تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال از نکاتی است که در زمان خرید یک دوربین مداربسته به آن توجه ویژه ای میگردد، اینکه دوربین مداربسته آنالوگ بخریم یا دیجیتال؟
تا مدتها دوربین مداربسته آنالوگ به عنوان مهمترین نسل دوربین نظارت تصویری شناسایی شده بود، این محبوبیت ادامه داشت تا اینکه دوربین مداربسته تحت شبکه یا دیجیتال تولید و به بازار عرضه شد. البته می توان دوربین های دیجیتال را در دو نسل دوربین های تحت شبکه و دوربین های آنالوگ با کیفیت اچ دی تقسیم بندی نمود. بدین ترتیب کارشناسان و مهندسین امنیت حفاظت الکترونیک زیادی به فکر راه اندازی و نصب دوربینهای دیجیتال افتادند.
کیفیت بی نظیر و امکانات متعدد سبب شد این دوربین ها در صنعت حفاظت الکترونیک به سرعت رشد کرده و طرفداران بسیار زیادی داشته باشد.
شاید شما هم در زمان خرید کالا جهت نصب دوربین مداربسته بین چنین دوراهی قرار بگیرید که باید کدام سیستم و یا کدام نسل دوربینهای نظارت تصویری را بخرید، پس بررسی تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال به شما در زمان انتخاب کمک خواهد کرد.
هر کدام از آنها به تنهایی قادر هستند تا به نوعی به طور کامل و یا به صورت جزئی نیازهای ما را برطرف کنند، اما از یک سمت بخاطر هزینه کم و قیمت مناسب، ممکن است که با نوع آنالوگ مواجه شوید که تمایل به خرید آن داشته باشید، از سمت دیگر به دلیل امکانات جدید و کیفیت ضبط بالا، با دوربین مداربسته دیجیتال و دوربین های تحت شبکه مواجه خواهید شد.
نکات مهم در بررسی تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال:
۱. کیفیت ضبط در دوربین مداربسته
۲. تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال در تعداد نصب
۳. تفاوت در گیرندههای دوربین مداربسته
۴. قابلیت جستجو بهتر تصاویر
۵. تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال در ارسال تصاویر
۶. بررسی کلی تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال
۷. قیمت دوربینهای آنالوگ و دیجیتال
کیفیت ضبط در دوربین مداربسته
عموما رزولوشن و کیفیت تصویر دوربین های دیجیتال (چه از نوع آنالوگ و چه از نوع شبکه) به نسبت دوربین های نسل قدیمی آنالوگ بالاتر است. مثلا تصاویر ضبط شده روی سیستم آنالوگ قابلیت بزرگ نمایی زیادی ندارند (بزرگنمایی دیجیتالی). به طوری که شما قادر نخواهید بود بخش کوچکی از عکس را تا حدی که نیاز دارید، با وضوح بالا بزرگ کنید و تصویر به صورت پیکسل پیکسل میشود.
در مقابل دوربین دیجیتال میزان پیکسل هایی که از عکس ضبط شده دریافت میکند زیاد است، پس شما قادر خواهید بود تا عکس را به هر اندازه که میخواهید زوم کنید بدون کاهش کیفیت. این تفاوت کیفیت را میتوانید در بازه ۱ الی ۵ مگاپیکسلی دوربینهای دیجیتال، مشاهده کنید.
باید به این نکته توجه نمود که بسیاری از مکان های حیاتی و حساس نیاز به رزولوشن بالا دارند و دوربین های آنالوگ از ارائه سرویس خوب و باکیفیت عاجز هستند.
تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال در تعداد نصب
دوربین های تحت شبکه قابلیت وسعه بالایی دارند و می توان با یک سوییچ به راحتی اقدام به نصب دوربین جدید نمود در حالیکه دوربینهای آنالوگ برای توسعه محدودیت بالایی دارند.
زاویه دید دوربین های تحت شبکه معمولا وسیع تر از زاویه دید دوربین های آنالوگ است.
