ویندوز 11 در 5 اکتبر 2021، یعنی بیش از شش سال پس از عرضه اولیه ویندوز 10 روانه بازار شد. در حال حاضر، مایکروسافت در حال آماده شدن برای انتشار ویندوز 11 نسخه 22H2 است، اما طبق آنچه که به گوش میرسد، گزینه بعدی این شرکت برای ارتقاء سیستم عامل دسکتاپ خود، میتواند ویندوز 12 باشد. در واقع، به نظر میرسد مایکروسافت دوباره به روال قبل از ویندوز 10 بازگشته و قرار است هر سه سال یک بار انتشار یک نسخه جدید و بزرگ از ویندوز را شاهد باشیم.
البته، مایکروسافت هنوز به طور رسمی عرضه نسخه جدید ویندوز یا حتی چرخه انتشار جدید را تأیید نکرده، بنابراین جزئیات زیادی وجود دارد که فعلاً در موردشان اطلاع دقیقی نداریم. با این حال، با توجه به شواهد موجود میتوان پیشبینیهایی کرد و در ادامه این مقاله نیز قصد داریم همین کار را انجام داده و در مورد ویژگیهای مختلف ویندوز 12 صحبت کنیم. پس با ما در دیجی رو همراه باشید.
ویندوز 12 چه زمانی منتشر خواهد شد؟
طبق گزارشهایی که شنیدهایم، نسخه بعدی ویندوز قرار است در سال 2024، یعنی تقریباً سه سال پس از عرضه ویندوز 11، عرضه شود. این تنها اطلاعاتی است که از زمان عرضه ویندوز 12 داریم، اما اگر روال مایکروسافت را در مورد نسخههای گذشته ملاک قرار دهیم، ویندوز 12 احتمالاً در پاییز یا حداقل نیمه دوم سال منتشر خواهد شد.
در این میان، عرضه بهروزرسانیهای ویندوز 11 نیز همچنان ادامه خواهد داشت و گاهی اوقات ممکن است ویژگیهای جدیدی نیز به آن اضافه شود. بنابراین، قرار نیست به محض انتشار ویندوز 12، نسخه فعلی قدیمی شده و از رده خارج گردد. به عنوان مثال، ما ویندوز 11 نسخه 22H2 را در پیش داریم که بهروزرسانی بزرگی بوده و ویژگیهایی مانند حرکات لمسی جدید، منوی استارت بهبود یافته و موارد دیگر را اضافه خواهد کرد.
کسانی که در برنامه Windows Insider عضو هستند، ویژگیهای جدید ویندوز 12 به تدریج و طی دو سال آینده به آنها نشان داده خواهد شد. هر چند که احتمالاً مایکروسافت تا زمانی که به تاریخ انتشار ویندوز 12 نزدیک نشدهایم، این ویژگیها را با عنوان ویژگیهای ویندوز 11 معرفی خواهد کرد.
آیا ویندوز 12 یک بهروزرسانی رایگان خواهد بود؟
یکی از سؤالات بزرگی که از همین حالا ممکن است مطرح شود این است که آیا هنگام انتشار ویندوز 12 برای ارتقاء به آن باید هزینه پرداخت کنیم یا نه؟ در جواب باید گفت خوشبختانه احتمال چنین چیزی بعید است. مایکروسافت چند سالی است که تصمیم گرفته بهروزرسانیهای اصلی ویندوز را به صورت رایگان برای کاربران فعلی خود عرضه کند و ادامه این سیاست نیز کاملاً منطقی است. البته، خود ویندوز 12 احتمالاً رایگان نخواهد بود و کسانی که برای اولین بار قصد دارند وارد اکوسیستم مایکروسافت شوند باید هزینه آن را به طور کامل پرداخت کنند.
البته، در این بین یک مسئله مهم هم وجود دارد که قبل از خرید ویندوز 12 باید به آن توجه کرد و آن هم اینکه آیا رایانه شخصی شما با آن سازگار خواهد بود یا خیر؛ موضوعی که به بحثهای بیشتر نیاز دارد و در بخشی جداگانه در ادامه همین مقاله به آن خواهیم پرداخت.
آیا کاربران ویندوز 11 مجبور به ارتقاء خواهند بود؟
محتملترین پاسخ به این سؤال، منفی است. مایکروسافت در سالهای اخیر به شکل قابل توجهی از تلاش خود برای مجبور کردن کاربران به نصب نسخههای جدید ویندوز کاسته است؛ به شکلی که ویندوز 11 هنوز هم به عنوان یک آپدیت اختیاری برای کاربران ویندوز 10 به شمار میرود. به احتمال زیاد، این رویکرد در نسخههای بعدی نیز همچنان ادامه خواهد داشت.
با این حال، اگر نسخه ویندوزی که استفاده میکنید به پایان دوره پشتیبانی خود نزدیک شده باشد، بهروزرسانی نسخههای جدید میتواند اجباری باشد. به عنوان مثال، نسخه اولیه ویندوز 11 برای نسخههای Home یا Pro به مدت 24 ماه پشتیبانی میشود و از همین رو، با اینکه ویندوز 11 نسخه 22H2 اجباری نیست اما احتمالاً در سال 2023 از حالت اختیاری خارج شده و به طور خودکار نصب خواهد شد.
