هدفون های گیمینگ را به راحتی میتوان به دو دستهبندی مجزا تقسیم کرد: هدفون های سیمی و هدفون های بیسیم. خرید یک هدفون جدید برای بازی یکی از آن تصمیمهای سختی است که کاربران و به خصوص گیمرهایی که به صورت حرفهای این فعالیت را ادامه میدهند، با آن مواجه هستند. در حال حاضر انواع و اقسام هدفون ها و هدست ها را در هر دو طیف سیمی و بیسیم میتوان در بازار یافت و بسیاری اوقات تصمیم گرفتن در اینکه کدام مدل را انتخاب کنید، واقعاً سخت میشود.
شاید برای بسیاری از کاربران عادی هدفون های ارزان قیمت و گران فرق چندانی با هم نداشته باشند و تنها در هنگام گوش دادن به آهنگ کمی از لحاظ کیفیت متفاوت به نظر برسند، اما داشتن یک هدفون باکیفیت میتواند نقشی حیاتی در بازیها و به خصوص عناوین رقابتی داشته و برد و باخت را در آنها تعیین کنند. دقیقاً به همین دلیل است که گیمرها روی انتخاب هدفون مناسب بسیار حساس هستند و ترجیح میدهند قبل از خرید به خوبی تحقیق کرده و مدل مناسب خود را پیدا کنند.
اما به غیر از تفاوت در کیفیت و ویژگیهای مختلف، سیمی یا بیسیم بودن هدفون به خودی خود یک سؤال بزرگ است که باید پاسخ روشنی برای آن پیدا کرد. ما در این مقاله از دیجی رو قصد دارید به این موضوع پرداخته و شما را با مزایا و معایت هدفون های بیسیم و سیمی آشنا کنیم تا در هنگام خرید بتوانید مدلی را بیشتر به کارتان میآید، انتخاب کنید. پس با ما همراه باشید.
بخش اول: هدفون های سیمی
چرا هدفون های سیمی محبوب هستند؟
هدست های سیمی قدیمیتر از همتایان بیسیم خود هستند، اما با این حال در بین گیمرها از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار میباشند. دلایل زیادی برای این محبوبیت وجود دارد که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم.
کیفیت صدای بهتر
توجه به این نکته مهم است که کیفیت صدای خروجی یک هدفون به غیر از نوع اتصال، به عوامل متعدد دیگری نیز بستگی دارد. به عنوان مثال، درایورهای به کار رفته در داخل هدفون و کیفیت مواد اولیه نقشی تعیین کننده دارند.
اینکه بخواهیم بگوییم هدفون سیمی از بیسیم باکفیتتر است، اصلاً درست نیست. به عنوان مثال، بدیهی است که یک هدفون بیسیم رده بالا صدای بهتری نسبت به یک هدفون سیمی ارزان قیمت داشته باشد. اما به طور کلی، گیمرها هدفون های سیمی را ترجیح میدهند زیرا کمترین احتمال از دست دادن سیگنال یا تداخل امواج در آنها وجود دارد.
کابل هدفون صدا را بسیار مطمئنتر منتقل میکند و تأخیر را نیز کاهش میدهد. برای بازی، هدفون های سیمی قطعاً صدای بهتری نسبت به همتایان بی سیم خود در همان بازه قیمت خواهند داشت. در واقع، هنوز بعد از گذشت سالها از ورود هدفونهای بیسیم، چندین مدل از هدستهای سیمی وجود دارند که به طور مداوم در لیست بهترینها قرار میگیرند.
سازگاری بیشتر
این یک واقعیت است که همه کنسول های بازی با همه انواع هدفونهای بیسیم سازگار نیستند. اما در سوی دیگر، هدفون های سیمی از جک 3.5 میلی متری هدفون استفاده میکنند که یک استاندارد جهانی است و بدون کمترین مشکلی میتوان از تمامی هدفونهای دارای این جک بر روی دستگاهها پشتیبانی کننده از آن استفاده کرد. شما میتوانید هر نوع هدست ارزان قیمت یا گرانی را به هر کنسول بازی که فکر میکنید، از جمله کنسولهای دستی، متصل کرده و خروجی صدا را از آن دریافت کنید.
علاوه بر این، هدفون های سیمی با طیف گستردهتری از گوشیهای تلفن همراه، لپ تاپ و تبلت نیز سازگاری دارند. حتی برخی هدفون های رده بالا نیز در بازار وجود دارند که مجهز به کارت صدای یکپارچه بوده و سیگنال صوتی را به صورت دیجیتالی منتقل میکند. چنین قابلیتی به خلاص شدن از شر نویزهای پسزمینه کمک کرده و در نتیجه صدایی واضحتر و شفافتر را ارائه میکند.
