سرورهای اچ پی دارای تنوع بسیار بالایی هستند. این سرورها در چندین نسل روانه بازار شده اند. هر یک از آن ها نیز برای کاربرد خاصی مناسب هستند. برای همین است که برای انتخاب انواع سرورهای hp باید به مباحث متعددی توجه کرد.
در این مسیر نیاز به آشنایی کامل با سیستم دارید. به این منظور باید ابتدا با پیکربندی سخت افزاری سرور آشنا شوید. پس از آن نیز باید با نرم افزار سرور و نحوه مدیریت آن آشنا شوید.
آشنای با انواع سرور hp
سرورهای hp را می توان به دو بخش اصلی تقسیم بندی کرد. سخت افزار و نرم افزارهای سرور HP ما در ادامه در ارتباط با مدلها و نسلهای مختلف سرورهای اچ پی صحبت خواهیم کرد. پس از آن نیز به پوشش سایر مباحث سخت افزاری و نرم افزاری خواهیم پرداخت.
انواع مدلهای سرور hp
شرکت اچ پی سرورهای خود را در مدل های مختلف روانه بازار کرده است.
این مدلها عبارت هستند از:
- سرورهای رک یا DL
- سرورهای ایستاده یا ML
- سرورهای کوچک یا میکروسرورها
سرور HP ProLiant DL
سرورهای DL در زمره سرورهای رکمونت ( تجهیزاتی که روی رک نصب می شوند) هستند. از این سرورها در مراکز داده استفاده می شوند. بسیاری از سرورهایی که در داخل کشور وجود دارند از سری DL یا density line هستند.
سرورهای رکمونت با توجه به تعداد رک خود با 1U، 2U و … نمایش داده می شوند. تعداد رک کمتر به معنی اشغال فضای کمتر خواهد بود.
دو تا از شناخته شده های سرورهای hp dl سرور مدل 360 و 380 هستند. اکثر این سرورها از سی پی یو ساخت اینتل استفاده می کنند. البته سی پی یوهای ساخت AMD نیز در بعضی از سرورهای DL کاربرد دارند.
سرورهای مدل ایستاده یا ML
سرورهای ML همان سرورهای تاور یا ایستاده اچ پی هستند. یکی از مدلهای پرفروش این سری سرور hp مدل ML350 است.
آشنایی با انواع میکروسرورها
میکروسرورهای اچ پی یک دسته دیگر از محصولات عرضه شده توسط این کمپانی هستند. این سرورها برای کسب و کارهای کوچک یا کاربردهای خانگی بسیار مناسب هستند. تنظیمات و پیکربندی میکروسرورها نسبت به سایر انواع سرور HP آسانتر است.
انواع سرور HP بر اساس سری
تا به حال سه مدل سرور رک مونت اچ پی (مدل DL)، سرور ایستاده (مدل ML) و micro server ها به شما معرفی شدند. اما سرورها علاوه بر مدل خود در سری خود نیز تفاوت دارند. اگر کمی به نام مدل محصول توجه کنید، متوجه چند عدد در نام سرور خواهید شد. عددی که پس از DL یا ML به چشم می خورد نشان دهنده سری محصول است.
مهمترین سری محصولات اچ پی عبارت هستند از:
- سری 10 سرورهای اچ پی
- سری 100 سرورهای اچ پی
- سری 300 سرورهای اچ پی
سرورهای اچ پی سری 10
سرورهای رک مونت و ایستاده در سری 10 توان محاسباتی کمتری دارند. برای همین برای بیزینسهای کوچک مناسب هستند. یک مثال از این سرورها HP ProLiant DL 20 است که جزو سرورهای رکموند می باشد. مثال دیگر سرور HP ML 30 است که یک سرور تاور یا ایستاده میباشد. در این سرورها عدد پس از DL یا ML کوچکتر از 100 است.
سرورهای سری 300 اچ پی
سرورهای متعلق به این سری جزو پرفروش ترین سرورهای HP محسوب می شوند. به خصوص سرورهای DL 360 ، DL 380 و ML 350 جزو کاربردی ترین سرورها در دنیای فناوری اطلاعات هستند.
انواع سرور های hp بر اساس نسلهای آن
در چند سال گذشته سرورهای اچ پی در چند نسل روانه بازار شده اند. مهمترین نسلهای سرورهای اچ پی عبارت هستند از: G5, G6, G7, G8, G9, G10
متخصصان آی تی از این سرورها در پایگاه های داده و دیتابیسها استفاده می کنند. از این سرورها در محیط های کاری کوچک نیز استفاده می شود.
در حال حاضر محبوبترین سرورهای اچ پی متعلق به نسل های هفتم، هشتم، نهم و دهم هستند. بخش بزرگی از سرورهایی که در سرتاسر دنیا استفاده می شوند متعلق به این نسل ها هستند. هر یک از این نسل ها در چند مدل روانه بازار شده اند.
تفاوت نسلهای مختلف سرورهای اچ پی چیست؟
سرورهای متعلق به نسلهای جدید اچ پی دارای توان محاسباتی بالاتری هستند. برای همین قیمت بالاتری دارند. با این وجود سرورهای رده پایین تر نیز کاربردهای خاص خود را دارند.
سرورهای نسل دهم از پیشرفته ترین سرورهای موجود در بازار هستند. با این وجود سرورهای نسل نهم و هشتم نیز کاربردهای گسترده ای دارند. در ایران بسیاری از سرورهای جدید متعلق به نسل های نهم و دهم هستند.
تفاوت انواع سرور HP از نظر سخت افزاری
سرورها مانند کامپیوترهای رومیزی (PC) دارای تجهیزات سخت افزاری مختلفی هستند.
