سامسونگ یکی از بزرگترین تولید کنندگان گوشیهای هوشمند در جهان است و برای بسیاری از مردم اندروید و سامسونگ را مترادف هم میدانند! این غول فناوری مستقر در کره جنوبی، برای هر شخصی با هر میزان بودجهای یک پیشنهاد مناسب میتواند ارائه کند و در مجموع تعداد زیادی از بهترین گوشیهای اندرویدی ساخت این شرکت هستند.
با این حال، مانند هر تولید کننده دیگری، دستگاههای سری گلکسی سامسونگ هم عاری از مشکل نیستند و ممکن است با نکات منفی ریز و درشتی در محصولات این شرکت روبرو شوید. احتمالاً تا به حال تعریف و تمجیدهای زیادی از گوشیهای سامسونگ شنیدهاید، اما اگر دوست دارید با نکات منفی آنها هم که تقریباً در بین تمامی مدلها عمومیت دارد آشنا شوید، از شما دعوت میکنیم در ادامه این مقاله از دیجی رو همراه شوید.
1- تعداد زیاد برنامههای از قبل نصب شده
معمولاً گوشیهای هوشمند فضای ذخیرهسازی محدودی دارند و هیچ کس دوست ندارد این فضا به علت نصب برنامههای غیرضروری و زائد هدر برود. اما ظاهراً سامسونگ به این مسئله توجه زیادی ندارد و گوشیهای گلکسی خود را مملو از برنامههای از پیش نصبشده کرده است. جالب اینکه بسیاری از این برنامهها همان کار سرویسهای گوگل را انجام میدهند که این سرویسها نیز به صورت پیش فرض در سیستم عامل اندروید وجود دارند! بنابراین، اگر دوست ندارید به جای برنامههای گوگل از گزینههای جایگزین سامسونگ استفاده کنید، باید به صورت دستی تمام این برنامهها را از گوشی خود حذف کرده و بخشی از فضای هدر رفته را بازیابی کنید.
اما مشکل بدتر زمانی خود را نشان میدهد که بدانید برخی برنامههای سیستمی مانن گلکسی استور، بیکسبی، AR Zone و غیره را نمیتوان حذف یا غیرفعال کرد، بنابراین تنها راهی که برایتان باقی میماند، مخفی کردن آنها از کشوی برنامهها و صفحه اصلی است.
همچنین، بسیاری از کاربران سامسونگ شکایت دارند که گوشی آنها به صورت خودکار و بدون اجازه اقدام به نصب برنامههای این شرکت میکند و هیچ راه آسانی برای جلوگیری از نصب برنامهها توسط گلکسی استور وجود ندارد. در نهایت، اتفاقی که میافتد این است که تمامی برنامههای پیش فرض سامسونگ در پسزمینه به کار خود ادامه داده، قدرت پردازشی گوشی را کاهش میدهند و باعث تخلیه سریعتر باتری نیز میشوند.
2- عکسهای دوربین بیش از حد دستکاری میشوند
امروزه در زمینه عکاسی، نرم افزار هم به اندازه سخت افزار اهمیت دارد و میتوانید کیفیت دوربین گوشیهای هوشمند را ارتقاء دهد. چرا که الگوریتمهای پردازش تصویر روز به روز در حال قدرتمندتر شدن هستند و میتوانند کاری کنند که با یک سختافزار یکسان بتوانید عکسهای جذابتری بگیرید. اما اگر صاحب یکی از گوشیهای سامسونگ هستید، حتماً متوجه شدهاید که این شرکت کرهای با استفاده بیش از حد از الگوریتمها نرمافزاری باعث شده تا دستکاری زیادی روی عکسها انجام میشود و در نهایت تصاویر ساختگی به نظر برسند!
این حجم بالا از پردازش تصویر باعث میشود تا آنچه هنگام عکسی کردن در صفحه گوشی خود میبینید با عکس نهایی بسیار متفاوت باشد و به این ترتیب هرگز نمیتوانید بفهمید واقعاً چه انتظاری باید از دوربین خود داشته باشید. این مشکل در گوشیهای میانرده و مقرون به صرفه سامسونگ بیشتر از پرچمدارهایی که پردازش تصویر بهتری دارند، نمود دارد.
