بر اساس یک گزارش جدید، سرعت عرضه نسخههای جدید ویندوز توسط مایکروسافت ممکن است کند شده باشد، اما در مقابل، سرعت انتشار ویژگیهای جدید ویندوز ممکن است افزایش یابد. به عبارت دیگر، ممکن است ویندوز 12 در سال 2024 روانه بازار شود.
Windows Central گزارش داده که احتمالاً مایکروسافت قصد بازگشت به چرخه انتشار سه ساله برای نسخههای اصلی ویندوز را دارد (مانند ویندوز 11). اما به جای اینکه آپدیتهای بزرگ خود را دو بار در سال و در فصلهای پاییز و بهار عرضه کند (معمولاً از آنها با عناوین مانند “22H2” یا “Windows 11 May Update” یاد میشود)، این کار را تا چهار بار در سال افزایش خواهد داد.
این میتواند نشانه یک تغییر استراتژی در ابعاد مختلف باشد. به عنوان مثال، با در نظر گرفتن این گزارش میتوان دریافت که ویندوز 11 طبق یک استراتژی از پیش تعیین شده و برنامه معمول عرضه شده است. اگر به یاد داشته باشید، زمانی که یکی از کارکنان مایکروسافت در اظهاراتی گیج کننده مدعی شد که “ویندوز 10 آخرین ویندوز خواهد بود”، تصور میشد که ویندوز 11 چیزی شبیه یک نسخه فرعی است و قرار نیست جای ویندوز 10 را بگیرد. اما ظاهراً اینطور نبود و ویندوز 10 باید در سال 2025 بازنشسته شود.
با این حال، اگر گزارش ویندوز سنترال درست باشد، انتشار نسخه بعدی ویندوز در سال 2024 یعنی دقیقاً سه سال پس از انتشار ویندوز 11 توسط مایکروسافت در سال 2021 خواهد بود. هر چند که مایکروسافت هنوز هیچ کدام از این جزئیات را تأیید نکرده است.
پیامد جالبی که این تغییر استراتژی مایکروسافت برای کاربران ویندوز خواهد داشت این است که روند عرضه بهروزرسانیها برای یک نسخه از ویندوز سرعت بیشتری خواهد گرفت. طبق گفته ویندوز سنترال، مایکروسافت قصد دارد آپدیتهای ویندوز را در قالب آنچه که «لحظهها» (Moments) مینامد، عرضه کند؛ مجموعهای از ویژگیها که در زمانهای خاصی از سال ارائه میشوند. در حال حاضر به نظر نمیرسد تاریخ انتشار مشخصی در نظر گرفته شده باشد، اما به طور معمول، مایکروسافت بهروزرسانیهای ویندوز 10 و 11 را دو بار در سال، در فصلهای بهار و پاییز منتشر میکند.
مایکروسافت در ماه فوریه سال جاری نیز اعلام کرده بود که در حال بررسی راههای جدیدی برای انتشار ویژگیهای جدید ویندوز در یک برنامه زمانی مشخص است. این شرکت همچنین برای برنامههای مختلف ویندوز هم جدول زمانبندی انتشار تعیین کرده و آنها را با ظاهر و تجربه کاربری ویندوز 11 هماهنگ کرده و یا عملکردهای جدیدی را به آنها اضافه میکند.
برای برخی کاربران، تغییرات جدید ممکن است چندان خوشایند نباشد، زیرا باعث میشود سیستم عاملی را که به آن عادت کردهاند، کنار گذاشته و به سراغ ویژگیها و تجربهای جدید بروند. از سوی دیگر، کسانی که همواره به دنبال چیزهای جدید هستند، هیجانزده خواهند شد. با این حال، کسبوکارها همواره تمایل دارند تا از بهروزرسانیهای غیرمنتظره سیستم عامل که میتوانند باگهای جدیدی را معرفی کنند، اجتناب کنند، بنابراین این احتمال وجود دارد که مایکروسافت برای مشتریان سازمانی ویندوز 11 گزینهای را برای انصراف از دریافت بهروزرسانی در نظر بگیرد.