احتمالاً همین منطق در مورد ویندوز 12 نیز صدق میکند، هر چند باید دید که دورههای پشتیبانی چگونه با چرخه انتشار سه ساله جدید هماهنگ خواهند شد. از آنجایی که نسخههای اصلی ویندوز قرار است هر سه سال یکبار عرضه شوند، داشتن چرخه پشتیبانی دو ساله برای هر کدام از نسخههای میانی چندان منطقی نخواهد بود. در هر صورت باید منتظر ماند و دید که مایکروسافت چگونه سیاست چرخه پشتیبانی خود را برای نسخههای اصلی ویندوز تعیین خواهد کرد.
آیا کامپیوتر من میتواند ویندوز 12 را اجرا کند؟
پس از اینکه مایکروسافت در ویندوز 11 به طور قابل توجهی حداقل سیستم مورد نیاز را افزایش داد، مسئله سازگاری رایانه با نسخه جدید ویندوز به یک سؤال مهم تبدیل شده است. آیا ویندوز 12 بار دیگر رایانههای قدیمیتر را از دور خارج خواهد کرد؟ هنوز خیلی زود است که بخواهیم جواب این سؤال را بدهیم، اما مطمئناً این احتمال وجود دارد که برخی از رایانههای شخصی به دلایلی سازگار نباشند. ویندوز 11 در حال حاضر به پردازندههایی نیاز دارد که از حدود سال 2018 به بعد عرضه شدهاند و با اینکه در حال حاضر دلیلی نمیبینیم که نسخه بعدی ویندوز بخواهد این تاریخ را جابجا کند، اما نمیتوان احتمال آن را نیز به کلی رد کرد.
در مورد سایر مشخصات سیستم، باز هم اظهارنظر بسیار سخت است. ویندوز 11 به حداقل 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت فضای داخلی نیاز دارد، بنابراین ملزومات ویندوز 12 نیز حداقل همین مقدار خواهد بود. همچنین نباید انتظار داشته باشید که مایکروسافت از مواردی مانند ضرورت پشتیبانی سیستم از TPM عقب نشینی کند. هر چند که مشابه اتفاقی که برای ویندوز 11 رخ داد، احتمالاً کاربران ویندوز 12 نیز قادر خواهند بود با استفاده از یک فایل ISO و بدون اینکه مجبور باشند تمامی الزامات را برآورده کنند، اقدام به نصب ویندوز جدید نمایند.
در هر صورت، تقریباً همه بهترین لپتاپهایی که امروز در بازار وجود دارند، احتمالاً هنگام عرضه ویندوز 12 از آن پشتیبانی خواهند کرد و مشکلی وجود نخواهد داشت.
ویندوز 12 چه ویژگیهای جدیدی خواهد داشت؟
هنوز خیلی زود است که بخواهیم در مورد همه ویژگیهایی جدید ویندوز 12 صحبت کنیم. در حال حاضر، بسیاری از ویژگیهای جدیدی که مایکروسافت برای سیستم عامل خود طراحی کرده، به عنوان بخشی از ویندوز 11 نسخه 22H2 در حال آزمایش هستند و اواخر سال جاری در اختیار کاربران ویندوز 11 قرار خواهند گرفت.
جدا از آن، در برنامه Windows Insider میتوان نگاهی اجمالی به ویژگیهای آتی داشت. Windows Insiders هر هفته بیلدهای جدیدی دریافت میکنند که بسیاری از آنها به ویژگیها و تغییرات جدید، مانند طرحهای جدید نوار جستجو، اختصاص دارند. ما انتظار داریم بسیاری از این تغییرات بخشی از ویندوز 12 باشند، اما بسیاری نیز ممکن است برای ویندوز 11 عرضه شوند، و در عین حال برخی نیز هرگز نهایی نشوند. بنابراین تا زمانی که ویندوز 12 آماده عرضه نشده، لیست ویژگیهای جدیدش در حال تکامل خواهد بود.
اینها تمام چیزهایی هستند که در حال حاضر میتوانیم در مورد ویندوز 12 بگوییم. حتی نام این نسخه جدید از ویندوز هم لزوماً ویندوز 12 نخواهد بود و میتواند تغییر کند. تنها چیزی که به طور قطع مشخص شده این است که مایکروسافت در زمانبندی عرضه نسخههای جدید ویندوز تجدیدنظر کرده و نسخه بزرگ بعدی در سال 2024 از راه خواهد رسید. بنابراین، هر چه به زمان عرضه نزدیکتر شویم مطمئناً بر حجم اطلاعات رسمی و غیررسمی نیز افزوده خواهد شد.
نظر شما در مورد ویندوز 12 چیست؟ آیا تصمیم مایکروسافت برای عرضه این نسخه در سال 2024 درست بوده؟ نظرات خود را حتماً از طریق بخش کامنتها در زیر همین مطلب با ما در میان بگذارید.