اولین کاری که با کمبود فشار به ذهن افراد میرسد؛ خرید پمپ آب مناسب است. ما به طور کلی دو نوع پمپ جتی و پمپ بشقابی داریم که باید هنگام خرید با آنها آشنا شوید. در اکثر مواقع حتما برایتان سوال شده است که تفاوت پمپ جتی با بشقابی در چیست؟ برای رسیدن به جواب این سوال باید با هر دو آنها آشنا شوید تا بتوانید در خرید تصمیم درست بگیرید.
پمپ جتی چیست؟
پمپ جتی از پرکاربرد و برترین پمپهای سانتریفیوژ بوده است و میتواند در حالت کمبود آب با کمک هوا بدون آسیب رسیدن به منبع به کار خود ادامه دهد. همانطور که میدانید منبع آب نباید بدون آب باشد در غیر این صورت به موتور پمپ آب آسیب وارد میشود.
پمپ جتی به پمپ خودمکش نیز شناخته میشود. در نتیجه پمپ جتی میتواند بدون آب و حتی با هوا به کار خود ادامه دهد اما نمیتوان گفت این کار صدمهای به دستگاه وارد نمیکند. یک نکته که باید توجه کنید این است که این پمپ خود به خود با از بین بردن هوا پس از ورود از مشکلات دیگر نیز جلوگیری میکند.
پمپ جتی بیشتر برای مناطق با چاههای عمیق مناسب هستند؛ زیرا عملکرد بهتری برای این مناطق دارند. پمپ جتی به دلیل داشتن الکتروموتور قوی انتخاب مناسبی برای چاه با عمق و ارتفاع زیاد است. البته ناگفته نماند که دو نوع پمپ جتی کم عمق و عمیق در بازار عرضه میشود.
پمپ بشقابی چیست؟
این نوع پمپ برای مایعات سنگین با گرانروی بالا مناسب میباشد. به همین دلیل از کاربرد آن میتوان در امور کشاورزی و صنعتی اشاره کرد. پمپ بشقایی در دو مدل جابه جایی مثبت و همانند پمپ جتی سانتریفیوژی تولید میشود.
مدل سانتریفیوزی برای آبهایی با گرانروی پایینتر مناسب میباشد. این نوع پمپ بیشتر بای صنعت و کشاورزی مناسب است اما برخی از آنها خانگی بوده و بسیار کارآمد میباشد. یکی از مزایای این نوع پمپ این است که نگهداری آن بسیار آسان بوده و نسبت به پمپهای دیگر قیمت منابتری دارد. در نتیجه این نوع پمپ به نحوی پمپ آب کشاورزی شناخته میشود.
تفاوت پمپ جتی با پمپ بشقابی
اگر بخواهیم یک بررسی کلی از هر دو نوع پمپ آب داشته باشیم؛ باید هر دو را هم از نظر ظاهری و هم از نظر فنی و عملکردی مقایسه کنیم. برای مقایسه محصولات به صورت تک به تک میتوانید به سولار مکانیکال مراجعه کرده و با خواندن مشخصات محصول، محصول مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنید.
- مقایسه ظاهری دو تا پمپ: پمپ جتی و پمپ بشقابی از نظر ظاهری کاملا با یکدیگر متفاوت هستند.به طور کلی پمپ بشقابی ظاهر بسیار ساده و غیر پیچیدهای دارد در صورتی که پمپ جتی دارای ظاهر وساختار پیچیدهای است. البته جنس و رنگ هر دو پمپ به نوع و برند آنها بستگی دارد.
- مقایسه عملکرد دو تا پمپ: از نظر عملکرد، پمپ بشقابی این گونه است که پخش کننده پمپ به شافت وصل شده و سپس جریان آب وارد پروانه شده و در نهایت آب را پمپاژ میکند در صورتی که عملکرد پمپ جتی متفاوت بوده است. این نوع پمپ به جز این قطعات دارای یک جت هوا اکسیژن میباشد. به طور کلی کا این نوع پمپ به این صورت است که پمپ به نازل بالایی فشاری وارد کرده و آب را به ارتفاع مورد نظر منتقل میکند.
اگر به دنبال پمپ آب با صدای کمتری هستید؛ باید پمپ بشقابی خریداری کنید. پمپ جتی به دلیل داشتن جت اکسیژن، صدای بسیار بیشتری از خود تولید میکند. در نتیجه صدای پمپ جتی کاملا طبیعی بوده و به خاطر سرعت آب است. البته منظور از کم صدا بودن، بیدا بودن پمپ بشقابی نیست.
برای ساختمان با ارتفاع بلند، کدام پمپ مناسب است؟
یکی از تفاوت پمپ جتی با پمپ بشقابی در رابطه هد و دبی آنها است. برای مثال اگر هد پمپ جتی زیاد باشد، در نتیجه میزان هد بشقابی کم خواهد بود. در اصل به بیانی بسیار ساده باید گفت اگر میزان آبدهی یا دبی آن بیشتری داشته باشد؛ پمپ بشقابی برعکس آن میزان هد یا ارتفاع بیشتری ایجاد میکند.
