یکی از دلایل کمردرد استفاده از کالای خواب نامناسب و غیر استاندارد است که برای تعویض آن هر چه زودتر باید اقدام کرد. اما چگونه در بازاری که همه فروشندگان معتقد هستند تشک هایشان مناسب کمردرد است دست به انتخاب بزنیم؟ قدم اول آن است که اجزای تشکیل دهنده تشک را بشناسیم.هر تشک به لحاظ چیدمان متریال درونی با دیگری متفاوت است و میزان کیفیت تشک را همین امر تعیین می کند. فوم های استفاده شده درون تشک از ضخامتهای متفاوتی هستند که هر چه عمق این فوم ها بیشتر باشد برای افرادی که دارای کمردرد هستند مناسب تر است.
گام بعدی این است که تشکی انتخاب کنید که کمر را در انحنای طبیعی ستون فقرات حفظ کند تا درد های این ناحیه کاهش پیدا کند. و در آخر به این نکته توجه کنید که نوع خوابیدن شما در انتخاب تشک موثر است زیرا افرادی که به پشت می خوابند بایستی تشکی سفت با انعطاف پذیری نرمال انتخاب کنند اما افرادی که به پهلو و یا شکم می خوابند از تشک نرم تر و با استفاده از بالش حمایتی در بین پاها میتوانند تجربه خواب راحت تری داشته باشند.
تشک چگونه می تواند از کمردرد جلوگیری کرده و آن را تسکین می دهد؟
وظیفه انواع تشک طبی این است که از درد های ناحیه کمر و گردن جلوگیری کند و خوابی با کیفیت برای فرد به ارمغان بیاورد. اما به چه صورت یک تشک می تواند دردهای ما را کاهش دهد؟ یک تشک استاندارد ستون فقرات را در یک راستا قرار می دهد و این امکان را به ماهیچه ها می دهد تا در هنگام خواب استراحت کنند. تشک طبی معمولا علاوه بر پشتیبانی از انحنای کمر، فشار وارد شده را توسط بدن را در تمام نقاط توزیع می کند و از ایجاد فشار در یک نقطه جلوگیری می کند و به همین دلیل فرد با کرختی و با گرفتگی عضلات از خواب بیدار نمیشود.
تشک وقتی خیلی سفت و یا نرم باشد می تواند کمردرد را تشدید کند اما انتخاب تشکی با انعطاف نرمال نسبت به نحوه قرار گیری بدن باعث می شود درد کمر کاهش یابد زیرا عضلات را درگیر تحمل فشار نمی کند. ارتفاع تشک یکی دیگر از دلایلی است که در کاهش درد کمر موثر است زیرا هر چه ارتفاع تشک بیشتر باشد حمایت بیشتری از پشت و ستون فقرات انجام میدهد بنابراین بدن در وضعیت نرمالی قرار می گیرد که سبب کاهش و یا جلوگیری از درد می شود.
تشک طبی، بهترین گزینه برای رفع مشکلات کمردرد
تشک طبی ویژگی های منحصر به فردی دارند که علاوه بر کاهش می توانند به جلوگیری از کمردرد و یا آرتروز گردن کمک کنند. اما برای انتخاب از بین تنوع بالای تشک های طبی موجود در بازار باید به ویژگی هایی که در زیر عنوان خواهیم کرد توجه کنید تا بهترین تشک طبی برای کمردرد خود را خریداری کنید.
- محافظت و پشتیبانی از هفت ناحیه ستون فقرات
- انعطاف نسبی با تغییر وضعیت خوابیدن
- ضد حساسیت
- ارتفاع بالای بیست سانتی متر
- آنتی باکتریال
- دارای رویه محافظ
- جنس رویه از پنبه و یا نخ طبیعی باشد
- متریال تشک از مموری فوم و یا لاتکس باشد
- به راحتی قابل شست و شو باشد.
- ترجیحا بدون فنر باشد در صورتی که فنردار انتخاب کردید حتما فنردار منفصل یا پاکتی باشد
بهترین جنس ها و انواع تشک طبی مناسب
علاوه بر ویژگی هایی که در بالا برای انتخاب یک تشک طبی مناسب عنوان کردیم بایستی به نوع تشک مورنظر هم توجه ویژه داشت تا مطابق با نیاز و سلیقه شما باشد. تشک های طبی به چندین نوع، مموری فوم، لاتکس، هیبربدی و متصل تقسیم می شوند در زیر ویژگی های هر تشک را بیان خواهیم کرد تا به بهترین گزینه مخصوص خود برسید.
مموری فوم:
تشک موری فوم یا همان فوم حافظه دار، ضخامت بیشتری نسبت به سایر تشک ها دارند بنابراین از فشار وارده به بدن جلوگیری می کند. همچنین این نوع تشک دما را در خود حفظ می کند و معمولا تشک دمای بالایی دارد و برای افرادی که اصلاحا گرمایی هستند مناسب نیست. این نوع تشک از چندین لایه فوم و یک لایه فنر تشکیل شده است به همین دلیل محبوبیت بالایی دارد زیرا علاوه بر کاهش فشار به ماهیچه ها، ستون فقرات را در یک راستا قرار می دهد. البته بعضی از این تشک ها بدون فنر هستند و طبیعا پشتیبانی بالاتری از کمر دارد و قیمت آن نیز نسبت به تشک مموری فوم فنر دار بیشتر است.
