. توجه داشته باشید که نصب و اجرای بازیهای رایگان، نمایش تبلیغات تصادفی روی صفحه گوشی شما را به همراه خواهد داشت؛ نمایش تبلیغات به نوعی هزینه پرداختی شما بابت استفاده از بازیهای رایگان به حساب میآیند.
تبلیغاتی که بدون هیچگونه هشدار روی صفحه نمایش گوشی ظاهر میشوند، بسیار مزاحم بوده و شکایت کاربران را در پی دارند. در واقع میتوان این تبلیغات را نوعی بدافزار نامید. حتی گوگل نیز به برنامهها و بازیهایی که کاربران را با تبلیغات پاپ آپ اذیت میکنند نگاه مهربانانهای ندارد.
برای شناسایی تبلیغات پاپ آپ شما دو گزینه در اختیار دارید.
1- نوتیفیکشنهای پاپ آپ را بررسی کنید
در گوشیهای اندرویدی جدید، پیدا کردن برنامههای تبلیغاتی که روی گوشی هوشمند شما بوده و البته پیدا کردن مجوزهایی که از آن استفاده میکند، بسیار راحتتر شده است. زمانیکه نوتیفیکیشن برنامهای را که فکر نمیکردید فعال باشد، مشاهده میکنید زمان خوبی برای شماست که روی نوتیفیکشن مربوطه لمس کرده و انگشت خود را نگه دارید و سپس روی گزینه More کلیک کنید. این دکمه بسته به مدل گوشی هوشمند شما ممکن است اسمهای مختلفی داشته باشد.
این کار باعث میشود تا به صفحه مجوزهای برنامه وارد شوید؛ در اینجا شما میتوانید دسترسی اپلیکیشن مورد نظر به سخت افزار و ویژگیهای دیگر از جمله نوتیفیکیشن را تغییر دهید. برای دسترسی به گزینههای بیشتر میتوانید مسیر Settings > Apps > Permissions > Permissions را در پیش بگیرید.
مراحل دقیقتر به مدل گوشی شما بستگی داشته و با توجه به آن متفاوت خواهد بود. از طرف دیگر میتوانید به Settings رفته و در نوار جستجو عبارت Permissions را جستجو کنید. از این طریق جزئیات کامل برنامه را پیدا خواهید کرد که تمامی ارتباطات موجود را برایتان مشخص خواهد کرد.
2- گزینه Currently Open Apps را بررسی کنید
علاوه بر قسمت نوتیفیکیشن، شما میتوانید برنامههای باز را هم مورد بررسی قرار دهید تا ببینید کدام یک از آنها از پنجرههای پاپ آپ استفاده میکنند. زمانیکه تبلیغات پاپ آپ ظاهر میشوند، انگشت خود را از پایین به بالای صفحه بکشید و آن را در وسط نگه دارید تا تمامی برنامههای باز را مشاهده کنید. البته در برخی گوشیها میتوانید دکمه مخصوص این کار را در نوار پایینی صفحه لمس کنید.
نام اپلیکیشنهایی که برایتان آشنا نیستند، بررسی کنید. اگر اسم یکی از برنامهها برایتان ناآشنا بود روی کارت آن لمس کرده و انگشت خود را نگه دارید. سپس روی آیکون تنظیمات (Settings) ضربه بزنید تا به صفحه برنامه مربوطه وارد شوید. از این طریق میتوانید به صورت مستقیم اپ مورد نظر را حذف کنید.
به خاطر داشته باشید که مراحل گفته شده روی گوشیهای اندرویدی که مدل مختلفی دارند، ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد و برنامهها میتوانند نوتیفیکیشنها را بدون اینکه در قسمت برنامههای باز قابل مشاهده باشند، ارسال کنند.
قادر به پیدا کردن اپلیکیشن مزاحم نیستید؟
اگر نمیتوانید اپلیکیشن نمایش دهنده تبلیغات پاپ آپ را پیدا کنید، بهتر است بدون اینکه نیاز به فکتوری ریست کردن گوشیتان داشته باشید، از ابزارهایی که برای شناسایی بدافزارها طراحی شدهاند استفاده کنید. یکی از بهترین اپلیکیشنها در این حوزه برنامه Popup Ad Detector است که به شما این امکان را میدهد تا به راحتی اپلیکیشن تبلیغات پاپ آپ را پیدا کنید. خبر خوب اینجاست که این برنامه کاملا رایگان بوده و هر نوع تبلیغات پاپ آپ از جمله قفل صفحه، تبلیغات صفحه اصلی، تبلیغات نوتیفیکیشن و اپلیکیشنهایی که تبلیغات را روی سایر برنامهها به نمایش درمیآورند، شناسایی میکند.
