با توجه به شرایطی که در حال حاضر بازار کشورمان دارد، تشخیص یک کالای اصل از نمونه تقلبی کاری سختی است. تکنیک سرویس پارس قصد دارد به شما آموزش دهد که چگونه میتوانید در مبحثی تخصصی تر، قطعات جانبی لوازم خانگی اصل را از تقلبی تشخیص دهید.
کار تعمیر لوازم خانگی علاوه بر این که کاری تخصصی است نیاز به تجربه و علم در زمینه انتخاب قطعات هم خواهد داشت. بهرحال مشتریان تعمیرگاه ها نیز در این موارد نگرانی هایی دارند و انتظار دارند تعمیرکار از قطعات اورجینال روی دستگاه آن ها استفاده کند. اگر دستگاه و لوازم خانگی الکترونیکی خود را برای تعمیر به یک مرکز و نمایندگی سپرده اید بهتر است که حتما گارانتی اصالت قطعه و فاکتور دریافت کنید.
چطور بهترین و با کیفیت ترین قطعه الکترونیکی را تهیه کنیم؟
اولین مسئله سپردن لوازم خانگی برای تعویض قطعه به یک مرکز تعمیر معتبر و انتخاب تعمیرکار است. تعمیرات لوازم خانگی بسته به نوع آن به اشکال متفاوتی انجام خواهد شد (تعویض قطعه، تعمیر قطعه یا…). امروزه بسیاری از قطعات فارغ از نوع و کشور ساخت دستگاه (مثلا ممکن است ماشین لباسشویی ساخت آلمان باشد)، تولید چین هستند. اینطور نیست که چین صرفا قطعات تقلبی و بی کیفیت تولید می کند. خیر. تعمیرکار باید قطعه را بصورت درجه یک و با کیفیت A از مراجع معتبر تهیه نماید. برخی شرکت ها قطعات جانبی را با گارانتی عرضه میکنند. در این صورت حداقل یک نقطه امید حصول اطمینان وجود دارد.
برخی مراکز تعمیر لوازم خانگی بدون پروانه کسب و مجوز از نهاد ها و ارگان های مربوطه فعالیت میکنند. بسیاری از آنها در صورت بروز مشکل پاسخگوی ایرادات پس از تعمیر نخواهند بود. چه بسا قطعه ای ارزان قیمت و درجه چند را به قیمت نمونه اصل به شما بفروشند.
-
استعلام سری ساخت و بارکد از وب سایت مرجع
حدود 99 درصد قطعات تقلبی در کشور چین تولید میشوند. پس اگر قطعه قبلی دستگاه شما بطور مثال ساخت آلمان بود ترجیح این است که از قطعه آلمانی استفاده کنید. همیشه از تکنسین تعمیر لوازم خانگی بخواهید بسته بندی قطعه عوض شده را به شما نشان دهد و یا حداقل آن را از تعمیرکار و سرویس کار تحویل بگیرید.
تفاوتی ندارد که دستگاه و لوازم خانگی مورد نظر ماشین لباسشویی، جاروبرقی، مایکروویو، آون، سشوار، ماشین ظرفشویی است یا هر چیز دیگری. وقتی قطعه جدیدی برای آن خریداری می شود، به هر حال دارای یک بسته بندی، پک و یا وکیوم خواهد بود. در نمونه های تقلبی معمولا نام برند و توضیحات آن و یا حتی شعاری که یک برند استفاده میکند دارای غلط املایی خواهد بود. همینطور تاریخ تولید روی بسته بندی قطعات نیز درج شده است. این تاریخ ها در نمونه های فیک یا واقعی نبوده و یا اصلا تاریخ درج نشده است.
