چند روز پیش سامسونگ با برگزاری یک رویداد اختصاصی موسوم به گلکسی آنپکد، از جدیدترین گوشیهای تاشو خود با نامهای گلکسی زد فولد 4 و گلکسی زد فلیپ 4 رونمایی کرد. در طول رویداد امکان تست گوشی به خبرنگاران داده شده بود و اکنون نیز نسخههای آزمایشی آن در اختیار خبرگزاریها قرار گرفته است. بنابراین، امکان بررسی کوتاه و اجمالی این محصولات مهیا شده و در این مطلب قصد داریم تا مدل گلکسی زد فولد 4 را به صورت اجمالی مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
سامسونگ رنگ خاکستری را به عنوان رنگ اصلی این نسل از گوشیهای تاشو سری فولد در نظر گرفته اما نسخهای که در اینجا بررسی میکنیم، رنگ مشکی فانتوم است که باید اعتراف کرد این رنگ هم بسیار جذاب و زیباست.
طبق معمول، بررسی کوتاه گوشی را ابتدا از محتوای جعبه آن آغاز میکنیم. گلکسی زد فولد 4 در جعبه خردهفروشی خود تنها یک کابل USB-C به USB-C و یک ابزار خارجسازی سیم کارت دارد و متأسفانه حتی این گوشی گران قیمت سامسونگ هم که برای خرید آن باید 1800 دلار پول پرداخت کنید، هیچ شارژری به همراه خود ندارد! البته، جعبه بستهبندی گوشی بسیار بزرگ است و تنها دلیل آن، باز بودن گوشی در داخل آن است. ظاهراً سامسونگ برای جلوگیری از تا خوردن نمایشگر و خط افتادن روی آن، تصمیم گرفته تا گوشی را به صورت باز در داخل جعبه قرار دهد.
گلکسی زد فولد 4 مانند نسل قبلی خود همچنان از شارژ 25 وات پشتیبانی میکند، اما با این حال، به لطف برخی تغییرات و اصلاحات انجام شده، باتری گوشی سریعتر از قبل شارژ میشود. بر اساس اعداد و ارقامی که سامسونگ ارائه کرده، این گوشی با نیم ساعت اتصال به شارژر 25 وات از صفر تا 50 درصد شارژ میشود. شایان ذکر است که در تستهای انجام شده بر روی زد فولد 3، این گوشی در مدت نیم ساعت تنها 33 درصد شارژ میشود. بنابراین، اگر ادعای سامسونگ صحت داشته باشد، پیشرفت بزرگی در بخش سرعت شارژ انجام شده است. البته، باز هم یادآوری میکنیم که برای بهرهمندی از سریعترین شارژ ممکن به یک شارژر 25 وات USB Power Delivery نیاز خواهید داشت و اگر تمایلی به اتصال سمی به برق ندارید، میتوانید یک شارژر بیسیم 15 وات تهیه کنید.
یکی دیگر از پیشرفتهای خوبی که در گلکسی زد فولد 4 شاهد هستیم، دوربین آن است. با اینکه دوربین این گوشی تاشو هنوز از استانداردهای تعیین شده توسط گلکسی اس 22 اولترا فاصله دارد، اما حداقل میتواند در حد و اندازههای اس 22 و اس 22 پلاس ظاهر شود که در نوبه خود بسیار قابل توجه است. دوربین زد فولد 4 از همان سنسور 50 مگاپیکسلی GN3 به کار رفته در گلکسی اس 22 و اس 22 پلاس (1/1.57 اینچی با پیکسلهای 1.0 میکرومتری) استفاده کرده و در کنار آن به همان دوربین تله فوتو با سنسور 10 مگاپیکسلی و قابلیت بزرگنمایی اپتیکال 3 برابر مجهز شده است.
سامسونگ اصلاحاتی نیز در بخشهای دیگر از قبیل صفحه نمایش داخلی و بیرونی انجام داده و با تغییر جزئی نسبت تصویر، گوشی را خوش دستتر و ارگونومیکتر کرده است. در مجموع، میتوان گفت با اینکه گلکسی زد فولد 4 نوآوری خاصی ندارد و هیچ چیز جدیدی به فناوری گوشیهای تاشو اضافه نکرده اما بهبودهای بسیار خوبی داشته و سری گلکسی زد فولد را به بلوغ هر چه بیشتر رسانده است. با ادامه این روند، میتوان امیدوار بود که به زودی شاهد تبدیل شدن گوشیهای تاشو به محصولات جریان اصلی باشیم. البته، به شرطی که شرکتهای سازنده فکری هم به حال قیمت کرده و بتوانند آن را پایین بیاورند.