برای ساخت یک ویدئوی موشن گرافیک به سناریو و داستان نیاز داریم. در گام بعدی فیلمنامه یا سناریو به دست کارگردان می رسد. داستان باید به گونه ای باشد که کارگردان آن را در ذهنش مجسم کند و تنها در این صورت است که می تواند به توضیح و تفهیم آن به دیگر عوامل بپردازد تا به درک درستی از فیلمنامه برسند.
کارگردان برای انجام این کار و کوتاه کردن راه، به ابزار استوری برد نیاز دارد که با طراحی سکانس های ویدئو بر روی کاغذ ایده های خود و چگونگی ساخت یک صحنه را به عوامل نشان دهد. داشتن یک استوری برد که نمای مناسبی از نتایج مورد انتظار شما را ارائه می دهد در ساخت فیلم بسیار ضروری است تا کارگردان را در برنامه ریزی برای طراحی ومحتوا یاری کند.
در این مطلب توضیحاتی در مورد اینکه استوری برد چیست و چه جایگاهی در ساخت یک ویدئوی موشنگرافیک دارد می پردازیم و این که چگونه استوری برد با برنامه ریزی و ایجاد تعامل در بین عوامل باعث می گردد تا داستان به شکلی مناسب روایت شود جهت مشاهده نمونه های با کیفیت سناریوی موشن گرافیک و همچنین سفارش موشن گرافیک میتوانید به سایت ( https://plusing.ir/) مراجعه فرمایید.
استوری برد چیست؟
برای اطمینان از اینکه همه هنرمندان وعوامل فعال در یک پروژه، دیدگاه مشترکی به کار دارند به استوری برد نیاز است. همه آزمایش ها بر روی سناریو و تمامی اجزای آن در استوری برد انجام می شود و اشتباهات احتمالی و هرگونه ناهماهنگی و ناهمگونی در ساختار فیلمنامه قبل از این که کار به پایان برسد نمایان شده و گروه تولید فرصت این را دارند که گزینه های مناسبی برای جایگزینی و پیدا کردن بهترین حالت برای آن پیدا کنند.
استوری برد کمک می کند آنچه در ذهن دارید به صورت شفاف با دیگران در میان بگذارید و یک ویدئوی عالی از یک داستان خوب ساخته شود که در روایت آن نقصی وجود ندارد. برای یک استوری برد کامل و جلوگیری از ضرر و زیان های ثانویه در فیلم، رعایت نکات زیر الزامی است:
الف) انواع استوری بردها را بدانید
1- استوری بردهای ساده یا آماتوری
این استوری بردها تنها محل قرارگیری بازیگر و دوربین را نشان می دهند و آن چیزی را نشان می دهند که در ذهن شما جاری ست.
2- استوری برد پیشرفته و حرفه ای
این استوری بردها بعد از انتخاب نوع روایتگری با تمام جزئیات صحنه رسم میشوند و در پیشبرد فیلم، سریال، انیمیشن، تبلیغات و یا بازی رایانهای نقش اساسی دارند.
ب) حتما یک استوری برد ساده طراحی کنید
قبل از اینکه یک نفر را برای طراحی استوری برد پیشرفته استخدام کنید ابتدا در مورد نوع روایتگری سناریو فکر کنید. در هر ساختاری چه فیلم نامه سینمایی داشته باشید چه سناریوی تیزر تبلیغاتی، باید نوع روایت را مشخص کنید. حال می توانید یک استوری برد ساده طراحی کنید و تغییرات را به صورت شفاف و با جزئیات تا نهایی شدن پروژه بر روی آن پیاده سازی کنید. بعد از تکمیل چیدمان سکانس ها و رسیدن به جمع بندی نهایی در نوع روایت اینک زمان آن است که به سراغ طراح استوری برد حرفه ای بروید.
ج) هر طرحی را در ذهنتان جدی بگیرید
در ابتدای کار، هر طرحی که در ذهنتان نقش بست را جدی یگیرید و ترسیم کنید . به خودتان سخت نگیرید. بعد از این بارش فکری و رسم تمامی طرح ها وایده ها می توانید از بین بهترین ها، انتخابی داشته باشید و از آن ها برای رسم استوری بردهای پیچیده و دشوار بهره ببرید.
د) برای طرح های خود زمان بندی مشخص کنید
در انتهای هر سکانس، توضیحاتی در مورد مدت زمان آن بنویسید که مشخص شود هر طرح مربوط به کدام قسمت داستان است. زمان بندی طرح ها علاوه بر اینکه کمک می کند عوامل برای یافتن خط زمانی داستان دچار سردرگمی نشوند بلکه به شما نیز به عنوان کارگردان در یادآوری ده ها طرح ساده و پیچیده و فراموش نکردن آنها یاری می رساند.