با استفاده از این برنامه به محض اینکه تبلیغات برای شما در صفحه اصلی، صفحه قفل، نوار نوتیفیکیشنها و یا روی هر اپ دیگری نمایش داده شد، Popup Ad Detector اپلیکشین باعث و بانی تبلیغات را به شما نمایش خواهد داد. از این طریق میتوانید به راحتی نرمافزار متخلف را شناسایی کرده و اقدام به حذف آن کنید.
همین حالا اپ Popup Ad Detector را به صورت رایگان دانلود کنید.
اگر از اپلیکیشن امنیتی کامل روی گوشی هوشمند خود استفاده نمیکنید، باید بدانید که این روش، بهترین راه حل برای مقابله با تبلیغات پاپ آپ خواهد بود. از جمله برنامههای امنیتی خوب میتوان به ESET Mobile Security & Antivirus و Malwarebytes Anti-Malware اشاره کرد که از طریق لینکهای زیر میتوانید اقدام به دانلود و نصب آنها کنید.
دانلود رایگان اپ ESET Mobile Security & Antivirus
دانلود رایگان اپ Malwarebytes Anti-Malware
ردیابهای تبلیغات اینترنتی
اگر میخواهید از شر تبلیغات پاپ آپ راحت شوید، حتما باید از ردیابهای تبلیغات اینترنتی نیز استفاده کنید. این اپلیکیشنها به گونهای طراحی شدهاند که اتصالات بین گوشی هوشمند با تبلیغات اینترنتی را شناسایی کرده و آنها را بلاک میکنند. این کار باعث میشود تا مطمئن شوید هیچ تبلیغات پاپ آپی روی گوشی اندرویدیتان نمایش داده نخواهد شد.
در ادامه چند اپلیکیشن قوی برای این کار را به شما معرفی میکنیم. از جمله این اپلیکیشنها میتوان بهAppBrain Ad Detector و Mobile Security – Lookout (قبلا Lookout Security & Antivirus نام داشت) اشاره کرد. با این حال Addons Detector نیز به شما اطلاعاتی در زمینه بررسی این موضوع که تبلیغات ناشی از کدام اپلیکیشنها هستند را خواهد داد. ممکن است خیلی مفید به نظر نرسد اما دانستن این اطلاعات قطعا به دردتان میخورد.
دانلود رایگان اپ AppBrain Ad Detector
دانلود رایگان اپ Mobile Security – Lookout با پرداخت درون شبکهای
دانلود رایگان اپ Addons Detector با پرداخت درون شبکهای
حذف برنامههای تبلیغاتی
در نهایت بهترین راه برای حذف همیشگی تبلیغات پاپ آپ این است که برنامه مورد نظر را از دستگاه اندرویدی خود حذف کنید. این کار بسیار ساده است؛ کافیست تا مسیر Settings > Applications را در پیش گرفته و به دنبال برنامهای که قصد حذف آن را دارید بگردید. حالا تنها کافیست روی نام برنامه لمس کرده و گزینه Uninstall را از صفحه بعدی انتخاب کنید تا اپ مورد نظر حذف شود.
روش دیگر برای انجام این کار، رفتن به صفحه اصلی و نگه داشتن آیکون اپلیکیشنی که قصد حذف آن را دارید، میباشد. با اینکار منویی برایتان نمایش خواهد شد که با انتخاب گزینه Uninstall میتوانید اقدام به حذف برنامه مورد نظر کنید. با این حال اگر به دنبال روش سخت و تخصصی در این زمینه میگردید، میتوانید از بازیابی بکاپ یا نسخه پشتیبان گوشی به زمان قبل از نصب اپلیکیشن تبلیغاتی کمک بگیرید.
آخرین روش موجود، فکتوری ریست کردن گوشی اندرویدی است. با این کار تمامی اپلیکیشنها و دیتاهای شما از روی گوشی هوشمند حذف خواهد شد و دوباره باید از صفر شروع کنید. به خاطر داشته باشید که در صورت استفاده از این روش حتما از اطلاعات دستگاه خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.
نکاتی برای جلوگیری از تبلیغات پاپ آپ در اندروید
تبلیغات پاپ آپ بسیار کلافهکننده هستند. علاوهبراین مشاهده این تبلیغات باعث هدر رفتن اینترنت و اختلال در کارکرد شما خواهند شد. یکی از روشهایی که میتوانید برای دور ماندن از این تبلیغات به کار ببرید، این است که قبل از دانلود اپلیکیشنها به بررسی دقیق نظراتی که در مورد آنها در Google Play نوشته شده است بپردازید.