شیائومی به تازگی با برگزاری یک رویداد اختصاصی در چین از جدیدترین محصولات خود رونمایی کرد. گوشی پرچمدار ردمی کی 50 اولترا، ساعت هوشمند واچ اس 1 پرو و هدفون بیسیم بادز 4 پرو از جمله این محصولات جدید بودند و البته نباید نسل دوم گوشیهای تاشو این شرکت با نام شیائومی میکس فولد 2 را نیز فراموش کرد که لقب باریکترین گوشی تاشو جهان را به خود اختصاص داده است.
اما چیزی که بیش از همه، تماشاگران رویداد شیائومی را به وجد آورد، حضور چند دقیقهای یک ربات انساننما با نام سایبروان (CyberOne) بود. شیائومی در رویداد اختصاصی خود از نمونه اولیه یک ربات انساننما رونمایی کرد و به این ترتیب از کمپانی تسلا پیشی گرفت. ربات سایبروان 177 سانتی متر قد و 52 کیلوگرم وزن دارد و به شکل حیرتانگیزی باورپذیر به نظر میرسد. این ربات انساننما پس از یک پیاده روی کوتاه تا وسط صحنه آمد، یک گل به مدیرعامل شیائومی، لی جون، داد و پس از گپ و گفتی گوتاه با وی یک عکس سلفی نیز به یادگار گرفت! در ادامه، این ربات بدون کمک گرفتن از کسی و بدون اینکه مشکلی داشته باشد، از صحنه خارج شد.
سایبروان پس از سایبرداگ (CyberDog) که در ماه اوت 2021 معرفی شده بود، دومین محصولی است که از آزمایشگاه رباتیک شیائومی خارج میشود. این ربات انسان نما دارای چهرهای به شکل یک پنل اولد منحنی است و میتواند محیط پیرامون خود را به صورت 3 بعدی دیده و با دو میکروفون صداها را بشنود. به گفته شیائومی، سایبروان قادر به شناسایی 85 نوع صدای محیطی مختلف و 45 مورد از احساسات انسانی است. بدنه این ربات در مجموع دارای 21 درجه آزادی است که از 13 مفصل تشکیل شده و هر درجه آزادی میتواند در 0.5 میلی ثانیه پاسخ دهد. محرکهای اندام فوقانی آن دارای گشتاور خروجی تا 30 نیوتن متر هستند، اما در عین حال میتوانند با دقت 1 نیوتن متر اقدام به لمس ملایم اشیاء کنند. در قسمت تحتانی نیز پاهای سایبروان از محرکهایی با حداکثر گشتاور لحظهای 300 نیوتن متر نیرو میگیرند. اما با تمام این احوال، این ربات انساننما به وضوح به اندازه ربات اطلس (Atlas) که توسط بوستون داینامیکس ساخته شده، فرز و چابک نیست.
علیرغم نمایش زنده جذاب و غافلگیرکننده سایبروان، لی گفت که در حال حاضر قیمت هر کدام از این رباتها چیزی در حدود 89100 تا 104000 دلار خواهد بود که واقعاً سرسامآور است! بنابراین، حتی اگر کمپانی شیائومی این ربات را برای تولید انبوه مناسب تشخیص دهد، مدتی طول خواهد کشید تا بتواند آن را با قیمتی منطقی و در حجم مناسب روانه بازار کند. البته، تا آن زمان شیائومی بیکار نخواهد نشست و همچنان به اضافه کردن قابلیتهای جدید به اولین ربات انساننمای خود ادامه خواهد داد.
به این ترتیب، شیائومی با موفقیت توانست نمونه اولیه ربات انساننمای خود را معرفی کرده و دنیا را به وجد آورد. حال باید منتظر ماند و دید پاسخ ایلان ماسک به آن چه خواهد بود و رباتی که این شرکت قصد تولیدش را دارد چه ویژگیهایی خواهد داشت. هر چند که فعلاً به نظر میرسد وی حواسش کمی پرت شده و مشغول درگیریهای حقوقی با سران توییتر است!
درمقابل ربات های شرکت باستن داینمیکس هیچه
شیائومی و ایلان ماسک تو زمینه رباط خیلی جا دارن فعلا