همچنین، اکثر هدستهای سیمی، بهویژه هدستهای USB، دارای نرمافزاری هستند که میتوانید صدا را مطابق با نیاز خود تنظیم کنید. در این نرم افزارها تنظیمات از پیش تعیین شده برای انواع بازیهای محبوب، مانند بازیهای اکشن اول شخص، گنجانده شده و به این ترتیب بسته به نوع بازیای که انجام میدهید، میتوانید بهترین صدای ممکن را دریافت کنید.
قیمت مقرون به صرفه
هدفون های بازی سیمی نسبت به مدلهای بیسیم ارزانتر هستند. با اینکه مدلهای گران قیمتی هم وجود دارند اما تعدادی از شرکت ها هستند که هدفون های سیمی بسیار مقرون به صرفه و در عین حال باکیفیت تولید میکنند. به عنوان مثال، SteelSeries Arctis 5 یک انتخاب عالی برای گیمرهای معمولی است. این هدفون سیمی دارای نورپردازی RGB و صدای عالی بوده و از مواد اولیه بسیار باکیفیت و بادوام ساخته شده است. در مجموع، در مقایسه با هدفونهای بیسیم، مدلهای سیمی تقریباً همیشه ارزانتر هستند و تنوع بیشتری نیز دارند!
نیازی نیست نگران اتمام باتری باشید
یکی دیگر از مزیتهای اصلی هدفون های سیمی این است که لازم نیست نگران شارژ باتری آنها باشید! گیمرهای حرفهای تأیید میکنند که هیچ چیز بدتر از این نیست که در میانه یک رقابت حساس و پرهیجان، به یکباره باتری هدفون تمام شود و هیچ صدایی از محیط بازی نشنوید!
با هدفون های سیمی، هیچگاه چنین مشکلی را تجربه نخواهید کرد و میتوانید تا هر زمان که دوست داشتید، بدون نیاز به شارژ مجدد هدست به بازی کردن ادامه دهید.
معایب هدفون های سیمی
هدست های گیمینگ سیمی عالی هستند، اما ایرادهایی هم دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
ساییدگی و پارگی کابل
اولین مشکلی که ممکن است برای هدفون های سیمی پیش بیاید این است که کابل آنها به شدت مستعد ساییدگی و پارگی است و ممکن است پس از مدتی فرسوده شود. اگر این کابل از طریق سوکت به هدفون وصل نشده باشد و امکان تعویض ساده آن وجود نداشته باشد، این مشکل میتواند بسیار پررنگتر شود.
دامنه حرکتی محدود
هدفون های سیمی به واسطه کابلی که دارند، دامنه حرکتی کاربر را محدود میکنند. بنابراین، اگر جزو کسانی هستید که هنگام بازی کردن نمیتوانید بیحرکت بنشینید و مدام در حال بالا و پایین پریدن هستید، در این ممکن است کابل را از کنسول یا رایانه خود خارج کرده و برای خودتان دردسر درست کنید. هر چقدر کابل هدفون کوتاهتر باشد، این مشکل بیشتر به چشم میآید.
بخش دوم: هدفون های بیسیم
هدفون های گیمینگ بی سیم، اگرچه گران هستند، اما مزایای خاصی دارند. در ادامه به چند مورد از این مزایا و برتریها اشاره میکنیم.
آزادی عمل بیشتر
درست برعکس هدفون های سیمی، مدلهای بی سیم باکیفیت که اتصال پایداری داشته باشند، آزادی حرکت بسیاری بیشتری را ارائه میدهند. این هدفونها معمولاً از بلوتوث نسخه 5.1 پشتیبانی میکنند و در شعاع حداکثر 9 تا 10 متری میتوانند متصل باقی بمانند.
این قابلیت به ویژه هنگامی که در حال بازی کردن بازیهایی هستید که نیاز به حرکت دارند، مانند Just Dance، بسیار مهمتر خواهد بود. همچنین توجه به این نکته مهم است که کنسولهای نسل نهم با هدفونهای بیسیم، مانند هدست بیسیم PS5 Pulse 3D عرضه میشوند.
کیفیت صدای عالی در مدلهای رده بالا
اگر از هدفونهای بی سیم رده بالایی مانند Arctis 7P از محصولات SteelSeries استفاده کنید، می توانید انتظار کیفیت صدای بسیار فوق العادهای را داشته باشید. این هدفون های گیمینگ دارای درایورهای نئودیمیوم 40 یا 50 میلی متری هستند و صداها را با وضوحی باورنکردنی به گوش شما میرسانند.
این محصولات همچنین از فناوریهای پیشرفتهای مانند صدای سه بعدی نیز پشتیبانی میکنند. بنابراین، اگر میخواهید ویژگیهای پیشرفته و کیفیت صدای عالی را تجربه کنید و البته بودجه لازم را نیز در اختیار دارید، میتوانید هدفونهای گیمینگ بیسیم واقعاً خوبی تهیه کنید!