در مقایسه، میتوان گفت عکسهای آیفون طبیعیتر هستند و هرگز بیش از حد پردازش نمیشوند. مهم نیست که کدام آیفون را خریداری میکنید، میتوانید به سیستم دوربین آن و نتیجهای که در اختیارتان میگذارد اعتماد کنید.
3- دردسرهای رابط کاربری One UI
اگرچه همه ما قبول داریم که One UI یکی از بهترین پوستههای اندروید است، اما باید اعتراف کرد که برخی از بخشهای آن یا طراحی ضعیفی دارند، عملکردی منطقی ندارند یا به نظر ناقص میرسند.
به عنوان مثال، هیچ گزینهای برای تغییر شکل آیکون برنامهها وجود ندارد. با اینکه One UI قبلاً این گزینه را داشت، اما سامسونگ بعداً بدون هیچ دلیل مشخصی آن را حذف کرد. این بدان معناست که مجبور خواهید با همان آیکونهای پیش فرض گوشی کنار بیایید، مگر اینکه برنامه سفارشیسازی Good Lock سامسونگ را دانلود کنید.
اسکن کند اثر انگشت
یکی دیگر از دردسرهای One UI این است که روند ثبت اثر انگشت در آن بسیار طولانی است. به خصوص برای افرادی که انگشتان پینه یا ناهنجاری پوستی دارد، این مشکل بیشتر به چشم میآید. حتی گاهی اوقات، گوشی به دلیل همین ناهنجاری ریز پوستی ممکن است به طور کلی از ثبت اثر انگشت شما خودداری کند!
حتی پس از ثبت اثر انگشت خود هم در برخی از گوشیهای میانرده گلکسی، سرعت اسکن کردن و تأیید اثر انگشت بسیار کم است و باعث میشود قفل صفحه نمایش سریع باز نشود. از آنجا که کاربران مدام در حال خاموش و روشن کردن گوشی خود هستند، این مشکل بسیار ناخوشایند است و باعث اعصابخوردی میشود.
ویجتها و کشوی برنامهها
یکی دیگر از ویژگیهای آزاردهنده One UI نحوه چیدمان کشوی برنامه است. تقریباً تمامی گوشیهای اندرویدی برنامهها را به صورت عمودی مرتب میکنند تا بتوانید به راحتی با حرکت به سمت پایین برنامه مورد نظر خود را پیدا کنید. اما در گوشیهای سامسونگ آیکونها به صورت افقی مرتب میکنند و به جای اسکرول کردن، باید صفحه نمایش خود را به چپ و راست بکشید، که از لحاظ بصری و منطق رایانهای کمی مشکل دارد.
علاوه بر این، اندازه تعدادی از ویجت سامسونگ مانند ساعت دوگانه، سلامت دیجیتال، جستجوی اینترنت سامسونگ، روتینهای بیکسبی، ماه و روز تقویم، قابل تغییر نیست و دست کاربر را برای سفارشی کردن صفحه و جا دادن ویجتها دلخواه خود میبندد.
کاربری گیج کننده و نامتعارف
سامسونگ همچنین خدمات خود را به عنوان گزینه پیش فرض برای بسیاری از بخشهای رابط کاربری قرار داده است که خوشایند کاربران نیست. به عنوان مثال، با فشار دادن طولانی دکمه پاور، به جای اینکه منوی خاموش کردن دستگاه ظاهر شود، دستیار صوتی بیکسبی فعال میشود! یا با کشیدن صفحه اصلی به سمت چپ، به جای Google Discover شاهد اجرای Samsung Free هستیم.
اما شاید بزرگترین مشکل One UI را بتوان پیمایش دشوار در منوهای تو در توی آن دانست! One UI مملو از ویژگیهای مفید است، اما برای پیدا و فعال کردن آنها باید وارد اعماق تنظیمات و رابط کاربری گوشی شوید که همین مسئله باعث میشود بسیاری از این ویژگیهای خوب بدون استفاده رها شوند.