تاریخ بسته بندی که به صورت برچسب چسبانده شده است با تاریخ و کد روی خود قطعه یکسان نخواهد بود. در بسیاری از شرایط قطعات حساس و بخش های الکتریکی یک دستگاه و لوازم خانگی داریا پک ضد رطوبت هستند تا حداکثر محافظت از آن ها انجام شود. در صورتی که در مورد قطعه تعویضی روی دستگاه مورد نظر چنین نیست، پس احتمال تقلبی بودن آن وجود دارد. اما تمامی این موارد بهتر است به صورت یکجا تست شود. صرفا بسته بندی نمیتواند نشان از تقلبی بودن قطعات در بحث تعمیر لوازم خانگی بدهد.
-
بررسی تفاوت قطعه لوازم خانگی اصل و غیراصل
یکی از قطعات مهم که در لوازم خانگی ممکن است تعویض گردد IC میباشد. آی سی ها با استاندارد هایی خاص توسط شرکت های مبدا برند تولید می شوند و شما حتی با بررسی ظاهری هم می توانید اصل بودن یا نبودن آن ها را تشخیص دهید. عموما در بخش پلاستیکی IC یک فرورفتگی ایجاد می شود. به طور کلی انتظار می رود که این حفره ها کاملا تمیز باشند، به خوبی برش خورده و همین طور اثری از تکه ها و قطعات ریز پلاستیک روی آن ها باقی نمانده باشد.
علاوه بر آن سازندگان مدل های تقلبی معمولا به رنگ، فونت مورد استفاده برای نوشتن اطلاعات توجه ننموده و همین طور رنگ براق برای تایپوگرافی روی IC لوازم خانگی استفاده نمیکنند.
البته اگر نمونه تقلبی بسیار ماهرانه طراحی و ساخته باشد، معمولا شما بدون استفاده از میکروسکوپ و ذره بین نمی توانید اصل بودن یا نبودن آن را تشخیص دهید. در نتیجه بهتر است که این کار را به متخصص و مراکز معتبر تعمیر لوازم خانگی بسپارید.
-
نام کشور سازنده روی قطعات لوازم خانگی
به هر حال هر ملیت و کشوری برای تعیین کیفیت محصولات خود به صورت زیرکانه از یک سری ترفند ها استفاده میکند. مثلا در بیشتر قطعه های روی برد و مدار لوازم خانگی یک نوشته دایره ای شکل براق حک شده است. روی این نوشته عبارت Made In… نوشته شده است. این کار معمولا تحت فرایند blacktopping انجام می شود.
کارخانجاتی که قطعات لوازم خانگی تقلبی تولید می کنند معمولا از انجام آن صرف نظر خواهند کرد. همین طور بافت و ترکیب رنگ روی قطعه های الکتریکی نیز یک ترفند کلیدی دیگر است. مثلا اگر قطعه های یک جاروبرقی را بررسی کنید، می بینید که عموما شرکت های سازنده قطعه های تقلبی از تایپوگرافی های خیلی براق با سطح نوشته ها و گوشه های تیز و فونت های آماتور استفاده می کنند. همین طور خبری از بسته بندی مجزا نیست و بسیاری از این محصولات در داخل ایران و توسط مراکز و نمایندگی های تعمیر لوازم خانگی بسته بندی می شوند. در صورتی که اگر قطعه به صورت اصل تولید شده باشد حتما دارای پک و بسته بندی خواهد بود.
-
تست و بررسی قطعه های الکتریکی با مولتی متر (اهم متر)
یکی دیگر از روش هایی که در امر بررسی اصالت و کیفیت قطعه مورد استفاده قرار می گیرد، بهره گیری از دستگاه مولتی متر خواهد بود. مولتی متر می تواند سلامت مقاومت یک دستگاه را تشخیص دهد. همینطور برای تست سلامت خازن نیز مورد استفاده قرار گرفته و امکان تست قطعه الکترونیکی رله نیز وجود دارد. در این وضعیت لازم است که ابتدا ولتاژ غیرفعال شده و سپس با استفاده از مولتی متر، دو به دو پایه ها تست شود. البته در تعمیر لوازم خانگی می توانید از اهم متر یا آوومتر برای تست سلامت قطعه فیوز، دیود نوری، رگلاتور، انواع ترانزیستور و… نیز استفاده کنید.