لاتکس:
تشک طبی لاتکس محبوب ترین تشک طبی بین خریداران است زیرا علاوه بر تمام ویژگی های تشک مموری فوم، سازگار با طبیعت است و از صمغ درختان کائوچو گرفته است. تشک لاتکس علاوه بر اینکه با توجه به وضعیت خوابیدن فرد تغییر حالت می دهد تا از فشارهای وارده جلوگیری کند. با استفاده مداوم باز هم به حالت طبیعی خود برمیگردد و دوام و عمر بالایی دارد و به مرور زمان ظاهر خود را از دست نمی دهد. تشک های لاتکس طبیعی و اصلی معمولا بدون فنر هستند و انحنای بدن را مطابق ستون فقرات در یک راستا قرار می دهد.
فنردار:
تشک های فنردار خود به دو نوع منفصل (هیربدی) و متصل تقسیم می شوند. بین این نوع تشک قطعا تشک فنردار منفصل از کیفیت بالاتری برخوردار است زیرا بر اثر تکانش های فرد در هنگام خواب، تشک دچار لرزش نخواهد شد در صورتی که تشک فنر دار متصل به دلیل اتصال فنر ها به هم تشک دچار لرزش و شریک شما را آزرده خاطر خواهد کرد. تشک های فنردار به دلیل حجم بیشتر فنر نسبت به فوم وزن بیشتری دارند.
همچنین این نوع تشک ها به نسبت تشک مموری فوم و لاتکس حمایت کمتری از کمر و ستون فقرات دارند و به مرور زمان شکل ظاهری خود را از دست می دهند. اما اگر متریال به کار رفته در همین نوع از تشک ها از لاتکس ویا مموری فوم باشد کیفیت کاملا متفاوتی را می توانند ارائه دهند.
چه تشک هایی درد کمر را مخصوصا در افرادی که دیسک کمر دارند، بدتر می کند؟
سالانه افراد زیادی از دیسک کمر رنج می برند و این عارضه زمانی اتفاق می افتد که دیسک های بین مهره ها متورم شده باشند. در چنین مواقعی استفاده از تشک نامناسب سبب تشدید درد این نواحی خواهد شد. معمولا تشک هایی که ارتفاع بسیار کم و یا هم سطح با تخت دارند می تواند مشکل ساز باشد زیرا به دلیل حجم کم فوم و یا هر الیاف دیگری، پشتیبانی از ستون فقرات صورت نمی گیرد و فرد با احساس درد از خواب بیدار می شود.
تشک های بسیار نرم و یا بسیار سفت هم سبب تشدید درد می شوند زیرا به ماهیچه ها و عضلات فشار وارد می کنند و در یک نقطه متمرکز می کنند و می تواند موجب شود به مرور زمان کمردرد فرد عود کند.
تشک هایی که از فنرهای فرسوده و قدیمی تشکیل شده اند زیرا علاوه بر سرو صدا هنگام قرار رفتن بر روی آن، کمر را مورد حمایت خود قرار نمی دهند. ناگفته نماند خوابیدن به پهلو با زانوهای جمع شده (در وضعیت جنینی) به طور کلی می تواند فشار مربوطه بر روی کمر را کاهش دهد. همچنین این افراد می توانند از یک بالش زیر شکم و لگن خود استفاده کنند تا احساس راحت تری داشته باشند.
در افرادی که کمردرد دارند، تشک طبی نرم بهتر است یا سفت؟
با توجه به وضعیت خوابیدن هر فرد معمولا تشک متفاوتی توصیه می شود. همیشه تشک های سفت راهی مناسب برای کاهش کمردرد نیستند زیرا هم تشک خیلی سفت و هم خیلی نرم مشکلاتی دارند. تشک باید از انحنای طبیعی ستون فقرات پشتیبانی کند. خوابیدن روی تشکی که خیلی سفت است می تواند باعث درد در نقاط فشار شود اما تشکی که میزان سفتی متوسطی دارد، برای افرادی که کمردرد دارند مناسب تراست. زیرا شانه و باسن اندکی در تشک فرو می روند و کمر توسط تشک ساپورت خواهد شد.
همچنین به این افراد توصیه می شود تشکی با ارتفاع زیاد و لایه ضخیم استفاده کنند. البته افرادی که دچار کمرد درد هستند و به شکم یا پهلو می خوابند بهتر است از تشک هایی با میزان نرمی متوسطی استفاده کنند و با کمک گرفتن از یک بالشتک بین دو زانوی خود خوابی آرام را تجربه کنند.
تشک باید با نیازهای فرد مطابقت داشته باشد تا خواب راحتی را تجربه کند. تشکی که علاوه بر راحتی از کمر نیز حمایت کند، به کاهش کمردرد کمک می کند و ساختارهای ستون فقرات را در یک راستا قرار می دهد بنابراین بدن گرفتگی های ناشی از فعالیت های روانه خود را آزاد و بازیابی خواهد کرد. ترجیح شخصی در نهایت باید تعیین کند که کدام تشک بهتر است. هیچ نوع تشک یا مدلی وجود ندارد که برای همه افراد مبتلا به کمردرد مناسب باشد.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.