انویدیا روز گذشته و در جریان کنفرانس فناوری GPU خود (به اختصار GTC) چندین پردازنده گرافیکی حرفهای از سری RTX را معرفی کرد که بازار هدف آن طراحان و تولید کنندگان محتوای حرفهای است. این شرکت پردازنده گرافیکی جدید RTX A5500 را برای رایانههای دسکتاپ و چندین پردازنده گرافیکی دیگر را برای استفاده در لپتاپها معرفی کرده که در ادامه به مرور اجمالی آنها خواهیم پرداخت. با دیجی رو همراه باشید.
پردازنده گرافیکی جدید RTX A5500 دارای 10240 هسته کودا، 80 هسته آر تی نسل دوم، 320 هسته تنسور نسل سوم و حداکثر 24 گیگابایت حافظه ویدیویی با پهنای باند 768 گیگابایت بر ثانیه است. همچنین، به لطف NVLink میتوان از دو عدد از این کارتهای گرافیک به صورت همزمان استفاده کرده و حجم حافظه ویدیویی را به 48 گیگابایت رساند.
در بخش لپتاپ، انویدیا شش پردازنده گرافیکی جدید را معرفی کرده که عبارتند از:
- RTX A500
- RTX A1000
- RTX A2000 (8 گیگابایتی)
- RTX A3000 (12 گیگابایتی)
- RTX A4500
- RTX A5500
رده بالاترین مدل یعنی A5500 در واقع نسخه لپتاپی پردازنده دسکتاپ است و از 7424 هسته کودا، 58 هسته آر تی، 232 هسته تنسور و 16 گیگابایت حافظه ویدیویی با پهنای باند 512 گیگابایت بر ثانیه بهره میبرد. کارتهای گرافیک جدید انویدیا در زمینه مصرف انرژی نیز عملکرد بسیار بهینهتری خواهند داشت و قرار است در لپتاپهای جدید مورد استفاده قرار بگیرند.
پردازنده گرافیکی دسکتاپ RTX 5500 از امروز توسط نمایندگیهای فروش و مونتاژ کنندگان سیستم در دسترس است و لپتاپهای جدید با پردازندههای گرافیکی جدید RTX نیز به زودی وارد بازار خواهند شد.
انویدیا در کنار معرفی کارتهای گرافیک جدید خود از یک سرویس اشتراک جدید با نام Omniverse Cloud نیز رونمایی کرده که به طراحان اجازه میدهد از راه دور به Omniverse دسترسی داشته باشند. این سرویس ابری به طراحان امکان میدهد تا بدون نیاز به انتقال فایلهای خود، در تمامی دستگاهایشان، به پروژه دسترسی داشته و آن را ویرایش کنند. همچنین، به کمک این سرویس ابری دیگر نیازی به سختافزار مجهز به پردازنده گرافیکی RTX هم نیست.
پلتفرم Omniverse از بسیاری از برنامههای طراحی گرافیکی و سهبعدی مختلف پشتیبانی کرده و فضایی را فراهم میکند تا طراحان حرفهایهای بتوانند به صورت تیمی و همزمان بر روی پروژههایشان کرا کرده و به این ترتیب در بسیاری از هزینههای خود صرفهجویی کنند.