گاهی همین قابلیت مهم در زمان برآورد هزینه نهایی نصب سیستم، بسیار مهم و ضروری میشود. اگر بخواهیم سادهتر بیان کنیم، این موضوع از مساحت تحت پوشش این دو نوع سیستم سر چشمه میگیرد.
دوربینهای دیجیتال به خاطر عمق بالایی که در تصویر برداری دارند؛ فضا و مساحت بالایی را تحت پوشش خود قرار میدهند.
اما دوربینهای مداربسته آنالوگ به خاطر نداشتن عمق و رصد بالا در تصویر برداری، نمیتوانند پاسخگوی مساحتهای وسیع باشند.
به همین منظور برای مکانهای بسیار بزرگ، به تعداد زیادی دوربین آنالوگ نیاز خواهید داشت.
همین تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال در تعداد نصب باعث شده تا دوربین دیجیتال بخاطر زاویه رصد بالا، در ساختمانها و مکانهای خاص و حساس مقرون به صرفهتر باشد.
اگر شما از آن دسته افراد جزئی نگر هستید، حتما متوجه خواهید شد که نباید همیشه کیفیت را قربانی قیمت کنید.
درست است که قیمت سیستم آنالوگ کمتر از سیستم دیجیتال است اما خرید تعداد کمی از آن کیفیت آنچنان مطلوبی برای شما نخواهد داشت. در مقابل، قابلیتی که سیستم امنیتی دیجیتال در رصد کردن محیط دارد توانسته قیمت بالای خود را پوشش دهد.
دستگاه مدیریت تصاویر دوربین مدار بسته
دوربین مداربسته تحت شبکه تصاویر ضبط شده را بر روی سیستمی میفرستد که نامش NVR میباشد که به آن ذخیره ساز ویدیویی تحت شبکه نیز میگویند و در مقابل، سیستم دوربین آنالوگ تصاویر ضبط شده را در دستگاه DVR دریافت و سپس ضبط میکند.
قابلیت جستجو بهتر تصاویر
کارایی بهتر دوربین دیجیتال در مکانهای شلوغ و پر ازدحام مشخص میشود، همین موضوع سبب شده تا تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال مشهود تر شود.
چرا که میتوان یک مکان خاص را علامت گذاری کنید و سپس از طریق سیستم مرکزی هر رخدادی که در آنجا پیش آمده را در مدت زمان کمی مورد بررسی قرار دهید.
این موضوع برای زمانی که یک جسم گمشده باشد، بسیار اهمیت دارد و در یافتن هرچه سریعتر جسم کمک میکند، چرا که تصاویر ضبط شده همراه با قابلیت های مرکزی موجود در سیستم ردیابی، کیفیت بالایی دارد.
بیشتر بانکها و سازمانها برای نصب و تجهیزات امینتی از دوربینهای دیجیتال استفاده میکنند، در واقع یکی از مهمترین قابلیتها در این نوع سیستم، قابلیتهای سامانه مرکزی سیستم میباشد.
تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال در ارسال تصاویر
از دیگر مسائلی که همواره باید مورد توجه و بررسی تمامی مشاوران قرار بگیرد؛ نیاز کاربران و مصرف کنندگان از دوربین میباشد. دوربینهای آنالوگ نیاز به ارتباط نقطه به نقطه با دستگاه مدیریت تصاویر دارند و از کابل کواکسیال استفاده می کنند ولی دوربینهای تحت شبکه از پروتکلهای شبکه بهره می گیرند و می توانند به عنوان جزئی از شبکه محسوب شوند.
به عنوان مثال، کارفرمایی که تمایل دارد دوربینهای مختلفی را به شکل بی سیم در ساختمان و یا محل کار خود نصب کند، علاوه بر آن بخواهد که تصاویر ضبط شده را به صورت آنلاین با اینترنت، و در همان زمان دریافت کند، توصیه میشود برای چنین شرایطی اقدام به نصب دوربینهای دیجیتال کنند.