به همین دلیل برای ساختمانهای مرتفع با طبقات بیشتر، پمپ آب و برای ساختمانهای کم ارتفاع با تعداد واحد کمتر ولی شیر واحد بیشتری دارند؛ پمپ آب جتی مناسب است.
کدام پمپ سر و صدای کمتری دارد؟
همین ابتدا مشخص کنیم اگر به دنبال پمپ آب بی صدا هستید؛ بی خودی نگردید چون شما در هیچ جای جهان پمپ بی صدا پیدا نخواهید کرد. در صورتی که به دنبال پمپ با سر و صدای کم هستید باید پمپ بشقابی را انتخاب کنید.
سر و صدای پمپ آب به نوع و ساختار آن بستگی دارد. برای مثال پمپ جتی به دلیل داشتن جت اکسیژن و افزایش سرعت آب، صدای بسیار بیشتری از خود تولید میکند. البته ناگفته نماند صدای پمپ آب نشان دهنده قدرت آن است. این صدا باعث آزار شما نمیشود اما اگر این صدا از حد معمول بیشتر بود باید بدانید که پمپ آب دچار مشکل شده است.
اگر پمپ آبی را خریداری کردید و به دلیل صدای بالای آن دنبال تعویض آن هستید؛ باید گفت راهکارهایی برای کاهش صدای پمپ آب وجود دارد. در صورت نیاز میتوانید به سایت سولار مکانیکال مراجعه کرده و با مشاوران سایت به صورت رایگان در این زمینه مشورت کنید.
تفاوت های کلی پمپ آب جتی و بشقابی
- از نظر قیمت، این دو نوع پمپ تا حدودی با یکدیگر متفاوت هستند. البته قیمت پمپ آب بشقابی از پمپ جتی بیشتر است. این اختلاف قیمت به خاطر وجود جت اکسیژن در پمپ آب جتی میباشد.
- با توجه به ویژگیهای خاص این دو پمپ، فروش پمپ آب جتی از پمپ بشقابی بیشتر است. این آمار با وجود صدای زیاد پمپ جتی است.
- به دلیل ویژگیهای نامبرده، پمپ جتی برای برای ساختمانهای مرتفع امکان پذیر است. برای مثال برای پمپ کردن آب از چاه عمیق، باید از پمپ جتی استفاده کنید. در مقابل برای پمپ کردن سیالات غلیظ باید از مدل بشقابی استفاده کنید.
- میزان آبدهی یا همان دبی پمپ بشقابی از پمپ آب جتی بسیار بیشتر میباشد. برای مشاهده تفاوت بیشتر باید نمودار محصولات را با یکدیگر مقایسه کنید.
- میزان ارتفاع یا همان هد پمپ آب جتی از پمپ آب بشقابی بالاتر بوده است. این اختلاف ارتفاع به خاطر ساختار پمپ آب جتی میباشد.
- پارامترهایی مثل مکش و سرعت در پمپ آب جتی از بشقابی بیشتر است.
- در پمپ بشقابی، سیال با ورود به پمپ با کمک چرخش پروانه، حرکت میکند. در آخر با فشار زیاد سیال به سمت دهانه خروجی پمپ هدایت میشود. در عوض پمپ آب جتی بعد از ورود سیال، هوای داخل پمپ تخلیه میشود. در این حالت فشار لازم باعث پمپاژ و به حرکت درآمدن سیال میشود.
- ظاهر و ساختار این دو تا پمپ با یکدیگر کاملا متفاوت بوده است. ساختار پمپ جتی به دلیل داشتن قطعات بیشتر ، ساختاری پیچیدهتر دارد. عملکرد مدل بشقابی فقط و فقط بر عهده شفت و پروانه بوده است در صورتی که عملکرد مدل جتی بر عهده شفت، پروانه و جت بوده است.
کلام آخر
حال که به طور کلی با تفاوت پمپ جتی با پمپ بشقابی آشنا شدید؛ باید با توجه به نیاز خود بهترین پمپ را خریداری کنید. قبل از خرید انتخاب فروشگاه بسیار با اهمیت است. در این حوزه افراد کلاه بردار و سودجو بسیار زیاد هستند به همین دلیل نباید به هرکسی اعتماد کنید. در غیر این صورت جنس تقلبی و بیکیفیتی به شما میفروشند.
با ورود به سایت سولار مکانیکال شما میتوانید تمامی محصولات را با گارانتی و قیمت بسیار مناسب خریداری کنید. در صورت نیاز حتی میتوانید با مشاوران سایت به صورت کاملا رایگان مشورت کرده و با توجه به نیاز خود بهترین مدل را خریداری کنید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.