مدیاتک در سال 2021 حضور قدرتمندی در بازار گوشیهای هوشمند داشت و موفق شد اعتماد بسیاری از تولید کنندگان را به خود جلب کند. پردازندههای این شرکت با قیمت مقرون به صرفه و قدرت قابل قبول خود، در تعداد زیادی از گوشیهای هوشمند، عمدتاً میانرده، به کار گرفته شده و به خصوص سهم سری دیمنسیتی از بازار به شکل چشمگیری افزایش یافته است.
شاید بتوان گفت یکی از برجستهترین گوشیهایی که از تراشههای ساخت مدیاتک استفاده کرده، وان پلاس نورد 2 است. این گوشی میانرده که مشخصاتی نزدیک به پرچمدارها دارد و یکی از محصولات اصلی وان پلاس محسوب میشود، پردازنده دیمنسیتی 1200-AI را در قلب خود دارد و این پردازنده عملکرد بسیار خوبی را ارائه کرده است.
روند موفقیتهای مدیاتک در سال 2022 نیز کماکان ادامه دارد و در جدیدترین اقدام، این کمپانی تایوانی از تراشه جدید خود با عنوان دیمنسیتی 1300 (Dimensity 1300) به صورت کاملاً بیسروصدا رونمایی کرده است. در ادامه با دیجی رو همراه باشید تا نگاهی به مشخصات این پردازنده بیندازیم.
پردازنده هشت هستهای دیمنسیتی 1300 ساختار بسیار جالبی دارد. مدیاتک در این مدل به جای استفاده از دو یا چهار هسته قدرتمند یکسان برای مدیریت کارهای سنگین، از یک هسته 3 گیگاهرتزی موسوم به Ultra Core، سه هسته 2.6 گیگاهرتزی با عنوان Super Core و در نهایت چهار هسته کم مصرفتر با فرکانس 2 گیگاهرتز استفاده کرده است. به این ترتیب، ترکیبی که مدیاتک برای هستهها استفاده کرده به صورت 4+3+1 است.
دیمنسیتی 1300 علاوه بر قدرتمندتر بودن نسبت به مدلهای نسل فعلی، عملکرد بهتری را در فناوریهای مخصوص بازی ارائه میکند. این تراشه به کمک تکنولوژی HyperEngine 5.0 قادر به افزایش نرخ تازهسازی نمایشگر بوده، و همچنین تأخیر را برای اتصالهای بلوتوث و وای-فای به شکل چشمگیری کاهش میدهد تا اطمینان حاصل شود کاربران در اجرای بازیهای آنلاین یا استفاده از لوازم جانبی بیسیم، کمترین مشکل را خواهند داشت.
در بخش دوربین نیز دیمنسیتی 1300 بهبودهای خوبی داشته است. پردازشگر سیگنال تصویر (ISP) تعبیه شده در این تراشه قابلیت ضبط ویدیوهای 4K HDR، فیلمبرداری در حالت بوکه/پرتره برای چند نفر به صورت همزمان، به علاوه یک حالت پانورامای شبانه مبتنی به الگوریتم را امکانپذیر میکند.
علاوه بر این، دیمنسیتی 1300 میتواند از نمایشگرهایی با وضوح فول اچدی پلاس و با نرخ تازهسازی چشمگیر 168 هرتز پشتیبانی کند تا انیمیشنها و بازیها به شکلی فوقالعاده روان اجرا شوند. از دیگر ویژگیهای برجسته این تراشه نیز میتوان به پشتیبانی از حافظه رم LPDDR4x تا 16 گیگابایت و فضای ذخیره سازی UFS 3.1 اشاره کرد. دیمنسیتی 1300 همچنین میتواند از دوربینهایی تا 200 مگاپیکسل پشتیبانی کند.
پیش از این شایعات حکایت از این داشتند که جدیدترین پردازنده مدیاتک اولین حضور خود را در وان پلاس نورد 2 تی (OnePlus Nord 2T) تجربه خواهد کرد؛ گوشی هوشمندی که مشخصاتش نسبت به نورد 2 معمولی بسیار بهتر شده و رده بالاترین محصول سری نورد لقب خواهد گرفت که بیش از پیش به رده پرچمدارها نزدیک میشود. بنابراین، این گوشی مورد انتظار و قدرتمند میتوان موقعیت بسیار خوبی را برای نشان دادن قابلیتهای دیمنسیتی 1300 فراهم کند.