مارک گذاری که توسط پرینتر جوهرافشان روی قطعه های الکتریکی انجام می شود نیز در نمونه های اصلی و تقلبی یکسان نیست. نمونه های اصلی معمولا فونت های ناخوانایی دارند. لوگوی اختصاصی شرکت سازنده روی آن ها درج نشده است و یا این که لوگو با نمونه اصلی متفاوت است. همینطور برچسبی که به عنوان لیبل توضیحات روی قطعات اصلی نصب می شود خوانا و هماهنگ با ولتاژ کاری و مشخصات فنی دستگاه است. یک روش دیگر تشخیص روی قطعه های کوچک تر وجود فلاکس و قلع روی بخش های مختلف است که هنگام مونتاژ شرکت سازنده قطعه تقلبی با بی توجهی هر چه تمام تر آن ها را سر هم بندی کرده است.
-
استفاده از کد ساخت، بیلد نامبر و سری تولید
و در نهایت یکی از اساسی ترین و بهترین روش ها در بحث تشخیص قطعات اصل و تقلبی تعمیر لوازم خانگی استفاده از بیلد نامبر، پارت نامبر و همین طور سری تولید است که معمولا روی جعبه درجه میشود. خوب این روش خیلی ساده است. چنین کدی که به صورت خوانا روی جعبه وجود دارد را می توان با استفاده از نرم افزارهای بارکد اسکنر یا وب سایت سازنده قطعه بررسی کرد. این کد را در پایگاه داده شرکت مرجع وجود دارد و قطعه شما اصل است و یا خیر و قطعه توسط یک شرکت ثانویه تولید و طراحی شده و ممکن است عمر طولانی هم نداشته باشد.
قیمت قطعات نیز اصل مهم دیگر است. قطعا ارزان بودن قطعه ها بیش از حد معمول، می تواند مشکوک باشد. بسیاری از فروشندگان به شما پیشنهاد قطعاتی ارزان قیمت می دهند. در صورتی که همان قطعه با همان مارک و همان مدل در هیچ فروشگاه دیگری به آن قیمت عرضه نمی شود. این نشان کپی بودن قطعه است که معمولا به شکل ماهرانه ای انجام خواهد شد.
جمع بندی
تفاوتی ندارد که قصد تعویض کدام قطعه در کدام دستگاه و لوازم خانگی را دارید، لوله خرطومی، المنت، کمک فنر، تسمه، سیم ها، برد ها و… در نهایت پیشنهاد ما این است که به جای وقت تلف کردن برای تشخیص قطعه اصل به سراغ یک مرکز معتبر تعمیر لوازم خانگی بروید. دیگر نیازی نیست که درگیر آزمون و خطا شوید. همین طور حتما از این مراکز گارانتی تعویض در صورت عدم کارکرد صحیح دریافت کنید.
عموما قطعات اصلی از کارخانه های وارد گمرک و بازار ایران می شوند. قیمت آنها نمیتواند از حدی پایین تر باشد مگر این که تعمیرکار قصد ایجاد ضرر مالی برای خودش را داشت باشد. در این وضعیت خرید قطعات لوازم خانگی حتی با دریافت گارانتی و ضمانت نامه کتبی نیز امکانپذیر است.
برای سفارش خدمات نصب و تعمیرات لوازم خانگی مورد نیاز خود از جمله تعمیر یخچال، تعمیرات لباسشویی، تعمیرات جاروبرقی، تعمیرات ماکروفر، چرخ گوشت، قهوه ساز و دیگر وسایل برقی و آشپزخانه از طریق شماره های 09337788989 -02166175744 با تیم متخصص تکنیک سرویس پارس تماس بگیرید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.