مدیریت انتقال تصویر در دوربین های دیجیتال به مراتب ساده تز از دوربین های آنالوگ است و شما با تنظیمات اندکی می توانید تصویر دوربین را انتقال دهید و برخی از دروبین های تحت شبکه می توانند ذخیره سازی را روی خود داشه باشند و بدون نیاز به دستگاه ذخیره ساز قادر هستید انتقال تصویر را انجام دهید.
تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال می تواند به دلیل راه اندازی کردن سیستمهای نظارتی و هوشمند سازی خانه و … نیز باشد
اینکه دوربین دیجیتال دارای قابلیت ضبط صدای محیط را دارند، سپس بتواند صدای محیط را مخابره کند از جمله موارد مهم در هنگام خرید دوربین مداربسته میباشد. معمولا روی این دوربین ها به صورت میکروفون از پیش تعبیه شده نیز وجود دارد.
ویژگی های دوربین مداربسته دیجیتال:
۱. تکنولوژی هوشمند و پیشرفته
۲. داشتن کیفیت بالای تصاویر
۳. استفاده از کابل کمتر
۴. انتقال اطلاعات به شکل دوطرفه
۵. مدیریت آسان تصاویر ضبط شده
۵. دسترسی از راه دور
معایب دوربین دیجیتال در مقایسه با نوع آنالوگ
۱.داشتن هزینه بالاتر (ولی مقرون به صرفه از دید کاربرد) نسبت به نوع آنالوگ در شبکههای کوچک و خانگی به خاطر عدم نیاز به دسترسی کامل محیط
۲. وجود الزامی حافظه ذخیره سازی بیشتر برای ضبط تصاویر با وضوح بالا
ویژگی های دوربین مداربسته آنالوگ:
۱. قیمت مناسب و مقرون به صرفه
۲. نصب آسان و راحت
معایب دوربین آنالوگ در مقایسه با نوع دیجیتال
۱. نویز پذیری بالا
۲. هزینه بالا بخاطر کابل کشی در محیطهای بزرگ
۳. محدودیت داشتن در کیفیت تصاویر
قیمت دوربینهای آنالوگ و دیجیتال
قیمت نهایی این دستگاهها، از دیگر تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال به حساب میآید.
دوربین مداربسته آنالوگ به خاطر ساختار طراحی ساده، از بازه قیمتی بسیار مقرون به صرفه نسبت به سیستم امنیتی دیجیتال قرار دارد.
در نگاه کلی این سخن میتواند درست و منطقی باشد، اما توجه داشته باشید که در برخی موارد دوربینهای مداربسته دیجیتال گزینه بهتر و منطقی تری به نظر میرسد. چرا که اگر شما اقدام به نصب دوربین آنالوگ کنید لازم است تعدادی از آن خریداری شود، تا یک دید جامع نسبت به ساختمان اداری، مسکونی و … خود داشته باشید.
همچنین استفاده از کابل برای ارتباط برقرار کردن با سیستم آنالوگ به تنهایی هزینه هنگفتی در بر خواهد داشت، اما دوربینهای دیجیتال قابلیت بیسیم دارند؛ چه بسا که هزینه کابل کشی صرف افزایش امکانات آن شده است.
در نهایت میتوان گفت که سیستم آنالوگ به همراه کابل مصرفی، میتواند قیمتی مشابه با سیستم دیجیتال بدون کابل و بیسیم داشته باشد.
در پایان تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال …
باید بگوییم که دوربین مداربسته دیجیتال به تخصص و زمان بیشتری نسبت به آنالوگ نیاز دارد.
پس پیشنهاد میشود اگر قصد دارید دوربینهای آنالوگ خود را با دیجیتال تعویض کنید؛ ابتدا انواع دوربین مداربسته و محل نصب و میزان نیاز خود را در نظر بگیرید.
این کار برآورد خوبی از نظر هزینهها برای شما ایجاد خواهد کرد.
مشتریان گرامی میتوانند جهت استعلام قیمت هر کدام از بهترین برندهای دوربین مداربسته ، با کارشناسان رادیس تماس حاصل فرمایند.
همچنین شرکت رادیس نماینده رسمی فروش برندهای معتبر دوربین های امنیتی در ایران است که برای خرید هر کدام از آنها میتوانید اقدام کنید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.