4- کار نکردن Samsung Pass با مرورگر کروم
Samsung Pass یک سرویس احراز هویت بیومتریک است که میتوان از آن برای ورود سریع و امن به وب سایتها و برنامهها با استفاده از اثر انگشت استفاده کرد. بهترین نکته در مورد این سرویس هم آن است که اطلاعات بیومتریک شما توسط سیستم امنیتی Samsung Knox محافظت میشود و جای زیادی برای نگرانی باقی نمیماند.
Samsung Knox تا حد زیادی ایمنترین پلتفرم امنیتی موبایل در سیستم عامل اندروید است که Samsung Pass را از سرویسهای احراز هویت شخص ثالث مانند LastPass ایمنتر میکند.
اما نکته منفی ماجرا اینجاست که Samsung Pass تنها در مرورگر اینترنت سامسونگ که همان مرورگر پیش فرض گوشیهای این شرکت است، کار میکند. بنابراین، اگر از کروم یا هر مرورگر دیگری استفاده میکنید، باید به طور کلی قید Samsung Pass و مزایای آن را بزنید!
5- سرعت شارژ پایینتر در مقایسه با رقبا
به جرأت میتوان گفت سامسونگ در مقایسه با رقبای اندرویدی خود، در افزایش سرعت شارژ گوشیهایش بسیار کند عمل میکند. در حالی که برندهای دیگر در حال تولید گوشیهایی با سرعت شارژ 65 وات، 80 وات، 120 وات یا حتی بالاتر هستند، بالاترین سرعتی که سامسونگ در حال حاضر ارائه میکند تا 45 وات و آن هم در مدلهای پرچمدار و گران قیمت گلکسی اس 22 پلاس و اس 22 اولترا است!
بیشتر بخوانید:
6- مشکلات پیامرسان سامسونگ
Samsung Messages برنامه پیامرسان پیشفرض در بسیاری از دستگاههای سری گلکسی است و رقیب مستقیم Google Messages محسوب میشود. اما مشکل اینجاست که Samsung Messages قابلیتهای بسیار محدودی دارد.
به عنوان مثال، Google Messages دارای ویژگیهایی مانند پاسخ هوشمند، اشارهها، اقدامات پیشنهادی، پیشنهادات دستیار گوگل و امکان ارسال فایلها در مکالمات و حذف خودکار پیامهای OTP پس از 24 ساعت است که Samsung Messages هیچ کدام از اینها را ندارد!
به علاوه، به لطف خدمات وب گوگل میتوان از Google Messages بر روی کامپیوترهای دسکتاپ نیز به سادگی استفاده کرد، اما سامسونگ برای ارائه چنین قابلیتی روش پر پیچ و خمی را پیش رویتان قرار میدهد. همچنین شما را مجبور میکند تا برای ارسال استیکرها را در مکالمات خود، تنها از صفحه کلید سامسونگ استفاده کنید و هر بار که پیام جدیدی ارسال میکنید، یک اعلان برای شما فرستاده میشود که باید آن را هم رد کنید.
معایب گوشیهای سامسونگ
از یک طرف، نکات مثبت و دوست داشتنی زیادی در مورد گوشیهای سامسونگ وجود دارد، اما از سوی دیگر، مواردی مانند برنامههای از پیش نصب شده زیاد، نصب خودکار برنامهها، دستکاری بیش از حد عکسها و مشکلات طراحی رابط کاربری، تجربه استفاده از این محصولات را تاحدودی دچار مشکل میکند.
البته برخی از این مشکلات تنها مختص گوشیهای سامسونگ نیست و به عنوان مثال، گوشیهای شیائومی هم مملو از برنامه نصب شده هستند و نوکیا و موتورولا نیز توجه زیادی به سرعت شارژ بالا ندارند. با این حال، زمانی که برای خرید گوشی گلکسی به بازار میروید، بهتر است این نکات را هم مد نظر قرار داده و بهترین انتخاب ممکن را انجام دهید.