ه) ثبت جزئیات متنی را فراموش نکنید
با نوشتن جزئیات و توضیحات متنی لازم در استوری برد به خودتان و عوامل در یادآوری و درک کامل از جزئیات بصری که به تصویر در نمی آیند کمک می کنید. با توضیح متنی وذکر جزئیاتی مانند پخش موسیقی در پس زمینه قسمت خاصی از سکانس یا کشمکش های درونی یک شخصیت در بخشی از کار به خود و عوامل تان در درک این نکات ریز یاری رسانید.
و) از هنرهای زیر غافل نشوید
از آنجایی که استوری برد مستقیما از فیلمنامه استخراج میشود یک طراح استوری برد باید در زمینه طراحی شخصیت، سینماتوگرافی، طراحی صحنه و انیمیشن تجربه و آگاهی داشته باشد. به علاوه فهم بازیگری، رقص ، موزیک و حتی خوانندگی نیز به او در طراحی استوری برد کمک قابل توجهی می نماید.
ز) نظرات افراد بسیار مهم هستند
با طرح های استوری برد این شانس را دارید که یک بار قبل از تولید فیلم آن را روی کاغذ خلق کنید و نظرات دیگران را قبل از شروع به تولید دریافت نمایید. تصحیح و ویرایش فیلم در این قسمت جز به یک پاک کن به چیز دیگری نیاز ندارد در صورتی که بعد از ساخت فیلم گاهی ویرایش فیلم حتی پس از تغییرات چیدمان صحنه و قرارگیری دوربین هم امکان پذیر نیست.
با استوری برد خود را پرنده ای ببینید که که اشراف کاملی به پروژه دارد و از ارتفاعی مناسب می تواند تمام نقاط ضعف و قوت روایت را ببیند و حتی کوچک ترین نکته ها هم غفلت نمی ورزد.
مراحل ایجاد یک استوری برد برای موشن گرافیک
– گام اول: نوشتن خلاصه خلاقانه
برای اینکه مطمئن شوید تیم شما ومشتری شما با استراتژی که در نظر گرفته اید هماهنگ است؛ با نوشتن یک خلاصه خلاقانه، فضای پروژه را مشخص کنید تا قبل از شروع به طراحی، احساس مخاطبان را بعد از تماشای ویدئو به روشنی دریافته باشید.
– گام دوم: استایل موشن گرافیک را تعیین کنید
با توجه به اهدافی که در خلاصه خلاقانه تعیین کرده اید مجموعه ای از تصاویر و ویدئوها با موضوع مشابه را جمع آوری کنید و آن ها را با مشتری به اشتراک بگذارید تا از ایده و جهت گیری پروژه و استایلی که برای موشن گرافیک در نظر گرفته اید مطلع شود.
– گام سوم: شات ها را فهرست کنید
لیستی از شات های اولیه که شرح صحنه به صحنه موشن گرافیک را ارائه می دهد تهیه کنید. در این لیست موارد مهم را هایلایت کنید. دور موارد مهم را هم خط بکشید تا نکته ای را فراموش نکنید. با این کار پیام های کلیدی سناریو و اسکریپت را از استراتژی به سمت طراحی هدایت کرده اید.
– گام چهارم: طراحی کردن استوری برد
در این مرحله هر صحنه را بر اساس توصیف هایی که در فهرست شات ها ایجاد کرده بودید و بر اساس استایل تعیین شده و حالتی که انتخاب کرده اید ترسیم کنید. صحنه های طراحی شده ساده را که به سرعت تهیه کرده اید را در پاورپوینت گردآوری نمایید تا فضای کافی برای توضیحی کوچک برای هر یک از آنها داشته باشید و به درک مشتریان از طرح و روند کار کمک کرده و بازخورد و نظرات آنها را در پیشبرد بهتر کار دریافت کنید.
– گام پنجم: استوری برد دیجیتال را بسازید
طرحی را که مشتری پسندیده وتایید کرده را بسته به نیازهای فنی استایل منتخب در یکی از نرم افزارهای فتوشاپ یا ایلاستراتور ببرید و استوری برد دیجیتال را بسازید. بهتر است برای هر صحنه asset هایی را به عنوان راهنما داشته باشید و پس از تقسیم هر صحنه، عناصر مورد نظر را از رنگ ها، بافت ها و استایل های مورد نظر ایجاد کنید و مجددا مانند مرحله ی قبل، پس از تایید مشتری، به مرحله ی آخر بروید.
– گام ششم: انیمیشن سازی
در این مرحله با نرم افزارهای مناسب ماند افترافکت، هر صحنه ای از استوری برد را به موشن گرافیک تبدیل کنید. هرقدر مهارت شما و نرم افزاری که استفاده می کنید بیشتر و حرفه ای تر باشد پروژه کامل تر به اتمام می رسد. نکته مهم دیگر در این است که هر قدر گام های قبلی بهتر انجام شده باشد نتیجه نهایی، مطلوب تر خواهد بود.
در پایان این مرحله، کار تمام است و موشن گرافیک برای تحویل به مشتری آماده است.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.