مایکروسافت از ویژگیها و تغییرات جدید متعددی که قرار است به ویندوز 11 و همچنین پلتفرم ویندوز 365 مبتنی بر فناوری ابری اضافه شوند، رونمایی کرد. این ویژگیها شامل ویژگیهای متمرکز بر کار ترکیبی، بهبود تجربههای تماس ویدیویی، و ویژگیهای امنیتی پیشرفته برای ایمن نگه داشتن کاربران از حملات فیشینگ است. در ادامه با دیجی رو همراه باشید تا نگاهی به جزئیات تغییرات جدید ویندوز 11 بیندازیم.
ویژگیهای جدید ویندوز 11
پانوس پانای، مدیر تولید بخش ویندوز مایکروسافت، اخیراً با انتشار یک پست وبلاگ رسمی، ویژگیهای جدید ویندوز 11 و ویندوز 365 را که بر بخشهای مدیریت، امنیت، بهرهوری و همکاری تمرکز دارند، معرفی کرده است. با اعمال این تغییرات، مایکروسافت قصد دارد مرز بین رایانههای شخصی مبتنی بر ویندوز 11 و رایانههای مجهز به سیستم عامل ابری ویندوز 365 را کمرنگتر کند. از جمله مهمترین این تغییرات میتوان به اضافه شدن تبها به برنامه مدیریت فایل اشاره کرد که مدتها است کاربران درخواست آن را دارند.
بالاخره تب ها به مدیریت فایل ویندوز 11 هم آمدند
مایکروسافت ویژگی بسیار خوبی را به برنامه مدیریت فایل یا همان فایل اکسپلورر (File Explorer) ویندوز 11 اضافه میکند که به کاربران امکان میدهد به راحتی چندین پوشه و فایل را تنها در یک پنجره باز کرده و به این ترتیب از باز کردن پنجرههای متعدد بینیاز شوند. همانطور که میدانید تبها توانستند در مرورگرهای اینترنت تحولی بزرگ به وجود آورند و حالا مایکروسافت قصد دارد همین کار را در مورد فایل اکسپلورر ویندوز هم انجام دهد. علاوه بر باز کردن تبها در یک پنجره، کاربران قادر خواهند بود فایلها و اسناد مهم و پرکاربرد خود را پین کرده و به راحتی هر چه تمام به آنها دسترسی داشته باشند (چیزی شبیه به بوک مارک در مرورگرهای اینترنت).
یکی دیگر از تغییراتی که قرار است در ویندوز 11 اعمال شد و در حال حاضر در نسخه توسعه دهندگان اضافه شده، طرحبندیهای مختلف برای استفاده در نمایشگرهای لمسی است. این ویژگی به کاربران کمک میکند تا هنگام استفاده از ویندوز 11 در دستگاههای لمسی، به راحتی بتوانند برنامهها را مرتب کنند. همچنین، قرار است امکان ساخت پوشههای برنامه در منوی استارت نیز اضافه خواهد شد. با این ویژگی ها و تغییرات جدید، مایکروسافت قصد دارد ویندوز 11 را به یکی از در دسترسترین نسخههای سیستم عامل دسکتاپ خود تبدیل کند.
از دیگر ویژگیهای جدید ویندوز 11 میتوان به فوکوس (Focus)، امکان نمایش زیرنویس در کل سیستم و اضافه شدن کنترلهای صوتی، اشاره کرد. هدف از این ویژگیها بهبود تجربه کاربری افراد کمتوان و کمک به آنها در استفاده کامل از دستگاههای مجهز به ویندوز 11 عنوان شده است.
ویژگیهای امنیتی جدید
مایکروسافت علاوه بر آسانتر کردن مدیریت فایل در ویندوز 11، ویژگیهای امنیتی هوشمند و جدیدی را نیز به این سیستم عامل اضافه خواهد کرد تا کاربران را در برابر برخی از تکنیکهای رایج حملات سایبری مانند فیشینگ و بدافزارهای هدفمند محافظت کند. در همین زمینه، این شرکت قصد اضافه کردن دو ویژگی جدید را به ویندوز 11 دارد که عبارتند از: Microsoft Defender SmartScreen و Smart App Contro.
Microsoft Defender SmartScreen با شناسایی وب سایتهای هک شده و جعلی یا برنامههای مخرب، به کاربران هشدار خواهد داد تا اطلاعات حساب کاربری مایکروسافت را در آنها وارد نکرده و در دام حملات فیشینگ گرفتار نشوند. از سوی دیگر، ویژگی Smart App Control با اصالتسنجی کدها و به کمک مدلهای پیشرفته هوش مصنوعی، برنامههای پرخطر را شناسایی کرده و از اجرای آنها بر روی دستگاه جلوگیری خواهد کرد.
مایکروسافت قصد دارد تا این ویژگیهای مبتنی بر فناوری ابری را با عرضه یک پردازنده امنیتی ویژه به نام مایکروسافت پلوتون که قابلیت بهروزرسانی را نیز دارد، برای دستگاههای مختلف قابل استفاده کند. ویژگیهای مختلف دیگری نیز برای مدیریت بهتر فناوری اطلاعات معرفی شده است.
بهبود تماسهای ویدیویی در سطح سیستم
مایکروسافت همچنین از چندین ویژگی جدید برای بهبود تجربه تماس ویدیویی و کنفرانسهای مجازی در ویندوز 11 رونمایی کرده است. این شرکت تأیید کرده که به زودی ویژگیهای جدید مبتنی بر هوش مصنوعی را برای افزایش وضوح صدا و فوکوس صدا، کادربندی خودکار، تاری پسزمینه در حالت پرتره و ارتباط چشمی، اضافه خواهد کرد.
در حالی که گزینه Soft Focus امکان تار کردن پسزمینه کاربر را فراهم میکند، ویژگی تماس چشمی با کمک گرفتن از هوش مصنوعی قادر خواهد بود تا تماس چشمی کاربر را با طرف مقابل به صورت مصنوعی برقرار کند. در توضیح باید گفت، برای ارتباط چشمی دقیق باید هر دو نفر به لنز دوربین نگاه کنند، اما از آنجا که تصویر همدیگر را در صفحه نمایش میبینند، تمام مدت تمرکز آنها بر روی محتوای نمایشگر بوده و همین موضوع باعث میشود تا ارتباط چشمی در تماسهای ویدیویی شکل نگیرد. اینجاست که هوش مصنوعی وارد شده و ارتباط چشمی را به صورت مصنوعی ایجاد میکند.
طبق گفته مایکروسافت، این ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی، تجربه تماس ویدیویی را در ویندوز 11 بسیار بهبود داده و آن را «شخصیتر و واقعیتر» میکند. انتظار میرود این شرکت تمامی این ویژگیهای جدید (و البته موارد بیشتر) را با بهروزرسانیهای آینده ویندوز 11 و ویندوز 365 در دسترس قرار دهد.