خبری از مشکلات مربوط به کابل نیست
حتی بهترین و باکیفیتترین کابل های هدفون نیز پس از مدتی فرسوده میشوند و از این مورد به عنوان یکی از نقاط ضعف اصلی مدلهای سیمی یاد کردیم. بروز کوچکترین مشکل در کابل یا پورت 3.5 میلی متری میتواند هدفون سیمی شما را کاملاً بیاستفاده کند و همانطور که گفتیم اگر امکان تعویض راحت سیم وجود نداشته باشد، مجبور به باز کردن هدفون و تعمیر آن خواهید بود.
به همین دلیل بسیاری از هدفون های گیمینگ سیمی با کابلهای جداشونده عرضه میشوند. از آنجایی که گیمرها معمولاً افراد پرتحرکی هستند، همیشه این خطر وجود دارد که کابل پاره شود یا به سرعت فرسوده شود. در هدفون های بیسیم، این مشکل اصلاً وجود ندارد و با خیال راحت میتوانید از آنها استفاده کنید!
معایب اصلی هدفون های بی سیم
جدای از اینکه باید هدفون خود را مدام شارژ کنید، برخی معایب دیگر نیز در استفاده از هدفون های گیمینگ بی سیم کاملاً مشهود هستند که باید از آنها اطلاع داشته باشید.
تاخیر نسبتاً زیاد
در حالی که روشهایی برای کاستن از میزان تأخیر اتصال بلوتوث وجود دارد، اما باید بدانید که هنوز هم این تأخیر به طور قابل توجهی بالاتر از هدفون های سیمی است. در رقابتهای آنلاین سریع که صدم ثانیه تعیین کننده است، تأخیر صدا هر چقدر هم که کم باشد، بسیار مهم و تأثیرگذار خواهد بود.
قطع شدن ناگهانی اتصال
درست است که هدفون های بیسیم به واسطه خلاص شدن از شر کابل، مشکل پارگی و قطع شدن سیم را ندارند، اما اتصال بیسیم آنها هم ممکن است برخی اوقات به شکلی ناگهانی و کاملاً اعصابخوردکن قطع شود! در مسابقات حساس و رقابتی قطع شدن اتصال هدفون در میانه بازی به معنای مرگ است و این مشکل به خصوص در هدفون های بیسیم ارزانتر بیشتر مشاهده میشود.
با هدفون های سیمی، تا زمانی که کابل را پاره نشده یا از جای خود درنیامده، لازم نیست نگران این موضوع باشید.
قیمت نسبتاً بالا
اگر واقعاً بهترین هدفون گیمینگ بیسیم را میخواهید، باید خود را آماده کنید تا مبلغ قابل توجهی را هزینه کنید. برخی از هدفون های بیسیم موجود در بازار دارای یک دانگل USB اختصاصی هستند، در حالی که برخی دیگر از بلوتوث هم پشتیبانی میکنند. در هر صورت، مبلغی که برای خرید یک مدل بیسیم رده بالا صرف میکنید به مراتب بیشتر از مدلهای سیمی است.
بالاخره هدفون سیمی بخریم یا بیسیم؟
فناوری بیسیم همچنان در حال بهتر شدن است و در حال حاضر هدستهای گیمینگ بیسیم رده بالا از لحاظ کیفی تقریباً با رقبای سیمی خود برابری میکنند. با این حال، پرداخت چند برابر هزینه یک هدفون سیمی چیزی نیست که اغلب افراد حاضر به تقبل آن باشند و به همین دلیل مدلهای سیمی هنوز از محبوبیت زیادی برخوردارند.
با توجه به مواردی که اشاره شد، انتخاب بین هدفون سیمی و بیسیم کاملاً به سلیقه و نیاز کاربر و بودجه وی بستگی دارد اما اگر بخواهیم در حالت کلی یکی از آنها را پیشنهاد کنیم، از هدفونهای سیمی نام خواهیم برد. هدفونهای سیمی برای طیف گستردهتر از کاربران بهترین انتخاب محسوب میشود و تقریباً همه گیمرهای حرفهای معمولاً از این هدستها استفاده میکنند. قیمت مقرون به صرفهتر، تأخیر کمترتر، و تنوع بالا از مهمترین دلایل برتری هدفونهای سیمی محسوب میشوند.
نظر شما چیست؟ شما چه نوع هدفونی را برای بازی کردن ترجیح میدهید؟ نظرات خود را حتماً از طریق بخش کامنتها در زیر همین مطلب با ما و دیگر خوانندگان دیجی رو در میان بگذارید.