مهم ترین تجهیزات سخت افزاری موجود در کامپیوتر و سرور عبارت هستند از:
- شاسی سرور
- مادربرد سیستم (motherboard)
- پردازنده یا سی پی یو (CPU)
- رم یا حافظه موقت (RAM)
- درایو ذخیره داده (هارد درایو یا درایو SSD)
- منبع تغذیه یا پاور سیستم (Power supply)
- کارت شبکه (network card)
- فن و سیستم تهویه
انتخاب انواع قطعات برای پیکربندی سرور HP
در این بخش از معرفی انواع سرورهای HP به معرفی انواع سخت افزار سرور HP می پردازیم. در صورتی که نیاز به مشاوره اختصاصی جهت خرید سرور hp دارید می توانید با کارشناسان فروشگاه شبکه ارغوان (arghavannet.com) تماس بگیرید. 41902 -021
شاسی سرور hp در پیکربندی اهمیت دارد
اگر قصد پیکربندی سرور hp از اولین مرحله مد نظر شماست، در مرحله اول باید شاسی سرور را انتخاب کنید. پس از آن نوبت به انتخاب سایر قطعات سخت افزاری خواهد رسید. پس اولین قدم و شاید مهمترین قدم برای پیکربندی سرور hp انتخاب شاسی است.
” توجه داشته باشید که تعداد درایوی که روی شاسی قابل نصب است مشخص است. برای مثال سرور hp ProLiant DL 380 توان پشتیبانی از 8 درایو را دارد. در این مواقع در صورت نیاز به درایو بیشتر باید از SAS expander استفاده شود. ”
پردازنده سرور
پردازنده ای که بر روی مادربرد سرور نصب می شود یکی از مهم ترین قطعات انواع سرور hp می باشد. پردازنده در سرور کار پردازش و محاسبات بر روی داده ها را بر عهده دارد. هر چه پردازنده قویتری انتخاب کنیم پردازش داده در سرور ما با سرعت بیشتری انجام می شود.
امروزه پردازنده های متعددی هستند که در سرورهای جدید اچ پی استفاده می شوند. پردازنده های اینتل زئون و AMD از جمله مهم ترین این پردازنده ها هستند. هر یک از این پردازنده ها در چند سری عرضه شده اند.
رم سرور
رم سرور یکی دیگر از قطعات مهم سخت افزاری در سرور است. انواع رم سرور با تکنولوژی های مختلفی ساخته شده اند. با این وجود تنوع رم ها نسبت به تنوع پردازنده ها کمتر است.
تکنولوژی ساخت انواع رم با تولید رم DDR1 و DDR2 در سرورهای قدیمی شروع شد. اما امروزه انواع رم DDR3 و DDR4 وارد بازار شده اند. همه سرورهای نسلهای جدید از این رم ها استفاده می کنند.
سرورهای اچ پی در نسل 8 یا G8 از رم DDR3 استفاده می کنند (سری قطعه محصول می تواند 10600 یا 12800 و 14900 باشد). اما سرورهای نسل نهم یا G9 اکثرا از رم DDR4 استفاده می کنند (این رم ها در پارت های 2133، 2400 و 2666 در پیکربندی سرورهای جدید استفاده میشوند).
هارد سرور
هارد سرور در مقایسه با رم و پردازنده حساسیت کمتری دارد. یکی از مهم ترین فاکتورها در خرید و استفاده از هارد سرور ظرفیت آن است. ظرفیت ذخیره داده برای سرورهایی که کاربری آنها ذخیره دیتا است، باید بالا باشد. اما در سرورهای دیگر نیازی به حجم ذخیره داده بالا نیست. برای همین ظرفیت هارد کمتر است.
“شرکت کیونپ انقلابی در ذخیره سازی دیتاهای متصل به شبکه از راه دور و از طریق اینترنت با نام Cloud NAS را معرفی کرده است. توسط سیستم Cloud NAS کاربران می توان در محیط های ابری کاملا امن از اطلاعات خود در هر مکان و زمانی استفاده کنند.”
تفاوت سرورهای نسل 8 و 9 اچ پی
این دو نسل از پردازنده های اینتل زئون سری E پشتیبانی می کنند. اما سرورهای HPE ProLiant G8 از پردازنده های اینتل زئون سری E-2600 V2 پشتیبانی می کنند. این در حالی است که در سری نهم پردازنده های سری E-2600 v3 و v4 اینتل زئون پشتیبانی می شوند.
پس در دوره انتخاب انواع سرور hp باید به تفاوت دو نسل هشتم و نهم توجه کنید. تفاوت دیگر در رم استفاده شده در پیکربندی سرور است. ممکن است در سرورهای GEN 8 شاهد رمهای DDR3 باشید. اما در سرورهای نسل GEN9 از رم DDR4 استفاده می شود.
نگاهی به سرورهای نسل دهم سرور HP
سرورهای اچ پی پرولیانت نسل 10 جزو جدیدترین سرورهای بازار هستند. امکان خرید انواع سرور HPE PROLIANT Gen10 در ایران نیز وجود دارد.
سرورهای این نسل از جدیدترین پردازنده های اینتل زئون در سریهای سیلور، گولد، برنز، و پلاتینوم پشتیبانی خواهند کرد (این پردازنده ها توسط سرورهای نسل 9 و 8 یا رده های پایین تر پشتیبانی نمی شوند).
نکته دیگر در امکان خرید انواع سرور hp این نسل به صورت دست اول است. این در حالی است که ممکن است سرورهای قدیمی تر به صورت استوک در دسترس باشند.
منبع: مجله شبکه ارغوان
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.